Къде бихте живяли?
Модератор: Общи модератори
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Re: Къде бихте живяли?
Добър въпрос за Изгрев.steeN написа:Сарафово е много добре, но проблема там е шума от летището. Сега не знам дали ще е обективно, защото като няма полети няма как да го "усетиш". Аз бих се насочил на юг... Крайморие или Черноморец ако това се търси, но в място като Бургас аз не виждам полза да се бяга извън града. Но и разбирам, че на всеки изискванията са различни, няма как. Изгрев в какъв контекст го споменаваш... не е определено първото място, за което се сещам като става въпрос за хубав квартал в Бс? Бързия достъп до морето... ако живееш в Лазур или центъра морето ти е на по-малко от 10-15 мин пеш. Това са двата квартала, които трябва да те интересуват или който е решил да живее там, според мен.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

https://www.atlantisbulgaria.com/en/properties/1060
Харесвам градския живот и конкретно Бургас и за мен изобщо не е същото жилище в Св Влас или Лозенец или където и да в другаде с квартал на Бургас, а в същото време практически на/до брега.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Къде бихте живяли?
Аз писах за другите щото ми прозвуча като да търсиш нещо извън града.
Това в Изгрев може ли да ми го покажеш на картата (че през телефона е мъка с уебсайта), защото там няма как да е до морето, а по-скоро до солниците и вероятно е близо или на самото "панорамно шосе" както му казваме на околовръстното.
При тези разстояния няма полза за мен. Летището е буквално на 15 мин с кола от всякъде. Или такси или личен автомобил е напълно практично, ако не искаш автобус. Има план и за градска железница до летището също. Иначе квартала се развива, но за мен просто тишината е много важен фактор. Просто давам вътрешната информация за нещата. Всеки да си я ползва както намери за добре
Това в Изгрев може ли да ми го покажеш на картата (че през телефона е мъка с уебсайта), защото там няма как да е до морето, а по-скоро до солниците и вероятно е близо или на самото "панорамно шосе" както му казваме на околовръстното.
ARR_ написа:Преди около 2 години взехме едно студио в Сарафово с идеята да се ползва за ваканцуване
При тези разстояния няма полза за мен. Летището е буквално на 15 мин с кола от всякъде. Или такси или личен автомобил е напълно практично, ако не искаш автобус. Има план и за градска железница до летището също. Иначе квартала се развива, но за мен просто тишината е много важен фактор. Просто давам вътрешната информация за нещата. Всеки да си я ползва както намери за добре

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Бързи и пресни повърхностни впечатления от Варна.
(ц04 няма да ми се сърдиш, че не сигнализирах, с тия затворени барове и бях набързо наистина..)
Хората са най-възпитаните и любезните, които съм срещал у нас и в чужбина (сериозно!) Аз се имам за доста любезен, ама направо ме надскочиха
За съжаление е в по-голяма степен норма на поведение, отколкото истинска същност на повечето хора, но пак е доста по-приятно и прави общуването по-леко, отколкото агресивно-арогантния просташки подход ( сещате се къде е най-често срещано това..)
Градът е много хубав, както винаги си е бил, аз като виден пешеходец си го обикалях пеш ( стигнах до 20 км на ден
). Лошото е, че център и широк център всичко е брутално и грозно свръх-презастроено! София бледнее даже в това отношение.. Спортна Зала, Окръжна, иначе хубави локации, т.нар. ново строителство тотално е оцапало пейзажа...
Чайка си е все още доста добре, като махнем настрана визията на остарялите вече блокове...
Проблем номер 1 на благоустройството - паркиране! (мале, мале...
) Това и в София го няма, кошмарно е!
Инак си е мека зимата, въздухът си е мнооого чист за такъв оживен и голям град, със сериозен трафик.
Много жени, заглеждат се (за разлика от дивия североизток - а.к.а Делиорман
)
Наеми - доста високи на сравнителна база доходи и тип имоти, доста кофти състояние са повечето до 600 лв.
Цени на имоти, доста ниски според мен, сравнено с останалите градове в района, еле пък като за 3ти по големиа град, наистина са си оферта.
И те така те
(ц04 няма да ми се сърдиш, че не сигнализирах, с тия затворени барове и бях набързо наистина..)
Хората са най-възпитаните и любезните, които съм срещал у нас и в чужбина (сериозно!) Аз се имам за доста любезен, ама направо ме надскочиха

Градът е много хубав, както винаги си е бил, аз като виден пешеходец си го обикалях пеш ( стигнах до 20 км на ден

Чайка си е все още доста добре, като махнем настрана визията на остарялите вече блокове...
Проблем номер 1 на благоустройството - паркиране! (мале, мале...

Инак си е мека зимата, въздухът си е мнооого чист за такъв оживен и голям град, със сериозен трафик.
Много жени, заглеждат се (за разлика от дивия североизток - а.к.а Делиорман

Наеми - доста високи на сравнителна база доходи и тип имоти, доста кофти състояние са повечето до 600 лв.
Цени на имоти, доста ниски според мен, сравнено с останалите градове в района, еле пък като за 3ти по големиа град, наистина са си оферта.
И те така те

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Трафика във Варна е сериозен лятото , това в момента е просто липса на коли по улиците . Съответно кошмара с паркирането става също невъобразим когато се напълни с туристи и гастарбайтери .
Последна промяна Jordana на 04 Фев 2021, 12:56, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Това звучи много добре. От доста години не съм ходил във Варна, освен за покупка на кола. Единствено презастрояването е проблем, но около Варна има супер готини места във всичките вилни зони и села
Само не зная как им е инфраструктурата и имат ли проблемите на Марково(Пловдив), Лозен(София) и т.н. с канализация, ток и каквото се сети човек 

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Интересно е каква абсурдна разлика има в цените в села на сходно разстояние от Пловдив, но със/без мургави. В Оризари разбрах от познат за закупена къща за 60 000лв
Това е на 3км от Пловдив. Имала нужда от ремонт, разбира се, но нищо фрапиращо. Селото си е позападнало, нищо общо с Марково примерно. Свестни магазини, училище, детска градина - абсурд. За всяко нещо трябва да палиш колата. То затова са и такива цените. Но пък... на входа на града (на 3км) за тези пари и двустаен няма 

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
zAcK написа:Това звучи много добре. От доста години не съм ходил във Варна, освен за покупка на кола. Единствено презастрояването е проблем, но около Варна има супер готини места във всичките вилни зони и селаСамо не зная как им е инфраструктурата и имат ли проблемите на Марково(Пловдив), Лозен(София) и т.н. с канализация, ток и каквото се сети човек
Ако говориш за уж престижните зони канализация повечето май нямат

Bogat-Beden написа:Бързи и пресни повърхностни впечатления от Варна.
Хората са най-възпитаните и любезните, които съм срещал у нас и в чужбина (сериозно!) Аз се имам за доста любезен, ама направо ме надскочихаЗа съжаление е в по-голяма степен норма на поведение, отколкото истинска същност на повечето хора, но пак е доста по-приятно и прави общуването по-леко, отколкото агресивно-арогантния просташки подход ( сещате се къде е най-често срещано това..)
Градът е много хубав, както винаги си е бил, аз като виден пешеходец си го обикалях пеш ( стигнах до 20 км на ден). Лошото е, че център и широк център всичко е брутално и грозно свръх-презастроено! София бледнее даже в това отношение.. Спортна Зала, Окръжна, иначе хубави локации, т.нар. ново строителство тотално е оцапало пейзажа...
Проблем номер 1 на благоустройството - паркиране! (мале, мале...![]()
) Това и в София го няма, кошмарно е!
Много жени, заглеждат се (за разлика от дивия североизток - а.к.а Делиорман)
И те така те
Няма проблем за сигнализацията, друг път

Паркирането е пълен кошмар. Колата само събота и неделя, тогава е по-спокойно / не и в баш центъра, там места ппц си няма/

Наистина си бил за малко, чак толкова любезни не мисля, че сме... но зависи и на какво си свикнал

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Bogat-Beden написа:Хората са най-възпитаните и любезните, които съм срещал у нас и в чужбина (сериозно!) Аз се имам за доста любезен, ама направо ме надскочихаЗа съжаление е в по-голяма степен норма на поведение, отколкото истинска същност на повечето хора, но пак е доста по-приятно и прави общуването по-леко, отколкото агресивно-арогантния просташки подход ( сещате се къде е най-често срещано това..)
Аз последните 10-тина години във Варна съм ходил само по работа, но съм с коренно различно впечатление...
Там са най-надменните и арогантни хора, които съм срещал... И не е само мое мнение това...
Обратното, в Делиормана както казваш (Шумен), съм бил винаги впечатлен от хората, с които съм общувал.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Bogat-Beden
-
-
За Варна или София говоришdrago_pavlov написа:Там са най-надменните и арогантни хора, които съм срещал... И не е само мое мнение това...
Обратното, в Делиормана както казваш (Шумен), съм бил винаги впечатлен от хората, с които съм общувал.

Има някаква скрита надменност в повечето наистина, но тя е много по-трудно осезаема, докато в Шопландия е брутална!
За да не ми се сърдат софиянци, ще призная, че няколкото истински страхотни хора, които съм срещал през живота си, са всички от София! Аз самият както знаете, не съм много стока

Шумен има простотия, компенсирана с простащина.. В най-добрия случай тук-там простодушие, най-безобидният вариант...
c04

zack - ooo, да, Свети Никола, Акчелар, Траката.. В общи линии хубавите коли се движат в тая посока, разбираемо, както в София сакралните Симеоново, Бояна, ДрагалевТСи

Като цяло, хареса ми, но май клоня към майнатаун, уил кийп ю постед

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Bogat-Beden
-
-
Забравих, в Лидл се спазва масово дистанция на касите 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Bogat-Beden написа:drago_pavlov написа:Като цяло, хареса ми, но май клоня към майнатаун, уил кийп ю постед
И ние клоним към Пловдив, но в читавите села там цените са в Космоса

Щото аз продължавам да държа на нещо с поне 1.5 декара двор, ако може и повече.
Накрая, ако продължава така и ако още ни управлява тая шайка, ще се евакуираме.
Поне така сме решили. Днес пак разхождайки се из центъра на София се отчаях.
Разруха, мизерия, жалки хорица и т.н. Не може това да е столица в ЕС, да сме 2021 г. и т.н.

Но се отчайвам, защото на повечето хора това не им пречи, дори явно им допада.
И не виждам колко живота трябва да чакаме, за да се промени това.
Още по-лошото е, че като отидем да бачкаме от село, я ще ни спрат водата, я нещо друго. И там явно не става.
Последно сега си отидохме, нямаше 3 дни вода и се прибрахме в София

Инфраструктурата, както сме писали, е тотална щета. А с това крадене няма и да стане по-добре!
Все едно сме държава от Африка от миналия век

Някой знае ли въобще, има ли читаво населено място в нашата територия, или навсякъде простащината, схемаджиите, орките и т.н. са завладели?

Щото като чета последните мнения, явно всичките уж яки села около големите градове са тотал щета.
Купуваш къща за 200-300 000 евро и почваш - хидрофори, ако има вода, батерии, бла, бла

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Това си класиката, я няма път, я канал, я нещо друго, но се търсят и купуват иначе нямаше да са на такива цени.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Около Търново доста пътни артерии към селата бяха основно реновирани последните 2 години. До сигурно 10-15 села стигам по превъзходен път. Има и няколко села, в които имотите са доста търсени. Ако някой се интересува за пример - с. Велчево например. Може да огледате имотите. Имаше още едно село, но му забравих името, където разбрах, че има видеонаблюдение и е много спокойно. Има още няколко такива, в които мисля да се оглеждам за имот близките години.
А за Варна - 45 минути паркиране ми е рекорда - страшна простотия.. Или 15 минути да вися за десен завой. Всичко друго окей, ама трафикът е.. Или пък просто съм свикнал в Търново, 2 улици на кръст и се прекосява за 15 минути от край до край
А за Варна - 45 минути паркиране ми е рекорда - страшна простотия.. Или 15 минути да вися за десен завой. Всичко друго окей, ама трафикът е.. Или пък просто съм свикнал в Търново, 2 улици на кръст и се прекосява за 15 минути от край до край