Кой е с предимство?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Кой е с предимство?
От вътрешната от външната , кой от където иска да излиза . Тия къде чакат да влязат в кръговото си чакат докато се освободи лентата за да навлязат в кръговото и го правят това без да скачат на другите водачи които се движат в съседните ленти . Тоя къде съм го маркирал с червена стрелка чака и не се опитва да нацели синия . Едно просто правило не могат да разберат някои че на път с предимство пропускаш всички които са на пътя с предимство . Да не говорим за стопове , дясностоящ , първи навлязъл в кръстовище и подобни американски дивотии

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- DAF
- Потребител
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: м-ка
И после защо под всеки пост за катастрофа първия коментар винаги е "БМВ-то е виновно".
Ами, че те колегите не знаят правилника за движение. "Б" минава с предимство пред "А".
Дайте някой лев и се явете на едни опреснителни листовки, ще спестите повече пари после, ако Ви се наложи да минете по такова кръстовищи и не пропуснете "Б"-то.
Ами, че те колегите не знаят правилника за движение. "Б" минава с предимство пред "А".
Дайте някой лев и се явете на едни опреснителни листовки, ще спестите повече пари после, ако Ви се наложи да минете по такова кръстовищи и не пропуснете "Б"-то.

ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Като говорим за кръгови. Заповядайте в Търново
Кръгови под път и над път, сега се гласят да правят още 2 големи. Аз лично много ги уважам, страхнотно "изобретение" стига да можеш да го ползваш.
При нас редовния на най-голямото кръговот /на главен път София - Варна/, е от най-лява да пресекат две ленти и да излязат. Аз лично за себе си спазвам две много прости правила:
1. Свеждам смяната на лента до абсолютния минимум - ако не е наложително, влизам и до излизането от кръга стоя в една и съща лента.
2. Минавам възможно най-бързо и по възможност преди всички останали,с които се включваме по едно време. Обикновено става така, че от 3те ленти влизаме едновременно в кръга. Най-безопасно минавам ако тръгна по-бързо и взема "преднина" пред останалите, така никой не ми се пречка и рядко попадам в сандвич от коли, които се опитват да влязат да проверят градусите на парното в колата ми.
Леко поднасяне също върши чудесна работа - някак си всички изведнъж стават много примерни и започват да си стоят в шибаните ленти, ако видят някой да приплъзне малко.
И последно - вас как са ви учили - с ляв мигач или без мигач да въртите по кръга? Наскоро колежка, новоизлюпила се шофьорка спори с мен, че пускането на ляв мигач в кръга е грешно и аз стоя и мигам на парцали - как аджеба другите ще знаят на къде по дяволите се движа, ако не съм с пуснат мигач?

При нас редовния на най-голямото кръговот /на главен път София - Варна/, е от най-лява да пресекат две ленти и да излязат. Аз лично за себе си спазвам две много прости правила:
1. Свеждам смяната на лента до абсолютния минимум - ако не е наложително, влизам и до излизането от кръга стоя в една и съща лента.
2. Минавам възможно най-бързо и по възможност преди всички останали,с които се включваме по едно време. Обикновено става така, че от 3те ленти влизаме едновременно в кръга. Най-безопасно минавам ако тръгна по-бързо и взема "преднина" пред останалите, така никой не ми се пречка и рядко попадам в сандвич от коли, които се опитват да влязат да проверят градусите на парното в колата ми.
Леко поднасяне също върши чудесна работа - някак си всички изведнъж стават много примерни и започват да си стоят в шибаните ленти, ако видят някой да приплъзне малко.
И последно - вас как са ви учили - с ляв мигач или без мигач да въртите по кръга? Наскоро колежка, новоизлюпила се шофьорка спори с мен, че пускането на ляв мигач в кръга е грешно и аз стоя и мигам на парцали - как аджеба другите ще знаят на къде по дяволите се движа, ако не съм с пуснат мигач?

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Ако тук се направи такова кръгово, ще се изпотрепят. Та 3 ленти, та 2, та 1.....
Аз съм имал теория първо, и всички възможни ситуации първо ни ги рисуваха с тебешир на дъската и чак тогава сядахме зад волана. Разни филмчета. Май и някакъв междинен изпит имахме първо. Това в автошкола. Не знам дали съществуват още, вече имаше инструктори само с по една кола без зала за обучение.
За кръгово ни учеха с ляв мигач, до последния изход преди нашия и веднага след него десен. Също ни учеха винаги да отиваме към центъра и едва на предпоследния изход да се изнасяме към крайната лента.
Аз съм имал теория първо, и всички възможни ситуации първо ни ги рисуваха с тебешир на дъската и чак тогава сядахме зад волана. Разни филмчета. Май и някакъв междинен изпит имахме първо. Това в автошкола. Не знам дали съществуват още, вече имаше инструктори само с по една кола без зала за обучение.
За кръгово ни учеха с ляв мигач, до последния изход преди нашия и веднага след него десен. Също ни учеха винаги да отиваме към центъра и едва на предпоследния изход да се изнасяме към крайната лента.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
drifty написа: Аз лично много ги уважам, страхнотно "изобретение" стига да можеш да го ползваш.
Що не каза, че си фен на кръговите да минем през най-новото ни

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Това наскоро ми попадна в полезрението у фейса - масово в коментарите се твърдеше, че белият минава пръв. Не е добре работ`та ...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- preki
- Потребител
-
- Кара: BMW 320ci E46 Convertible
Червен, бял, жълт
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Кой е с предимство?
червен бял жълт...
на разни места има където на Т образно е с предимство по правия път ама не е тука.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
на разни места има където на Т образно е с предимство по правия път ама не е тука.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Реално и на практика , минават първо жълтия после червения и после сивобелия . По простата причина че жълтия докато завива прави перде на червения и той може да завие без да се притеснява че сивобелия ще прояви агресия на пътя . А той и без това не бърза , ясно се вижда от картината че кара като пенсионер 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
На практика да
Жълт - няма дясностоящ
Червен - жълтия му е десен
Белия - червения му е десен
Обаче реално, червения му е през фуя, няма конфликтна точка с жълтия и директно тръгва. Белия също вече няма десен и тръгва. И понеже жълтия прави ляв, ще мине последен, защото трябва да пропусне белия вече.
Жълт - няма дясностоящ
Червен - жълтия му е десен
Белия - червения му е десен
Обаче реално, червения му е през фуя, няма конфликтна точка с жълтия и директно тръгва. Белия също вече няма десен и тръгва. И понеже жълтия прави ляв, ще мине последен, защото трябва да пропусне белия вече.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ида, ще ходиш на опреснителен. Жълтия няма дясно стоящ, а. Помисли пак
Хм,хм...
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
И кой е дясно стоящ на жълтия?
Обикновено т образно НЕРЕГУЛИРАНО кръстовище. Водим се по правилото на дясно стоящия. Тоест първи минава този с чиста дясна страна. Е жълтия винаги е с чиста дясна страна.
Обикновено т образно НЕРЕГУЛИРАНО кръстовище. Водим се по правилото на дясно стоящия. Тоест първи минава този с чиста дясна страна. Е жълтия винаги е с чиста дясна страна.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-