Да поговорим за покер
Модератор: Общи модератори
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Re: Да поговорим за покер
Е да ама в примерно едно МТТ със 5к човека, не можеш да очакваш, че ще има само риби, няма как да се избягват и заиграванията с реговете, естествено, че пот одс са много важни, но не мога примерно със нъц флъш дроу да не платя примерно 600 в 1000 пот, а може и да рейзна зависи от стаковите, от флопа и от рейнджа на който съм сложил противника. Покера затова е интересна игра, защото има страшно много начини да отиграеш една ръка и не е задължително само един да е верен. Успех по масите и дано варияцията е с нас. 

TNT написа:acer написа: най-якото е че като си LAG ги блъфираш и покажеш, следващият път мислят че пак ги блъфираш, а държиш сет и са нахендрат яко..
С малката разлика, че сет-а ще го удряш всеки 12% , а не 50%![]()
Точно в това е красотата на LAG,чувства се като истински покер, не ми се налага да улучвам флопа, важното е ти да нямаш нищо и аз да те изгоня

най-странното е за мен как като играя tag, много по-рядко се добирам до парите, а с lag съм често чип лидер.. но нали говоря за 0.25$ ниво, че 4 пъти си разрушавам 50$ на 1$.. нямам време да си усъвършенствам игратa там

п.с мисля че всеки играч първо е TAG и после малко остават такива, това ти е basic-a без който не можеш, особено за последната маса.. но пък LAG е в пъти по-сложен за научаване. не че се меря с него, но как си обясняваш че един от най-добрите tom durr е lag

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
За мен този начин на игра е печеливш на хедс-ъп. При кеш игри пък най-вероятно ще си съсипан от рейка само. Аз изобщо не ги следя "световните звезди", понеже повечето от тях са спонсорирани и са повече "рекламни". Доста често губят огромни суми. Особено пък както е модерно със спортни звезди като Роналдо, Надал и т.н. Все си мисля, че Роналдо ще е пълен рибок 

а за кеш игри Не, аз говоря само за sng и особено за турнири, където ако не се движиш стаковете те изяждат 

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- TNT
- младши ентусиаст
-
Как е машини, цъкате ли още 
П.П. Скоро имахме двама българи на финална маса на EPT
Голям успех е.

П.П. Скоро имахме двама българи на финална маса на EPT

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Тази сутрин имаше БГ на фт на съндей милион, за съжаление не можа да го шипне и завърши 6-ти, което пак си е голямо постижение.
- TNT
- младши ентусиаст
-
А бе машинки сме си в България
Едно приятелче удари 25к в евро
Скоро на едно снг 180 човека за малко хедс ъп да играем българи, ама го оставих 4-ти
Гледах финалната маса на EPT с българите. Най-интересни ми бяха CB-овете по 25-40% от пота. Реално с такъв рейз оставаш винаги пот оддс за много дроуове. Дори за овър карти. На моите нива определено по-малки от 50% на пота не ми ги отразяват и ям яко 3бет. След консултация
това бил много модерен начин за игра по високите нива (50-300 евра вход). На по-ниските обаче по-високите са по-добре.
Възползвах се от промоцията в Покерстарс за безплатни 20 долара и ги мачкам мощно там. Опитах и кеш... ама не ми се получава нещо. Буквално не знам какво правя на този тип игра. Пак съм на плюс, ама графиката ми е такава шарания нагоре-надолу, че никакви заключения не могат да се извадят. Сега играя снг-та 180 човека на вход 4,50$ и неделя каквото си харесам в диапазон 3,30-8,80$
"Big" турнирите обаче са голяма извратения... една неделя играх 7 часа, за да ми бедбийт-нат дамите и завърших 193-ти от почти 14 000
Първите места обаче бяха по бая добро Е46 кабрио
Сега имам за цел да постигна нужната банка за хедс-ъп 0,05e/0,10e. В този старс снощи направих първа финална маса без да съм първи. Втори останах
60 vs 9 блинда в негова полза и не можах да го обърна.
П.П. acer, специално гледам как в напреднал етап на турнирите няма играчи с над 30 vpip. Факт е обаче, че снощи за първи път видях пасивен играч на финалната, който в началото даже беше чип лидер.

Възползвах се от промоцията в Покерстарс за безплатни 20 долара и ги мачкам мощно там. Опитах и кеш... ама не ми се получава нещо. Буквално не знам какво правя на този тип игра. Пак съм на плюс, ама графиката ми е такава шарания нагоре-надолу, че никакви заключения не могат да се извадят. Сега играя снг-та 180 човека на вход 4,50$ и неделя каквото си харесам в диапазон 3,30-8,80$

П.П. acer, специално гледам как в напреднал етап на турнирите няма играчи с над 30 vpip. Факт е обаче, че снощи за първи път видях пасивен играч на финалната, който в началото даже беше чип лидер.

- BobiMinev
- Потребител
-
- Кара: e30 320i 89`; е36 316i 95`
- Мечтае да кара: e30 cabrio v10
от вчера има и седмица на карнавала в покерстарса. има интересни награди ама са на случаен принцип, ако си в играта на масата - може и да ти направят подарък
http://2.hidemyass.com/ip-1/encoded/Oi8 ... ZW50cy8%3D
П.С.: линка е през прокси , че от "близоо" не са си махнали филтъра към покерстарс все още
http://2.hidemyass.com/ip-1/encoded/Oi8 ... ZW50cy8%3D
П.С.: линка е през прокси , че от "близоо" не са си махнали филтъра към покерстарс все още
- TNT
- младши ентусиаст
-
Тази седмица смятам да ги пробвам. С тези "допълнения" към гарантираните ще е пълно с рибоци, които нямат фолд бутон.

- BobiMinev
- Потребител
-
TNT как мина при теб карнавала , някой - нещо успя ли да закачи ?
При мен тая седмица се получи даунсуинг ... ама надявам се да изляза скоро от дупката.
При мен тая седмица се получи даунсуинг ... ама надявам се да изляза скоро от дупката.
- TNT
- младши ентусиаст
-
При мен цял месец е така... 50-60 долара съм назад от началото на месеца. На плюс не съм излизал, по едно време 160-170 назад бях. Ама то миналия ги разпорих. 20лв/час игра, като от турнирите гонех 30
След силни периоди нормално да има и по-слаби. Въпреки че имаше моменти с по 150+ печалби и т.н.... пак съм назад. Пуснах 2 сателитни за Sunday Storm, класирах се и от двата
Много добре вървях няколко часа, през цялото време бях поне на средния стак... докато най-дивия рибок (затова му залагах и смело) не беше флоп-нал готов стрейт. Искам на хедс-ъп да мина (отдава ми се), ама има смисъл само в сайтове с добър рейкбак, а под 0,05е/0,10е нива няма. По моите сметки с под 900-1000 евро банка няма смисъл да се пробвам. Няколко дни кофти вариация прекалено много ще ме спънат. Засега мисля да продължа СНГ-та, а за неделните турнири чрез сателити. Турбо са всичките, ама пък толкова слаби играят... Аз вярно, че записах сателити с точки, ама те бяха отвратително слаби. Уменията им бяха на ниво да знаят правилата
Ще наблегна и малко на книжки и клипчета, че напоследък "обучението" съм го зарязал само на обсъждане на по-сложни ситуации.

- BobiMinev
- Потребител
-
А някой има ли предположения защо можеш да си купуваш play money в pokerstars ? да не би да можеш и да продаваш 

бях се абонирал 1 месец за cardrunners, ама само 4-5 дена гледах клипове, не ми остава време.
ако някой иска с това да изкарва пари, през там трябва да мине, само с няколко клипа много грешки изчистих.
холдем си заслужава да играеш, ако имаш успехите като на този българин http://www.officialpokerrankings.com/po ... F.html?t=3
само че това изисква да си поесветиш 80% от времето си, което говорим за ебати циклежа, аз лично нито имам времето, нито мога, нито искам. някои от успешните играчи играят по 50 MTT на ден, а други по макса маси, колко бяха? 40-42 SnG всички от 15$ нагоре
аз играх с цел да инвестирам парите в един проект, ама намерих инвеститор, ся цъкам само за кеф.. не че бих се отказал от един sunday million де
и наистина VPIP-то ми падна, особено като играя на 8 маси.. високо VPIP можеш да си позволиш на турбо турнири ако си напред с чиповете, за да запазиш топ позиция и после да ги притискаш със стака си.
ако някой иска с това да изкарва пари, през там трябва да мине, само с няколко клипа много грешки изчистих.
холдем си заслужава да играеш, ако имаш успехите като на този българин http://www.officialpokerrankings.com/po ... F.html?t=3
само че това изисква да си поесветиш 80% от времето си, което говорим за ебати циклежа, аз лично нито имам времето, нито мога, нито искам. някои от успешните играчи играят по 50 MTT на ден, а други по макса маси, колко бяха? 40-42 SnG всички от 15$ нагоре

аз играх с цел да инвестирам парите в един проект, ама намерих инвеститор, ся цъкам само за кеф.. не че бих се отказал от един sunday million де

и наистина VPIP-то ми падна, особено като играя на 8 маси.. високо VPIP можеш да си позволиш на турбо турнири ако си напред с чиповете, за да запазиш топ позиция и после да ги притискаш със стака си.
- BobiMinev
- Потребител
-
препоръчайте добра литература преведена на български, ако има и насоченост към live game ще бъде много полезна 

- TNT
- младши ентусиаст
-