Formula 1 Сезон 2017 - нова надежда

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Re: Formula 1 Сезон 2017 - нова надежда

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 28 Авг 2017, 16:57

Като скорост!
http://clubs1.bg/news/greshen-izbor-na- ... ilton-2558
Освен това Хамилтън обясни, че е преминал през "Червената вода" не на пълна газ, а на 90%, за да може Фетел да бъде още по-близо зад него и да не може да се възползва оптимално от въздушната струя.

"На изхода на първия завой той беше плътно зад мен, а гумите ми бяха студени, обясни още Люис. - Той ускори по-рано. Затова минавайки през "Eau Rouge", аз отнех малко газта, за да го оставя плътно зад мен. Бях с около 90% газ. Така стигайки върха на хълма, Фетел се движеше с моята скорост.

Ама иначе бил надскочил техниката. :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 28 Авг 2017, 17:46

Хамилтън е фукльо и фактът че се опитва да си препише заслугите показва че не ги заслужава.

Харесвам го като пилот, но подобни изказвания са прекалени.

Както може да е вдигнал газта, за да изиграе Фетел така може да го е направил и защото е със студени гуми. Интересно ако Фетел го беше минал дали щеше да ги разправя същите неща.

Аз чакам on-board с телеметрия да излезе в следващите дни. До тогава не му вярвам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 28 Авг 2017, 19:58

Ама не го е минал, а ти гадаеш само какво щяло да стане"
ако" :lol: :lol: И нищо не си приписва, защото се справи перфектно, но като не ви кефи, че го задържа се дразните
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 28 Авг 2017, 21:41

Аз съм фен на Хамилтън колега, няма как да се дразня от това че Фетел не го е минал :smoke: не си падам по розовите очила просто. Скай пуснаха няколко статий само за тоя супер ход от страна на Хамилтън. Знам защо го правят, но мен не ме кефи това величаене. До ден два ще излезнат кадрите от кокпита с телеметрия. Ако действително вдига газта на правата между Сурс и Червената вода ще му го призная и няма да оспорвам думите му.

Оказва се че ФИА са въвели допълнителното ограничение за маслото допускайки грешка/вратичка. Мерцедес са се усетили и са сложили четвъртия мотор в Белгия вместо на Монца като останалите. Изненадали са всички включително и ФИА. Според слуховете ФИА няма да допусне Мерцедес да се възползват от врътката. Под новото правило попадат всички мотори монтирани на/след Монца. Т.е. ако ФИА не се намесят Мерцедес ще карат с мотора от Белгия с по-висока граница за изгорено масло. Не мисля че ФИА ще го допусне, но този ход издава колко е важно за Мерцедес горенето на масло.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 28 Авг 2017, 21:58

Някъде излезе информация, че бил сбъркал режима на колата при рестарта на състезанието и затова не бил на цялата газ и съответно Фетел се оказал забит в скоростната му кутия. Ако наистина е така.....*бем ти и карачО, да не може да нацели режимите :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 28 Авг 2017, 22:56

Това с режима се случва преди Сурс по неговите думи. После влезе дълбоко в Сурс заради проблем с гумите пак според него. След което разказа историята с връщането на газта. Съответно Скай здраво раздухаха думите му, но не намериха 2 минути да покажат кадри. За това пък имаше 10 мин. анализ на Перез срещу Окон.
Аз намирам само кадри от колата на Фетел, който върна газта преди Червената вода.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 29 Авг 2017, 10:07

TheDriver написа:Под новото правило попадат всички мотори монтирани на/след Монца. Т.е. ако ФИА не се намесят Мерцедес ще карат с мотора от Белгия с по-висока граница за изгорено масло. Не мисля че ФИА ще го допусне, но този ход издава колко е важно за Мерцедес горенето на масло.

Това им е най-големия ъпдейт(монтирането и вкарването в експлоатация на 4я им двигател) след лятната пауза и се съмнявам ФИА да успеят да променят нещо. Просто с тея 2-3 стотни, които явно дава този режим имат голямо предимство в клалификациите. Хубавото е обаче, че Ферарито държи добре на топъл въздух изващ от колата пред тях, нещо което пък при Мерцедес е точно обратното. Съмнявам се че Хамилтън щеше да успее да кара 44 обиколки на 1-2 сек зад Фетел. Та напредъка на Ферари е една приятна изненада, която запазва интригата в шампионата. Фетел уж твърди, че след видяното на СПА колата им трябва да е конкурнтна на всички останали писти до края. Ако успеят в Сингапур отново да запишат победа, а РБ да не се изчистят пак както беше в Унгария Мерцедес спокойно могат да останат 5 и 6 :D
А за състезанието снощи гледах кадри с телеметрията при 2я опит на Фетел да изправари Хамилтън, та Ферарито го настигна изравниха се при 319км/ч и от там Мерцедеса дръпна с 324-325 км/ч скорост, която не видях да постигне Хамилтън през цялото състезание :roll: Но предполагам като излезнат всички данни от телеметрията тогава ще стане по-ясно и дали и при рестарта след SC отново не е пуснал малко масълце с моторчето :mhihi: че ще стане много тъпо 1път в клалификация за подиум и след това в състезание за победата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 29 Авг 2017, 10:38

don_gori написа:
TheDriver написа:Под новото правило попадат всички мотори монтирани на/след Монца. Т.е. ако ФИА не се намесят Мерцедес ще карат с мотора от Белгия с по-висока граница за изгорено масло. Не мисля че ФИА ще го допусне, но този ход издава колко е важно за Мерцедес горенето на масло.

Това им е най-големия ъпдейт(монтирането и вкарването в експлоатация на 4я им двигател) след лятната пауза и се съмнявам ФИА да успеят да променят нещо. Просто с тея 2-3 стотни, които явно дава този режим имат голямо предимство в клалификациите. Хубавото е обаче, че Ферарито държи добре на топъл въздух изващ от колата пред тях, нещо което пък при Мерцедес е точно обратното. Съмнявам се че Хамилтън щеше да успее да кара 44 обиколки на 1-2 сек зад Фетел. Та напредъка на Ферари е една приятна изненада, която запазва интригата в шампионата. Фетел уж твърди, че след видяното на СПА колата им трябва да е конкурнтна на всички останали писти до края. Ако успеят в Сингапур отново да запишат победа, а РБ да не се изчистят пак както беше в Унгария Мерцедес спокойно могат да останат 5 и 6 :D
А за състезанието снощи гледах кадри с телеметрията при 2я опит на Фетел да изправари Хамилтън, та Ферарито го настигна изравниха се при 319км/ч и от там Мерцедеса дръпна с 324-325 км/ч скорост, която не видях да постигне Хамилтън през цялото състезание :roll: Но предполагам като излезнат всички данни от телеметрията тогава ще стане по-ясно и дали и при рестарта след SC отново не е пуснал малко масълце с моторчето :mhihi: че ще стане много тъпо 1път в клалификация за подиум и след това в състезание за победата :mhihi:

А всъщност, какъв е проблема с това да пусне масълце? Или ако това направи Ферари всичко ще е ОК? Всички знаят за тази вратичка, Мерцедес са се възползвали чудесно от нея, другите не им изнася и затова мрънкат. Все едно Ферари не са правили същите номера или пък Ред Бул ....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 29 Авг 2017, 11:54

Проблемът е че е против правилата. Ферари също го правят от тази година - въведоха допълнителен резервоар за масло и също го ползват, но явно системата им не е толкова добра още.

Правилата забраняват маслото да се ползва за друго освен смазване/охлаждане. За гориво може да се ползва само горивото в резервоара не и други течности.

ФИА обаче няма как да докаже че някой умишлено гори масло, защото няма отделна система за това, просто смазването е модифицирано така че да променя работата си по команда.
Ясно е също така че моторите губят/горят масло в процеса на смазване само че никой освен инженерите на Мерцедес и Ферари не знае къде свършва "номралната" му употреба и къде започва допълнителната. Когато ги въведоха тези мотори се предполагаше че ще им трябва повече масло заради турбото за това и правилата бяха такива.През годините Мерцедес усъвършенстваха своят агрегат така че да му трябва 1/2 от това количество примерно, а останалото го добавиха като гориво.
Както с подвижните крила, двойните дифузьори и т.н. така и тази вратичка е време да бъде затворена. Рано или късно на всички им резват далаверата.

Това им е най-големия ъпдейт(монтирането и вкарването в експлоатация на 4я им двигател) след лятната пауза и се съмнявам ФИА да успеят да променят нещо. Просто с тея 2-3 стотни, които явно дава този режим имат голямо предимство в клалификациите.

Ще видим през следващите дни. Ясно е че Мерцедес им се иска да карат с 1.2л/100км вместо с 0.9л/100км. Ясно е и че от Ферари не са доволни от смяната на агрегат в Белгия. От ФИА също не са доволни и явно ще е борба на лобита и влияние. От една страна ФИА са си виновни че като са писали допълнението към правилата са спали. Сега са в ситуация в която каквото и да направят ще ядосат или Мерцедес или Ферари. Винаги могат да пуснат нова хартийка с допълнително "прецизиране" :mrgreen:

Според единия от слуховете и Мерцедес и Ферари са видели пропуска, но е имало комуникация/джентълменско споразумение на високо ниво да не се слага новият мотор в Белгия.
Тото побърза да избяга от темата и каза че незнае нищо за реакциите на Ферари по повод смяната.

Интересното е че ХААС също са сложили нов мотор Ферари в Белгия и реално са заедно с Мерцедес в това положение.
Последна промяна TheDriver на 29 Авг 2017, 12:04, променена общо 3 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 29 Авг 2017, 11:59

Ми проблем напрактика няма и аз примерно адмирирам инженерите от Мерцедес, че са се сетили и наистина това работи. Реално всяка доминация на отбор през годините винаги е била свързана с експлоатирането на правилата и търсенето на подобни вратички.
Кофтито е за зрителя, защото тоя сезон ми е доста по интересен от предишните 2 или 3 като в битката се включи и 2ри отбор.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 29 Авг 2017, 12:27

ФИА направи първия ход

https://www.autosport.com/f1/news/13150 ... burn-level

Нищо на хартия, само изявление от говорителя им :mhihi:

Накратко Мерцедес и Хаас(които караха с новия мотор на Ферари в Белгия за разлика от заводския отбор) ще могат да харчат по 1.2л/100км всички останали 0.9л :mhihi:

Очаквам яростна реакция от Ферари, въпреки че имаха техническата възможност да боднат новия мотор, но някак си проспаха тази възможност.

Не може да им се отрече на Мерцедес че са хитри. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 29 Авг 2017, 15:10

Don_Diego написа:*бем ти и карачО, да не може да нацели режимите :mhihi:

То и “великия“ Розберг е правил такива грешки, но беше хвален миналата година колко е добър. :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 29 Авг 2017, 15:59

Хаха Хамилтънчо май му се е потнало отзаде последното състезание и почна да търси помощ :mhihi:
https://www.sportal.bg/news.php?news=681600

Интересна ще е развръзката и с "джентълменската" постъпка на Мерцедесите :mhihi: Но просто няма какво да се направи сега, явно това правило е измислено с цел да облагодетелства до колкото е възможно отново Мерцедес и да замаже донякъде очите на останалите. Само че следващата клалификация пак Хамитън ще намери от някъде едни скрити 2-3 стотни и ще спечели клалификацията :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 29 Авг 2017, 16:18

Няма какво да им намеква чрез медийте.
Те нещата са готови вече. Ботас го пуснаха по пързалката с трика в Унгария, а и след резултата от Белгия е ясно че шансовете му не са големи.

Интересно ми е на квалификацията в Италия дали ще видим и Ботас да осигурява слипстрийм. За Ферари е ясно, те си имат традиция още от времето на Алонсо.

По отношение на моторите се пропуска че с този ход в Белгия ще са принудени да го спестяват мотора в следващите състезания. Най-вероятно в Сингапур ще са с някой от старите, но може да не им е достатъчно.
Ако пък вземат че го повредят този така ценен мотор, положението доста ще се усложни. Доста рисковано решение, но с този натиск от Ферари нямат избор.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 30 Авг 2017, 7:38

Интересно ще е следващото състезание дали Ферари ще сложат новия мотор, който се изпитваше в колата на Хаас на СПА :roll: Аз поне не видях някакъв супер голям напредък с темпото и местата освен 7то на Грожан , но ще видим.
А с края на сезона изпозлваните мотори им свършва капацитета - до сега един мотор най-много се е използвал в 4 или 5 състезания , във Ферари са използвали 3я си мотор 3 пъти, Мерцедес 3я - 2 пъти и 4я 1 път, а остават още 8 състезания :mhihi: Интересно ще е дали ако изпуши някой мотор на Мерцедес ще трябва ли да се вместят в тези 0.9л или пак ще има вратичка ?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата