Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Модератор: Общи модератори
Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Leon написа:...
Пожелавам бързо възстановяване и завръщане към нормалния живот. Сигурно не ти е до това, но виждам, че споделяш опит. Има ли в болницата, около теб, ваксинирани?
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Leon написа:Аз съм от хората, твърдо убедени, че няма да се ваксинирам... Обаче... Някак го пипнах. Шибания вирус ме извади от строя вече трета седмица (след 3 отрицателни теста и чак четвъртия светна докато се чудя как да се лекувам), една от които съм в болница, 2 седмици с температура, още не ми се изчиства пневмонията (не съм стигал до кислород), не е ясно колко време няма да мога да спортувам, почти всички мускули по мен изчезнаха, защото 2 седмици не ядях и по 500кал на ден и т.н. Чакат ме и 2 седмици карантина. Та, честно казано в безсънните нощи доста си мисля, че една инжекция можеше да ми спести всичко това и малко възгледите за нещата се променят. Снощи изкараха един на носилка в черен чувал покрай мен в коридора, интензивното е пълно, отделението в ИСУЛ също. Лекарите и сестрите не достигат, но правят, каквото могат. Много против РНК ваксините съм, въпреки, че технологията е смислена, но в случая е експеримент. Обаче на Янсен ваксината си е старомодна и й се чудих няколко месеца (за да мога да пътувам спокойно) и сега сякаш съжалявам,че не направих нищо. Ваксината не е гаранция срещу разболяване, но можеше да ми спести поне част загубеното време, здраве, нерви и пари и притеснения на близките ми. Тук всички лекари и сестри са ваксинирани, но са се разболявали, въпреки това, повечето леко. Та, погледнете го и от тази гледна точка - с късмет може и да минете за 3 дни (както аз се надявах), ама може и да станат много повече. Говоря с доста хора тук - има такива лежали по 20 дни и са били на ръба да се катурнат. За щастие повчето излизат добре, но възстановяването е по 6м с късмет. Стресът и страхът са най-големите убийци - ваксината може и да повреди човек някога, не се знае. Но тоя тандем със сигурност убива. Затова - който го е страх от вируса - да се ваксинира, винаги това съм казвал като ме питат. Мен не ме е страх (по принцип не ме е страх от болести) и не мислех да се ваксинирам, освен заради пътуванията, но стресът, който ми докара и ми спря живота буквално не е ясно още за колко, сега осъзнавам, че ми беше излишен. Малко дълго стана, но това ми се случва в момента и може да ви даде малко различна гледна точка.
Бързо възстановяване, колега ! Силно се надявам мнението ти даде повод и на другите да се замислят, както се казва: "Не питай старило, питай патило !"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
kiko написа:Само,че за изброените болести няма измислен лек за безсимптомно или сравнително леко каране на болеста.Демек да не натоварваш здравната с-ма..
Бре! Няма измислен лек? Да спреш да пушиш, пиеш и бъдеш свиня не е лек. 25% от разходите на здравната каса са за диабетно болните. Колко са за ковид? И кое натоварва повече касата?
Това е вече притеснително от човек, който бих предположил, че ще го изкара леко. Мускулите не ги мисли. Тялото си има памет за тая работа и след нула време ще си пак ОК като минат проблемите с дробовете.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Бързо възстановяване!
Не бих убеждавал някого за ваксина и аз съзнавам, че има и при тях риск, но единствено това в момента може да намали риска от тежко изкарване на тая гняс.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Всички, които сме се ваксинирали, сме си поели риска. Бързо оздравяване. И съжалявам, че изводите дойдоха по трудния начин.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Бързо възстановяване!
Колкото до вирусът, никога до момента не съм виждал толкова много млади хора да ги тръшва така грип, или каквото и да е било подобно!
Виждал съм за един, два дни да вдигат температура, повръщат и т.н., ама след това са като нови.
При тоя Ковид буквално 30-годишни приятели, здрави, прави и спортуващи се тръшнаха за по 2-3 седмици.
Такова чудо не съм виждал, нито чувал до момента, та не мисля, че това е просто грип
Видях и 70-годишни, които го изкараса само с температура по една седмица, ама

Колкото до вирусът, никога до момента не съм виждал толкова много млади хора да ги тръшва така грип, или каквото и да е било подобно!
Виждал съм за един, два дни да вдигат температура, повръщат и т.н., ама след това са като нови.
При тоя Ковид буквално 30-годишни приятели, здрави, прави и спортуващи се тръшнаха за по 2-3 седмици.
Такова чудо не съм виждал, нито чувал до момента, та не мисля, че това е просто грип

Видях и 70-годишни, които го изкараса само с температура по една седмица, ама

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Успех, ще се оправиш. Така като те чета, най-лошото ти е минало, особено като имаш сили да пишеш във форума. Най-добрият ми приятел и той бая тежко го изкара този втория вариант сега където върви. Ама по принцип бе малко по-притеснен на тема ковид от приятелката си, че тя направо бе луднала от страх. Първоначално се нахака с някакъв антибиотик без да има нужда и после вече като се разви и имаше нужда, все втория. Температури по 40 градуса без някоя десета, всичко го болеше, абе общо взето зле. И той инат не се ваксинира, но повече страх имаше от тоя вирус.
А това, че някак си го пипнал...всички имаме контакт с него под една или друга форма. Гледай кръвта да разреждаш с нещо, че бая така направиха сакатлъците. Макар да си на някаква клинична пътека там, може да ти дават, знам ли.
П.п: Това са 6 месеца възстановяване не вярвам да се случи с теб. Някои може и да са карали такъв период, но аз лично не познавам такъв, а познавам наистина доста на брой, които го изкараха. Не казвам, че няма, със сигурност има, но ти ще си ок доста по-бързо. Сега да възвърнеш мускулите е ясно, че няма да е веднага, но нормалните ти функции ще се върнат много по-бързо когато метаболизма ти се върне в нормалните си нива.
А това, че някак си го пипнал...всички имаме контакт с него под една или друга форма. Гледай кръвта да разреждаш с нещо, че бая така направиха сакатлъците. Макар да си на някаква клинична пътека там, може да ти дават, знам ли.
П.п: Това са 6 месеца възстановяване не вярвам да се случи с теб. Някои може и да са карали такъв период, но аз лично не познавам такъв, а познавам наистина доста на брой, които го изкараха. Не казвам, че няма, със сигурност има, но ти ще си ок доста по-бързо. Сега да възвърнеш мускулите е ясно, че няма да е веднага, но нормалните ти функции ще се върнат много по-бързо когато метаболизма ти се върне в нормалните си нива.
Последна промяна Top Gun Maverick на 15 Окт 2021, 20:52, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Възстановяването става най добре със ваксината . Аз лично си сложих еднократната на джонсън още май месец когато имаше ваксини без чакане с часове . 5 месеца след като го изкарах. А това че не било грип и не можело грипа да има такива последици ...ами не сте карали "правилния " грип . Затова така смятате .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Правилно ли разбирам - преди ваксината не си бил на 100% както преди боледуването, а след ваксината си се възстановил напълно?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Jordana написа:А това че не било грип и не можело грипа да има такива последици ...ами не сте карали "правилния " грип . Затова така смятате .
Да, де, ама как не познавам един по-млад карал "правилния" грип, а познавам вече доста за година и нещо, дето това ги остави на легло за по над 2 седмици?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
zAcK написа:Jordana написа:А това че не било грип и не можело грипа да има такива последици ...ами не сте карали "правилния " грип . Затова така смятате .
Да, де, ама как не познавам един по-млад карал "правилния" грип, а познавам вече доста за година и нещо, дето това ги остави на легло за по над 2 седмици?
Аз не съм много млад ама преди 4-5 години как изкарах сарс-а, такъв зор не съм виждал. 7 дни с 40 градуса, направо не знаех къде се намирам.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Пандемия . Последната грипна пандемия аналогична на тази е била преди 100 години с испанския грип . Просто не е имало скоро грипна пандемия с такъв мащаб за да имаш такива спомени .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Реших да погледна данните за ваксинация към този момент. Естествено ние сме най-зле. Много по-зле от всички останали. При средно 80%, ние сме на 25%. Дори шведите, дето много ги одумвахме са вече много напред с 85% ваксинирани. Португалците са напълно ваксинирали на 90% от населението. Та каквото и да е, ние си оставаме с най-висока смъртност и най-неработещо здравеопазване. Грип, не грип, положението тук е трагично. А в градовете различни от София си е въпрос на оцеляване...
P.S. И не! Тая статистика не показва, че сме най-умни в Европа
https://qap.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tracker.html#uptake-tab

P.S. И не! Тая статистика не показва, че сме най-умни в Европа

https://qap.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tracker.html#uptake-tab
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

на база горното мнение с картинка потърсих информация относно изискванията за преминаване на границите в еу зоната и случайно попаднах на долното, което не знам как да коментирам:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.