Кой е с предимство?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Кой е с предимство?

Мнение от Jordana » 23 Сеп 2020, 7:13

От вътрешната от външната , кой от където иска да излиза . Тия къде чакат да влязат в кръговото си чакат докато се освободи лентата за да навлязат в кръговото и го правят това без да скачат на другите водачи които се движат в съседните ленти . Тоя къде съм го маркирал с червена стрелка чака и не се опитва да нацели синия . Едно просто правило не могат да разберат някои че на път с предимство пропускаш всички които са на пътя с предимство . Да не говорим за стопове , дясностоящ , първи навлязъл в кръстовище и подобни американски дивотии :mhihi:
1-north-roundabout.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: м-ка

Мнение от DAF » 23 Сеп 2020, 8:49

И после защо под всеки пост за катастрофа първия коментар винаги е "БМВ-то е виновно".
Ами, че те колегите не знаят правилника за движение. "Б" минава с предимство пред "А".
Дайте някой лев и се явете на едни опреснителни листовки, ще спестите повече пари после, ако Ви се наложи да минете по такова кръстовищи и не пропуснете "Б"-то. :wave:
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 23 Сеп 2020, 15:22

Като говорим за кръгови. Заповядайте в Търново :D Кръгови под път и над път, сега се гласят да правят още 2 големи. Аз лично много ги уважам, страхнотно "изобретение" стига да можеш да го ползваш.

При нас редовния на най-голямото кръговот /на главен път София - Варна/, е от най-лява да пресекат две ленти и да излязат. Аз лично за себе си спазвам две много прости правила:
1. Свеждам смяната на лента до абсолютния минимум - ако не е наложително, влизам и до излизането от кръга стоя в една и съща лента.
2. Минавам възможно най-бързо и по възможност преди всички останали,с които се включваме по едно време. Обикновено става така, че от 3те ленти влизаме едновременно в кръга. Най-безопасно минавам ако тръгна по-бързо и взема "преднина" пред останалите, така никой не ми се пречка и рядко попадам в сандвич от коли, които се опитват да влязат да проверят градусите на парното в колата ми.

Леко поднасяне също върши чудесна работа - някак си всички изведнъж стават много примерни и започват да си стоят в шибаните ленти, ако видят някой да приплъзне малко.

И последно - вас как са ви учили - с ляв мигач или без мигач да въртите по кръга? Наскоро колежка, новоизлюпила се шофьорка спори с мен, че пускането на ляв мигач в кръга е грешно и аз стоя и мигам на парцали - как аджеба другите ще знаят на къде по дяволите се движа, ако не съм с пуснат мигач?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 23 Сеп 2020, 16:03

Ако тук се направи такова кръгово, ще се изпотрепят. Та 3 ленти, та 2, та 1.....

Аз съм имал теория първо, и всички възможни ситуации първо ни ги рисуваха с тебешир на дъската и чак тогава сядахме зад волана. Разни филмчета. Май и някакъв междинен изпит имахме първо. Това в автошкола. Не знам дали съществуват още, вече имаше инструктори само с по една кола без зала за обучение.

За кръгово ни учеха с ляв мигач, до последния изход преди нашия и веднага след него десен. Също ни учеха винаги да отиваме към центъра и едва на предпоследния изход да се изнасяме към крайната лента.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 23 Сеп 2020, 17:01

drifty написа: Аз лично много ги уважам, страхнотно "изобретение" стига да можеш да го ползваш.

Що не каза, че си фен на кръговите да минем през най-новото ни :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 23 Сеп 2020, 18:00

Това наскоро ми попадна в полезрението у фейса - масово в коментарите се твърдеше, че белият минава пръв. Не е добре работ`та ...
119595091_3918328074861681_8048522161529674369_o.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320ci E46 Convertible

Мнение от preki » 23 Сеп 2020, 18:14

Червен, бял, жълт

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 23 Сеп 2020, 18:59

жълт червен бял

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 23 Сеп 2020, 19:15

Жълт ама не е той.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Кой е с предимство?

Мнение от steeN » 23 Сеп 2020, 19:21

червен бял жълт...

на разни места има където на Т образно е с предимство по правия път ама не е тука.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Сеп 2020, 19:24

Реално и на практика , минават първо жълтия после червения и после сивобелия . По простата причина че жълтия докато завива прави перде на червения и той може да завие без да се притеснява че сивобелия ще прояви агресия на пътя . А той и без това не бърза , ясно се вижда от картината че кара като пенсионер :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ID A » 23 Сеп 2020, 19:47

На практика да
Жълт - няма дясностоящ
Червен - жълтия му е десен
Белия - червения му е десен

Обаче реално, червения му е през фуя, няма конфликтна точка с жълтия и директно тръгва. Белия също вече няма десен и тръгва. И понеже жълтия прави ляв, ще мине последен, защото трябва да пропусне белия вече.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 23 Сеп 2020, 19:58

Ида, ще ходиш на опреснителен. Жълтия няма дясно стоящ, а. Помисли пак
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ID A » 23 Сеп 2020, 20:23

И кой е дясно стоящ на жълтия?

Обикновено т образно НЕРЕГУЛИРАНО кръстовище. Водим се по правилото на дясно стоящия. Тоест първи минава този с чиста дясна страна. Е жълтия винаги е с чиста дясна страна.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 23 Сеп 2020, 20:51

Тц.
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата