Да поговорим за покер

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Re: Да поговорим за покер

Мнение от DiMIcha84 » 07 Фев 2014, 22:17

Е да ама в примерно едно МТТ със 5к човека, не можеш да очакваш, че ще има само риби, няма как да се избягват и заиграванията с реговете, естествено, че пот одс са много важни, но не мога примерно със нъц флъш дроу да не платя примерно 600 в 1000 пот, а може и да рейзна зависи от стаковите, от флопа и от рейнджа на който съм сложил противника. Покера затова е интересна игра, защото има страшно много начини да отиграеш една ръка и не е задължително само един да е верен. Успех по масите и дано варияцията е с нас. :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 08 Фев 2014, 19:49

TNT написа:
acer написа: най-якото е че като си LAG ги блъфираш и покажеш, следващият път мислят че пак ги блъфираш, а държиш сет и са нахендрат яко..

С малката разлика, че сет-а ще го удряш всеки 12% , а не 50% :mhihi:

Точно в това е красотата на LAG,чувства се като истински покер, не ми се налага да улучвам флопа, важното е ти да нямаш нищо и аз да те изгоня :mhihi: с високо VPIP ти няма да знаеш дали имам сет, драв, овърпаир или просто нищо и мн се отказват да рискуват :D вече става напечено когато има друг LAG, тогава аз минавам на TAG. също добрият LAG играч има спирачки, ако те рирейзнат и нямаш нищо бягаш, ако продължиш, значи си риба.

най-странното е за мен как като играя tag, много по-рядко се добирам до парите, а с lag съм често чип лидер.. но нали говоря за 0.25$ ниво, че 4 пъти си разрушавам 50$ на 1$.. нямам време да си усъвършенствам игратa там :) печелил съм няколко пъти с tag, щот съм имал късмет да попадна на китове.

п.с мисля че всеки играч първо е TAG и после малко остават такива, това ти е basic-a без който не можеш, особено за последната маса.. но пък LAG е в пъти по-сложен за научаване. не че се меря с него, но как си обясняваш че един от най-добрите tom durr е lag :)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Фев 2014, 22:06

За мен този начин на игра е печеливш на хедс-ъп. При кеш игри пък най-вероятно ще си съсипан от рейка само. Аз изобщо не ги следя "световните звезди", понеже повечето от тях са спонсорирани и са повече "рекламни". Доста често губят огромни суми. Особено пък както е модерно със спортни звезди като Роналдо, Надал и т.н. Все си мисля, че Роналдо ще е пълен рибок :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 09 Фев 2014, 17:33

а за кеш игри Не, аз говоря само за sng и особено за турнири, където ако не се движиш стаковете те изяждат :)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 14 Апр 2014, 1:47

Как е машини, цъкате ли още :bang:

П.П. Скоро имахме двама българи на финална маса на EPT :yes: Голям успех е.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 14 Апр 2014, 13:57

Тази сутрин имаше БГ на фт на съндей милион, за съжаление не можа да го шипне и завърши 6-ти, което пак си е голямо постижение.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 14 Апр 2014, 16:15

А бе машинки сме си в България :mhihi: Едно приятелче удари 25к в евро :lol: Скоро на едно снг 180 човека за малко хедс ъп да играем българи, ама го оставих 4-ти :mhihi: Гледах финалната маса на EPT с българите. Най-интересни ми бяха CB-овете по 25-40% от пота. Реално с такъв рейз оставаш винаги пот оддс за много дроуове. Дори за овър карти. На моите нива определено по-малки от 50% на пота не ми ги отразяват и ям яко 3бет. След консултация :mhihi: това бил много модерен начин за игра по високите нива (50-300 евра вход). На по-ниските обаче по-високите са по-добре.

Възползвах се от промоцията в Покерстарс за безплатни 20 долара и ги мачкам мощно там. Опитах и кеш... ама не ми се получава нещо. Буквално не знам какво правя на този тип игра. Пак съм на плюс, ама графиката ми е такава шарания нагоре-надолу, че никакви заключения не могат да се извадят. Сега играя снг-та 180 човека на вход 4,50$ и неделя каквото си харесам в диапазон 3,30-8,80$ :lol: "Big" турнирите обаче са голяма извратения... една неделя играх 7 часа, за да ми бедбийт-нат дамите и завърших 193-ти от почти 14 000 :kuku: Първите места обаче бяха по бая добро Е46 кабрио :mhihi: :twisted: Сега имам за цел да постигна нужната банка за хедс-ъп 0,05e/0,10e. В този старс снощи направих първа финална маса без да съм първи. Втори останах :mhihi: 60 vs 9 блинда в негова полза и не можах да го обърна.

П.П. acer, специално гледам как в напреднал етап на турнирите няма играчи с над 30 vpip. Факт е обаче, че снощи за първи път видях пасивен играч на финалната, който в началото даже беше чип лидер.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e30 320i 89`; е36 316i 95`
Мечтае да кара: e30 cabrio v10

Мнение от BobiMinev » 15 Апр 2014, 11:29

от вчера има и седмица на карнавала в покерстарса. има интересни награди ама са на случаен принцип, ако си в играта на масата - може и да ти направят подарък

http://2.hidemyass.com/ip-1/encoded/Oi8 ... ZW50cy8%3D

П.С.: линка е през прокси , че от "близоо" не са си махнали филтъра към покерстарс все още

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Апр 2014, 17:00

Тази седмица смятам да ги пробвам. С тези "допълнения" към гарантираните ще е пълно с рибоци, които нямат фолд бутон.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BobiMinev » 21 Апр 2014, 20:33

TNT как мина при теб карнавала , някой - нещо успя ли да закачи ?
При мен тая седмица се получи даунсуинг ... ама надявам се да изляза скоро от дупката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 21 Апр 2014, 23:16

При мен цял месец е така... 50-60 долара съм назад от началото на месеца. На плюс не съм излизал, по едно време 160-170 назад бях. Ама то миналия ги разпорих. 20лв/час игра, като от турнирите гонех 30 :mhihi: След силни периоди нормално да има и по-слаби. Въпреки че имаше моменти с по 150+ печалби и т.н.... пак съм назад. Пуснах 2 сателитни за Sunday Storm, класирах се и от двата :mhihi: Много добре вървях няколко часа, през цялото време бях поне на средния стак... докато най-дивия рибок (затова му залагах и смело) не беше флоп-нал готов стрейт. Искам на хедс-ъп да мина (отдава ми се), ама има смисъл само в сайтове с добър рейкбак, а под 0,05е/0,10е нива няма. По моите сметки с под 900-1000 евро банка няма смисъл да се пробвам. Няколко дни кофти вариация прекалено много ще ме спънат. Засега мисля да продължа СНГ-та, а за неделните турнири чрез сателити. Турбо са всичките, ама пък толкова слаби играят... Аз вярно, че записах сателити с точки, ама те бяха отвратително слаби. Уменията им бяха на ниво да знаят правилата :clap: Ще наблегна и малко на книжки и клипчета, че напоследък "обучението" съм го зарязал само на обсъждане на по-сложни ситуации.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BobiMinev » 27 Апр 2014, 22:53

А някой има ли предположения защо можеш да си купуваш play money в pokerstars ? да не би да можеш и да продаваш :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 04 Май 2014, 16:53

бях се абонирал 1 месец за cardrunners, ама само 4-5 дена гледах клипове, не ми остава време.
ако някой иска с това да изкарва пари, през там трябва да мине, само с няколко клипа много грешки изчистих.

холдем си заслужава да играеш, ако имаш успехите като на този българин http://www.officialpokerrankings.com/po ... F.html?t=3

само че това изисква да си поесветиш 80% от времето си, което говорим за ебати циклежа, аз лично нито имам времето, нито мога, нито искам. някои от успешните играчи играят по 50 MTT на ден, а други по макса маси, колко бяха? 40-42 SnG всички от 15$ нагоре :mrgreen:

аз играх с цел да инвестирам парите в един проект, ама намерих инвеститор, ся цъкам само за кеф.. не че бих се отказал от един sunday million де :lol:

и наистина VPIP-то ми падна, особено като играя на 8 маси.. високо VPIP можеш да си позволиш на турбо турнири ако си напред с чиповете, за да запазиш топ позиция и после да ги притискаш със стака си.

Потребител
Аватар

Мнение от BobiMinev » 10 Ное 2014, 23:53

препоръчайте добра литература преведена на български, ако има и насоченост към live game ще бъде много полезна :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 10 Ное 2014, 23:56

BobiMinev написа: добра литература преведена на български

Няма такава :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата