Formula 1 Сезон 2017 - нова надежда
Модератор: Общи модератори
Re: Formula 1 Сезон 2017 - нова надежда
Някой има ли информация какво тестват различните отбори трзи дни ?
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Кубица приключи теста на Хунгароринг с четвърто време и 142 обиколки
http://clubs1.bg/news/k-h-142--42386
Свършената на теста работа ще е полезна за следващите надпревари, сподели Фетел
http://clubs1.bg/news/s-f-42391
http://clubs1.bg/news/k-h-142--42386
Свършената на теста работа ще е полезна за следващите надпревари, сподели Фетел
http://clubs1.bg/news/s-f-42391

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Хайде де ,започна се пак
Очаквано напрегнато,очаквана победа на Мерцедес за мен ,но с неочаквано малка разлика. Привидно Фетел притискаше Х...... през цялата дистанция,но всъщост Мерцедес контролираха цялото състезание от началото до края. Наистина една грешка можеше да обърне лидерството и като че ли на това се надяваше Фетел,но видимо и на старта и при рестатрта след SC се видя,че без DRS чистата скорост е на страната на Мерцедес. За съжаление така ще бъде и на Монца освен ако не се случи някаква изненада с непредвиден техн. проблем. Ситуацията се затяга и ще бъде мътна и кървава до края ...
Иначе като като отявлен хейтър на Алонсо и Макларън (по отделно
) ,за първи път ми стана наистина тъпо от ситуацията в която продължават да деградират... Това вече е наистина жалко ,което се случва с тях. Трети сезон под ред да ги разминават опашкарите като спрели и то ако успеят да шинишират изобщо е направо грозна гледка ....
Другия момент за отбелязване от състезанието за мен беше как Форс индиите на два пъти не успяха да се торпилират успешно
Тия какви идиоти са двамата
не е истина просто,но и тая драма ще приключи от следващия кръг. Мениджмънта най-накрая са се взели в ръце и занапред ще има заповеди от бокса за позициите в състезанието и прекратяване на преките двубои м/у Окон и Перез

Очаквано напрегнато,очаквана победа на Мерцедес за мен ,но с неочаквано малка разлика. Привидно Фетел притискаше Х...... през цялата дистанция,но всъщост Мерцедес контролираха цялото състезание от началото до края. Наистина една грешка можеше да обърне лидерството и като че ли на това се надяваше Фетел,но видимо и на старта и при рестатрта след SC се видя,че без DRS чистата скорост е на страната на Мерцедес. За съжаление така ще бъде и на Монца освен ако не се случи някаква изненада с непредвиден техн. проблем. Ситуацията се затяга и ще бъде мътна и кървава до края ...
Иначе като като отявлен хейтър на Алонсо и Макларън (по отделно

Другия момент за отбелязване от състезанието за мен беше как Форс индиите на два пъти не успяха да се торпилират успешно

не е истина просто,но и тая драма ще приключи от следващия кръг. Мениджмънта най-накрая са се взели в ръце и занапред ще има заповеди от бокса за позициите в състезанието и прекратяване на преките двубои м/у Окон и Перез

Супер състезание стана, много ми хареса, да нямаше изпреварвания при лидерите но с тези коли толкоз. Ако беше влезнал в DRS щеше да е интересно, но се видя че щом излезне от струята на Хамилтън колите се изравняваха. Мисля че Ферари показаха на всички, че разликата с Мерцедес няма да бъде толкова голяма колкото се говореше. Да разлика има, но тя е много минимална и шампионата остава завързан. \
Тъпо ми стана за Макс, когато му е времето да кара и трупа опит с останалите колата му го предава .. незнам сега той ли я тормози много или просто е някво кофти съвпадение. Да в случайте когато тя е наред ги блъска повечко

Индийте за пореден път се изложиха защото мениджмънта продължаваше да отлага трудните решения и да го раздава дипломатично и меко с "непослушните деца", а то си трябва удар през ръцете.
За мен няма значение кой е прав и кой крив, днес ще е Окон утре Перес, все тая. Недопустимо е да се пропускат чудесни шансове само защото двамата пилоти са решили да си мерят п***те.
Колкото до лидерите - Хамилтън спестяваше ресурс в средната част от надпреварата, а СК обърка нещата накрая и за това имахме такъв финал. Иначе както и очаквах дори след допълнителното прецизиране на правилата за маслото Мерцедес пак имат достъп до "онзи" режим в квалификацията, но явно не е в състезанието.
Положителното при Ферари е че спряха откъсването на Мерцедес напред в развитието и разликата се запазва минимална в полза на Мерцедес (с изключение на бавните писти)
Ферарито няма проблем да следва колата отпред на дистанция около и под секунда, докато Мерцедесът е трагичен в това отношение и се налага да се дърпат назад след което да опитват с бързо приближаване да изпреварят.
Според мен Сингапур е на Ферари както бяха Монако и Унгария. На останалите писти Мерцедес ще печелят квалификацията ако нещо неочаквано не се случи, но Ферари ще могат да ги притискат и атакуват здраво в състезанието от което няма как да не последват грешки. Вчера Хамилтън и отборът издържаха Фетел да им е стъпил на врата цяло състезание, но мисля че ако този натиск продължи няма да издържат и ще гледаме грешки.
В Макларън-Хонда нещата пак са трагикомични, но се заформя и някаква интрига.
В квалификацията уж колата на Алонсо се "объркала" заради пълната газ през завоя. За състезанието Хасагва твърди че задвижвашата система си е била наред, елегантно прехвърляйки топката към електрониката на Макларън която се твърди че се е "объркала" в събота. Прокрадват се и съмнения че Алонсо умишлено е спрял колата
Не върви бракът, но няма как да се разведат, нужни са си един на друг.
За мен няма значение кой е прав и кой крив, днес ще е Окон утре Перес, все тая. Недопустимо е да се пропускат чудесни шансове само защото двамата пилоти са решили да си мерят п***те.
Колкото до лидерите - Хамилтън спестяваше ресурс в средната част от надпреварата, а СК обърка нещата накрая и за това имахме такъв финал. Иначе както и очаквах дори след допълнителното прецизиране на правилата за маслото Мерцедес пак имат достъп до "онзи" режим в квалификацията, но явно не е в състезанието.
Положителното при Ферари е че спряха откъсването на Мерцедес напред в развитието и разликата се запазва минимална в полза на Мерцедес (с изключение на бавните писти)
Ферарито няма проблем да следва колата отпред на дистанция около и под секунда, докато Мерцедесът е трагичен в това отношение и се налага да се дърпат назад след което да опитват с бързо приближаване да изпреварят.
Според мен Сингапур е на Ферари както бяха Монако и Унгария. На останалите писти Мерцедес ще печелят квалификацията ако нещо неочаквано не се случи, но Ферари ще могат да ги притискат и атакуват здраво в състезанието от което няма как да не последват грешки. Вчера Хамилтън и отборът издържаха Фетел да им е стъпил на врата цяло състезание, но мисля че ако този натиск продължи няма да издържат и ще гледаме грешки.
В Макларън-Хонда нещата пак са трагикомични, но се заформя и някаква интрига.
В квалификацията уж колата на Алонсо се "объркала" заради пълната газ през завоя. За състезанието Хасагва твърди че задвижвашата система си е била наред, елегантно прехвърляйки топката към електрониката на Макларън която се твърди че се е "объркала" в събота. Прокрадват се и съмнения че Алонсо умишлено е спрял колата

Не върви бракът, но няма как да се разведат, нужни са си един на друг.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Може много неща, може и Алонсо да се е объркал, че няма мощност, а тя да прелива..Приказки от 1001 нощ и надлъгване и наливане от пусто в празни са..
Ясно е че нещата са зле, но и трите страни нямат много полезни ходове за това ще се търпят и притискат по този начин с взаймни обвинения.
Гледахме го и при Ред Бул vs Рено, но французите по-бързо закърпиха положението.
Между другото Ред Бул са на път да попаднат в позицията на Макларън. Много е вероятно следващата година Рено да са в позиция за атака на подиуми т.е. заводският им отбор да е основен конкурент при което Ред Бул ще бъдат избутани в страни и ще трябва да избират между две злини - остават с Рено, но са втора цигулка или привличат Порше/Ауди за доставчици, но се борят с детските проблеми на задвижващите системи Х на брой сезони.
Гледахме го и при Ред Бул vs Рено, но французите по-бързо закърпиха положението.
Между другото Ред Бул са на път да попаднат в позицията на Макларън. Много е вероятно следващата година Рено да са в позиция за атака на подиуми т.е. заводският им отбор да е основен конкурент при което Ред Бул ще бъдат избутани в страни и ще трябва да избират между две злини - остават с Рено, но са втора цигулка или привличат Порше/Ауди за доставчици, но се борят с детските проблеми на задвижващите системи Х на брой сезони.
Хонджаджийте евентуално ама евентуално другия сезон може да дръпнат малко с колата. Тоя сезон на подобни писти ще продължават да си ги разминават като спрели
Ред Бул са същата цигулка, евентуално след 2020 може да има нещо интересно до тогава Мерцедес срещу Ферари ще се лъжат кой може да прескочи някой и друг ред в правилника

Ред Бул са същата цигулка, евентуално след 2020 може да има нещо интересно до тогава Мерцедес срещу Ферари ще се лъжат кой може да прескочи някой и друг ред в правилника

Хонда ако драстично не променят начинa по който работят не ги виждам да се оправят. А те явно не желаят да го променят.
Ферари и Мерцедес догодина ще са една крачка напред и две встрани,а японците тепърва ще усъвършенстват предкамерното запалване, ако евентуално го въведат тази година.
На тях им трябваше половин сезон, за да се откажат от тестовете с едноцилиндров модел
Половин година се удряш в стената и продължаваш да го правиш
При това още по време на зимните тестове имаше компетентни мнения по въпроса че щом данните от едноцилиндровия модел се разминават с пистата трябва да се остави този метод на работа. Имаше го и опита на Мерцедес които са изградили концепцията си на база на едноцилиндровия модел, но развитието след това е правено без него.
Ферари преди години като им се разминаваха данните от аеротунела и пистата, се нагърбиха направиха си пълномащабен тунел и след месеци всичко беше в релси.
Ред Бул тази година като имаха разминавания с тунела им трябваха две състезания, за да си нагодят нещата!
В Хонда обаче такава гъвкавост няма.
Ферари и Мерцедес догодина ще са една крачка напред и две встрани,а японците тепърва ще усъвършенстват предкамерното запалване, ако евентуално го въведат тази година.

На тях им трябваше половин сезон, за да се откажат от тестовете с едноцилиндров модел

При това още по време на зимните тестове имаше компетентни мнения по въпроса че щом данните от едноцилиндровия модел се разминават с пистата трябва да се остави този метод на работа. Имаше го и опита на Мерцедес които са изградили концепцията си на база на едноцилиндровия модел, но развитието след това е правено без него.
Ферари преди години като им се разминаваха данните от аеротунела и пистата, се нагърбиха направиха си пълномащабен тунел и след месеци всичко беше в релси.
Ред Бул тази година като имаха разминавания с тунела им трябваха две състезания, за да си нагодят нещата!
В Хонда обаче такава гъвкавост няма.
Аз ли съм останал с грешно впечатление, че ограниченията около разхода на масло влизат след Монца ?
И двамата сме се заблудили
След Белгия - за Монца:
http://clubs1.bg/news/postanoviha-novi- ... alia-42311

След Белгия - за Монца:
http://clubs1.bg/news/postanoviha-novi- ... alia-42311
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
don_gori написа:Аз ли съм останал с грешно впечатление, че ограниченията около разхода на масло влизат след Монца ?
Ограниченията влизат ОТ Монца - 0,9л/100км . От догодина 0,6л/100км

п.п Писали сме едновременно с колегата над мен ...
По въпроса с Хондите аз виждам нещата по начин ,че ако догодина не покажат сериозен и видим напредък с настоящата технология за задвиждащи системи или да влагат усилия по разработка на двигателя за сезон 2021 или да се насочват към други серии. То не остана за кога да се напинят да реанимират мъртвеца в шасито на Макларън

Добре, че ми стана малко странно как Хамилтън за пореден път надскочи техниката и намери от някъде едни -0.311сек май бяха в последната обиколка на Q3
2та опита не Фетел да го изправари след като му беше влезнал във въздушната струя ги отдавам на по-силния мотор на Мерцедес

2та опита не Фетел да го изправари след като му беше влезнал във въздушната струя ги отдавам на по-силния мотор на Мерцедес

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Тоя Перез е същия глупак като пъпчивеца.
Яд го е, че Окон го бие като маче у дирек и гледа да му пречи.
Алонсо пак с проблеми язък за старанието му.
Доволен съм от моя отбор и от Грожан! 7-мо място не е зле.
Магнусен добре, че се дръпна, защото щеше яко да се нацепи в Грожан и да прецака целия отбор.
Състезанието определено беше интересно.
Не е вярно, че Хамилтън е надскочил техниката, защото Мерцедес са подобрили колата!

Алонсо пак с проблеми язък за старанието му.

Магнусен добре, че се дръпна, защото щеше яко да се нацепи в Грожан и да прецака целия отбор.
Състезанието определено беше интересно.
Не е вярно, че Хамилтън е надскочил техниката, защото Мерцедес са подобрили колата!

И с кое по-точно са подобрили колата ако може малко повече яснота