Трудно се намира работа в днешно време
Модератор: Общи модератори
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: Трудно се намира работа в днешно време
Незнам за вас, но жената са я върнали буквално от вратата. След няколко часа на обявата в джобс е пишело - за турци или нещо подобно.
Попитах я защо не си търси правата да ги съди за дискриминация - каза че в град на турци трудно може да осъди турски работодател - плаша се че може да е права.
Попитах я защо не си търси правата да ги съди за дискриминация - каза че в град на турци трудно може да осъди турски работодател - плаша се че може да е права.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Alpina_fanatic
-
-
Едни турски бизнесмени (хасковски) си реновирали преди месец офисите
...Наели фирма, проект и така...След като всичко било готово вдигнали невъобразим скандал, защо в президентските офиси фирмата-изпълнител е сложила портрет на Левски и българското знаме 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
*утка им лелина
И да се на*кат турци нема да станат, в България не са си удома и никой не ги харесва, в Турция са чужденци и се ебават с тях яко за каквото и да става въпрос.
Даже има специална дума за българи които се турчеят и им се подиграват
Е какво по-голямо наказание от това ем да си някакъв ем да не си, и никой никъде да не те иска

И да се на*кат турци нема да станат, в България не са си удома и никой не ги харесва, в Турция са чужденци и се ебават с тях яко за каквото и да става въпрос.
Даже има специална дума за българи които се турчеят и им се подиграват

Е какво по-голямо наказание от това ем да си някакъв ем да не си, и никой никъде да не те иска

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
искат, не ги искат.ама като са работодатели,много не ги бърка
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
N.Mihaylovski написа:Колеги, Както няма работа има зверски недостиг на квалифициран персонал, ако някои разбира от широкоформатен печат му намирам работа за 800-1000 лв
Истината е, че всеки има висше и т,н ама на практика нищо друго.
А за големите специалисти, то верно фирмите си викат аз ще му давам 700 лв заплата тои е дал 70 000 за образование, я да си потърса некои по прост.
Аз в кризата си намирам работа за 3 дни
Колега, ти с трици маймуни искаш да ловиш!

И после ревете, че нямало квалифициран персонал! Няма квалифицирани управленски кадри, които да правят разлика между видовете труд. Довършителя ще го учиш една седмица и е готов, а печатаря, ще му трябват месеци да почне да работи самостоятелно, и години за да стане наистина добър специалист. Такива заплати широкоформатните печатари взимахме преди 6-7 години, и от тогава не са мръднали! Други длъжности дето взимаха 350-400 лв. вече ни настигнаха. Къде е логиката? Сменил съм 4 печатници и навсякъде е същото. В нашия бранш за да вземеш по-добра заплата трябва да си смениш печатницата. Работодателите са съгласни да дадат голяма заплата на някой непознат, недоказал се още, вместо на утвърден специалист от неговата си фирма, който му е изкарал едим камион с пари! Пълно малоумие! Управленска импотентност! И после специалистите бягали навън! Ами ще бягат, и аз ще избягам, защото като смениш няколко фирми и нема оправия, и навсякъде се издигат връзкари и подмазвачи, в един момент не виждаш перспектива и си биеш камшика някъде, където ще те оценят и ше взимаш адекватно възнаграждение. Аиде със здраве!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Истината е че трудно се намират и читави работници
Всеки вика "Тия па малко плащат", а въпроса е и какво можеш, колко кадърен и отговорен си.....
Доскоро имах работници, на които пари да им даваш за спане, пак нищо нямаха да свършат
Заплатите че са ниски е факт но и трудно се намира свестен човек, който да свърши работа за 5 лв съвестно и отговорно
Всеки казва" Абе я му е.и ма.ката", става и си отива а работата свършена наполовина! Е как да плащаш на мърлячите?
Визирам нашите фирми, както и на наши партньори и колеги, строители, счетоводители, адвокати, охранители и каквото се сетиш.

Всеки вика "Тия па малко плащат", а въпроса е и какво можеш, колко кадърен и отговорен си.....
Доскоро имах работници, на които пари да им даваш за спане, пак нищо нямаха да свършат

Заплатите че са ниски е факт но и трудно се намира свестен човек, който да свърши работа за 5 лв съвестно и отговорно

Всеки казва" Абе я му е.и ма.ката", става и си отива а работата свършена наполовина! Е как да плащаш на мърлячите?
Визирам нашите фирми, както и на наши партньори и колеги, строители, счетоводители, адвокати, охранители и каквото се сетиш.

- Alpina_fanatic
-
-
barty написа:Истината е че трудно се намират и читави работници![]()
.
Така е.Само, че дори да намериш "читав работник" го губиш много бързо с пословичната българска недалновидност

Аз имам поглед върху доста чужди компании - там НЯМА недостиг на "читави Ора"

itzan написа:N.Mihaylovski написа:Колеги, Както няма работа има зверски недостиг на квалифициран персонал, ако някои разбира от широкоформатен печат му намирам работа за 800-1000 лв
А за големите специалисти, то верно фирмите си викат аз ще му давам 700 лв заплата тои е дал 70 000 за образование, я да си потърса некои по прост.
Колега, ти с трици маймуни искаш да ловиш!800-1000 вече взимат довършителите в нашия бранш (широкоформатен печат).
Аз що имам чувството, че таа работа за 800-1000 лв. най-вероятно искат да работиш предпечат, печат и довършителни! В последно време само такива оферти виждам... никой специялист предпечат примерно няма да отиде да работи и да "помага" в довършителните процеси! То за тва няма да имате квалифициран персонал...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
няма срамна работа. стига да се изкарват кинти и да ви е що-годе приятно...! така ,както съм менижиръл доста голяма компания днес чуках с перфоратор стена ,прокарвах тръби и връзвах водопроводи...! сигурно няма до пенсия да се занимавам с това, но не ми беше неприятно ,беше уморително ,но не убийствено и са си пари...
в тая връзка може ли някой да ми помогне с референтно писмо ,особено ако е на английски , нещо като форлаге за референция към работодател, защото бившите ми работодатели са получили запитване от компания за референции ,но тях ги мързи да го напишат и искат от мене да го направя и те да го пуснат само ,а аз се поизчерпах откъм идеи със съставянето на СV и мотивационно писмо.... !?!?
в тая връзка може ли някой да ми помогне с референтно писмо ,особено ако е на английски , нещо като форлаге за референция към работодател, защото бившите ми работодатели са получили запитване от компания за референции ,но тях ги мързи да го напишат и искат от мене да го направя и те да го пуснат само ,а аз се поизчерпах откъм идеи със съставянето на СV и мотивационно писмо.... !?!?
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Скалъпена референция е като скалъпено мотивационно писно..
Едно франсе, голям, беше написал: " Ако имахме парите, които му давате, със сигурност щяхме да го задържим."
п.п. Та пича отлетя, като топъл хляб, а той просто искаше да се махне от Ангола, и то за по-малко пари
Едно франсе, голям, беше написал: " Ако имахме парите, които му давате, със сигурност щяхме да го задържим."
п.п. Та пича отлетя, като топъл хляб, а той просто искаше да се махне от Ангола, и то за по-малко пари

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Сондьора написа:Скалъпена референция е като скалъпено мотивационно писно..
ми скалъпено ,ма ако аз го напиша по моя си начин ще е в стила на сивито и мотивационното...! и ще разберат-поне аз бих разбрал...! а ония не им се пише и ги мързи и искат аз да им дам....
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
@СКИСА,
Ако е за на английски драсни едно лично с инфото аз ще ти го напиша. Няма да ми е за първи път.

Ако е за на английски драсни едно лично с инфото аз ще ти го напиша. Няма да ми е за първи път.

alX3m написа:itzan написа:N.Mihaylovski написа:Колеги, Както няма работа има зверски недостиг на квалифициран персонал, ако някои разбира от широкоформатен печат му намирам работа за 800-1000 лв
Колега, ти с трици маймуни искаш да ловиш!800-1000 вече взимат довършителите в нашия бранш (широкоформатен печат).
Аз що имам чувството, че таа работа за 800-1000 лв. най-вероятно искат да работиш предпечат, печат и довършителни! В последно време само такива оферти виждам... никой специялист предпечат примерно няма да отиде да работи и да "помага" в довършителните процеси! То за тва няма да имате квалифициран персонал...
Така е в повечето печатници у нас, но освен това товаро-разтоварните дейности пак са на твой гръб, осигуряват те на минималната заплата... Което значи и минимална пенсия един ден, която няма да ти стига само за лекарствата, с които да си лекуваш съсипаното от отровните изпарения здраве. Всеизвестно е. че няма нито една широкоформатна печатница с адекватна вентилация, че била скъпа (30-40 хил.лв.)