Formula 1 2013г. Атмосферният керван тръгна за последно....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Formula 1 2013г. Атмосферният керван тръгна за последно.

Мнение от bum_bum » 02 Юли 2013, 0:21

Те миналата година направиха 100 промени точно за да отнемат предимството на Редбул.

По това време на сезона Фетел мисля че едва ли е имал големи надежди за титлата. Стартира доста зле и почна да доминира чак след като свършиха европейските състезания.

Тоя сезон обаче ги плющи още от началото почти така както преди 2 години и не мисля че има нужда от специални гуми за да си подсигури победите.

Пък и преди няколко часа ФИА съобщи че на юлските тестове за млади полоти на Силвърстоун ще бъдат допускани и състезателните пилоти на тимовете, което по същество означава че им разрешават да тестват гуми още от този сезон. Тъй че очевидно не си прав за конспирацията ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525dA
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от audi_rulzzz » 02 Юли 2013, 0:26

bum_bum написа:Те миналата година направиха 100 промени точно за да отнемат предимството на Редбул.

По това време на сезона Фетел мисля че едва ли е имал големи надежди за титлата. Стартира доста зле и почна да доминира чак след като свършиха европейските състезания.

Тоя сезон обаче ги плющи още от началото почти така както преди 2 години и не мисля че има нужда от специални гуми за да си подсигури победите.

Пък и преди няколко часа ФИА съобщи че на юлските тестове за млади полоти на Силвърстоун ще бъдат допускани и състезателните пилоти на тимовете, което по същество означава че им разрешават да тестват гуми още от този сезон. Тъй че очевидно не си прав за конспирацията ;)

Незнам човек... мойто мнение по въпроса го спдоелих какво е.СПоред мен манията на Ред Бул да бъдат най най почва да взима превес над всичко и да става опасно.......

Gqbriel написа:Навсякъде само конспирации....
А другите 6 отбора - що не спукаха,факторите явно са много,колкото и чичо Бърни да е алчен съмнявам се да е толкова зад кулисна играта...в тоя спорт след като ти отнемат позиции за 0.5кг разлика от допустимо тегло мислиш ли,че едни още поне 10 разлики в болидите не оказват влияние на поведението на пътя...
Но сякаш не искат пирели като доставчик...

Ей наречете ме глупак ако искате... но за мен схемата е точно такава.Пак казвам.... Защо не харесват окачването на Лотус при положение,че е същото като на Мерцедес... защо реват срещу ботаминг-а на Лотус..... Защо надават вой срещу ферари за тестовете....

П.С Тук играят много пари... и съм склонен да вярвам,че всеки един от 4-те отбора борещи се за титлата са готови на всичко за да я спечелят

Аватар

Мнение от F3P » 02 Юли 2013, 8:32

audi_rulzzz написа:...Как точно се получи 3 от най големите отбори да изреват от гуми и само Ред Бул да са ОК

Май си изтървал инструкциите от бокса към Фетел да пази задна лява гума и да не се катери много по бордюрите. Това щото след смяната на гуми бяха открили поражения точно по задна лява гума от качването по бордюрите- може би тези в ляво са били по-остри и са прецакали гумите.

Има и друг момент- докато хората гърмяха гуми Уебър беше малко назад и надали е карал на 100% щото трябва да изпреварва и там траекториите са по-други, а Фетел определено не си даваше зор да гони черньо и си държеше стабилна разлика. Явно другите са карали твърде агресивно и "хубавите" гуми им убиха състезанието.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Юли 2013, 9:11

audi_rulzzz написа:
bum_bum написа:Те миналата година направиха 100 промени точно за да отнемат предимството на Редбул.

Незнам човек... мойто мнение по въпроса го спдоелих какво е.СПоред мен манията на Ред Бул да бъдат най най почва да взима превес над всичко и да става опасно.......

Gqbriel написа:Навсякъде само конспирации....
А другите 6 отбора - що не спукаха,факторите явно са много,колкото и чичо Бърни да е алчен съмнявам се да е толкова зад кулисна играта...в тоя спорт след като ти отнемат позиции за 0.5кг разлика от допустимо тегло мислиш ли,че едни още поне 10 разлики в болидите не оказват влияние на поведението на пътя...
Но сякаш не искат пирели като доставчик...

Ей наречете ме глупак ако искате... но за мен схемата е точно такава.Пак казвам.... Защо не харесват окачването на Лотус при положение,че е същото като на Мерцедес... защо реват срещу ботаминг-а на Лотус..... Защо надават вой срещу ферари за тестовете....

П.С Тук играят много пари... и съм склонен да вярвам,че всеки един от 4-те отбора борещи се за титлата са готови на всичко за да я спечелят

Чакай сега,защо някой да те нарича глупак не ми стана ясно :dunno: както и да е отклоняваме се от темата :

bum_bum - за конспирацията за гумите ли става дума - не мисля,че след последните съзтезания и след целия този шум можеше да остане номера без тестове..

Сега Фетел доминира - и се почна всичко нагласено,а когато Шуми доминираше - пак ли беше нагласена работата да печелят те..едва ли..факта,че има пилоти които ще останат в историята не трябва по никакъв начин да води до нагласени или договорени условия и привилегии.
Един Льоб - показа,че е най-големия в WRC в този му вид изключвам преди години легендите от група Б - отиде и на Пайкс Пиик и пак ги смачка - толкова години хегемония и не виждам как освен ако не се пенсионира някой ще му вземе титлата...

Защо не харесват окачването на Лотус при положение,че е същото като на Мерцедес.
- то тва окачване си има настройки,еднакви или не всеки ги крие след края на съзтезанието (явно има защо) като минават и събират парчетата гума отстрани ...
Но по интересно е ,че не при всички грейнинга е еднакъв - при "големите" отбори е доста по-явен
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 02 Юли 2013, 16:07

ГП на Германия
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 06 Юли 2013, 18:29

почна да ми писва вече , Шуми три години създава автомобил и накрая черньо обира плодовете :no:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 07 Юли 2013, 15:39

Черньото много зле се представя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 07 Юли 2013, 16:50

Колата е много зле.
Колегата да си изтрие поста :)
Готино състезание все пак.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 07 Юли 2013, 17:17

Малшанс за Кими..2 обиколки и щеше да вземе първото място..
Фетел пак на върха :bowdown:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар
Кара: Е46 330Ci

Мнение от loadrunner » 07 Юли 2013, 18:12

Безинтересно състезание.Ред Бул пак без истинска конкуренция.Лотусите се опитаха да натиснат и малко не им стигна,но в крайна сметка пак Фетел е първи.Алонсо извън подиума,Маса кораба майка му даде оказания,че "Фернандо е по-бърз от него" рано-рано :mhihi: А и как една гума не гръмна,пусто,малко съспенс да има :lol: Е,една подскача из бокса,че и човек удари,и до там :) Иначе сериозно-Формулата става все по-скучна.Един и същи печели почти всеки път.Изстрелва се напред и на зрителите им остава да се надяват за нещо по-интересно в "другата" част на колоната.Незнам,може само аз да съм на това мнение,но...

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 07 Юли 2013, 18:44

Страхотно състезание стана, беше ми интересно и съм много доволен!
Жалко че Кими нямаше време да изпревари Фетел защото беше по-бърз, но и отбора закъсня малко със стратегията и Кими изпусна победата! Браво на Грожан това състезание му беше перфектно, подържаше добро темпо без да прави глупости. :)
Фетел си е силен трабва да му се признае, много добре се справи и си заслужи победата!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Юли 2013, 22:26

Първи и втори разделени на стотни и пак било безинтересно... Какво трябва да стане че да в интересно?

На Фетел това му е четвърта победа. Алфонс има две. Райконен една, Розберг две. Добър пилот в добра кола. Нормално е да печели.

На мен ми беше интересно прякото сравнение на Алфонс срещу Хамилтън и после Райконен.

Хамилтън може всякакъв позьор да е ама е и голям талант.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 08 Юли 2013, 7:56

Не го харесвам нес кафето, дори и да е талант, вчера показа точно обратното.
Мал шанс за Кими. А времето на Маса във Ф1 мисля, че приключи...от началото на сезона нищо конструктивно не показва, а и като цяло от Ферари много изостанаха....дали е заради пилотите, или заради колата не знам, но със сигурност не са това, което бяха преди няколко години.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Юли 2013, 10:09

Голям позьор е ама беше с толкова износени гуми, че като зави в бокса и вкара торк 1 или както и е там името на картата за бокс задницата му избяга с един метър и в това състояние успя да задържи Алфонс 3 обиколки зад себе си. А испанския кон колкото и да ми е противен е много добър пилот и беше в кола с далеч по-нови гуми, силно мотивиран да го задмине и не успя. И всичко това стана без излишни глупости и рискове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525dA
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от audi_rulzzz » 08 Юли 2013, 11:52

bum_bum написа:Голям позьор е ама беше с толкова износени гуми, че като зави в бокса и вкара торк 1 или както и е там името на картата за бокс задницата му избяга с един метър и в това състояние успя да задържи Алфонс 3 обиколки зад себе си. А испанския кон колкото и да ми е противен е много добър пилот и беше в кола с далеч по-нови гуми, силно мотивиран да го задмине и не успя. И всичко това стана без излишни глупости и рискове.

Ей бога ми за първи път да съм на едно мнение с теб.Колкото и да се плюят тия двамата е истинско удоволствие да наблюдаваш битка помежду им.
Хубаво състезание и за Фетел и за двата Лотуса.Обаче наще (Ферари) треа да предприемат некви мерки щото с тая кола титла няма да видят тоя сезон.Просто трагедия..... с 10 обиколки по нови гуми пък и по бързата смес да неможе Алонсо да изпревари Грожан си е престъпление.........

П.С Хамилтън на всяко влизане в бокса му бягаше задницата с метър :lol:

П.С Някой чул ли е кво се случва с оператора,след удара от гумата на Уебър?Който между другото направи също много силно състезание

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата