СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: СПАМ ТЕМА
Тия от лидело са здрави. Изпробвани са 2 пъти. Ма за всеки случай бех домъкнал и един дънер ако нещо стане ))).
Хм,хм...
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Един дърт камионджийски крик имам, бутилков, 20 кила желязо, него го ползвам за стойка, той дори и да изпусне, самия е висок поне 30см и по ниско не може да слезе. 
Но тва са мизерии с тея повдигания, канал или подемник винаги е по-удобно.
С рампи не съм пробвал как е и ми е интересно.
https://www.onlinemashini.bg/stomanena- ... 0-mm/54061

Но тва са мизерии с тея повдигания, канал или подемник винаги е по-удобно.
С рампи не съм пробвал как е и ми е интересно.
https://www.onlinemashini.bg/stomanena- ... 0-mm/54061
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Доста се е изписало за тази смяна на масло... Аз пак да кажа, че имам стойки (от стоманен винкел са правени), които държаха едно Диско1 две седмици във въздуха без проблеми, имам и няколко дебели трупчета също, имам и условия (гаража ми е с парно), крикове няколко и други 'неща' за точене на масло по всички начини! Инструменти имам... Елементарни неща, а и не чак толкова, ми е кеф да си ги върша сам... И Дукати-то, както и другите мотори, си го правя сам, но то не е сложно (поне за мен). Просто исках да огледам добре колата отдолу и реших да го съчетая със смяна на маслото. Мислех, че от 10лв да е станало макс 20лв... Но не ми се дават на кварталния гумаджия 30лв за 30мин, само за да я качи на подемника! Някакси ми се виждат много... Да си седи и да си чопли носа без работа, както беше, когато го питах! Не знам, може и в мен да е грешката! Ще го потърся този Слави Шишков, поне да знам, че знам и добър механик...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Аз сменях масло на кутията и хидравликата пред блока с обикновен крик-крокодил ,не ми трябва и канал .......то не че в нашия град има свободни де ,всичко е зарито с боклуци или разрушено .Имаме един клиент с много удобен канал ,там си обслужва бусовете ,самия канал има метални профили по ръбовете и практически е невъзможно да стане фал
.Ама все като поискам да го позвам в не работно време .......се почва с "Ама то сега тря прдупредя пазача ,ама тва -онова " Аз кът почне някой така да ми се суче като безгръбначно някак си ми се отщява .

- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
sme666ko написа:Чудя се тия бургери дали са хубави...![]()
Да си оближеш пръстите.

немо написа:Значи ти е като хоби, лошо няма. Някой ден може да узрееш за идеята, че няма как да си пенкилер , защото просто си неефективен.
Аз съм само със завършено основно и за това правя колиТака става ли ?
Да не си се обидил значи, може и да си от изключенията свестни майстори, не те познавам. Но знаеш масово колегите ти какви са.

А за ефективността - така е, понякога ме дразни да си купувам специални инструменти само за едно ползване, но това е единствения минус. И че жената не ми дава да я пипам ако ръцете ми миришат на бензин или нафта.

- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
dhtj написа:А за ефективността - така е, понякога ме дразни да си купувам специални инструменти само за едно ползване, но това е единствения минус. И че жената не ми дава да я пипам ако ръцете ми миришат на бензин или нафта.
Слагай ръкавици. Като майсторя нещо винаги слагам нитрилни за по-прецизната работа, и върху тях текстилни с латекс за по-грубата. Иначе пръстите ми стават като шкурки и не е гот.

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Дубрутру кафе ,фас и
.За подпиране на колата си ползвам изпитания метод с две пънчета.Тия стойки по бакалниците ми се виждат кекави и опасни 

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Огладнях като ги гледамsme666ko написа:Чудя се тия бургери дали са хубави...![]()
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
alx написа:Моджо написа:Лични не. Да речем, че близък роднина е бил по върховете на..не съвсем законния бизнес да го наречем... през 90-те.
та не е като да не съм карал и то не да обиколя квартала. София Варна с една. На връщане с друга 4 пъти в месеца. И те така примерно.
фатик едно време имаше е31...
Не само Фатик, а и други с пернати прякори, както и съвсем почти нормални хора, какъвто беше моят началник тогава.
И не, не бяха "само 3" , ако говорим около 1997-1999 година. Повече бяха.
Повечето бяха 840, имаше няколко 850 (една такава ми се водеше служебна).
А 2005 или някъде там , вече нямам спомен, но още имаше мита и една такава в много добро състояние (840) ми подаряваха в Германия , защото взехме няколко достатъчно скъпи автомобила.
Нещо като "Гешенк"
Не я взех само поради 2 причини.
Митото беше около мисля 15к лева и трябваше да се връщам пак до Германия , че нямаше къде да я натоваря.
Но вече тези автомобили са икони и остана само "мокър спомен" от времето на карането на такава кола, завоите, които успяваше да вземе по Симеоново, как те хващаше в седалката и телото ти го вкарва в завоя а съзнанието още бе преди завоя.
Тогава карах и една 525ix , която също впечатляваше с влизане в завоите и стабилност.
- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Без да се обижда никой в темата ама кой какво бил карал навремето изглежда малко като да сте се правили на мъже с чужди та*аци
ЧРД на рожденика

ЧРД на рожденика

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Don_Diego написа:Без да се обижда никой в темата ама кой какво бил карал навремето изглежда малко като да сте се правили на мъже с чужди та*аци![]()

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Don_Diego написа:Без да се обижда никой в темата ама кой какво бил карал навремето изглежда малко като да сте се правили на мъже с чужди та*аци![]()
:
Интересна интерпретация на горните мнения.
Принципно е така само в частта , когато си да кажем охранител или само шофьор и гледаш лошо от служебната кола. Един вид си "мъжкар".
Според твоето мнение, всички състезатели са " мъже с чужди та*аци"?
Или пък някой, който е имал щастието да се качи на сериозен автомобил да кажем в "Нюрбургринг" и покара пак е "мъж с чужди та*аци"?
Или пък е карал рядък автомобил или само автомобил, който е много мощен?
В темата стана въпрос за друго и мненията бяха в съответствие.
То по твоята логика, живееш под наем и си "мъж с чужди та*аци", или пък не дай си боже си наемен работник и пак същата работа!
Не се излагайте моля.
Ето пример обаче за "мъж с чужди та*аци"
Познавах на времето един тип, дето беше "иконом" (не в английският смисъл) при едни хора. Тоест грижеше се за къщата в която живееха хората, ако има нужда от нещо, той се оправяше, и градините да са поддържани той отговаряше за хората по поддръжката и басейна да е чист , един вид "началник на персонала".
Човека разбира се представяше нещата по различен начин, и с автомобилите , който бяха в гаража и с всичко, все едно са негови.
По онова време нямаше много телефони а фотоапарати, да не говорим за социални медии , иначе щеше да бълва снимки в нета на автомобили, къщата, хобитата (които са на шефа), оръжия и тн неща.
Малко хора всъщност знаехме, че човека няма такива възможности, но същият беше симпатяга, и след като се чувстваше добре, нас не ни интересуваше.
Беше чудесна компания!
Ето това е така нареченият пример!