Трудно се намира работа в днешно време

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: Трудно се намира работа в днешно време

Мнение от N.Mihaylovski » 28 Апр 2011, 11:58

alX3m написа:
itzan написа:
N.Mihaylovski написа:Колеги, Както няма работа има зверски недостиг на квалифициран персонал, ако някои разбира от широкоформатен печат му намирам работа за 800-1000 лв
Истината е, че всеки има висше и т,н ама на практика нищо друго.
А за големите специалисти, то верно фирмите си викат аз ще му давам 700 лв заплата тои е дал 70 000 за образование, я да си потърса некои по прост.
Аз в кризата си намирам работа за 3 дни :)

Колега, ти с трици маймуни искаш да ловиш! :nono: 800-1000 вече взимат довършителите в нашия бранш (широкоформатен печат).

Аз що имам чувството, че таа работа за 800-1000 лв. най-вероятно искат да работиш предпечат, печат и довършителни! В последно време само такива оферти виждам... никой специялист предпечат примерно няма да отиде да работи и да "помага" в довършителните процеси! То за тва няма да имате квалифициран персонал...

Къде дават на довървителните 800-1000 лв ??? За 800-1000 се намират добри печатари обучени, и това е факт. предпечатар 1000 лева заплата, като печата и на машините и като има зор и бие капси, вече е така, не като преди, имам поглед над 4-5 печатници навсякъде е така а довървителните са на 500-600 лв заплата и освен че се разцепват от работа не им се и плаща допълнително, няма бонуси и т,н. Шефа казва който иска който не знае къде е вратата ;)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Апр 2011, 12:02

N.Mihaylovski написа: Шефа казва който иска който не знае къде е вратата ;)

За това скоро шефа ще си печати :mhihi:

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 28 Апр 2011, 12:11

///peter написа:
N.Mihaylovski написа: Шефа казва който иска който не знае къде е вратата ;)

За това скоро шефа ще си печати :mhihi:

:mhihi: Шефчето е голем манажер :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от itzan » 28 Апр 2011, 12:35

[/quote]Къде дават на довървителните 800-1000 лв ??? За 800-1000 се намират добри печатари обучени, и това е факт. предпечатар 1000 лева заплата, като печата и на машините и като има зор и бие капси, вече е така, не като преди, имам поглед над 4-5 печатници навсякъде е така а довървителните са на 500-600 лв заплата и освен че се разцепват от работа не им се и плаща допълнително, няма бонуси и т,н. Шефа казва който иска който не знае къде е вратата ;)[/quote]

Аз имам поглед над 10 печатници + 3 в чужбина. :) В София имам приятели шивачи, които взимат 30 ст. на линеен метър! Това прави 80-100 кинта на ден, сам си сметни колко прави това на месец! Естествено има и ниски заплати, зависи от квалификацията на персонала и от парите които изкарва за фирмата с труда си. Като казваш "обучени печатари" помисли колко са обучени, а второ сега заради кризата, която работодателите използват като повод да си вършат каквито си искат безобразия, много хора са принудени да работят за малко пари. само че това рано или късно ще свърши и тези хора ще си бият камшика със скоростта на светлината, и шефчетата се връщат в изходно положение, да обучават нови кадри, които докато станат кадърни колко поразии могат да направят... А допълнителното заплащане е законово регламентирано и да не го плащаш е престъпление, за което много лесно може да си понесеш последствията. Зависи колко ядосан може да стане преебания служител :twisted: Най-малкото може да ти прати една проверка от ГДБОП, за незаконния софтуер, и при наличие на 20-30 компютъра... Сещаш ли се? Освен че има сериозна глоба за всеки комп с пиратски софтуер, ами и самите компютри се конфискуват. Да не говорим ако притежателите на правата над софтуера решат да те съдят! Става много интерсно. А като почнат проверки и други неща могат да изкочат,като например двойното счетоводство, а и за инспекцията по труда ще се намерят интересни нарушенийца, и целия ти селски тарикатлък ще ти излезе знаеш откъде! Затова не ми викай "знаеш къде е вратата"! Аз вратата лесно ще я намеря , ама после шефчето-тарикат няма да може да си намери място! :bang: :bang: :bang:

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 28 Апр 2011, 13:38

Виж, аз съм печатар, и всеки ден се бора с шефа и т,н ноо факт е че има безработица и "кризата" и шефчетата се гаврат с хората, тези 30 ст на линеен метър незнам, така беше в ред поинт Пламен и майка му шият там, само за там знам, че е такава схемата.
И пак ще кажа за 1000 лв се намират добри печатари, който разбират, през наща фирма мина доста персонал, ноо и в другите фирми са такива заплатите, вчера шефа каза "който не го кефи вратата е там" и е така всички седим по наше желание.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от itzan » 28 Апр 2011, 13:56

N.Mihaylovski написа:Виж, аз съм печатар, и всеки ден се бора с шефа и т,н ноо факт е че има безработица и "кризата" и шефчетата се гаврат с хората, тези 30 ст на линеен метър незнам, така беше в ред поинт Пламен и майка му шият там, само за там знам, че е такава схемата.
И пак ще кажа за 1000 лв се намират добри печатари, който разбират, през наща фирма мина доста персонал, ноо и в другите фирми са такива заплатите, вчера шефа каза "който не го кефи вратата е там" и е така всички седим по наше желание.

Не е само Пламен на тази схема, има и други. Не е нормално общия работник да взима колкото майстора. И има много добри печатари на 1000, но има и на двойно, и тройно повече. И аз търпя заплата, която не ми отговаря на квалификацията, но и това ще е до време. А кризата се преекспонира. Не може шефчетата да си купуват скъпи имоти и вили по разни острови, скъпи джипове, и всеки ден с нови дрехи, и демонстрират завиден стандарт на живот, а и машини се купуват, които не си изкарват дори и за лизинга, но така било по-престижно! И в същото време да ми викат, че не могат да ми плащат адекватно и да ми осигурят елементарни условия на труд понеже било криза!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Апр 2011, 13:58

itzan написа:
N.Mihaylovski написа:Виж, аз съм печатар, и всеки ден се бора с шефа и т,н ноо факт е че има безработица и "кризата" и шефчетата се гаврат с хората, тези 30 ст на линеен метър незнам, така беше в ред поинт Пламен и майка му шият там, само за там знам, че е такава схемата.

Не е само Пламен на тази схема, има и други. Не е нормално общия работник да взима колкото майстора. И има много добри печатари на 1000, но има и на двойно, и тройно повече. И аз търпя заплата, която не ми отговаря на квалификацията, но и това ще е до време. А кризата се преекспонира. Не може шефчетата да си купуват скъпи имоти и вили по разни острови, скъпи джипове, и всеки ден с нови дрехи, и демонстрират завиден стандарт на живот, а и машини се купуват, които не си изкарват дори и за лизинга, но така било по-престижно! И в същото време да ми викат, че не могат да ми плащат адекватно и да ми осигурят елементарни условия на труд понеже било криза!

Интересно ми е инспекцията по труда какво ще каже за условията за труд, пробвал ли си да подадеш анонимен сигнал?

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 28 Апр 2011, 15:14

...такива "шефчета" дал Бог! лошото е, че повечето са от тоя тип дето ще подарят на любовницата каиен ама персонала седи на минималната.....незнам дали е заради кризата или друго, обаче в момента на пазара на труда 1000 лева минава за добра заплата. 1500 лева вече за висока :shock:
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 28 Апр 2011, 16:38

///peter написа:
itzan написа:

Интересно ми е инспекцията по труда какво ще каже за условията за труд, пробвал ли си да подадеш анонимен сигнал?
Да изтича информация демек някой го предупреждава и затваря печатницата или не се печата нищо и не смърди и край :) Истината е че простия човек нищо неможе да направи, пиеш една студена вода и отиваш в друга фирма, където е същото ама ти дават повече пари.
Помна времето като един печатар не пипаше нищо друго освен мавината сега сме к**ва бием капси и кво ли не още и ти викат, нема пари да останете и нощтна,че има много работа :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 28 Апр 2011, 19:33

N.Mihaylovski написа:И пак ще кажа за 1000 лв се намират добри печатари, който разбират, през наща фирма мина доста персонал, ноо и в другите фирми са такива заплатите, вчера шефа каза "който не го кефи вратата е там" и е така всички седим по наше желание.

Тогава защо търсите печатар? Малко си противоречиш... Нали нямаше квалифицирани хора! Надявам се правиш разлика в това да си некадърен и в това да си нечие муле.

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 28 Апр 2011, 21:02

alX3m написа:
N.Mihaylovski написа:И пак ще кажа за 1000 лв се намират добри печатари, който разбират, през наща фирма мина доста персонал, ноо и в другите фирми са такива заплатите, вчера шефа каза "който не го кефи вратата е там" и е така всички седим по наше желание.

Тогава защо търсите печатар? Малко си противоречиш... Нали нямаше квалифицирани хора! Надявам се правиш разлика в това да си некадърен и в това да си нечие муле.

Защото сме малко, работата е много, и напуснаха хора, смениха просто професията, писна им да се троват, па ако ти знаеш къде дават по 1500 кажи да дойда :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 29 Апр 2011, 15:34

http://www.milday.net/karieri.htm#20
вижте какво ми пратиха,че не знам за смях ли е!малко по-надолу,където е видео презентация на профила на позицията шефката нагледно излага в какво се състои работата...
големи MANAGERS в тая фирма,само капацитети ще са събрани.един тел не знае как да изключи
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 270 cdi & E63

Мнение от svetko » 30 Апр 2011, 12:39

павката написа:http://www.milday.net/karieri.htm#20
вижте какво ми пратиха,че не знам за смях ли е!малко по-надолу,където е видео презентация на профила на позицията шефката нагледно излага в какво се състои работата...
големи MANAGERS в тая фирма,само капацитети ще са събрани.един тел не знае как да изключи

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Колко мъка има по тоя свят !!!
Пийте червено вино за да сте здрави,а здравето е нужно,за да се пие ракия!

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 30 Апр 2011, 21:04

Пресен случай от преди няколко дена. Един приятел отива на интервю за работа като Барман и първите думи на интервюиращия били:

-Ти женен ли си?
-Не. Не съм.
-Е не си ли изпуснал срока , ти си на 30 години :mhihi:

Това не е виц и като ми казаха какво е било интервюто щях да падна :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е500
Мечтае да кара: SLR

Мнение от Bmw325is » 30 Апр 2011, 21:28

Преди 2 дни ходих до ОМВ ,видях в Jobs.bg че търсят хора и веднага бях там,Говорих с някакъв човек(Управител или Шеф незнам) Той толко тежко го разваваше че направо 2 думи ги казва 1 мин.
Аз: Видях в Jobs.bg ,че търсите работници
Той: ами да събирам CV-та
и след малко ми каза: ама вече не събирам ,ако искаш ела след 1 месец
ходи се разбери за кво ги пускат тия обяви изобщо в Jobs.bg

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата