Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Re: Цените на горивата 2018
Чета последните 2 страници и ми става ясно защо сме в това положение, защо никога, ама никога, не след 50-100, ами и след 1000г. няма да се оправим и откъде е вица за казана с българите в ада, дето нито един дявол не го пазел...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Цените на горивата 2018
Мини през метростанция Сердика между 17:30 и 19:30 и сам ще си отговориш. Т’ва, че в София има уж някакъв градски транспорт, не означава, че той е добър и адекватен. Представи си какво ще стане, ако всички слязат от колите и тръгнат с градския, че то сега е супер бутаница...Knoxville_ написа:vicho написа:Дали наистина има хора, които им трябват личните автомобили всеки ден?
От доста време ми се чини да отворя подобна тема с този въпрос, но предполагам, че ще ме обвинят, че карам хората да се возят на градския.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Че е бутаница, бутаница е. Ама ако в София е неадекватен, ела в Пловдив
Сутринта закарах колата на майстора - 10мин. Прибрах се с рейса - 55мин. 

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
204 е един от най-натоварените автобуси, а в повечет ослучаи е единичен!
280 съм изпускал два автобуса, защото не мога да вляза!
През Илиянско шосе където след 18:00 могат да те убият и да не се разбере минават 2 трамвая и 4 автобуса!
Винаги гонят някакъв график, а всички на празен път се влачат с 35км/ч!
Има линии, чиито маршрути не са променяни с години, а градът е изменил горещите си точки!
Има още неща, които съм забелязал, но просто е безсмислено да ги коментирам!
280 съм изпускал два автобуса, защото не мога да вляза!
През Илиянско шосе където след 18:00 могат да те убият и да не се разбере минават 2 трамвая и 4 автобуса!
Винаги гонят някакъв график, а всички на празен път се влачат с 35км/ч!
Има линии, чиито маршрути не са променяни с години, а градът е изменил горещите си точки!
Има още неща, които съм забелязал, но просто е безсмислено да ги коментирам!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
madafaka_donkele написа:Чета последните 2 страници и ми става ясно защо сме в това положение, защо никога, ама никога, не след 50-100, ами и след 1000г. няма да се оправим и откъде е вица за казана с българите в ада, дето нито един дявол не го пазел...
100 човек... 1000 мнения...
мдаамммм

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
speeder88 написа:280 съм изпускал два автобуса, защото не мога да вляза!
В София и във "великото метро" не съм успявал да влезна в час пик

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз личната кола я зареждам веднъж на 2-3 месеца, така помагам ли за каузата
Градския транспорт е окей, НО при условие, че не сменяш повече от 2 превозни средства, които да се застъпват на една и съща спирка. В противен случай си е мъка. За протокола като пуснат третия лъч на метрото до Горна баня ще пътувам с него до работата

Градския транспорт е окей, НО при условие, че не сменяш повече от 2 превозни средства, които да се застъпват на една и съща спирка. В противен случай си е мъка. За протокола като пуснат третия лъч на метрото до Горна баня ще пътувам с него до работата

- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
dextuar написа:Мини през метростанция Сердика между 17:30 и 19:30 и сам ще си отговориш. Т’ва, че в София има уж някакъв градски транспорт, не означава, че той е добър и адекватен. Представи си какво ще стане, ако всички слязат от колите и тръгнат с градския, че то сега е супер бутаница...Knoxville_ написа:vicho написа:Дали наистина има хора, които им трябват личните автомобили всеки ден?
От доста време ми се чини да отворя подобна тема с този въпрос, но предполагам, че ще ме обвинят, че карам хората да се возят на градския.
Sent from my iPhone using Tapatalk
С тези разклонения (в Младост) и фльонги (Обеля) за съжаление метрото е обречено. А доколкото чувам, се планират и още

Тук може да се види някаква схема с идеи за разширяване след завършването на третия лъч, който се строи в момента. Ако се изпълнят и разклонения към околовръстното от Люлин, към Надежда и Студентски не знам кой ще направи график за движение и как ще успее въобще, но това все още е далечна тема.
Все пак мисля, че и към този момент метрото може да бъде добра алтернатива на тези, които живеят/работят близо до станциите му (под близо се разбира 1-2км - мисля, че до около 750 метра се водеше "пешеходна достъпност", за останалото има довозващ транспорт). Все пак вече метрото покрива доста голяма част от София, не е като допреди 10-тина години, нормално е и много хора да го ползват. Много народ си ползват колите сами, без да возят деца на училище/детска градина или жена/любовница до нейната (своята

Затова ми е интересно и все още се чудя дали да правя тема, в която да обсъдим кой, какво, как и къде вози в градския трафик, но аз съм изключение, тъй като автобусът спира на 500 метра от нас и още по-близо до офиса и за мен е безсмислено да се бутам с колата в задръстването при положение, че дори няма да стигам по-бързо, а и ми е в пъти по-евтино така.
Освен това, ако много хора слезнат от колите, градският ще закъснява по-малко заради задръстванията и ще може да превозва пътниците по-бързо. Плюс това на 15 октомври в Бургас са пристигнали нови 20 електрически автобуса за София. Около същия ден в София вече е имало 17 от очаквани 120 нови автобуса на природен газ, така че голяма част от автопарка вече ще бъда на много прилична възраст (около 4-5 години).
Разбира се, не трябва да пренебрегваме и факта, че общината се опитва да привлече повече пътници в градския транспорт чрез увеличаване на цената на билета ..

Коментарът ми, както става ясно, се отнася само за София и ми е ясно, че има много градове и села, в които обществените услуги са на ужасно ниво.
Като цяло не обичам да чета дълги мнения, още по-малко обичам да пиша дълги мнения, така че ще съм благодарен на тези, които прочетат това

А ако някой иска да отвори и тема от рода на "кой, какво, как и къде вози в градския трафик", ще се включа с голямо удоволствие в разговора.
Тъй като, докато пиша този коментар, са изписани около 6-7 нови, бих могъл да отговоря и защо са налични някои от изброените в предните коментари проблеми.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Аз пък казвам децата да започнат да учат по местоживеене, както беше едно време и всичко ще е наред.
Аз един ден не съм бил воден с кола на училище и уви, изкласих и то доста добре.
Гонили са ме и кучета, и черни... Нищо ненормално в живота на един подрастващ..
Аз един ден не съм бил воден с кола на училище и уви, изкласих и то доста добре.

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Bexim написа:Аз пък казвам децата да започнат да учат по местоживеене, както беше едно време и всичко ще е наред.
Добре е да, но само до 7-ми клас....после пак ли в кварталното ?
До миналата година, водих детето вска сутрин пеш до кварталното училище, и от там метрото до работа. Но от тази година, няма никакъв шанс без кола. Всяка сутрин 6:50 тръгваме за англ. гимназия, след което прибирам пак каручката и на метрото....
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
astrapower написа:Всяка сутрин 6:50 тръгваме за англ. гимназия
Гимназия...т.е. минимум 9-и клас т.е. 14-15 годишно дИте и още го водиш на училище

- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
8-ми клас
, защото се налага да сменя метро и автобус до училището, а в този сезон преди 7 ч. си е тъмно все още. Иначе си прав за детето
, поотраснаха вече, но навика...

Последна промяна astrapower на 06 Ное 2018, 22:15, променена общо 1 път
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Bexim написа:Аз пък казвам децата да започнат да учат по местоживеене, както беше едно време и всичко ще е наред.
За съжаление доста трудно е да се уредиш по местоживеене, за детската градина на сина ми поискаха 5000 лв.... което е безумие, по тази причина с триста зора успях да го вкарам в детска градина на центъра сравнително близо до работата ми 1,6км пеш. Заради него ходя с колата, плащам и 80 лв паркинг и вървя пеш по 3км всеки ден

Все пак е някакво решение.
Дано с училището имаме късмет...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Аз не помня някой съученик да са го водили или взимали от 5-6-ти клас нагоре...
А тези, които ги караха с коли ги гледахме като ебаааа си бизнесмените...
Но времената се променят.
Идеята ми е, че аз не съдя хората кой кого вози, къде, кога, как.. Така и не искам мен да ме изкарват крив, че си карам колата сам. Да, мога, обичам и ще си я карам, докато мога и обичам, живи и здрави да сме.
Плащам си данъците, застраховките, винетките, паркинга, ремонтите имам си всьо катализатори и на никого не преча.
Карал съм ламя при 3 лв бензина, сега даже ми е доста по-икономично.
А до кога ще доят народа, каквато е идеята на темата.. Докато им позволяваме! А като гледам хората колко са обезверени, едва ли ще е в моя живот да видим нормални управници.
ПП Напълно сте прави за детските градини, знам със сестра ми как беше и с доста хора около мен и е направо ужас. Просто всички работят за тотално унищожение на държавата... Доста песимистично, но натам отиват нещата...

А тези, които ги караха с коли ги гледахме като ебаааа си бизнесмените...

Но времената се променят.
Идеята ми е, че аз не съдя хората кой кого вози, къде, кога, как.. Така и не искам мен да ме изкарват крив, че си карам колата сам. Да, мога, обичам и ще си я карам, докато мога и обичам, живи и здрави да сме.

Плащам си данъците, застраховките, винетките, паркинга, ремонтите имам си всьо катализатори и на никого не преча.

Карал съм ламя при 3 лв бензина, сега даже ми е доста по-икономично.
А до кога ще доят народа, каквато е идеята на темата.. Докато им позволяваме! А като гледам хората колко са обезверени, едва ли ще е в моя живот да видим нормални управници.
ПП Напълно сте прави за детските градини, знам със сестра ми как беше и с доста хора около мен и е направо ужас. Просто всички работят за тотално унищожение на държавата... Доста песимистично, но натам отиват нещата...
FREE SPIRIT
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
И с'Я к'во стана - уж напред вървим, а пак ще висим от вратите на "Икарусите", 30 години по-късно ...
Даже, май бяха въвели и плаващо работно време ... да не се товарят наведнъж и да не трошат транспорта другарите и другарките

Ubi dubium, ibi libertas