Море в Гърция 2020
Модератор: Общи модератори
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Море в Гърция 2020
ka4i написа:Инфорираността ми не не е под въпрос, защото ако е така както казваш, то преди 24.06 просто системата не е работела акуратно и не ти е показвала нещата. Както аз проверих на 17.06.
Не знам какво значи акуратно за теб, но явно то се разминава с реалността. До преди 24ти показваше само връчените фишове, от тогава ти казва и ако имаш невръчени такива. Нямало е как да ти покаже на 17ти снимки които не са ти били връчени

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Колегата си провери миналия ден и също научи за 'невръчени фишове'! Не упоменават колко са на брой... От няколко дена проверката работи както би трябвало да бъде
! Преди това си беше пълна недомислица!

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Аз снощи се върнах от Тасос и общо взето нито са ме спирали за да ме проверяват за връчени/невръчени нп, нито нищо. На Тасос беше спокойно, нямаше тълпи от хора, което беше супер. Цените си бяха нормални, зависи къде седнеш:
Гръцка салата - 6-8 евро
Пържени калмари - 8-10 евро
Печен калмар - 11-13 евро
Ципура и Лаврак - 12-15 евро
На влизане в Гърция получихме и СМС, че могат да ни тестват произволно и да ни подложат на еднодневна карантина, но никъде нищо не видях като подобна практика. На ферибота в двете посоки ти дават някакви декларации да попъпваш
Обратно, на влизане в България също ни дадоха декларация за попълване, че сме здрави
Самата вода е ок вече, на места има някакви студени течения и отгоре е топло, но на мандаринките ти им е студено
но предполагам до седмица ще се е оправило и това.
Гръцка салата - 6-8 евро
Пържени калмари - 8-10 евро
Печен калмар - 11-13 евро
Ципура и Лаврак - 12-15 евро
На влизане в Гърция получихме и СМС, че могат да ни тестват произволно и да ни подложат на еднодневна карантина, но никъде нищо не видях като подобна практика. На ферибота в двете посоки ти дават някакви декларации да попъпваш
Обратно, на влизане в България също ни дадоха декларация за попълване, че сме здрави

Самата вода е ок вече, на места има някакви студени течения и отгоре е топло, но на мандаринките ти им е студено

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
devent написа:Ципура и Лаврак - 12-15 евро
Миналата година на плажа Перла ядох за повече

- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
TNT написа:devent написа:Ципура и Лаврак - 12-15 евро
Миналата година на плажа Перла ядох за повече
той колегата го каза преди няколко страници - не сме в прайс рейнджа на нашето черноморие и ходим на евтинкото в Гърция

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
b_u_b_o написа:ka4i написа:Инфорираността ми не не е под въпрос, защото ако е така както казваш, то преди 24.06 просто системата не е работела акуратно и не ти е показвала нещата. Както аз проверих на 17.06.
Не знам какво значи акуратно за теб, но явно то се разминава с реалността. До преди 24ти показваше само връчените фишове, от тогава ти казва и ако имаш невръчени такива. Нямало е как да ти покаже на 17ти снимки които не са ти били връчени
Акуратно означава, да показва реално дали имам някакви нарушения. Защото скоро си сменях книжката и преди да го направя, проверих в системата (при условие, че знам, че имам фишове) - НИЩО НЕ ПОКАЗА. Като отидох в КАТ ми излязоха и фишовете и снимки и тн. Сега може да са я оправили, но преди не ставаше за нищо.
Сега по-ясно ли се изказах?!

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Днес отварят и са писали, че дават 10% отстъпка зарад ковида. А дано ме хване и мен. Ще оставя да ме изненадат, няма да питам.
Хм,хм...
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Днес в 11:00 минах Кулата! Пред мен имаше 5 коли, не са ме проверявали за актове и фишове! В 9:00 тръгнахме от София, в 14:00 бяхме в Пефкохори! Направихме 30 минути пауза в Кресна за зареждане, кафе, тоалетна и т.н. 4:30 шофиране за около 400км. Трудно ще ме накарат да се състезавам по Тракия с random racer-ите!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Днес отидох за дневен плаж до Керамоти, от Банско. Минахме транзит. На плажа шезлонгите бяха раздалечени, персонала се мъчеше със маски на плажа. Водата сутринта се бе размътила, следобяд вече беше кристална. Не е студена, но не е и това което някой хора очакват от месец юли в Гърция.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
acho.rs написа: Водата сутринта се бе размътила, следобяд вече беше кристална. Не е студена, но не е и това което някой хора очакват от месец юли в Гърция.
Може би защото все още е юни...

Да споделя и аз малко инфо.
Първо за границата - минавахме през Маказа. Бяхме там в 06:15 сутринта имаше 38-40 коли пред нас. Отне към час и половина да минем, нищо не ни караха да попълваме гърците, никакви температури не мерят, нищо.
Заговорихме се с някакви хора, които работят там - казаха, че между 08:00 и 14:00 бил най-големия ад. Хем в пъти повече хора, жега, меко казано отвратително. Ние докато чакахме поне беше 16-17 градуса и може да си излезеш от колата, да се разтъпчеш и да ти е хладно.
За водата имам следните впечатлния:
1ви ден (според един сайт беше 21.8гр) - само си намокрих краката и дотам.
2ри ден (същата темп) - успях да стигна до критичната за мъжете точка и се отказах.
3ти ден - хвърлих се от един път във водата и в момента, в който спра да плувам ми ставаше адски студено
от 4ти до 7ми ден влизах без никакъв проблем, дори стоях по около час във водата. Дори водата в тия дни беше по-хладка (21.3гр), защото на 3тия ден следобед валя дъжд няколко часа и явно я охлади малко.
Аз за себе си стигнах до заключението, че все още е необходимо някакво свикване, особено ако ти е първо море за годината. Август-септември го няма това, защото и водата е много по-топла и сякаш не ти е нужно чак такова време за адаптация.
ПП: Бяхме на 60км от Лефкада, така че сравнително на юг.
Първо за границата - минавахме през Маказа. Бяхме там в 06:15 сутринта имаше 38-40 коли пред нас. Отне към час и половина да минем, нищо не ни караха да попълваме гърците, никакви температури не мерят, нищо.
Заговорихме се с някакви хора, които работят там - казаха, че между 08:00 и 14:00 бил най-големия ад. Хем в пъти повече хора, жега, меко казано отвратително. Ние докато чакахме поне беше 16-17 градуса и може да си излезеш от колата, да се разтъпчеш и да ти е хладно.
За водата имам следните впечатлния:
1ви ден (според един сайт беше 21.8гр) - само си намокрих краката и дотам.
2ри ден (същата темп) - успях да стигна до критичната за мъжете точка и се отказах.
3ти ден - хвърлих се от един път във водата и в момента, в който спра да плувам ми ставаше адски студено
от 4ти до 7ми ден влизах без никакъв проблем, дори стоях по около час във водата. Дори водата в тия дни беше по-хладка (21.3гр), защото на 3тия ден следобед валя дъжд няколко часа и явно я охлади малко.
Аз за себе си стигнах до заключението, че все още е необходимо някакво свикване, особено ако ти е първо море за годината. Август-септември го няма това, защото и водата е много по-топла и сякаш не ти е нужно чак такова време за адаптация.
ПП: Бяхме на 60км от Лефкада, така че сравнително на юг.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Гърците затегнаха примката очаквано след постоянните над 100 бр на ден заразени у нас.
Новите правила влизат в сила след 3 дни от 1 юли
https://travel.gov.gr/#/
На кратко, за влизане по суша 48 часа по-рано попълваме онлайн и показваме qr код или разпечатаме. Мобилни звена ще обикалят КПП-тата и ще тестват на случаен принцип. Който го уцелят и го тестват трябва остане изолиран в крайната точка, която е написана в тези онлайн декларации, докато излязат резултатите. Ако излезе положителен, става по-сложно
Новите правила влизат в сила след 3 дни от 1 юли
https://travel.gov.gr/#/
На кратко, за влизане по суша 48 часа по-рано попълваме онлайн и показваме qr код или разпечатаме. Мобилни звена ще обикалят КПП-тата и ще тестват на случаен принцип. Който го уцелят и го тестват трябва остане изолиран в крайната точка, която е написана в тези онлайн декларации, докато излязат резултатите. Ако излезе положителен, става по-сложно
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Това, с тези над 100 заразени, е толкова относително, че повече няма накъде! Това мисля, че всеки го разбира, нали? Друго ми се върти на мен в главата... Дали не започнаха нарочно с тези повече тестове, за да излизат повече заразени и да започнат подобни мерки/неща? Видяха, че с пряка 'пазарна икономика' черноморието си е загинало и дайте леко да подлеем водичка...Истинската реалност е в процента заразени от направените тестове и то на случаен принцип, защото ако проверя/тествам само в някое 'огнище на заразата', нещата наистина ще са с 'нечувана ярост' ! Съмнявам се също, че тази година бацю ще се обади където трябва, като миналата година, и ще 'отпуши' границите за един миг...
Ex: 96' BMW318ti

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Колеги, дайте с теория на конспирацията в другата тема...
Ако някой има опит с влизане в Гърция, след 01.07 да сподели. Все пак доста от пишещитв тук имаме резервации.
Ако някой има опит с влизане в Гърция, след 01.07 да сподели. Все пак доста от пишещитв тук имаме резервации.