Временна кола до 3к лв?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Re: Временна кола до 3к лв?

Мнение от DLVasilev » 07 Авг 2020, 6:16

BMW_POWER написа:Малко ти е извън бюджета, но този модел не е обсъждан. Огледах се, нищо евтино. Но със сигурност отговаря на всички изисквания, изключая година на производство

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=gh8d04

Извън бюджета е щото тоя омашляк ходи и ги изкупува на по 800 900 лв тия и после ги пуска за 10000. Иначе точно това с един мерцедесов дизел и жми градО :mhihi:
Иначе за турнетата по сервизите е доста относително. Зависи и от самите сервизи колко съвестно си вършат работата защото това стана в сервиз:
Изображение
Кокала няма трошене, ама като го пипне някой такъв и довиждане
Изображение
ATR-42/72

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Авг 2020, 7:36

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 5589105847

Не става на газ, но не смятам да слагам така или иначе.
Шумен страйкс агейн - вижте описанието :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 07 Авг 2020, 7:53

След толкова време и страници идва ред на въпроса: Ти кола ще купуваш ли? :lol:
Кола се купува за ден, айде седмица. Таван две, ако е нещо по-така.
Баси.
И аз съм купувал евтини работни коли. Заплюваш нещо, примерно 1.9 тди, заплюваш един рагион - примерно Враца/Монтана. Сядаш с един телефон, лист и химикалка и прозвъняваш 10-15 коли, обикаляш за един ден и в края на деня взимаш тази, която е най-малко убита от всичките и това е. Няма да се жениш за тоя коптор. Утре като грохне - ако ремонта е до 1/3 от стойността - правиш, ако не - на морга, на части, на някой мераклия - както дойде.
Тия коли в днешно време струват колкото да купиш телефон и таблет за детето.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Авг 2020, 7:54

Bogat-Beden написа:то точно това е, че най-на зор за бмв е К.Илков :lol:

аз за теб го правя :mrgreen:
да не се наиграеш пак с някоя "приемлива" екзотика дето е много запазена ама като пръдне нещо и филм …

иначе зора ми за БМВта е само за собствена сметка, никой не убеждавам за съветска власт :ok:
Аз за мен съм си наясно, че след последното неБМВ, което имах едва ли скоро ще престъпвам правата вяра :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 07 Авг 2020, 9:17

Пак казвам, БМВ на бюджет не ми се купува, особено на такъв... ;)
С многото компромиси не е тази марката..

А за екзотиката, не го мисли, аз сам си стигам до изводите, а и не беше толкова страшно чак, просто имах големи и нереални очаквания, заради много прехвалената марка.. И е36 съм имал, с него имах пак подобни изживявания от много прехвалени думи, в крайна сметка не караме вейрони, коли ширпотреба, при това стари
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Авг 2020, 9:25

Bogat-Beden написа:Пак казвам, БМВ на бюджет не ми се купува, особено на такъв... ;)
С многото компромиси не е тази марката..

Мерцедесите и Аудитата в темата, не мисля, че са по-евтини :dunno:

Според мен просто голяма кола на 20 години за 2500лв е равно на много ремонти. Временното ползване за 1-2 години колко километра пробег включва ? 7к годишно ? 12к ? 20к ?
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 07 Авг 2020, 13:14

6325 km :lol:
Издребнявате и ще спра да отговарям, досега го правех от уважение и чиста колегиалност, но мненията стават все по-детски ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Авг 2020, 13:36

Има значение пробега. За голям има смисъл дизел или бензин с газ.
За под 6-7-8к на година няма никакъв смисъл от газ или дизел, защото парите ще изтекат в ремонти и настройки.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 07 Авг 2020, 14:05

Ша заключа тоя телевизор :lol:
Стийнка, при тея коли вече е най-много елементът на късмет. Ест, ако вземеш поне визуално запазена.
Има такива, които отдалече им личи, други са скрити, трети изглеждат добре, но крият изненанди, и 5 процента са супер. Ще си стискам палци :D
Поне като отношение към заплатата ми не съм се изхвърлил (сефте тоя път :mhihi: )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 07 Авг 2020, 14:29

За старите коли не сте прави. Имам наблюдения над чисто нови служебни VW, Пежо и Дачия и трите с камара ремонти още в първите 50к км. И тва са коли които не се карат кой я хване. Моята стара 202-ка за 40к км няма влизане в сервиз освен стандартното обслужване, а аз съм човек който за най-малкия проблем не спя докато не го поправя. Бих казал че всичко по нея макар и на 20години работи перфектно, а не е като да няма два пъти повече екстри от нова Дачия :mhihi: Тъй че тая работа че старото щяло да виси по сервизите я зарежете. Пък за 3-4к по-ново трябва да е някоя алфа, пежо, рено някой такъв кенеф дето ще ти побелее главата от него.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 07 Авг 2020, 14:45

Не си прав, не е до марка, а до поддържана кола.
Сеньор Боримечката е карал служебно Пижо доста км и няма оплаквания, а е технически грамотен и сериозен колга, на който може да се вярва.
Та псувайте ме ако искате, но и Пежо бих взел.
Идеята е (пак казвам :ranting: :mhihi: ) да е временна. Стане ли постоянна- това, че карам кочинка, ще ми е най-малкият проблем :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 07 Авг 2020, 15:19

Аз и преди съм казвал - всеки уважаващ себе си BMW-ист трябва да има и една... Opel Corsa :D :D :D Така лесно решаваш момента при нужда от временна кола, щото вече я имаш :D

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 07 Авг 2020, 15:31

Mollov написа:Аз и преди съм казвал - всеки уважаващ себе си BMW-ист трябва да има и една... Opel Corsa :D :D :D Така лесно решаваш момента при нужда от временна кола, щото вече я имаш :D

Прекрасна идя, обмислял съм я, но докато правех 90+ процента градско Сф..
А тука идеята е междуселско предимно...
Едър съм относително и искам да ми е широко и да не ме изморява пътя...

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 07 Авг 2020, 15:35

Аз временно карах фиат пунто като се роди малката.Така около 6 години. :mhihi:
А да и около 100к км. За тове време налях около 2.5 хиляди лева в различни ремонти.
Това на кола закупена за 1200лв.1.1 с газ. Максимален разход 10лв на 100 градско зимата с мнооого греене.
И пак си я харесвам. Никъде не ме остави по пътищата. ;)

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 07 Авг 2020, 16:09

Bogat-Beden написа:Едър съм относително и искам да ми е широко и да не ме изморява пътя...

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11593075824487397&slink=ghilo1
Айде взимай и затривайте темата :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата