Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
KPETEH написа:Кат се замисля, то и номера май нямаше... Не мога да се съобразявам и с такива на пътя... Накъде отива тоя свят...
има само един, отзад като при моторите ...
не виждам как е по-различно от мотор за съобразяване, така че стига рива

света се развива и след е30 и ще трябба да го приемеш

Е.Димитров написа:...
от Искъра по-дълбоко нема нали знаеш

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Е тоя с мотора знае, че е с мотор а тоя вчера си мислеше, че е с кола. Бибпнах му, къде на мотор не ми се налага. Кой ще ми плаща за клаксона сега?
Света си мисли, че се развива, треа да го разберете... Особенно в автомобилостроенето - всичко е само по-голямо и ненужно по-тежко, щото новите хора им се развиват само задните части за сметка на мозъка.
Е тука да вметна една история:
Пътуваме от България за Австрия - аз съм с е30 и с карта на Европа от 1989 година. Верно сме 5-6 коли, който са "по-развили се" с GPS и други екстри. Та другите ни дръпват напред с развитите си турбини, ма нас не ни ебе щот и нашия чист дизел дава под 6 разход.
Нещеш ли след 100-тина км на една детелина от дясно се включват едни от наще с "развиваща се кола" с горе-посочения GPS. Извода беше следния: Че тия са си настроили GPS-a да се въртят... Ние се смеехме, а те се чешеха по главите...
Какво пестиш днес с електрически автомобил?!

Света си мисли, че се развива, треа да го разберете... Особенно в автомобилостроенето - всичко е само по-голямо и ненужно по-тежко, щото новите хора им се развиват само задните части за сметка на мозъка.
Е тука да вметна една история:
Пътуваме от България за Австрия - аз съм с е30 и с карта на Европа от 1989 година. Верно сме 5-6 коли, който са "по-развили се" с GPS и други екстри. Та другите ни дръпват напред с развитите си турбини, ма нас не ни ебе щот и нашия чист дизел дава под 6 разход.
Нещеш ли след 100-тина км на една детелина от дясно се включват едни от наще с "развиваща се кола" с горе-посочения GPS. Извода беше следния: Че тия са си настроили GPS-a да се въртят... Ние се смеехме, а те се чешеха по главите...
Какво пестиш днес с електрически автомобил?!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
не разбарх с какво е заслужил бипкането ама все тая ...
колко ти е един клаксон? кажи да ти пусна по банков път в името на прогреса
За ГПС-а - това е помощно средство, а не заместник на сиво вещество ...
кво пестиш зависи от теб и нагласите ти
можеш да пестиш:
- като се паркираш в зоните
- не плащаш данък
- не сменяш масла и филтри ремъци, не ти ръждясват гърнетата щото няма
- не ходиш до бензиностанция, а зареждаш в къщи
- возиш се за 3лв/100
има и много минуси, затова вече няколко пъти казвам,
че за момента имат смисъл за малко хора със специфични нужди и възможности,
но в бъдеще ми се струва, че ще бъдат все по-смислени за повече хора ...
колко ти е един клаксон? кажи да ти пусна по банков път в името на прогреса

За ГПС-а - това е помощно средство, а не заместник на сиво вещество ...
кво пестиш зависи от теб и нагласите ти
можеш да пестиш:
- като се паркираш в зоните
- не плащаш данък
- не сменяш масла и филтри ремъци, не ти ръждясват гърнетата щото няма
- не ходиш до бензиностанция, а зареждаш в къщи
- возиш се за 3лв/100
има и много минуси, затова вече няколко пъти казвам,
че за момента имат смисъл за малко хора със специфични нужди и възможности,
но в бъдеще ми се струва, че ще бъдат все по-смислени за повече хора ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Пусни ми по банка те натоварят с банковия превод "развиващите се", че те мързи да дойдеш с електричката за без пари да ме уцелиш с тая стинка
Има ли бъдеще тая тема?!

Има ли бъдеще тая тема?!

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
KPETEH написа:Пусни ми по банка те натоварят с банковия превод "развиващите се", че те мързи да дойдеш с електричката за без пари да ме уцелиш с тая стинка![]()
Има ли бъдеще тая тема?!
зависи

за всичко дето си написал

...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Иначе:
кога ще направиш с ония мотор 10к км за да мислиш за смяна на консумативи?
данък от 12 лева на година за 30-ката данък ли е?
паркираш в кои зони?! дето има 3 места на общо хиляда?
в къщи щото имаш гараж с ток или обществен контакт на улицата?
возиш се сам за 3лв./100км. Жената, детето, новите джанти за 30-ката(или другата кола щот няма как само с тая) и шкафа от икеа кво ги правиш!?
Ти го казваш всеки път, но то това не е автомобил и отново и отново таа тема е все най горе и си викам днес, я да видя до къде са стигнали а то все едно и също откак е почната. "Развива се и ще трябва да го приема"
кога ще направиш с ония мотор 10к км за да мислиш за смяна на консумативи?
данък от 12 лева на година за 30-ката данък ли е?
паркираш в кои зони?! дето има 3 места на общо хиляда?
в къщи щото имаш гараж с ток или обществен контакт на улицата?
возиш се сам за 3лв./100км. Жената, детето, новите джанти за 30-ката(или другата кола щот няма как само с тая) и шкафа от икеа кво ги правиш!?
Ти го казваш всеки път, но то това не е автомобил и отново и отново таа тема е все най горе и си викам днес, я да видя до къде са стигнали а то все едно и също откак е почната. "Развива се и ще трябва да го приема"

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Нещо ми беше скучно по обяд... извинете ме ако съм бил прекалено.... чакай думата... нетрезво мислещ, ограничен, глупав и тнт.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Аз мислех, че сме излезнали вече от темата с туизито ...
миии що да не ги правиш, ти не ги правиш, аз също не, но има хора които въртят много км с града
някак си да сравняваш всичко с 30-ката не е ли странно сравнявай адекватни работи ...
то е ясно, че да си креташ със старата кола е най-евтино, но не на всеки това му е достатъчно
не знам за кои зони говориш, аз имах предвид синя и зелена зона където вече не е проблем да се паркира почти винаги след като ги вдигнаха
гараш които има има, които няма явно не му върши работа токомобила ...
сам ако е Туизи, има и други електромобилни возила ...
ми извинявай, че се врътка темата
явно има достатъчно хора и за и против, които имат кво да кажат
не виждам нищо лошо аз поне ...
пък след години (живот и здраве) ще видим, кои е грешил и кои не в преценката си
Няма защо да се извиняваш - всеки е такъв какъвто е
разчитам на чуството ти за хумор
миии що да не ги правиш, ти не ги правиш, аз също не, но има хора които въртят много км с града
някак си да сравняваш всичко с 30-ката не е ли странно сравнявай адекватни работи ...
то е ясно, че да си креташ със старата кола е най-евтино, но не на всеки това му е достатъчно
не знам за кои зони говориш, аз имах предвид синя и зелена зона където вече не е проблем да се паркира почти винаги след като ги вдигнаха
гараш които има има, които няма явно не му върши работа токомобила ...
сам ако е Туизи, има и други електромобилни возила ...
ми извинявай, че се врътка темата

явно има достатъчно хора и за и против, които имат кво да кажат
не виждам нищо лошо аз поне ...
пък след години (живот и здраве) ще видим, кои е грешил и кои не в преценката си

KPETEH написа:Нещо ми беше скучно по обяд... извинете ме ако съм бил прекалено.... чакай думата... нетрезво мислещ, ограничен, глупав и тнт.
Няма защо да се извиняваш - всеки е такъв какъвто е

...
- Mr Charger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: метро
- Мечтае да кара: M Power Electrified
Ехо КРЕТЕН, извинявай ама откъде се взе така изведнъж с тия експертни мнения? Е30 разбира се е супер машина и искрено ти желая да ти носи много радости.
Ама тук говорим (или поне се стараем да говорим) за сериозни неща. Не говорим само за БГ, а гледаме в глобален мащаб. Иначе в БГ електроавтомобили имат смисъл предимно в големите градове, за да намалят замърсяването.
И какво му намирате косур на Ренцето, ами има си потенциал, да джиткаш с гаджето, да пазаруваш, да идеш на кафенце в града, ами идеално е за такива работи.
Сега, повечето от вас пичове вероятно живеят в София, където има свеж въздух от Витоша. Ама знаето ли колко е гадно, където сам аз през лятото. Става 35-40 градуса в града, влажност до 70% и от всички тия ДВГ лъха допълнителна жега, не говорим за гнусните газове. Направо ми се повръща. не мога да дишам. И от ДВГ таралясниците те гледат уж разумни консуматори, а аз си мисля да ви ... ....... майчини, мангизи ли нямате да седнете в една Тесла, Лийф или Волт, за да се изчисти малко тоя келяв, спарен въздух? Ей, затова става въпрос. Ама цари невежество и тъпота, а това са уж хора с образования дето правят по ... на година.

И какво му намирате косур на Ренцето, ами има си потенциал, да джиткаш с гаджето, да пазаруваш, да идеш на кафенце в града, ами идеално е за такива работи.
Сега, повечето от вас пичове вероятно живеят в София, където има свеж въздух от Витоша. Ама знаето ли колко е гадно, където сам аз през лятото. Става 35-40 градуса в града, влажност до 70% и от всички тия ДВГ лъха допълнителна жега, не говорим за гнусните газове. Направо ми се повръща. не мога да дишам. И от ДВГ таралясниците те гледат уж разумни консуматори, а аз си мисля да ви ... ....... майчини, мангизи ли нямате да седнете в една Тесла, Лийф или Волт, за да се изчисти малко тоя келяв, спарен въздух? Ей, затова става въпрос. Ама цари невежество и тъпота, а това са уж хора с образования дето правят по ... на година.

Непобедимите - 2002, Е3, Е9, Е12, Е21, Е23, Е24, Е28...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Mr Charger написа:И какво му намирате косур на Ренцето, ами има си потенциал, да джиткаш с гаджето, да пазаруваш, да идеш на кафенце в града, ами идеално е за такива работи.
в тоя обем и за тия пари можеха да го направят по-практично ...
сега става само за джитакане по плажовете
един дъжд и си на гъз ... за зимата да не говорим
за пазар - да ама сам или гаджето да седи под торбите

...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Тая тема що не я пуснеш в некой глобален форум?! Щом е тук значи е за БГ. Джиткате си с гаджето на двуколката един зад друг:) Къф пазар бре?! Роклите от мола ще ги държиш извън купето ли? Това ренцето не е автомобил. Не те знам къде си ама щом имаш метро - нема кво да се косиш? И да писал съм в темата там където ти не си се върнал да прочетеш...
- Mr Charger
- кандидат ентусиаст
-
KPETEH написа:И да писал съм в темата там където ти не си се върнал да прочетеш...
КРЕТЕН, не съм искал да обиждам никой.
KPETEH написа:Джиткате си с гаджето на двуколката един зад друг:)
Ама Туизото побира 4 гаджета, а вие викате едно не ставало.
А що се отнася до Е30, това е автомобил с тонове потенциал

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Да бе,хич нямат бъдеще електричките,
така едно време ония с конете са казвали на тея "идиоти" дето са сложили двигател на каретата и са казвали-ми че те бавни много,пък на всякъде има трева за коня...
Електрически коли има горе-долу от времето на първите ДВГ

Защо има рейндж екстендър от 125+ години и от тогава си остава само в прототипи ?
И още нещо много интересно - тук се извадиха от девет кладенеца вода , как петролните компании е*ават мамата на електричките . Извинете - енергетиката и въгледобива от майка Тереза ли се управляваха . Или викате тия мишкари нямат думата

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ето повече конкретика: само 3% или около 50 от всички 1595 централи, за които е събрана информация, са отговорни за 50% от азотните оксиди в атмосферата, 454 централи (28%) генерират 90% от тези съединения.
Още по-смайващи са данните по отношение на серния диоксид – едва 1% от централите са отговорни за половината от емисиите на вредния за околната среда газ, а 10% от тях формират 90% от замърсяването със серен диоксид.
При отчитане на праховото замърсяване ситуацията не се различава особено – отново 1% от изследваните електропроизводствени съоръжения генерира половината прах, а 11% са отговорни за 90% от праховите частици във въздуха.
Данните са само за Европа към 2009г
Те ти булка спасов ден

Електричка = електроцентрала = повече замърсяване
Засега продължавам да си карам газифицираното ДВГ с ниски емисии и спасявам планетата от мръсните електрички
Ако ще да са супер дупер най великата технология - цапат и то много
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Mr Charger
- кандидат ентусиаст
-
Jordana написа:Ето повече конкретика: само 3% или около 50 от всички 1595 централи, за които е събрана информация, са отговорни за 50% от азотните оксиди в атмосферата, 454 централи (28%) генерират 90% от тези съединения.
Още по-смайващи са данните по отношение на серния диоксид – едва 1% от централите са отговорни за половината от емисиите на вредния за околната среда газ, а 10% от тях формират 90% от замърсяването със серен диоксид.
При отчитане на праховото замърсяване ситуацията не се различава особено – отново 1% от изследваните електропроизводствени съоръжения генерира половината прах, а 11% са отговорни за 90% от праховите частици във въздуха.
Данните са само за Европа към 2009г
Те ти булка спасов ден![]()
Електричка = електроцентрала = повече замърсяване
Засега продължавам да си карам газифицираното ДВГ с ниски емисии и спасявам планетата от мръсните електрички
Ако ще да са супер дупер най великата технология - цапат и то много
Пак едностранен поглед към нещата и липсва голямата картина. Тези данни са верни разбира се. Най-голям процент от СО2 в атмосферата се изхвърля именно от електроцентралите и то тези на въглища. Ето затова са ни необходими повече хидро, вятърни и слънчеви централи. Както и намаляване на консумацията на електроенергия. Както и повече коли на пропан и метан, които замърсяват по-малко от бензина.
Опитайте се да проумеете, че електроавтомобилите ви дават свобода да ги зареждате откъдето искате - ако щете от мрежата, ако щете си сложете слънчеви батерии на покрива на къщата, ако щете карайте жената да върти един генератор цяла нощ и да стане като фитнес модел. Тази свобода липсва при петрола, отиваш на бензиностанцията и зареждаш под строй. Ей, за да ви го кажа в духа на времето в БГ сега, който подкрепя бензиновите автомобили, все едно подкрепя олигархията. Майтап, ама горе-долу е така.