Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Re: Цените на горивата 2018
Mollov написа:Инжекторите на директното впръскване просто Убожават такива бензини, да...![]()
![]()
Един приятел с Мецан Е350 бензин ДВ сипал на Марешеца, 100 октанов и след няма и км му светнало - вода в еди кой си цилиндър...

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Двете си коли ги зареждам от година основно на с магарешка нафта сф Люлин + Bardal BDC по 2-3 капачки на резервоар. Доволен съм от разхода не виждам разлика с останалите бензиностанции. Специално следя корекциите на дюзите на БМВ-то няма запушване за сега
Като минавам от там пълня до горе и така. Мисля, ако имаше проблем отдавна щяха да са му наложили глоби и да са я затворили предвид факта, че подбива цените...

Като минавам от там пълня до горе и така. Мисля, ако имаше проблем отдавна щяха да са му наложили глоби и да са я затворили предвид факта, че подбива цените...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Нещо ми се чини, че насаждат у хората нарочно недоволство , за да си организират едни избори в скоро време.
На марешки преди време съм зареждал 2-3 резервоара и всичко е било на ред.
На марешки преди време съм зареждал 2-3 резервоара и всичко е било на ред.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
аз като гледам какви другари и другарки налазиха, че чак очилаткото Василев се изказва ... значи руските финанси, ДПС и цялата агентурка е задействана ... ще пада лапане и се облизват вече
не за горивата ами по разни други теми
а за горивата ... аз с архаичното по днешните стандартни и супер елементарно m52 се принудих да зареждам Пловдив само на Еко , нз колата ли ми има някакъв проблем или аз си внушавам, но разхода и работата на мотора са зле при други бензиностанции, само Шел скоро не съм пробвал, защото ми е много неудобно да ходя до обектите им
дори на Газпром където зареждат много колеги и има мнения и от шофиращи двигатели с директно впр. , че няма проблем с бензина ... еми при мен по-зле пали , грубо работи ... не много , не говоря за фалшив бензин и т.н. ама и разхода дига ... дебитомера ми е наред, ламбдите и те , нямам зацапано по дросела, филтъра е нов
Края на седмицата имам пък към Марешки ... много ме изкушава да заредя едно 50лв да видя какво е положението при него или отсрещния обект (в Плд има точно срещу него на същата цена друга бензиностанция) ... ама последно бях спрял да сипвам там едвам работеше колата (преди 4-5м)
мой възрастен роднина , има си Пасат 1.8 моно на газ и бензин ... на бензин гори 12 ... на газ пак 12-3 макс ... последните 3-4 месеца няма 2 последователни зареждания пак на Еко да са еднакви ... единия път гори 13 другия 18-19 на Газ ... на бензин няма дерт ... ?!
не за горивата ами по разни други теми
а за горивата ... аз с архаичното по днешните стандартни и супер елементарно m52 се принудих да зареждам Пловдив само на Еко , нз колата ли ми има някакъв проблем или аз си внушавам, но разхода и работата на мотора са зле при други бензиностанции, само Шел скоро не съм пробвал, защото ми е много неудобно да ходя до обектите им
дори на Газпром където зареждат много колеги и има мнения и от шофиращи двигатели с директно впр. , че няма проблем с бензина ... еми при мен по-зле пали , грубо работи ... не много , не говоря за фалшив бензин и т.н. ама и разхода дига ... дебитомера ми е наред, ламбдите и те , нямам зацапано по дросела, филтъра е нов
Края на седмицата имам пък към Марешки ... много ме изкушава да заредя едно 50лв да видя какво е положението при него или отсрещния обект (в Плд има точно срещу него на същата цена друга бензиностанция) ... ама последно бях спрял да сипвам там едвам работеше колата (преди 4-5м)
мой възрастен роднина , има си Пасат 1.8 моно на газ и бензин ... на бензин гори 12 ... на газ пак 12-3 макс ... последните 3-4 месеца няма 2 последователни зареждания пак на Еко да са еднакви ... единия път гори 13 другия 18-19 на Газ ... на бензин няма дерт ... ?!
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
те лукоил спазваха пропорцията само при нарастването на цената

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
Втори резервоар сипвам при Марешки, А100, не намирам разлика в поведението на колата. В същото време вече и другите бензиностанции смъкнаха цените, дали заради протестите или заради сриването на долара.. на Еко и Шел Люлин, А95 е 2,25.
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 320d, e46 325i
- Мечтае да кара: M3 E92
///eMo написа:Втори резервоар сипвам при Марешки, А100, не намирам разлика в поведението на колата. В същото време вече и другите бензиностанции смъкнаха цените, дали заради протестите или заради сриването на долара.. на Еко и Шел Люлин, А95 е 2,25.
Бензина го смъкнаха, но дизела все още си стой на ~2.40. Поне според мен повечето коли са на дизел или газ. Не са чак толкова много, които си карат на бензин. Просто са смъкнали най-малко използваното. Като това си е според мен де, не съм гледал официални статистики от кое гориво, колко се продава.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз довечера стартирам един Euro trip и сега разгледах да сравня цените из Европа за да си планирам зарежданията. Тук си е без пари горивото сравнено със западна Европа
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 320d, e46 325i
- Мечтае да кара: M3 E92
Don_Diego написа:Аз довечера стартирам един Euro trip и сега разгледах да сравня цените из Европа за да си планирам зарежданията. Тук си е без пари горивото сравнено със западна Европа
Разликата е, че там цената е такава заради по-високи акцизи, които отиват в държавата, а тук е заради по-големи печалби на Лукоил, като почти едноличен доставчик на нашия пазар и на бензиностанциите.
Източник: https://ec.europa.eu/taxation_customs/sites/taxation/files/resources/documents/taxation/excise_duties/energy_products/rates/excise_duties-part_ii_energy_products_en.pdf
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Don_Diego написа:Аз довечера стартирам един Euro trip и сега разгледах да сравня цените из Европа за да си планирам зарежданията. Тук си е без пари горивото сравнено със западна Европа
Вчера гледам Еуронюз и във Франция хората много недоволни от цените на горвата. 1.55 евро. Държавата до скоро субсидирала дизеловото горива и печките били 3/4 там Сега Макроня вдигнал яко акцизите, за да ги накарал да нимават на ток. Не е само ББ с гениалните си идеи

"Чемодан, вокзал, Москва"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Е такива статии и мнения > https://terminal3.bg/gorivata-v-balgari ... ki-strani/
За какво ги препечатват и разпространяват като никой не сочи от къде взема данни ?!
Било по-скъпо/по-евтино ?! Хубаво ама дай източниците ... така след 2ч излиза човек на ЛукОйл и вади "по мои сметки най-евтино е в България"
За какво ги препечатват и разпространяват като никой не сочи от къде взема данни ?!
Било по-скъпо/по-евтино ?! Хубаво ама дай източниците ... така след 2ч излиза човек на ЛукОйл и вади "по мои сметки най-евтино е в България"
Натоварих уикенда на марешки на 2.22 към 35 литра. Колата пак си е умрял кон, както преди. 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"