Как се справяте със спрелите пред входове/гаражи?
Модератор: Общи модератори
Re: Как се справяте със спрелите пред входове/гаражи?
Borymeckata написа:Едва ли сме първите с този проблем. Може просто да се огледат как са го решили в Токио и Ню Йорк и да преценят какво от този опит може да се приложи в София. Например - улици на 2 етажа...![]()
Това естествено е автофорум и е богохулно, но ще пусна тази снимка на Амстердам през 1970. Иначе без сериозни жертви от страна на "гражданите" няма да мине. След 50 години се надявам по-умните ни деца да са стигнали до истината.
За сега ще се задоволим с безкрайните оправдания как без кола нема живот в огромния град със стотици линии градски транспорт...
Последна промяна pampo на 15 Окт 2019, 21:49, променена общо 1 път
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Как се справяте със спрелите пред входове/гаражи?
За това бъдещия столичен управник (така прокламираха по тв ) ще прави зони и в Люлин , Дружба и Обеля. Ще начертаят паркинги пред блока и кварталните улички , ще ги номерират и ще се плаща месечен абонамент ,а хората от прованса или чужбина като дойдат с колите си в София къде ще паркират ? На жълтите павета?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Да дойде да начертае в младост, че ми е интересно, къде ще ги чертае...

drago_pavlov написа:bum_bum написа: Все пак могат да си позволят неща, които за другите са мираж.
За кои други са мираж?
За тия дето пушат по 150 лв на месец! За тия дето пият по 100-200 лв ракия на месец? За тия дето сменят телефони всяка година? Или за тия дето не излизат от кръчмите, моловете и дискотеките?
Значи бай Ганьо има пари да си натъпче гъз@ с ракия и цигари, но няма пари за паркинг... И все някой му е длъжен да му осигури всичко безплатно - здравеопазване, детски градини, училища, паркомясто за всеки 20 годишен курник...
К*рви и бело не трябва ли да има осигурени от здравната каса?
Белите хора дето ги адресираш живеят така, защото поколения преди тях са плащали без да получават нищо в замяна.
Но Ганьо днес плаща 100 лв данък и иска утре да ползва блага за 1000...
Няма как да стане. Първо плащаш и после получаваш.
Никой и никъде не обича да плаща паркинг. С цялото ми уважение, но точно тия със скъпите коли и високите доходи са най-долната измет. ПовЕрвай ми. Не изкам да разказвам подробности, че ме избива на садизъм. И за да не съм голословен, ето един такъв. Цената е $1 на час, за първите четири часа и $7 за 24 часа. Една малка бира в бар е +$5. Една кутия цигари е близо $10. Мислите ли, че тоя няма пари? С личен автограф е

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
hell's angel написа:А тук, копи-пейста не върви![]()
Ние сме уникални ве

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
drago_pavlov написа:bum_bum написа: Все пак могат да си позволят неща, които за другите са мираж.
За кои други са мираж?
За тия дето пушат по 150 лв на месец! За тия дето пият по 100-200 лв ракия на месец? За тия дето сменят телефони всяка година? Или за тия дето не излизат от кръчмите, моловете и дискотеките?
Значи бай Ганьо има пари да си натъпче гъз@ с ракия и цигари, но няма пари за паркинг... И все някой му е длъжен да му осигури всичко безплатно - здравеопазване, детски градини, училища, паркомясто за всеки 20 годишен курник...
К*рви и бело не трябва ли да има осигурени от здравната каса?
Белите хора дето ги адресираш живеят така, защото поколения преди тях са плащали без да получават нищо в замяна.
Но Ганьо днес плаща 100 лв данък и иска утре да ползва блага за 1000...
Няма как да стане. Първо плащаш и после получаваш.
А не плащаме ли? Щото на мен кумулативното ми данъци за всичко, що плащам месечно са има-няма 2к.
Както и да се оглеждам не виждам да получавам насреща нещо съответстващо на това. Да не говорим, че фактически живея с по-малко парк месечно от това, което давам на държавата.
Не е проблема в плащането, а в краденето. Поинтересувай се колко пари са наляти в София само за последните 20 години и помисли дали ти прилича на град за толкова пари.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Интересно какви са тия комулативни данъци по 2000 лв месечно плащани към общината? Не го приемай, като заяждане, но има данъци и данъци, зависи за какво отиват.
Снощи бях на гости, бях пил и ме достраша да си прибирам колата в гаража (има няма 600 метра до нас) оставих я и съответно сутринта беше блокирана от един спрял втора редица пред мен. Човекът беше точен и беше оставил номер на таблото, потърсих го и за 2-3 минути беше при колата и я премести за да изляза и да вземе той местото. Случва се. По вида му съдя, че работи в голям магазин наблизо.
Та кой трябва да осигури места за паркиране? Няма как всичко да е застроено на 100% с по 2,3 - 5 места при положение, че трябват 20-30 места. Съвсем друг е въпросът, защо са ни такива законите и се допуска гаражите да са с отделни нотариални актове от апартаментите в сградите и т.н.? Защо се допускат магазини с голям човекопоток и неадекватни или липсващи места за паркиране? Дори и новите хипермаркети имат прекалено малко места на първо/подземно ниво. И всичко това се трупа.
Моя блок има гаражи от предната и от задната страна. Съответно за предните сложиха колци и вериги след тротоара и си обособиха по едно место пред самия гараж, а за задните гаражи се стига по алея от едната страна. От другата е подходът към подземните гаражи. Блокът е точно след вътрешно квартално кръстовище. Чакам веднъж колата от дясно за да продължа направо и леко вляво за да стигна до задните гаражи. И за моя изненада колата намали и спря точно на алеята за задните гаражи. Изхвърча една жена и на освиркването ми отговори "само за пет минути". Веднага я контрирах, че това е алеята за гаражите и аз няма да я чакам пет минути насред кръстовището (в блока ми има и фризьорски салон на кота 0, та тия 5 минути са по някоя неизвестна система). Премести се. Веднъж едни беше спрял така за три дни, е на третия чистачките и рамената бяха на земята, гумите без въздух и някой беше минал с ключ отпред до отзад по няколко пъти от двете страни. А защо? Защото полицията отказа да прати патрул или паяк да го разкара.
Всичко зависи от държавата в лицето на парламент, община и полиция.
Снощи бях на гости, бях пил и ме достраша да си прибирам колата в гаража (има няма 600 метра до нас) оставих я и съответно сутринта беше блокирана от един спрял втора редица пред мен. Човекът беше точен и беше оставил номер на таблото, потърсих го и за 2-3 минути беше при колата и я премести за да изляза и да вземе той местото. Случва се. По вида му съдя, че работи в голям магазин наблизо.
Та кой трябва да осигури места за паркиране? Няма как всичко да е застроено на 100% с по 2,3 - 5 места при положение, че трябват 20-30 места. Съвсем друг е въпросът, защо са ни такива законите и се допуска гаражите да са с отделни нотариални актове от апартаментите в сградите и т.н.? Защо се допускат магазини с голям човекопоток и неадекватни или липсващи места за паркиране? Дори и новите хипермаркети имат прекалено малко места на първо/подземно ниво. И всичко това се трупа.
Моя блок има гаражи от предната и от задната страна. Съответно за предните сложиха колци и вериги след тротоара и си обособиха по едно место пред самия гараж, а за задните гаражи се стига по алея от едната страна. От другата е подходът към подземните гаражи. Блокът е точно след вътрешно квартално кръстовище. Чакам веднъж колата от дясно за да продължа направо и леко вляво за да стигна до задните гаражи. И за моя изненада колата намали и спря точно на алеята за задните гаражи. Изхвърча една жена и на освиркването ми отговори "само за пет минути". Веднага я контрирах, че това е алеята за гаражите и аз няма да я чакам пет минути насред кръстовището (в блока ми има и фризьорски салон на кота 0, та тия 5 минути са по някоя неизвестна система). Премести се. Веднъж едни беше спрял така за три дни, е на третия чистачките и рамената бяха на земята, гумите без въздух и някой беше минал с ключ отпред до отзад по няколко пъти от двете страни. А защо? Защото полицията отказа да прати патрул или паяк да го разкара.
Всичко зависи от държавата в лицето на парламент, община и полиция.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Боли ме фара къде отиват. Гледам колко излизат.
А на общината конкретно платих точно 6к за разрешение за строеж и други бумаги. Месеци по-късно пуснаха по пътя към имота тирове по 40 тона с дърва и го съсипаха до степен на непроходимост с кола. От една страна се наложи да си купя джип за да ходя, от друга унищожиха голяма част от стойността на имота. На въпроса кога ще го оправят в прав текст отвърнаха “сигурно никога”.
А на общината конкретно платих точно 6к за разрешение за строеж и други бумаги. Месеци по-късно пуснаха по пътя към имота тирове по 40 тона с дърва и го съсипаха до степен на непроходимост с кола. От една страна се наложи да си купя джип за да ходя, от друга унищожиха голяма част от стойността на имота. На въпроса кога ще го оправят в прав текст отвърнаха “сигурно никога”.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Мда и аз плащах същите разходи, само дето пътя сам си го направих + че се включвах и в събирането на пари на другите и стигнах до извода, че това са пари хвърляни на вятъра. Мятат по един камион чакъл и после, голямата работа. Аз наех механизация и копаха 50 см и после го валираха на слоеве от по 10 см едни 50 метра.
Всички имат дворове и гаражи, паркират на улицата (която е трошен чакъл). И затова си взех и Х3то, да мога зимно време да стигам. Специално повдигах Шкодата и пак всички кори отдолу са като рендосани. Никога не съм прекарвал камион след дъжд и винаги чакам да изсъхне за да не поддаде пътя и пак съседа срещу мен, понеже сме последни къщи, спира толкова напред, че ми блокира частично входа към местото. Спасение няма.
Всички имат дворове и гаражи, паркират на улицата (която е трошен чакъл). И затова си взех и Х3то, да мога зимно време да стигам. Специално повдигах Шкодата и пак всички кори отдолу са като рендосани. Никога не съм прекарвал камион след дъжд и винаги чакам да изсъхне за да не поддаде пътя и пак съседа срещу мен, понеже сме последни къщи, спира толкова напред, че ми блокира частично входа към местото. Спасение няма.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Още един пример имам, който и преди съм го давал. Парцел в регулация, строя си къщата, а тротоар няма. След като съм дал една камара пари на общината очаквам, че ще се предприеме нещо по въпроса ама нанайси. ПарИ нЕма. Бордюр, кал, къща. Тва е схемата.
Правя си тротоар за който си плащам и плочки и пясък и вар и майстори и сие. Пристигат ми някакви електроуреди и аз хвърлям кашоните от тях на тротоара, защото и кош за боклук нямам, че като тръгна с колата на някъде да ги закарам до някой контейнер. Идват уйовите главИ от общината и ми съставят акт, че съм възпрепятствал движението по тротоара.
Та заради тия няколко примера не обичам да ми се говори, че първо трябвало да си платя, а после да чакам нещо да получа. Платил съм си и преплатил на тая държава.
Правя си тротоар за който си плащам и плочки и пясък и вар и майстори и сие. Пристигат ми някакви електроуреди и аз хвърлям кашоните от тях на тротоара, защото и кош за боклук нямам, че като тръгна с колата на някъде да ги закарам до някой контейнер. Идват уйовите главИ от общината и ми съставят акт, че съм възпрепятствал движението по тротоара.
Та заради тия няколко примера не обичам да ми се говори, че първо трябвало да си платя, а после да чакам нещо да получа. Платил съм си и преплатил на тая държава.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
bum_bum написа:А не плащаме ли? Щото на мен кумулативното ми данъци за всичко, що плащам месечно са има-няма 2к.
Плащаш ти - един на 1000...
Като започнат да плащат всички по толкова ще има и паркоместа, и тротоари, и всичко.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Еми държавата да намери начин да ги накара да плащат, баси..
Аз какво съм виновен, че държавата с може би най-раздутия щат на държавни служители в света няма капацитет да си върши работата.
Няма събираемост на глобите- ми да ги удвоим. ДДС и акцизните измами пълнят партийните касички и за да не ги спрем, нека да одрусаме андрешковците, които продават авточасти в продавалника и те така.

Няма събираемост на глобите- ми да ги удвоим. ДДС и акцизните измами пълнят партийните касички и за да не ги спрем, нека да одрусаме андрешковците, които продават авточасти в продавалника и те така.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Ето идея..без правописната грешка само 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
drago_pavlov написа:bum_bum написа:А не плащаме ли? Щото на мен кумулативното ми данъци за всичко, що плащам месечно са има-няма 2к.
Плащаш ти - един на 1000...
Като започнат да плащат всички по толкова ще има и паркоместа, и тротоари, и всичко.
Начи за да има паркоместа пред блока, което няма как да стане....тряя плащаме по 2к на месец....баси плащачите у тая държава

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Баси, Мюнхен широк център (1,5 км от Мариенплац ) си паркирам безплатно поредна година.... 

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи