Купихте ли си винетка?
Модератор: Общи модератори
- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
Re: Купихте ли си винетка?
Silverlight написа:А не може ли да се съди държавата за измама с незаконни винетки? Аз не си купих винетка, но ако може веднага бих си купил за целта.
Ми купи си сега, решението на съда още не е окончателно и имаш време да си купиш незаконна винетка.
Тука всички пишат "и аз бих, ако можех, ама така ме е яд, че не може, иначе бих!" и после мишкуват

never drive faster, than your guardian angel can !
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
Maverick_VS написа:Benedetto написа:Nedko Anev написа:Тая година доста често ми се налага да пътувам един път не са ме сприли по магистралата познай колко патрула съм видял ? ...
За магистралата винетка не е нужна. Те затова дебнат на изходите.
Кажи честно![]()
![]()
...
Хубу де, явно са се отказали от тол такси за магистралите.
Имам някакъв спомен, че като въвеждаха винетките, обмисляха магистралите да са платени и затова винетките за тях не важат.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Мен ме е срам да карам без винетка, щото ако ме спре някакъв милиционер, ще изглеждам по-голям тъпак от него.
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Е.Димитров написа:Мен ме е срам да карам без винетка, щото ако ме спре някакъв милиционер, ще изглеждам по-голям тъпак от него.

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Късно е за теб вече тя годината свърши 

- dreadx
- младши ентусиаст
-
Днес заради един от многото новозапочнати, малко преди последните кметски избори, грандиозни строежи
(в квартал Дианабад - където поредните мутро-бизнесмени, близки до ГЕРБ, са решили да си набият парите),
бяха затворили и изкопали улица "Тинтява". През нея минава половината трафик между кв. Дианабад и кв. Изток - доста натоварена улица е.
Наложи ми се да мина по съседната улица "Св. Пимен Зографски" - е няма такъв лунен пейзаж!
Явно улиците се ремонтират единствено и само там, където ще ги видят повече хора. Ако улицата засяга някакви си 30-тина блока от квартала, никой няма да си мръдне пръста, дори за да запълни дупките по нея.
Дупките не са една или две, нито са се появили в един и същи момент - явно с години нищо по тази улица не е ремонтирано.
И пак се зачудих къде ни отиват парите.
(в квартал Дианабад - където поредните мутро-бизнесмени, близки до ГЕРБ, са решили да си набият парите),
бяха затворили и изкопали улица "Тинтява". През нея минава половината трафик между кв. Дианабад и кв. Изток - доста натоварена улица е.
Наложи ми се да мина по съседната улица "Св. Пимен Зографски" - е няма такъв лунен пейзаж!
Явно улиците се ремонтират единствено и само там, където ще ги видят повече хора. Ако улицата засяга някакви си 30-тина блока от квартала, никой няма да си мръдне пръста, дори за да запълни дупките по нея.
Дупките не са една или две, нито са се появили в един и същи момент - явно с години нищо по тази улица не е ремонтирано.
И пак се зачудих къде ни отиват парите.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- didodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring 525d
- Мечтае да кара: с четири ауспуха...
- Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.
Е.Димитров написа:Мен ме е срам да карам без винетка, щото ако ме спре някакъв милиционер, ще изглеждам по-голям тъпак от него.
Култово !!!
Поздравявам всички поддръжници на темата с отсечката през Гурково за прохода на републиката

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Печатат винетките за 2017 г., цените - същите
http://www.dnes.bg/business/2016/09/20/pechatat-vinetkite-za-2017-g-cenite-syshtite.316090

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
nqmam_bmw написа:Печатат винетките за 2017 г., цените - същите
http://www.dnes.bg/business/2016/09/20/pechatat-vinetkite-za-2017-g-cenite-syshtite.316090
Както се разбра, постановления и присъди на съда в България са си чисто пожелателни и правителството може да избере дали да се съобрази с това или не. В случая решиха че съда не е някаква институция, която може да постанови подобно нещо (незаконността на винетките) и си карат по техното си.