Магистрала Тракия ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Магистрала Тракия ?

Мнение от bum_bum » 02 Яну 2014, 21:15

Kroki написа:Цялата магистрала бях със 100.

И като слезе да пикаеш на Ябланица тя те чака горе на баира :mhihi:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Магистрала Тракия ?

Мнение от b00st » 03 Яну 2014, 2:42

90% си кретат с по 100 макс, тва не е нова мода. Просто си пестят хората или пък незнам явно изпитват страхотно удоволствие да карат по-продължително по бг магистралите. Аз лично немога под 130 почвам да се изнервям да ме изпреварват рандом автобусчета, микробусчета и някви баби и дядовци, а и взема да ми писва да се влача цял ден.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Яну 2014, 17:44

Kroki написа:Аз говорих за Е30-ката :mhihi:

Знам :lol: Затова споменах за по-тежките коли с по-големи двигатели :lol:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Яну 2014, 14:55

b00st написа:90% си кретат с по 100 макс, тва не е нова мода. Просто си пестят хората или пък незнам явно изпитват страхотно удоволствие да карат по-продължително по бг магистралите. Аз лично немога под 130 почвам да се изнервям да ме изпреварват рандом автобусчета, микробусчета и някви баби и дядовци, а и взема да ми писва да се влача цял ден.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не ги знам къде са тези автобусчета, ама когато и да карам със Сеата на жената(1.4)по магистралата, НИКОГА не ме е изпреварвал автобус, а 120 вдигам макс, като през повечето време си карам със 100-110. Всъщност като се замисля с тази скорост и доста коли минавам(повече от половината коли ги минавам аз, по-малко ме минават мен)и редовно виждам разни 20 годишни ръздясали кошници да прелитат покрай мен със 150 и отгоре. Най-интересно ми става когато настигам някой движещ се с 5-10 км. по-ниска скорост от моята, започвам изпреварване като в лято колата зад мен уж е далеч обаче още като се покажа и започва да святка, да мига, все едно някой умира вътре и тогава ако си завърша навреме изпреварването се прибирам, ако не и ми святкат като за световно, просто чуквам едни леки спирачки и следва едно такова опулване в колата зад мен и още по-зверско святкане, съпроводено с някакви реплики предполагам. :mhihi:
На някои хора трябва да се обясни, че като се движиш в ляво, то съвсем не значи, че всеки, който изпреварва в тая лента трябва да го прави минимум със 160 или ако види космически кораб зад себе си, то веднага трябва да се хвърля в мантинелата за да мине царя без дори да отпусне газта. :mhihi:
Точно около нова година ми се случи на два пъти така да ми святкат някакви с грозни Кю3, ама по един и същ начин, чак реших, че сигурно е един и същи човек. :mhihi: Като се прибрах в дясно и отминаха си рекох, че не могат да уддържат тези бангии с по 2.0тди-та. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 05 Яну 2014, 15:30

Автобусите са фабрично ограничени на 105км/ч, тировете на 90 /не съм много сигурен дали не е и 80 даже, ама като ги гледам по магистралата точно с 90 цепят/. Та колегите, които имат темпомати и обичат да ги използват на магистралата, много внимателно си подбирайте скоростта. Защото примерно ако темпомата го сложите на 88 или 103, като ви настигне камион/автобус, със сигурност няма да върне неговата скорост 2-3км/ч надолу, ами ще тръгне да ви изпреварва и с тая минимална разлика в скоростите изпреварването ще се проточи 1-2км. През това време се събира отзад колона, почват се едни присвятквания, клаксони, изпреварвания в аварийна, абе все простотии, които създават предпоставки за ПТП
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 05 Яну 2014, 15:36

А ти замислял ли си се,че наистина пречиш,като увиснеш,като сопол в лява лента и изпреварваш едвам-едвам?!?Огледалата са точно за тази цел и трябва да имаш преценка,дали ще можеш да изпревариш без да пречиш на движението!Ако не можеш си изчакваш и тогава.
Много се дразня на такива като тебе,особено на околовръстния път от Бояна до Младост :banghead: Точно такива незнаещи къде се намират си карат в лява или средна лента с 60-70 :bowdown: явно разсъждават като тебе.
Да не си помислиш,че защитавам и светкащите дразнители :bang: Абе с 2 думи движението ни по пътищата показва колко сме зле като нация,нагли и прости :banghead: :ranting:

ПС Нищо лично.Просто по цял ден съм в движението и тази тема ми е много болна!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 05 Яну 2014, 16:25

колега, точно на околовръстното, а и на цариградско, е най-досадно някой да си мисли, че кара извънградско по магистрала. там лява лента е лента за изпреварване, а в града всеки може да си кара, където му е удобно, а ти може да го минеш, от която и да е друга свободна лента.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 05 Яну 2014, 16:53

(bubsa) написа:...
Много се дразня на такива като тебе,особено на околовръстния път от Бояна до Младост :banghead: Точно такива незнаещи къде се намират си карат в лява или средна лента с 60-70 :bowdown: явно разсъждават като тебе.
...

:arrow:
Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.

(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:

2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 кm/h;

:wave:

П.С.
(bubsa) написа:...

нищо лично, ама като си по цял ден в движението е хубаво да се позапознаеш със Закона за Движение по Пътищата :winky:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 05 Яну 2014, 16:55

(bubsa) написа:А ти замислял ли си се,че наистина пречиш,като увиснеш,като сопол в лява лента и изпреварваш едвам-едвам?!?Огледалата са точно за тази цел и трябва да имаш преценка,дали ще можеш да изпревариш без да пречиш на движението!Ако не можеш си изчакваш и тогава.
Да не си помислиш,че защитавам и светкащите дразнители :bang: Абе с 2 думи движението ни по пътищата показва колко сме зле като нация,нагли и прости :banghead: :ranting:

Нищо лично, ама околовръстното не е магистрала! Аз никога не съм светкал на който и да е, за мен това е признак на лоша култура.. Винаги бързия трябва да се собразява с по-бавния! Имаше едни клипчета от мбоард, където Густав си караше Е92 М3 дето е с некви китове и неколко стотин коня, но нито един път не светна на тези пред него.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Аватар

Мнение от F3P » 05 Яну 2014, 17:02

zazomazo написа:...
нищо лично, ама като си по цял ден в движението е хубаво да се позапознаеш със Закона за Движение по Пътищата :winky:

Понеже имам съмнения, че тоя дето трябва да се запознае със ЗДвП и ППЗДвП е я бакшиш, я шофьор на микробус (снабдител или маршрутка), я шофьор на камион/ТИР (дано не е последното) шансът да се запознае с който и да е закон/наредба/правилник е толкова минимален, че няма толкова малко число... Виж, да се запознае със стек бира/патронче водка докато работи едва ли ще е трудно...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Яну 2014, 17:43

Kroki написа: Имаше едни клипчета от мбоард, където Густав ..

Да, но Густав като застигне някой оня е Ханс. А тук като застигнеш някой той е Ганьо.. от там идва разликата :mhihi:

Аз също не обичам да светкам, както и да ми светкат. Но има хора виждайки, че идваш доста засилен и сякаш нарочно излизат. :dummy:

Пък иначе заради светкащи колеги аз си свалих стикерите на форума и повече на събор не стъпвам.
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 05 Яну 2014, 17:55

ако изпреварват културно, и аз културно бия спирачки и чакам
святкам като се мотаят в лява лента без видима причина
ако ме видят навреме, че летя и ме пуснат като изчакат с изпреварването на поредния камион пускам аварийки за благодаря

като цяло имам доста хиляди километри на магистралите в бг и:
през деня карат нормално
вечер карат като бесни...
даже една вечер като се прибирах от Пловдив и два мотора си перкаха със 190 в двете ленти и не пускаха никого да ги изпревари... нито леви мигачи, нито къси-дълги ги трогнаха, сигурно пет-шест човека се опитаха да ги изпреварят...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 05 Яну 2014, 18:04

Аз не святкам, няма смисъл след като вече са те затворили, брутално заспала жена или някой дЕдо, само пускам ляв мигач зад тях. Ако имат малко сиво да се усетят че са много зле с преценката на дистанция. Не че им дреме най-вероятно де.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Яну 2014, 18:13

И за какво ти е този ляв мигач след като ВЕЧЕ си в лявата лента?
И защо си мислиш пък, че когато застигнеш някой заспал(който по твои думи БРУТАЛНО те е затворил и почти ВИНАГИ ти излизат в ПОСЛЕДНИЯ момент, а не отдалеч)дядка или лелка, те ще ти видят мигача след като тебе целия уж не те виждат? :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Аватар

Мнение от Хаос » 05 Яну 2014, 18:24

Щото мига и мозъка е така устроен, че обръща повече внимание на ярки мигащи неща, отколкото на несветещи обекти.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата