Магистрала Тракия ?
Модератор: Общи модератори
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Магистрала Тракия ?
Половината ми съседи, бачкат, а другата половина са бачкали по строежа на магистралите
Бетон ли ?
Тук там където вадят ядка, може и да има.
Те вместо 35 сантиметра асфалт полагат 17, бетон имало
По принцип и в асфалта трябва да се слага цимент, ама познай 'що е на коловози ...
А геоложкия доклад - ей така
съм го гледал 

Бетон ли ?

Те вместо 35 сантиметра асфалт полагат 17, бетон имало

По принцип и в асфалта трябва да се слага цимент, ама познай 'що е на коловози ...
А геоложкия доклад - ей така

Ubi dubium, ibi libertas
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Ivo_Borisov написа:Момчето е строителен техник във фирмата, просто стана въпрос за това дали се слага бетон под асфалта и той ми каза че слагат. Това е. Не знам качествен ли е, не е ли. Сигурно гледат да пестят от тук от там. Каза ми и как претоварват техните камиони във фирмата и си плащат за това, незаконно естествено. И камион който товари 16 т го претоварват поне с 5. Така хем пестят пари от превози, хем по бързо се върши работа. Направете си сметка 40т камион какво прави с асфалта при 40гр темп на въздуха и не знам си колко на асфалта;)
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Рекорда ми е 47 700 товар + 16 тона е празен камиона

Ако си на ясно с превозите ще видиш как се връзват нещата на цена 10ст на тон километър

(bubsa) написа:Ivo_Borisov написа:Момчето е строителен техник във фирмата, просто стана въпрос за това дали се слага бетон под асфалта и той ми каза че слагат. Това е. Не знам качествен ли е, не е ли. Сигурно гледат да пестят от тук от там. Каза ми и как претоварват техните камиони във фирмата и си плащат за това, незаконно естествено. И камион който товари 16 т го претоварват поне с 5. Така хем пестят пари от превози, хем по бързо се върши работа. Направете си сметка 40т камион какво прави с асфалта при 40гр темп на въздуха и не знам си колко на асфалта;)
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Рекорда ми е 47 700 товар + 16 тона е празен камионаМного неща в държавата трябва да се оправят за да не се рушът пътищата и да се правят както трябва.Това може да стане много лесно и бързо,но по високите нива нямат интерес.
Ако си на ясно с превозите ще видиш как се връзват нещата на цена 10ст на тон километърИ ще си обясниш претоварването,а от там и други няща
Общо 63700 или си написал нещо неправилно?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Правилно 

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Днеска гледам като отивах от Пловдив към София при Пазарджик там където свършва хубавият асфалт са сложили табелки на отклонението за Пазарджик и отклоняват камионите над 12 тона сигурно през Пазарджик и Белово и излизат горе преди Ихтиман на магистралата... Изглежда най-сетне са намерили пари за да ремонтират отсечката от Пазарджик горе до тунела -най-лошият участък .. Надявам се следващата седмица т.е. след Нова година като отивам към София да бъда приятно сюрпризиран ,че са започнали ремонта ....Може би наистина по Коледа стават чудеса...
))

Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
ще ни се..
това е заради ремонта за на мостовете, според мен

това е заради ремонта за на мостовете, според мен

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Абе, хора, каква е тази "мода" колите да се влачат на тази магистрала с 90-100 км/ч? Не знам дали винаги е така, но това лято пътувах 4-5 пъти до Варна, миналият месец 1 път и онзи ден още 1 път. Всичките пъти си слагам 130 на темпомата и спя и въпреки това съм един от най-бързите на магистралата. Как издържат тия хора да карат с 90 или 100 от София до Бургас, не знам. Конкретно този път нито една кола не ме изпревари, а лятото не повече от 2-3 коли, хаха
- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Аз си мислех, че е невъзможно да се кара с такава скорост по тази магистрала. Явно си улучвал все заспали драйвъри, което не е лошо де, по-добре така, отколкото летящи. 140-150 е оптимална скорост за повечето участъци. Чат-пат дигам 170-80, ама си е скука да раздаваш газ на магистралата, затова 140 и спокойствие докато свърши
Който иска, да кара бързо, ама да внимава и за останалите участници, дето кретат с 90-100, че същите обикновено нямат навика да гледат в огледалата като извършват престроявания 

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Според мен хората пестят гориво ,защото едно е за 400 км да изгориш още 15 лв. друго е да стигнеш с половин час по-късно ама да имаш и 15 лв. за ядене и там кафета. Аз поне така си го обяснявам... Сигурно ви звучи супер смешно ама аз друго обяснение нямам . Напоследъка и аз се сблъсквам с това нещо - онзи ден на отиване до София чукнах автопилота на 130 и наистина се оказа, че за цялото разстояние от Пловдив до София не ме изпревари нито една кола!!!
На връщане реших да карам със скоростта на колоната т.е. 100 км. Резултата беше, 20 минути по-късно прибиране и 3 литра по-малко изгорено гориво поне така излезна според бордовият компютър -т.е. 10.50лв. спестено ..
На връщане реших да карам със скоростта на колоната т.е. 100 км. Резултата беше, 20 минути по-късно прибиране и 3 литра по-малко изгорено гориво поне така излезна според бордовият компютър -т.е. 10.50лв. спестено ..
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Възможно е наистина причината да е в пестенето на гориво. При повечето бензинови коли, които съм карал /включително и на моята/, разликата между 90 и 140 км/ч. си е минимум едни 2 литра, което за 800 км. /отиване и връщане общо/ не е толкова малко. И все пак, не бих си го причинил, но всеки си решава за себе си.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Днес се прибрах от Плевен, вече с темпомат
.Цялата магистрала бях със 100. За къде да карам повече? Нито бързам, поддържам тази скорост и тва е. Лятото за към морето същата работа. Това, че ограничението е 130/140 км, не означава, че всички трябва да се силят толкова.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Ако си с 2,5 мотор и нагоре, не е толкова разликата между 100 и 140км/ч. като разход. Повечето от колите, които са на магистралата обаче са с 1,4 или 1,6 мотори. Имам един приятел с едно умряло пежо 206 дизелче, на което 150 му е максималната скорост, която е успявал да развие (155 мисля, че беше по каталог)
Та ако всеки път кара на 90% от възможностите... това двигателче колко ще изтрае
и колко ще харчи... Един път като взел София - Пловдив на колкото може
и му дало 12 нафта... Не е било мерено от капачка до капачка, ама горе-долу по километри/светкане на лампи. За кола правеща 0-100 за 17,2сек. това е ебаси умопомрачителния разход...
A Kroki... 130-140 за силене ли го имаш
С по-тежка кола не се усещат.

A Kroki... 130-140 за силене ли го имаш

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз говорих за Е30-ката 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Kroki написа:Днес се прибрах от Плевен, вече с темпомат.Цялата магистрала бях със 100. За къде да карам повече? Нито бързам, поддържам тази скорост и тва е. Лятото за към морето същата работа. Това, че ограничението е 130/140 км, не означава, че всички трябва да се силят толкова.
И аз така приказвах, като бях с 1.8

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
то по тая псевдомагистрала и 140 са много...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!