Как се справяте със спрелите пред входове/гаражи?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Как се справяте със спрелите пред входове/гаражи?

Мнение от steeN » 17 Окт 2019, 7:02

bum_bum написа:Та заради тия няколко примера не обичам да ми се говори, че първо трябвало да си платя, а после да чакам нещо да получа. Платил съм си и преплатил на тая държава.

Въпроса не е просто да се плащат някакви пари с цел на някой да му е гадно или индулгенция да се чувства добре.
Въпроса е да се плаща точно за това, което се ползва на реалната му цена.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Окт 2019, 7:53

В такъв случай нека да има и платени пешеходни зони , откъде накъде някой който не се качва в трамвай щото няма нужда ще плаща ремонтите по графа ? Нека да има и платена пешеходна зона , плащаш си като искаш да трамбоваш по нови плочки . Един тегел по ларгото - левче . Защо собствениците на МПС да нямат право да паркират като бели хора , те също плащат данъци и то доста повече от другите . Платеното паркиране е без алтернатива в големите градове , общините просто не правят нищо ако не пълни касичката а собствениците на МПС са със статут на обществен враг . Естествено е това да измести акцента от реалните проблеми във посока някакви борби за малкото останали неплатени паркоместа .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 17 Окт 2019, 8:01

Всички са пешеходци. Не всички имат по 1 кола. Някои имат 0, някой имат 5.
Някои си ги държат в гаражи, други на платени паркинги и т.н.
Не всички места за паркиране имат една и съща цена.
Очевидно в Люлин е по-евтино от колкото в центъра.

Изображение
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 17 Окт 2019, 8:11

Защо темата се лашна в друга посока, или греша? По темата е как да реагираме ако някой спре пред вход , гараж или ни затапи така , че да е трудно излизането ни от паркинг. Всичко друго е бля, бля ...бля. Защо някой от тук пишещите не създаде нова тема от рода: Столична община , паркинги , парко места , паяци , скоби и т.н.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Окт 2019, 8:36

steeN написа:
bum_bum написа:Та заради тия няколко примера не обичам да ми се говори, че първо трябвало да си платя, а после да чакам нещо да получа. Платил съм си и преплатил на тая държава.

Въпроса не е просто да се плащат някакви пари с цел на някой да му е гадно или индулгенция да се чувства добре.
Въпроса е да се плаща точно за това, което се ползва на реалната му цена.

Аз въпроса го знам ама и отговора го знам. Плаща се на общо основание и всичките регулации и нововъведения са чисто и просто дранье на народонаселението, без сигурно и едни 10% да отидат по предназначение.

Малко в страни от темата, но това току що платих на ЧЕЗ за електромер, който виси във въздуха и не е свързан с абсолютно нищо. И мога да ида да се оплача единствено и само на арменския поп. Защото зад мен не седи държава. Тя е зад Швейк, който дойде и придоби за жълти пари активи строени от лошите червени и сега държи половината страна заложници на идиотизма и алчността си.

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 17 Окт 2019, 8:45

Затова от данъци трябва да се премине към плащане за услуги за много неща, които сега се приемат за даденост. Имаме написано в конституцията, какви са ни правата. Нали уж обществения договор :mhihi: Да вземем поне да си го спазваме, като толкова го харесваме тоз договор. Там пише право на свободно придвижване. Не пише право на паркиране... примерно.

Тия ЧЕЗ знам, че са ти любими, ама това, че има някаква разправия, с която не ти се занимава там няма връзка с темата :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 17 Окт 2019, 11:12

Тя темата се е изчерпала след първата страница още. Опитваш с добро и като видиш, че не става започваш с или с шамарите или с вандализма. Защото държавата, която трябва да се занимава с това, казва оправяйте се. Някъде 2002, тъкмо завършили блока и един ми спрял пред гаражите, които са отзад на блока, съответно и двете коли блокирани. Чаках го половин час и като се появи му казах "Може ли да ВИ помоля да не спирате пред гаражите ми, защото ми пречите" на което отговори, че ще си помисли. Е помисли, една две секунди след което рязко си промени мнението. После аз започнах да спирам на улицата, като са ми блокирали гаражите, докато една сутрин си намерих колата обърсана от край до край. Явно малко му е било кафето на някого. И смених тактиката, блокирани ли са ми гаражите, аз ги блокирам тях и после си взимам такси, като поседят блокирани дори за ден, повече не спират. И понеже става дума за Манастирски ливади Запад и сега вече е бетер лудница, знаем си телефоните, питат предварително. Случва се по някой гаф, да тръгвам в 3 или 4 сутринта командировка и да трябва да будя някого, но е веднъж годишно максимум, после се научават да питат.

Като офтопик: Изкарай си акт 16 и преподпиши договорът си с ЧЕЗ от временно захранване на строителен обект към постоянно на частен и ще дължиш 0 (нула) стотинки такса. Но стопанските, към които причисляват и строежите, имат такса мощност, която е на база заявената мощност и имаш нямаш консумация, тя си тече.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Окт 2019, 14:08

ID A написа:Като офтопик: Изкарай си акт 16 и преподпиши договорът си с ЧЕЗ от временно захранване на строителен обект към постоянно на частен и ще дължиш 0 (нула) стотинки такса. Но стопанските, към които причисляват и строежите, имат такса мощност, която е на база заявената мощност и имаш нямаш консумация, тя си тече.

Там е ралтата, че електромера не знам дали е изобщо захранен. Протокол нямам, нито някой ме е търсил, ако изобщо е свързан.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 17 Окт 2019, 20:05

bum_bum написа:
ID A написа:Като офтопик: Изкарай си акт 16 и преподпиши договорът си с ЧЕЗ от временно захранване на строителен обект към постоянно на частен и ще дължиш 0 (нула) стотинки такса. Но стопанските, към които причисляват и строежите, имат такса мощност, която е на база заявената мощност и имаш нямаш консумация, тя си тече.

Там е ралтата, че електромера не знам дали е изобщо захранен. Протокол нямам, нито някой ме е търсил, ако изобщо е свързан.

:OT:
Чез и другите фирми си пращат при нас електромерите за проверка, утре ще поразпитам как стои въпроса с твоята ситуация.

Онтопик:
Не издържах днес, извадих въже , намерих приятел с пипак и си отпуших колата, друг начин нямаше. Наистина бързах за болница (нямаше как такси, че болницата беше в Пловдив), но му я зарязах културно де, а можех на средата на булеварда...
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 17 Окт 2019, 20:34

Аз днес бях пред дилема...някак си ключовете от колата на най-големия дразнител се озоваха в мен. Много се замислих дали да не я закарам на средата на площад Македония, в средата на 5те кьошета или пък да я спра на средата на витошка и да я зарежа...уви само я скрих за няколко часа в подземния паркинг :mhihi: Почти стигна до рев :mhihi:
Цяла седмица яде честитки между другото, вчера дори беше двойна езда кат и общинска го санкционираха, но е упорит и продължава да идва с колата :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Venelin1111 » 19 Окт 2019, 7:10

Попитали радио Ереван:
- Може ли да има гражданска война в България?
Те отговорили:
- При тази селяния е невъзможно!

Няма вече BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330d

Мнение от Weiss48 » 20 Окт 2019, 7:00

Изображение

Понеже често се споменава паяка тука ..

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 15 Ное 2019, 8:53

Borymeckata написа:Ще използвам темата да питам - днес ми се случи нещо странно... Работя в друг град и доста рядко колата ми нощува на паркинга пред блока. Примерно - веднъж в месеца. Вчера си паркирах като човек - точно на средата на очертаното парко-място, между линиите, не по-навътре или по-навън от другите коли. И тази сутрин задната ми чистачка беше вдигната. Какво пък означава това? Дали съм спрял на "нечие" масто? Или ги е подразнил монтанския номер? Имам апартамент в блока и живея там през седмицата, в работните дни... Какво да направя - да им залепя нотариалния акт на стъклото ли?

В интерес на истината - спирам на южния паркинг ПРЕД блока, а не на северния ЗАД него, където всъщност е входа. Всичките ми прозорци гледат на юг и така мога да си виждам колата. Може някой да е решил, че съм спрял на "чужд" паркинг, на друг блок...
Чудя се и каква е тази психика - да оглеждаш колите на паркинга и да преценяваш коя е "своя" и коя - "чужда"? Нямат ли си друга работа тези хора... :dunno: :dunno:

Има развитие по въпроса... Миналия месец (октомври) колата ми две нощи остана на паркинга пред блока и двете сутрини я намерих с вдигната задна чистачка. Вчера пак си паркирах съвсем нормално и оставих под чистачката бележка (лявата на снимката). И днес намерих отговор - дясната бележка. Четете и се дивете...:

SAM_0302.JPG

Та темата може да бъде разширена: Как се справяте с нормално паркиралите на паркинга? И само да отбележа, че не бях спрял близо до другата кола, а явно тя после е спряла близо до мен (аз си бях в жълтите линии, точно по средата на мястото). Що за влашка дивотия, чудя се... :dunno: :dunno:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Venelin1111 » 15 Ное 2019, 8:57

Следва деруга с пирон

Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 15 Ное 2019, 9:00

Еми...молбата им няма да бъде уважена.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата