Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Море 2020-та?!...

Мнение от hell's angel » 01 Авг 2020, 15:16

#blackseamatters :mrgreen: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Re: Море 2018-та?!...

Мнение от r19 » 01 Авг 2020, 19:08

drago_pavlov написа:
TNT написа:Има ли къде да се яде на нормални цени без да те боли стомах ? :lol:

Еб@си примадоните...
Четейки форума човек остава с впечатлението, че не може да отидеш на море в България без да се осереш, да хванеш поне 2-3 вируса, да те боли стомах след всяко хранене...
За последните 20 години съм ходил поне 10 пъти на море в България и никога не съм хващал вирус, не ме е болял корем, не съм имал диария :dunno: И не само аз, но и децата, а ги водим от бебета. Малката беше на 3 месеца като отиде за пръв път на море в България без драми.
А тук мъже реват като ученички, кой с диария, кой го болял корема, кой гъз@...

Ето и малко бетономорие от миналия уикенд:
Изображение
Изображение
На това бетономорие познато още като лайноморие водата е кристално чиста. На 2 м дълбочина се вижда дъното, включително през нощта :winky:

Ако не е тайна би ли споделил къде са направени снимките колега ? :roll:
Да споделя и аз след една седмица в Приморско, обиколих Созопол и Китен.
По-евтино е една идея може би от предишни години. Чадър и шезлонг са по 3,50лв.
Морето беше чисто нямаше водорасли.
Созопол ме отчая откъм намиране на място за паркиране.
В Китен на плаж Атлиман едвам намерихме една дупчица, през която да минем за да влезнем във водата :kuku: :lol:
В Приморско не ходете в "механа Българан" дори ако е последното работещо заведение :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Авг 2020, 19:35

Прилича много на липите край синеморец . :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Авг 2020, 19:38

vlad0 написа:
drago_pavlov написа:
vlad0 написа:Колко пъти си ходил на море извън България и къде?

Почти колкото и в България - Турция, Гърция, Италия, Португалия... Бригадите в Щатите броят ли се?

супер :) значи знаеш какво е чисто море и колко далече е Черно Море от останалите

Знам, и затова не го сравнявам със Средиземноморието.
Просто казвам, че доста хора пресоляват манджата, твърдейки едва ли не, че Черноморието е като Ганг в Индия... Няма начин да си тръгнеш без диария, вирус и кожна екзема... :kuku:
А относно водата - прозрачност и чистота са различни понятия. Черно море няма как да е като Малдивите дори никога да не е стъпва човешки крак в него...

@r19 Плажът е Липите, 2 км южно от Синеморец.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 02 Авг 2020, 12:45

тези хора не си измислят - това е истина и е валиден проблем за тях независимо ти дали си го изпитал или децата ти.

Колкото до Черно море и разликата между чисто и прозрачно - да, има разлика между двете, но Черно Море в частта с курортите е мръсно - това е факт поради различни причини, но в общия случай канализацията не е съобразена с обема на туристите и всички shortcut-и които са били взимани.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 02 Авг 2020, 13:51

Черно море пред градските плажове и курортите е септична яма . Няма как иначе на плажовете морето да изхвърля тонове дамски превръзки . Фекала колкото и да се пречиства си е фекал и отива в морето , малко разреден и на суспензия но абсолютно натурален отива във морето . А лятото когато е пълно с пришълци и населението се удвоява по крайбрежието изобщо не мое ме убеди някой че водата е чиста . Това че някой не е нацелил правилното място и ден да пипне чревната инфекция не значи че му се разминало . Има си първи път за всичко :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Потребител
Аватар
Кара: 318ci

Мнение от Mladenoff » 02 Авг 2020, 14:08

Колеги, вие на какви заведения ходите, та постоянно имате здравословни проблеми :shock: Последните 3 седмици съм всяка една от сряда до неделя на нашето си море - Влас след това Слънчев Бряг и Несебър, а сега се прибрах от Варна. Всеки ден обядът и вечерята са ми били навън и с изклчение на някакво заведение "Норд" във Варна, което беше пълна трагедия, всичко останало се оказа супер прилично. Ето малко впечатления, ако някой се интересува:

Влас: чадър/шезлонг по 5 гроша на стария плаж, който си беше пълен. В бистро "Чайка" точно на пясъка - страхотен сафрид. В следващото капанче пък страхотна цаца и фрапета. На марината - Ноти (или вече май само Харем си стана) - уникални наргилета със супер качествен тютюн и доооста добра храна, въпреки че бях много скептичен за кухнята там този сезон. В "Амор" - страхотен откопод и всичко останало по спомен също беше на презадоволително ниво. Цени - абе, народни като за курорт.

Слънчев Бряг - плажът предимно зает на първа линия по платените чадъри, доста вълни и мътно море с медузи и водорасли, та не ни хареса особено, но беше забавно заради вълните, че предимно спокойно море иначе. Курортът съм го отписал като заведения.

Несебър - там е ясно за туризъм. Заведения - "Емона" супер прилично, всяка година ходя, този сезон са си на ниво. Храната премина без проблеми. Фамилията също страхотни риби и салати с морски дарове.

Варна - на Рапонги супер готино, чадърите и шезлонгите, мисля че също бяха по 5 лева. Нагоре към Златни пясъци имаше и за по лев-два.

Навсякъде бях с различни компании от възрастни и малки деца и никой не е имал проблеми нито от водата, нито от храната :dunno: .

Извинявам се за дългия пост.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Море 2020-та?!...

Мнение от 3186 » 02 Авг 2020, 15:05

След 7-8 поредни балкански години(с произволни бг уикенди) направих 10 дни на Ахтопол и съм раздвоен. Мисля че най-много ме дразнеха орките по плажовете и заведенията. Това никое райско кътче не може да го компенсира. Доколкото чувам от приятели - такава е ситуацията навсякъде. Нещо друго, което ми направи впечатление - много дебели хора по плажовете - за мен показател за боклуците по масовите магазини и все по-малкия интерес на българина към спорта.
Последна промяна 3186 на 02 Авг 2020, 15:19, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 02 Авг 2020, 15:11

https://fakti.bg/mnenia/480613-shte-se- ... tina-varna
Това е вълнолома , в дясно е езерото в ляво плажа .
Това рапонги хубаво , само че на 200 метра се излива мръсен канал на офицерския плаж който си е традиционно опасен за къпане поради фекала . Разделят ги тетраподите на буната , но според мен канализацията на целия ред заведения там се отича в морето . По целия градски плаж се изливат минимум 3 канала които минават през целия град . Това са едновремешни дерета които идват от франга баир и по пътя си събират всякаква помия . На самия плаж се изливат на пясъка , често има деца цамбуркат в топлата помийка . Като е спокойно морето отива навътре заради теченията , обаче при силен вятър обикновено е към брега и всичката мизерия идва на пясъка . Едно време преди повече от 20 години имаше отпадна тръба която се изливаше точно до вълнолома там където сега е корабчето . Макар и доста навътре заустена тая тръба , пацулите плуваха отгоре . Старите варненци знаят в общи линии къде е чисто и къде не , но тези натурализираните вече едва ли правят разлика за инцидентно пребиваващите да не говорим :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Авг 2020, 16:44

Аз никога не съм се осирал от родното черноморие, но пък често се връщах с вирус... Може и от климатика в колата да е... Може и рекламите по телевизията на лекарства против плажна диария, случайно да са през 15мин. - едва ли някой го смята за актуален проблем, просто грешен маркетинг :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Авг 2020, 22:31

vlad0 написа:тези хора не си измислят - това е истина и е валиден проблем за тях независимо ти дали си го изпитал или децата ти.

Колкото до Черно море и разликата между чисто и прозрачно - да, има разлика между двете, но Черно Море в частта с курортите е мръсно - това е факт поради различни причини, но в общия случай канализацията не е съобразена с обема на туристите и всички shortcut-и които са били взимани.
:yes: :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 02 Авг 2020, 23:39

Jordana написа:https://fakti.bg/mnenia/480613-shte-se-izkapete-li-vav-fekalnite-morski-vodi-osigureni-vi-ot-obshtina-varna
Това е вълнолома , в дясно е езерото в ляво плажа .
Това рапонги хубаво , само че на 200 метра се излива мръсен канал на офицерския плаж който си е традиционно опасен за къпане поради фекала . Разделят ги тетраподите на буната , но според мен канализацията на целия ред заведения там се отича в морето . По целия градски плаж се изливат минимум 3 канала които минават през целия град . Това са едновремешни дерета които идват от франга баир и по пътя си събират всякаква помия . На самия плаж се изливат на пясъка , често има деца цамбуркат в топлата помийка . Като е спокойно морето отива навътре заради теченията , обаче при силен вятър обикновено е към брега и всичката мизерия идва на пясъка . Едно време преди повече от 20 години имаше отпадна тръба която се изливаше точно до вълнолома там където сега е корабчето . Макар и доста навътре заустена тая тръба , пацулите плуваха отгоре . Старите варненци знаят в общи линии къде е чисто и къде не , но тези натурализираните вече едва ли правят разлика за инцидентно пребиваващите да не говорим :dunno:

По едно време към началото на юни наистина морето си беше ла**ярник, отдалеч се виждаше, но вече поне с просто око и нос :mhihi: си изглежда като да се изчисти.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Авг 2020, 13:41

Аз 3 дни пърдях и оригах, приятелката повръща една вечер :dunno: Не мисля, че ядох някъде незамразено месо. И не мисля, че проблема беше от водата, по-скоро от храната. Избирахме ги по препоръка и по оценки в интернет. Бяхме в Бяла, като на плаж ходихме и до Шкорпиловци. Толкова на север не бях ходил, водата на око е доста по-чиста от южното черноморие. Поне хотела получи 10-ка в Букинг :yes: В края на месеца ще е планина, освен ако не отворят гръцко.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 03 Авг 2020, 16:00

Нито аз от 3 годишен, нито сега децата , никога не сме имали проблеми от здравословно естество. Това е години, години подред. С уточнението , че като си харесаме някъде нещо си ходим само там. И това "там" не е никога било в грандиозни хотели Шес звезди, Мега кУрорти, и подобни ексцесии . Най-оживеното място дет сме били е Царево дето има 4 ресторанта зорлем и нито една кръчма от сорта на дискотека/бар. А там даже и на хотел не сме били, а на квартира. Всъщност почти никога не сме били в хотели.
Това по темата. Ся извън темата.
Бяхме на Златоград 1 седмица. Ходихме до Смолян, до Ягнево, до каньона на водопадите, до разни скали, до язовир Кърджали дето се возихме с лодка, до Дяволски мостове и разни такиви.
Изобщо беше много хубаво, но морето си ми липсва.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 03 Авг 2020, 18:28

А аз ходих години наред по командировки из цяла България и по морето.
Това Царево,Обзор,Лозенец и т.н.И навсякъде е имало скапана храна и хубава такава.
Морето пак е било според зависи.Стомаха ми си е проблемен и много не му трябва та внимавам с храната повече отколкото албинос със слънцето. :mhihi:
И да на нашето черноморие трябва да си търся къде да ходя и къде да ям.Ама много да си търся и пак не съм сигурен какво ще намеря.
В Гърция от 10 места различни как пък едно не ставаше бе.Да кажа ей там е скапано и не става.Водата е гадна.Храната е стара.
Еми не е.
Та парите изкарани с труд желая да харча с кеф.У нас не става.Сори.
Лично мнение. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата