Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки
Модератор: Общи модератори
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине
dextuar написа:Явно аз съм карък, простете...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Еее, не съм искал така да прозвучи.

Караш арно и харесвам клипчетата ти.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
(bubsa) написа:Много на сериозно се взимашНе знам защо се смяташ за много опитен и т.н. но повярвай ми,че си в голяма заблуда
Защо? Защото изключвам системите ли? А някои коли като нямат? Те сигурно не трябва да се карат. Стига глупости... Всичко е в акъла на човек - като е решил да е келеш, да прави мизерии на пътя и да се пребие няма сила на света, която да го спре. Караш ли с разум проблемите може да са само независещи от теб.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
И аз това щях да му кажа на мръсния М5 шофьор, но с по-леки думи.
Колега, не си имал такива ситуации поради две причини - че не караш достатъчно много километри и че не караш на ръба или поне достатъчно бързо. Когато някое от тия двете вземе да се случва често, то идват и ситуациите.
Аз да ти кажа съм се учил като тебе едно време, но не полигон в смисъл излизам на снега и въртя на лимита(тогавашната ми кола беше 320 Е36, тоест без системи)когато няма коли по пътя или са на достатъчно разстояние. И наистина съм се измъквал от всякакви ситуации с контриране, но е имало инфарктни ситуации, сега че аз не се панирам в такива случаи е друг въпрос. Обаче, не си позволявах после когато имах коли със системи да ги изключвам когато си карам по пътя. В смисъл правех го когато искам да се врътна съвсем умишлено, за кеф и т.н. но да ги изключвам и да се движа така защото съм се чувствал уверен в себе си...НЕ! Затова са създадени тези системи колега, да се ползват, а не за да ги ползват слабите шофьори и вече като се научат да ги изключват всеки път като влезнат в колата, все едно с тях тя не може да се движи.
А когато се кара на хлъзгав път пък няма как да ме убедиш, че тия системи не помагат, ако ще да си Михаел Шумахер. Просто колата усеща някъде там преди теб, че нещо отива да превърта и се намесва, вкарва те в пътя и т.н. Което не е гаранция на 100%-та за нищо, понеже и така може спокойно да се завъртиш.
Та не те знам колко милиона километра си направил колега, но лично аз се уча ежедневно, а и много други в този форум. Няма да ти разказвам какви коли извънградско съм им подавал бинокъла и как съм се движел когато искам да карам бързо, но си го знам за мен си и за още няколко човека. Затова подписа на Шаро ми харесва, един вид, карай си, може много да умееш, ама има още много да учиш преди да почнеш да отричаш неща, които помагат, а ти все едно си някакъв Бог, който им се изсмива. Всъщност когато дойде този момент, може да видиш, че си грешал. За който няма системи, има един друг лаф - който си има брадичка си има и гребенче. Та те се оправят някак. И аз карам такива коли, всеки знае и 2 и 200, ама като ги има да ги светвам като коледна елха не е необходимо, освен ако не е с цел както казах за врътване на дупето. А много мощна кола без системи се кара много интересно.

Колега, не си имал такива ситуации поради две причини - че не караш достатъчно много километри и че не караш на ръба или поне достатъчно бързо. Когато някое от тия двете вземе да се случва често, то идват и ситуациите.
Аз да ти кажа съм се учил като тебе едно време, но не полигон в смисъл излизам на снега и въртя на лимита(тогавашната ми кола беше 320 Е36, тоест без системи)когато няма коли по пътя или са на достатъчно разстояние. И наистина съм се измъквал от всякакви ситуации с контриране, но е имало инфарктни ситуации, сега че аз не се панирам в такива случаи е друг въпрос. Обаче, не си позволявах после когато имах коли със системи да ги изключвам когато си карам по пътя. В смисъл правех го когато искам да се врътна съвсем умишлено, за кеф и т.н. но да ги изключвам и да се движа така защото съм се чувствал уверен в себе си...НЕ! Затова са създадени тези системи колега, да се ползват, а не за да ги ползват слабите шофьори и вече като се научат да ги изключват всеки път като влезнат в колата, все едно с тях тя не може да се движи.

Та не те знам колко милиона километра си направил колега, но лично аз се уча ежедневно, а и много други в този форум. Няма да ти разказвам какви коли извънградско съм им подавал бинокъла и как съм се движел когато искам да карам бързо, но си го знам за мен си и за още няколко човека. Затова подписа на Шаро ми харесва, един вид, карай си, може много да умееш, ама има още много да учиш преди да почнеш да отричаш неща, които помагат, а ти все едно си някакъв Бог, който им се изсмива. Всъщност когато дойде този момент, може да видиш, че си грешал. За който няма системи, има един друг лаф - който си има брадичка си има и гребенче. Та те се оправят някак. И аз карам такива коли, всеки знае и 2 и 200, ама като ги има да ги светвам като коледна елха не е необходимо, освен ако не е с цел както казах за врътване на дупето. А много мощна кола без системи се кара много интересно.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Момчета и момичета ... днес идвах до Сф ... ма то магистрала не е останала в платното на излизане от София. Дупка до дупка. Е за тва ли е винетката? Дупки, огромни по магистралата?! WTF?!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Dirty M5 driveR написа:(bubsa) написа:Много на сериозно се взимашНе знам защо се смяташ за много опитен и т.н. но повярвай ми,че си в голяма заблуда
Защо? Защото изключвам системите ли? А някои коли като нямат? Те сигурно не трябва да се карат. Стига глупости... Всичко е в акъла на човек - като е решил да е келеш, да прави мизерии на пътя и да се пребие няма сила на света, която да го спре. Караш ли с разум проблемите може да са само независещи от теб.
Маверика ти го каза до голяма степен.Просто говориш с голямо самочувствие за шофирането,а си мисля,че си много далече от опитен шофьор.Това да се опитваш да пързаляш с 20-ката в пущиняка не нещо кой знае какво.
Това,че караш без АСЦ не те прави нито карач,нито герой,а и нямах това предвид.И аз карам или с изключено дсц или на халф мод режима,но не мисля,че това е нещо странно и интересно,просто ме дразни да ми връща газта.Да не говориме,че в повечето случаи би ми попречило дсц-то

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Яснооо...
Като направя следващите милион километра ще се включа пак в темата. 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
host написа:Момчета и момичета ... днес идвах до Сф ... ма то магистрала не е останала в платното на излизане от София. Дупка до дупка. Е за тва ли е винетката? Дупки, огромни по магистралата?! WTF?!
Те не са само там.Навсякъде започнаха да изникват,но няма какво да се направи в момента.Просто водата като влезне в пукнатините на асфалта и вечерта замръзне и раздуе,това е ефекта.Такъв ни е климата и не е нещо не нормално.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Яснооо...Като направя следващите милион километра ще се включа пак в темата.
Ти направи първия,пък после мисли за следващия

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Dirty M5 driveR написа:Яснооо...Като направя следващите милион километра ще се включа пак в темата.
Никой не е казвал такова нещо колега, просто начина на изказване в много теми относно шофирането(не само в тази)понякога ти е по-особен.

А за километрите не е гаранция, написах ти го просто защото звучиш все едно си врял и кипял цял живот с ебати дългогодишния стаж и километри, последното пък понякога води до повече ситуации. Естествено, че има хора с много километри, които цял живот просто се возят, но все пак едното има някаква логика да води до някакъв опит.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
спокойно де ... ще контрира, ще контрира ... ще хапне някое бордюрче, канавка и т.н. ... човек се учи докато е жив , безгрешни няма
утре дали ще има изненади със снега, че гледам го дават яко да повали
утре дали ще има изненади със снега, че гледам го дават яко да повали
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
(bubsa) написа:host написа:Момчета и момичета ... днес идвах до Сф ... ма то магистрала не е останала в платното на излизане от София. Дупка до дупка. Е за тва ли е винетката? Дупки, огромни по магистралата?! WTF?!
Те не са само там.Навсякъде започнаха да изникват,но няма какво да се направи в момента.Просто водата като влезне в пукнатините на асфалта и вечерта замръзне и раздуе,това е ефекта.Такъв ни е климата и не е нещо не нормално.
Така си е, на много места в страната това е проблем всяка зима. Но ако е направен както трябва асфалта не се получава така. Тука пътя Казанлък - Шипка примерно е правен преди повече от 20 години. Дистанцията е към 12 километра и да ти кажа едва последните години почнаха да се появяват някакви дупчици на много мъничко места, а сняг много пада наближавайки балкана. Имаше един участък там където преди години пак нещо се бе появило, но пак супер незначително. Обаче тая фирма не я виждам да прави пътища вече(бяха си брандирали лого на асфалта, което още стои

Последна промяна Top Gun Maverick на 15 Яну 2017, 21:00, променена общо 1 път

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Dirty M5 driveR написа:Яснооо...Като направя следващите милион километра ще се включа пак в темата.
Никой не е казвал такова нещо колега, просто начина на изказване в много теми относно шофирането(не само в тази)понякога ти е по-особен.Без лоши чувства ти го казвам, просто големия залък и голямата дума както и много други поговорки произлезли от народа не са измислени от нищото, но съдейки и по себе си, човек трудно се учи от грешките на другите.
А за километрите не е гаранция, написах ти го просто защото звучиш все едно си врял и кипял цял живот с ебати дългогодишния стаж и километри, последното пък понякога води до повече ситуации. Естествено, че има хора с много километри, които цял живот просто се возят, но все пак едното има някаква логика да води до някакъв опит.
Колкото и километри да навъртиш винаги има какво да научиш всеки ден!Просто няма как да не ти се случват нови ситуации и ако си вадиш поука от тях трупаш полезен опит.Ако шофирането го имаш "заложено" си вадиш поуки и се осъвършенстваш,но това е безкраен процес и няма как в нито един момент да станеш перфектия шофьор.
Другото е,че колкото повече практикуваш,толкова повече шансовете за сакатлъци се увеличават и така колелото си се върти.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:(bubsa) написа:host написа:Момчета и момичета ... днес идвах до Сф ... ма то магистрала не е останала в платното на излизане от София. Дупка до дупка. Е за тва ли е винетката? Дупки, огромни по магистралата?! WTF?!
Така си е, на много места в страната това е проблем всяка зима. Но ако е направен както трябва асфалта не се получава така. Тука пътя Казанлък - Шипка примерно е правен преди повече от 20 години. Дистанцията е към 12 километра и да ти кажа едва последните години почнаха да се появяват някакви дупчици на много мъничко места, а сняг много пада наближавайки балкана. Имаше един участък там където преди години пак нещо се бе появило, но пак супер незначително. Обаче тая фирма не я виждам да прави пътища вече(бяха си брандирали лого на асфалта, което още стои) защото явно не е рентабилна за управляващите. Все пак пътищата като се правят не трябва да са вечни, а тоя още става за писта дори.
Не знам как са го правили защото и тирове много минаваха, предполагам е и с бетон отдолу или много дебел слой асфалт.
И има пукнатини, влиза малко вода и би трябвало като замръзне да се появяват дупки, но не знам защо не се получава. В другите места из района падне ли дъжд дори, все има някоя нова дупка, за сняг и лед да не ти говоря, ама тоя път е ебахти здравия. Същата фирма прави и пътя Шипка - Дунавци(село близо до Казанлък)и си личи, че настилката е правена по същия начин, пак е същата работа толкова години. Значи е до материала всичко и желанието.
Проблема е,че са изпуснати отдавна.Ако има своевременна поддръжка нямаше да е така,но да не забравяме къде живееме.Другото важно за да е здрав един път е отводняването му,но и това е разрушено или нефункциониращо на повечето места.
А преди асфалтираха с качествен асфалт,а сега е го мешат с рециклиран и отделно се пести от материали.Салагат се по-малко и не каквито трябва

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
София е трагична в момента, дупки от всякакъв размер и форма навсякъде!
Колкото до уменията - смятам, че го изяснихме преди няколко страници, отделно пък бубса много точно описа същността на шофирането
Колкото до уменията - смятам, че го изяснихме преди няколко страници, отделно пък бубса много точно описа същността на шофирането

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа: Но ако е направен както трябва асфалта не се получава така. Тука пътя Казанлък - Шипка примерно е правен преди повече от 20 години..
Още един чудесен пример пак от твоя край - отсечката от подбалканския път "Казанлък-Сливен". Пуснаха я 1975 или 1976 година. Чудесно помня защото тогава си купихме Москвича. Еми чак след около 30 години - 2005-2006 този път показа признаци, че му трябва ремонт, който по спомен се състоя 2010-2011 г. В никакъв случай обаче пътят не беше в аварийно състояние. Още с направата му си личеше, че това е висококачествен асфалтобетон.
Затова не се учудвайте на носталгичните спомени колко добре сме били при социализЪма. И тогава се краднеше, но с определена и то поносима мярка.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.