Трудно се намира работа в днешно време

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Трудно се намира работа в днешно време

Мнение от deyan-enchev » 26 Апр 2011, 16:03

Незнам за вас, но жената са я върнали буквално от вратата. След няколко часа на обявата в джобс е пишело - за турци или нещо подобно.
Попитах я защо не си търси правата да ги съди за дискриминация - каза че в град на турци трудно може да осъди турски работодател - плаша се че може да е права.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 26 Апр 2011, 16:11

Едни турски бизнесмени (хасковски) си реновирали преди месец офисите :roll: ...Наели фирма, проект и така...След като всичко било готово вдигнали невъобразим скандал, защо в президентските офиси фирмата-изпълнител е сложила портрет на Левски и българското знаме :roll:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 26 Апр 2011, 17:08

*утка им лелина :1:
И да се на*кат турци нема да станат, в България не са си удома и никой не ги харесва, в Турция са чужденци и се ебават с тях яко за каквото и да става въпрос.
Даже има специална дума за българи които се турчеят и им се подиграват :mhihi:
Е какво по-голямо наказание от това ем да си някакъв ем да не си, и никой никъде да не те иска :1: :1: :1:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 27 Апр 2011, 10:08

искат, не ги искат.ама като са работодатели,много не ги бърка
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от itzan » 27 Апр 2011, 12:31

N.Mihaylovski написа:Колеги, Както няма работа има зверски недостиг на квалифициран персонал, ако някои разбира от широкоформатен печат му намирам работа за 800-1000 лв
Истината е, че всеки има висше и т,н ама на практика нищо друго.
А за големите специалисти, то верно фирмите си викат аз ще му давам 700 лв заплата тои е дал 70 000 за образование, я да си потърса некои по прост.
Аз в кризата си намирам работа за 3 дни :)

Колега, ти с трици маймуни искаш да ловиш! :nono: 800-1000 вече взимат довършителите в нашия бранш (широкоформатен печат). Как може да приравниш труда на човек дето има средно образование и цял ден прави едни прави тигели на шевната машина, без много мисъл в главата, с печатар-вишист, дето постоянно мисли и изчислява десетки неща наум и му променят плановете през 5 минути, работи под напрежение, със техника за милиони, с компютърна грамотност доста над средната, а също и техническа грамотност, да може да си оправя техниката, че сервиза е скъп! :kuku: Да не говорим, че печатарят диша отрови по цял ден! И това за 1000 лв. :nono:
И после ревете, че нямало квалифициран персонал! Няма квалифицирани управленски кадри, които да правят разлика между видовете труд. Довършителя ще го учиш една седмица и е готов, а печатаря, ще му трябват месеци да почне да работи самостоятелно, и години за да стане наистина добър специалист. Такива заплати широкоформатните печатари взимахме преди 6-7 години, и от тогава не са мръднали! Други длъжности дето взимаха 350-400 лв. вече ни настигнаха. Къде е логиката? Сменил съм 4 печатници и навсякъде е същото. В нашия бранш за да вземеш по-добра заплата трябва да си смениш печатницата. Работодателите са съгласни да дадат голяма заплата на някой непознат, недоказал се още, вместо на утвърден специалист от неговата си фирма, който му е изкарал едим камион с пари! Пълно малоумие! Управленска импотентност! И после специалистите бягали навън! Ами ще бягат, и аз ще избягам, защото като смениш няколко фирми и нема оправия, и навсякъде се издигат връзкари и подмазвачи, в един момент не виждаш перспектива и си биеш камшика някъде, където ще те оценят и ше взимаш адекватно възнаграждение. Аиде със здраве!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 27 Апр 2011, 18:40

Истината е че трудно се намират и читави работници :idea:
Всеки вика "Тия па малко плащат", а въпроса е и какво можеш, колко кадърен и отговорен си.....
Доскоро имах работници, на които пари да им даваш за спане, пак нищо нямаха да свършат :idea:
Заплатите че са ниски е факт но и трудно се намира свестен човек, който да свърши работа за 5 лв съвестно и отговорно :idea:
Всеки казва" Абе я му е.и ма.ката", става и си отива а работата свършена наполовина! Е как да плащаш на мърлячите?
Визирам нашите фирми, както и на наши партньори и колеги, строители, счетоводители, адвокати, охранители и каквото се сетиш.
:yes:

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 27 Апр 2011, 18:47

barty написа:Истината е че трудно се намират и читави работници :idea:
.

Така е.Само, че дори да намериш "читав работник" го губиш много бързо с пословичната българска недалновидност :bang:
Аз имам поглед върху доста чужди компании - там НЯМА недостиг на "читави Ора" :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 27 Апр 2011, 19:20

itzan написа:
N.Mihaylovski написа:Колеги, Както няма работа има зверски недостиг на квалифициран персонал, ако някои разбира от широкоформатен печат му намирам работа за 800-1000 лв
А за големите специалисти, то верно фирмите си викат аз ще му давам 700 лв заплата тои е дал 70 000 за образование, я да си потърса некои по прост.

Колега, ти с трици маймуни искаш да ловиш! :nono: 800-1000 вече взимат довършителите в нашия бранш (широкоформатен печат).

Аз що имам чувството, че таа работа за 800-1000 лв. най-вероятно искат да работиш предпечат, печат и довършителни! В последно време само такива оферти виждам... никой специялист предпечат примерно няма да отиде да работи и да "помага" в довършителните процеси! То за тва няма да имате квалифициран персонал...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 27 Апр 2011, 20:27

няма срамна работа. стига да се изкарват кинти и да ви е що-годе приятно...! така ,както съм менижиръл доста голяма компания днес чуках с перфоратор стена ,прокарвах тръби и връзвах водопроводи...! сигурно няма до пенсия да се занимавам с това, но не ми беше неприятно ,беше уморително ,но не убийствено и са си пари...
в тая връзка може ли някой да ми помогне с референтно писмо ,особено ако е на английски , нещо като форлаге за референция към работодател, защото бившите ми работодатели са получили запитване от компания за референции ,но тях ги мързи да го напишат и искат от мене да го направя и те да го пуснат само ,а аз се поизчерпах откъм идеи със съставянето на СV и мотивационно писмо.... !?!?

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 27 Апр 2011, 20:44

Скалъпена референция е като скалъпено мотивационно писно..

Едно франсе, голям, беше написал: " Ако имахме парите, които му давате, със сигурност щяхме да го задържим."
п.п. Та пича отлетя, като топъл хляб, а той просто искаше да се махне от Ангола, и то за по-малко пари :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 27 Апр 2011, 20:46

Сондьора написа:Скалъпена референция е като скалъпено мотивационно писно..

Едно франсе, голям, беше написал: " Ако имахме парите, които му давате, със сигурност щяхме да го задържим."
п.п. Та пича отлетя, като топъл хляб, а той просто искаше да се махне от Ангола, и то за по-малко пари :mhihi:

ми скалъпено ,ма ако аз го напиша по моя си начин ще е в стила на сивито и мотивационното...! и ще разберат-поне аз бих разбрал...! а ония не им се пише и ги мързи и искат аз да им дам....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 28 Апр 2011, 0:20

@СКИСА,

Ако е за на английски драсни едно лично с инфото аз ще ти го напиша. Няма да ми е за първи път. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от itzan » 28 Апр 2011, 11:53

alX3m написа:
itzan написа:

Колега, ти с трици маймуни искаш да ловиш! :nono: 800-1000 вече взимат довършителите в нашия бранш (широкоформатен печат).

Аз що имам чувството, че таа работа за 800-1000 лв. най-вероятно искат да работиш предпечат, печат и довършителни! В последно време само такива оферти виждам... никой специялист предпечат примерно няма да отиде да работи и да "помага" в довършителните процеси! То за тва няма да имате квалифициран персонал...

Така е в повечето печатници у нас, но освен това товаро-разтоварните дейности пак са на твой гръб, осигуряват те на минималната заплата... Което значи и минимална пенсия един ден, която няма да ти стига само за лекарствата, с които да си лекуваш съсипаното от отровните изпарения здраве. Всеизвестно е. че няма нито една широкоформатна печатница с адекватна вентилация, че била скъпа (30-40 хил.лв.) :banghead: А ако някой от шефовете се включи в някаква работа (има и такива шефчета), веднага се прави вентилация, но само там, където работи шефчето. И врати се слагат 2-3 да не им "мирише", а че ние това го дишаме, та даже виждаме това дето го дишаме, никой не го интересува. И като искаш повишение на заплатата заради лошите условия, следва смях : "къде ги виде тия вредни изпарения?" Та с такова отношение каква мотивация да има персонала? Каквито и чудеса от храброст да правиш, няма и едно мерси (за премия не може и да се мисли), а ако недай си боже стане някоя грешка, глобата не ти мърда! :bang: Затова няма да имате кадърни хора, защото рано или късно или се махат, или почват да се мърдосват. На принципа "те се правят, че ми плащат, аз се правя, че им работя", като в комунизма, защото и управниците ни управляват по комунистически. Те тогава са се учили, няма как да е иначе! Масово не правят разлика между управление и командване, а разликата е огромна! Командва се в едни други структури, с пагони. В частния сектор се управлява! А за това се учи поне 5 години!

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 28 Апр 2011, 11:58

itzan написа:...

:bowdown:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата