Велосипеди
Модератор: Общи модератори
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Re: Покупка на велосипед...
Другото е, че дори и да го откраднат няма да е голяма загубата. За мойто колело имам 2 дебели заключвалки като за скутери, и въпреки това като го оставя пред някой магазин параноясвам 

Това със заключването си е въпрос на отделна тема
Аз имам сравнително здрав U-lock

Имам въже, което прекарвам през двете колела и заключвам с катинар. Седалката ми е вързана със заключвалка с код. Разчитам най-вече на факта, че не съм най-лъскавото колело на паркинга.

Имам въже, което прекарвам през двете колела и заключвам с катинар. Седалката ми е вързана със заключвалка с код. Разчитам най-вече на факта, че не съм най-лъскавото колело на паркинга.
Купих го дзвяра. Старчето се заинати и под $30 не поиска да падне. Колкото и да се пазарим. Последва помпане на гумите, реглаж на спирачките, малко грес и утре съм готов за първия трип.
За сравнение ще кажа, че $30 е цената на три литра вино (обикновено) или един литър водка или уиски.

За сравнение ще кажа, че $30 е цената на три литра вино (обикновено) или един литър водка или уиски.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
колелета не подаряват ли? при мене има бол.още ме боли като ида да си изхвърлям по едрите боклуци на пункта за вторични и всеки път има по 4-5 чисто здрави колелета изхвърлени 

Не подаряват. Обикновенно ги оставят подпряни на улицата и в рамките на 5-10 мин те са вече с нов собственик. Последно намерих един МТБ преди около 20 дни, отивайки сутринта на работа. Беше му счупена обаче задната спирачка. А зимата само на предна си е приключение.
Ето ти едно четиво. http://www.journaldemontreal.com/2016/1 ... s-la-neige
Те кебекарите понеже са много "сейфти", затова се требят по всички възможни начини.
Между другото, фет-байковете имат един малък проблем. Широките гуми хвърлят много яко вода, когато е мокро или вали. А за тях калници няма. Аз сега се ослушвам да намеря калници и за моето, защото днес пръскаше и ме направи на нищо.
Прякото сравнение на МТБ и хибрида е доста интересно. Имам чувството, че са и вързали невидима котва и я влача след мен.
Между другото, фет-байковете имат един малък проблем. Широките гуми хвърлят много яко вода, когато е мокро или вали. А за тях калници няма. Аз сега се ослушвам да намеря калници и за моето, защото днес пръскаше и ме направи на нищо.
Прякото сравнение на МТБ и хибрида е доста интересно. Имам чувството, че са и вързали невидима котва и я влача след мен.
Ето как заключвам колелото. Въже и катинар през гумите и Ю-то през рамката

Понеже споменах за калниците на фет-та, ето каква гротеска се появи тази седмица

Понеже споменах за калниците на фет-та, ето каква гротеска се появи тази седмица

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Малко за зимното каране. След скромна практика при ниски температури, бих си позволил да ви препоръчам следното:
- Много добра екипировка - дрехи, ръкавици, маска (боне), шал, обувки, скиорски очила, скиорска каска (препоръчвам пред велосипедна)
- Гуми, гуми, гуми, гуми .....
- Обилно смазване на веригата и всички подвижни части по скорости, касета, пружини и т.н.
- Бъдете готови да преминете разстоянието за два пъти по-дълго време
- Имайте резервни места за спиране и стопляне по пътя
- Добро осветление отпред и отзад. Останалите трябва ясно да ви виждат.
Ниските температури са фън. Факт. Но тук вчера и днес позахладня и карането ме накара да напрая интересни изводи. При -15С спирачките издават странни звуци. При -29С, просто не функционират. За сметка на това смазката по лагерите се втвърдява и въртенето става много трудно. Днес карах на 1-ва, 2-ра и 3-та скорост и само на малкия венец. Не съм сигурен, че на средния ще бъда в състояние да завъртя педалите изобщо. Разстоянием което лятото минавам за около 25-30 мин, днес го взех за 50 мин и бях готов да си изплюя дробовете. Много трудно въртене. Сега колелото е измито с маркуч и обилно поляно със смазка. И за да не съм голословен, любувайте се:
Така изглеждах след 50 мин каране при -29С

Ето какви ми бяха станали ръкавиците

Още веднъж в цялата си прелест

Скиорските очила е хубаво да са безцветни. При каране по тъмно се вижда много по-добре. Помагат при вятър и валежи. Дори вдигнатите от земята снежинки болят много.
Долните снимки са на колелото ми, след като изсъхна

Компютърчето ми умря. Надявам се, че като се стопли времето и то ще тръгне наново.
- Много добра екипировка - дрехи, ръкавици, маска (боне), шал, обувки, скиорски очила, скиорска каска (препоръчвам пред велосипедна)
- Гуми, гуми, гуми, гуми .....
- Обилно смазване на веригата и всички подвижни части по скорости, касета, пружини и т.н.
- Бъдете готови да преминете разстоянието за два пъти по-дълго време
- Имайте резервни места за спиране и стопляне по пътя
- Добро осветление отпред и отзад. Останалите трябва ясно да ви виждат.
Ниските температури са фън. Факт. Но тук вчера и днес позахладня и карането ме накара да напрая интересни изводи. При -15С спирачките издават странни звуци. При -29С, просто не функционират. За сметка на това смазката по лагерите се втвърдява и въртенето става много трудно. Днес карах на 1-ва, 2-ра и 3-та скорост и само на малкия венец. Не съм сигурен, че на средния ще бъда в състояние да завъртя педалите изобщо. Разстоянием което лятото минавам за около 25-30 мин, днес го взех за 50 мин и бях готов да си изплюя дробовете. Много трудно въртене. Сега колелото е измито с маркуч и обилно поляно със смазка. И за да не съм голословен, любувайте се:
Така изглеждах след 50 мин каране при -29С

Ето какви ми бяха станали ръкавиците

Още веднъж в цялата си прелест

Скиорските очила е хубаво да са безцветни. При каране по тъмно се вижда много по-добре. Помагат при вятър и валежи. Дори вдигнатите от земята снежинки болят много.
Долните снимки са на колелото ми, след като изсъхна

Компютърчето ми умря. Надявам се, че като се стопли времето и то ще тръгне наново.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Като те гледам на тия години с тоя експеримент, такъв синузит можеш да си докараш, че после да го влачиш месеци наред.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв

Ако изкараш цяла зима с каране на тия температури на пролет ще извадиш баси пресата.

По мене няма "голо месо". През устата съм с доста добър шал и боне и дишам през тях. Бонето е нахлупено до под веждите и пази челото. Очилата ми се изпотиха и ги свалих за десетина минути. Затова и ми замръзнаха миглите и започнаха да лепнат.
Колелото се държи абсолютно различно. Спирачките са "твърди" и имам чувството, че мога да счупя ръчките. Едвам се дърпат, но за сметка на това почти не действат. Не искам да каза изобщо. Скоростите са със забавено действие или просто прескачат през една. Въртенето на колелата е странно. Там където преди се спусках и ускорявах, сега се налага да въртя, за да поддържам скорост. Спра ли въртенето, в рамките на десетина петнадесет метра колелото спира. Написах за скиорска каска. Тя кази повече главата и е по-топла. На мен всяка дупка на каската ми се отбелязва в бяло по бонето.
Студа де усеща първите 3-5 минути. След 15 минути съм вир вода и след пристигането ми следва бързо преобличане. Студеният фронт отмина и от понеделник ще са си нормалните за сезона -7С до -10С. Разликата е ОГРОМНА.
Що се отнася до "преса"-та, аз отдавна го написах. Свалих 20кг, откакто се качих на колелото ежедневно. По груби сметки от април насам съм минал над 4500км и това за любител като мен изобщо не е зле. Еле па и на мойте години
Колелото се държи абсолютно различно. Спирачките са "твърди" и имам чувството, че мога да счупя ръчките. Едвам се дърпат, но за сметка на това почти не действат. Не искам да каза изобщо. Скоростите са със забавено действие или просто прескачат през една. Въртенето на колелата е странно. Там където преди се спусках и ускорявах, сега се налага да въртя, за да поддържам скорост. Спра ли въртенето, в рамките на десетина петнадесет метра колелото спира. Написах за скиорска каска. Тя кази повече главата и е по-топла. На мен всяка дупка на каската ми се отбелязва в бяло по бонето.
Студа де усеща първите 3-5 минути. След 15 минути съм вир вода и след пристигането ми следва бързо преобличане. Студеният фронт отмина и от понеделник ще са си нормалните за сезона -7С до -10С. Разликата е ОГРОМНА.
Що се отнася до "преса"-та, аз отдавна го написах. Свалих 20кг, откакто се качих на колелото ежедневно. По груби сметки от април насам съм минал над 4500км и това за любител като мен изобщо не е зле. Еле па и на мойте години

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв