Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Цените на горивата 2018

Мнение от K_Ilkov » 05 Ное 2018, 19:04

vicho написа:просто никой не иска да се напъне, това е :no:

За какво да се напъвам бря?

В колата сме аз жената и сина ми.
От вкъщи през училище до работните ни места - 30мин с кола, с градски по-малко от час и 30 не го виждам. Казвам го щото тоя спор съм го водил на живо и съм проверявал възможния транспорт.

Сутрин и вечер по един час - 2 часа на ден.

Ти ли ще ми компенсираш тия 2 часа на ден и с какво?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 05 Ное 2018, 20:42

K_Ilkov написа:
vicho написа:просто никой не иска да се напъне, това е :no:

За какво да се напъвам бря?

В колата сме аз жената и сина ми.
От вкъщи през училище до работните ни места - 30мин с кола, с градски по-малко от час и 30 не го виждам. Казвам го щото тоя спор съм го водил на живо и съм проверявал възможния транспорт.

Сутрин и вечер по един час - 2 часа на ден.

Ти ли ще ми компенсираш тия 2 часа на ден и с какво?
Ама нали искаш по-ниски цени на горивата? Един месец ще се жертваш, или не може?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Ное 2018, 20:56

На всеки ситуацията е различна.
Аз разбирам семейните, или тези с много лошата / липсваща алтернатива.
Но самият аз от година и нещо съм без кола и да ви кажа ходя повече пеша, спестявам сериозна сума(сега чак усетих колко е отивало по колата) и като цяло е ОК. Изключение прави няколко пъти в годината, когато разчитам на друг или търся неудобни алтернативи.
Разбрах, че колата съм я ползвал по истинска необходимост може би не повече от 5-10% от случаите, в които съм я палил.. :dunno:
А колко пари съм хвърлил в дебелата гуша на ония свине заради това, отделно, че бях и само на бензин на доста смотана и бавна кола.. :banghead:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Ное 2018, 21:35

Zubcho написа:Ама нали искаш по-ниски цени на горивата? Един месец ще се жертваш, или не може?

4.5г ползвах електромобил за същите цели в какъвто тука 90% от баДките не биха се качили, та квото съм могъл съм жертвал ...

Ако се наложи пак ще си купя електромобил, но 2часа на ден няма как да загубя по рейсове и трамваи ...

Така или иначе, нищо няма да се случи, но нямам против аз да съм спирачката на прогреса :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Ное 2018, 21:40

Вече се обърках ....тия протести сега за какво са ? Против ниските цени на горивата или против високите цени ?!!! :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 05 Ное 2018, 21:43

K_Ilkov написа:
Zubcho написа:Ама нали искаш по-ниски цени на горивата? Един месец ще се жертваш, или не може?

4.5г ползвах електромобил за същите цели в какъвто тука 90% от баДките не биха се качили, та квото съм могъл съм жертвал ...

Ако се наложи пак ще си купя електромобил, но 2часа на ден няма как да загубя по рейсове и трамваи ...

Така или иначе, нищо няма да се случи, но нямам против аз да съм спирачката на прогреса :mhihi:
Знаеш ли, няма лошо да не искаш да жертваш нещо, проблемът е, че никой не иска да се жертва за нищо, а иска само да получава.

Та в тази светлина, 1 000 000 като теб като не искат да жертват нищо, сме си все така, и няма нужда да се оплакваме. Ебат си ни без смазка и толкова.

И за съжаление такова е мисленето на повечето хора.

Аз съм лесен, ходя на работа с градския, а колата я ползвам предимно да возя жената и 2 деца до магазините. Това можем да го преглътнем за месец или 2 да сме без него в името на общото щастие и по-ниски цени на горивата и всички други стоки и услуги.

И дядо ти вероятно не е можел без кола човека. Деца, жена, трябва да се возят, няма как. (ирония)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Ное 2018, 22:14

Подкрепям те :yes:

И аз така като ми взеха книжката за неплатени и невръчени глоби викам аре нещо заедно да направим, ама се оказа, че си има хора с връзки в КАТ, цъкат едно телефонче и разбират кое как. Понеже не обичам да чакам тоя и оня писах до КАТ, понесох си последствията и приключих темата.

За данъците на елекромобили L7e се опитах да вдигна заинтересованите да направим нещо, всеки си направи пас ... отново направих каквото можах, по телевизията даже се появих :mhihi: , отново институциите ме ошамариха за инициативата ми по каналния ред. Реших си проблема и приключих и тая сага.

Повечето хора са толкова пасивни, че не заслужават нито моето нито твоето време за подобни протести ...

Един бакшиш по повод цигарите ми вика и 100лв. да ги направят пак ще пуша ... спрял съм ги от 6-7г. вече, дано му помогна на човека (ирония) :mrgreen:
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 05 Ное 2018, 22:22

Еми не пичове! Не са високи цените, щото в Европа са по-високи! Проблема е, че тук мафията и държавата са синоними и, че не можем да се организираме да понатупаме илидори повече няколко човека от тая сган, за да се осъзнаят, че и те са хора, че и те серат, че и тях ги боли и, че и те ше ритнат камбаната!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Ное 2018, 22:45

Аз не мога да разбера каква е тая жестока заблуда, че ако всички теоретично спрат да зареждат за 1 месец ще паднат цените... Май 90% от народа има нужда от урок "Как функционира България". ;) Всичко следва интереса на тези отгоре. Ние имаме на всеки 4 години възможност да защитим нашия интерес. И щом всеки път защитаваме ОТНОВО интереса на тези отгоре какво по дяволите искаме да се промени?! :dunno: Аз не смятам да си създавам неудобство да не си ползвам колата, щото масата народ мисли с гъза си... Сори, ако съм краен. И междудругото днес е мъчих да се сетя за мой познат, който си ползва колата от угодничество... еми нямам такъв - всичи ги ползват за належащ транспорт, спестяващ време/пари. Цялата тази енергия я вкарайте в идеи за подобряване на жизнения си стандарт и това е. Само че пак решете дали настоящите (и най-вероятно бъдещи) 240 могат да ви го осигурят... щото иначе кръга се завърта по един и същ начин всеки път.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Ное 2018, 22:53

Да, всъщност. Избираме некви мутри да ни управляват мандати наред и после нема да си караме колите за да свалят цените на горивата.

Няма много логика, явно масата хора мисли после :dunno:
Изображение

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 05 Ное 2018, 23:03

Онези,които управляват изобщо не ги интересува че някой не му харесвала цената на това или онова. Така хубаво са си постлали килимчето,че дори и с пирони са си го закрепили. Пак ще подаде оставка оня ББ и след това пак ще бъде "избран" и всичко отначало. След онези бюлетини на палетите не се учудвам изобщо,кой би управлявал през следващите 100 години. Преди години беше трудно да кажеш,че нещо ще увеличи цената си с 10 %,а сега го казват като застраховките-300% и не ги интересува хорското мнение. Това е-заспал и непробудим народ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Ное 2018, 2:11

Ако изборите променяха нещо, щяха да са ги забранили. :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 06 Ное 2018, 11:07

няколко въпроса към протестиращите против високите цени на горивата
1. защо протестирате с коли/мотори и харчите гориво
2. защо затваряте пътища и правите задръстване, в които хората също харчат гориво в този момент
3. защо не се протестира пред централата на лукоил, който е основният виновник за цените

и 1 офтопик, дали след като уж му го сложиха на златев с жп груп, той не ни го сложи рязко с цените на горивата???
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 06 Ное 2018, 11:28

Щото цялата работа е поредната буря в чаша вода. Дали е спонтанно или не, е друг въпрос.

Демек, малко ще се понапъваме и жертваме и после пак ще седнем на същия, ама пък, месец по-късно :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 06 Ное 2018, 12:18

Doberman_vas написа:и 1 офтопик, дали след като уж му го сложиха на златев с жп груп, той не ни го сложи рязко с цените на горивата???

баш си е онтопик... :mhihi:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата