Защо БЕНЗИН , а НЕ ДИЗЕЛ-разсъжденията на един БМВ ентусиаст

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Re: Защо БЕНЗИН , а НЕ ДИЗЕЛ-разсъжденията на един БМВ ентус

Мнение от bai_ILIA » 18 Авг 2013, 17:52

мдааа темата наистина е доста обширна, но пак хората успяха да се отдалечат от заглавието :D

иначе клиповете с 335i vs. 335d са много добри. и двата мотора са страхотни и сами по себе си инженерно постижение на BMW с множество престижни награди.

да, наистина 335i е по-бързо спрямо 335d. ремапнати вече може би са по-изравнени като сила, но зависи и от самия ремап. 335d с агресивен ремап си минава на магистралата покрай E92 M3 без проблеми...пернишкото 335d, което е даде 12.9/400м го мапнаха в MADness Motorsport на 370 коня и над 700НМ...сега даже му чакат хибридните турбини от Португалия и работата съвсем ще избруталее...въпреки всичко М Power си е М Power!!! няма две мнения в това и няма смисъл да се спори...

моторите на 335i и 335d примерно са доста "сложни" като технология. ако преди години това беше характерно за дизелите, сега и бензинките с директното впръскване са с почти идентични компоненти...1-2 турбини, рейки на високо налягане, помпи за високо налягане и т.н.

и разбира се накрая - 335i ДА с двете ръце ама НЕ на ГАЗ :mhihi: директно впръскване на горивото......някой ще каже газов инжекцион с течна фаза...ти дай 4-5 бона за газ пък, чакай икономия...да не говорим за проблемите, които ще се появят с омаскаряването на газ на този брилянтeн 3 литров турбо/битурбо бензинов 6-так...съвременните мощни бензинови турбо мотори и газ не вървят ръка за ръка, но това никой не го споменава, понеже автопарка в България не е от най-съвременните и въпросът не стои на дневен ред. виж, атмосферките нямат проблеми било то и ML 63 AMG на метан...има и такива сладури в нашата родина :D

от години карам само дизели, не защото не харесвам бензинките, а защото карам много километри по магистралата и за капак искам динамика и разумен разход...ако си карах предимно градско 10-15 000км на година както повечето хора, със сигурност нямаше да се занимавам с дизели...така, че не разбирам спора за бензин/дизел...
Последна промяна bai_ILIA на 18 Авг 2013, 19:15, променена общо 1 път
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 18 Авг 2013, 18:28

Със всичко съм съгласен , ама това
335d с агресивен ремап си минава на магистралата покрай E92 M3 без проблеми...пернишкото

- само със софтуер , точно никога ще мине покрай М3 , да не говори пък без проблеми ... особено по магистрала , където М3 спокойно си удря 310+ км/ч
Последна промяна acho.rs на 18 Авг 2013, 18:58, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Авг 2013, 18:49

Качете се и покарайте тоя прехвален дизел със скорости над двеста :mhihi: .Мен не ме кефи определено все едно някой боинг излита ама с клизма .Не мисля че такъв ремапнат дизел може да изкара дълго време на максимален напън па и най кадърния мапер в БГ да го мапвал .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от bai_ILIA » 18 Авг 2013, 19:01

acho.rs написа:Със всичко съм съгласен , ама това
335d с агресивен ремап си минава на магистралата покрай E92 M3 без проблеми...пернишкото

- само със софтуер , точно никога ще мине покрай М3 , да не говори пък без проблеми ... особено по магистрала , където М3 спокойно си удря 310+ км/ч

не уточних колега - на доускорение, на максимална най-вероятно си прав. от място работата е по-скоро с лек превес на М3. проблемът на дизела е сцеплението до към 100-120км/ч. така каза момчето, което мапва дизела и е карал Е92 М3 много пъти. отделно кара и най-бързото Е60 M5 V10 в България и тия неща кое колко върви са му част от работата, така че инфото е достоверно...

говорим за някакво доускорение 100-200км/ч примерно... и пак някой да не ме разбере грешно - Е92 М3 е много повече от всякакви други 3-ки бензинови, дизелови, газирани или метанолови. не се захващайте за примера с назобеното 335д и Е92 М3 - няма смисъл от излишни спорове. пределно ясно ми е за какво става на въпрос...

Jordana написа:Качете се и покарайте тоя прехвален дизел със скорости над двеста :mhihi: .Мен не ме кефи определено все едно някой боинг излита ама с клизма .Не мисля че такъв ремапнат дизел може да изкара дълго време на максимален напън па и най кадърния мапер в БГ да го мапвал .

много ясно, че е така колега. прав си. тия тунинг истории са малко екстремни на моменти и далеч не се гони максимална надеждност, когато се гонят резултати.

споменавам го просто като факт, то е близко да акъла, че колкото повече се бяга от фабричните стойности, толкова по-голям е риска от проблеми...

всеки нормален човек би предпочел М3-ката!!! дизели мизели не могат да се сравняват с ///M Power колкото и да вървят...

ПС - някой да каже нещо по въпроса с 335и на газ :D чувал ли е за такова чудо, виждал ли е в Италия примерно?! знам, че има газови инжекциони за бензинки с директно впръскване ама с тия 306 коня как е работата не ми е много ясно...по-слабите моторчета 160-200 коня ще се захранят с газчица ама с по-силните май е трудно...

Потребител
Аватар
Кара: е34
Мечтае да кара: Eunos Cosmo

Мнение от Eunos » 18 Авг 2013, 21:15

Газ с течна фаза има слагана и на 8-цилиндрови двигатели с директно впръскване, друг е въпроса че е много пипкава и трудна работа, после настройки и т.н. Течната фаза прави газта студена и на хартия мощността дори трябва да се покачи спрямо бензина, но не съм наясно с колко. Който се интересува може да потърси из нет-а, има доста интересна информация.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 18 Авг 2013, 21:35

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Авг 2013, 21:42

Самата тема от линка не казва нищо повече от това което си говорим тука в нашия форум :lol: Но все пак показва нещо интересно дори за мен като фен на газта. :mhihi: Време е бензинджиите да попрочетат малко за Мки с газово а не всеки път да се спори за едно и също "що няма ?" или "селско ли е ?"
http://www.oxfordautogas.com/bmw/bmw-m3#!P1030054
http://www.oxfordautogas.com/bmw/bmw-e4 ... !BMW_E46_1
http://www.oxfordautogas.com/bmw/bmw-53 ... engine_bay
и така нататък да не ги изреждам :clap: Ами не е селско като е направено както трябва.
Последна промяна Jordana на 18 Авг 2013, 21:51, променена общо 3 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от bai_ILIA » 18 Авг 2013, 21:45

Jordana написа:Самата тема от линка не казва нищо повече от това което си говорим тука в нашия форум :lol: Но все пак показва нещо интересно дори за мен като фен на газта. :mhihi:
http://www.oxfordautogas.com/bmw/bmw-m3#!P1030054

да, пише, че няква компания е разработила решение ама колко е приложимо и популярно за момента не се разбира.

това с М-ката вече е прекалено :mhihi: собственика й заслужава 100 пръчки на гол гръб...да не кажа 1000!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 18 Авг 2013, 21:50

Много мъка има по тоя свят, много... И винаги адски съм се "кефел" с изтипосването на тия лайна върху еърбокса, в случая. Е като е М-ка, па скрий ги малко, поне да е красиво :banghead: Сложи там некви стойчици поне. Щях да кажа българска работа, ама хич не е такава :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 19 Авг 2013, 0:22

Добре защо не сравнявате малко по-такива нормални коли втора употреба ?

Примерно е36 320и и 325 тдс .. Или 316и и 318тдс ..
Или пък е46 320д или 320и ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 19 Авг 2013, 16:20

Защото там е ясно че дизела припада по разход и вървеж пред газов еквивалент.... По-новите дизели предлагат адекватен разход И вървеж, докато старите дизели са много далеч....
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Авг 2013, 17:08

След поредните 1000км пътуване си формулирах още един отговор на въпроса от темата. Защото с всяко подаване на газ ме побиват тръпки... Вероятно ще мина на дизел, предвид накъде вървят технологиите, но ще се съпротивлявам колкото мога :mhihi:
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Авг 2013, 21:01

BaDxBoY написа:Добре защо не сравнявате малко по-такива нормални коли втора употреба ?

Примерно е36 320и и 325 тдс .. Или 316и и 318тдс ..
Или пък е46 320д или 320и ..

Че това нормални коли ли са , особено 316и и 318тдс :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 728
Мечтае да кара: Алпина

Мнение от denises26 » 20 Авг 2013, 2:47

Кое по-точно не е нормалното на 318тдс. Икономичен мотор без претенции да е бърз или невероятно динамичен. То за мене е по-ненормално волана да ти излиза от "жабката" ма си трая нали? :wave:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Авг 2013, 11:43

Boyadjiev написа:Защото там е ясно че дизела припада по разход и вървеж пред газов еквивалент.... По-новите дизели предлагат адекватен разход И вървеж, докато старите дизели са много далеч....

Е какво припада, с 316-318 няма вариант да направиш разход 8 в софия в силен трафик, докато 318тдс си го прави спокойно, зимата да не говориме дизела да вдигне макс до 9, а при бензиновите 12-13 си е напълно нормално.
А газифицираните такива ако се карат само в града особенно зимата разхода на газ+бензин пак е повече от колкото на дизела като пари ;)
Имам ги и двете от доста дълго време та не е нужно друг да ми казва дали е така или не.
Газифицирането има смисъл само при големи разтояния тогава файдата се усеща, иначе на по 5км. в посока няма кой знае каква файда, като се сметне и разправиите които има всяка една газифицирана кола.... отива киро на кярия.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата