Море в Гърция 2020

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Море в Гърция 2020

Мнение от Lenco » 30 Юни 2020, 11:07

Сега хубаво се забавляваме на гърба на курортите (не, че не го заслужават), но разправят, че 2019 г. имало около 10 000 000 туристически посещения (тва не знам точно какво означава), та тия хора са изср@ли поне 10 000 000 тоалетни хартии по 1лв = :roll: луканките и кИфтетата няма да ги смятаме. Предполагам ще е сериозен удар по икономиката и джобовете на някой хора.
Наказателния "вот" за ходене в Гърция и злобата на някой хора ще накриви шапката на собствениците на големи хотели-комплекси, чувал съм, че са умни момчета-спортистчета от зората на демокрацията, както и още по-умни политици.
Е, как да се променят нещата.
Нямам участие в тоя бизнес, както и не ползвам чадъри и шезлонги, а вода 5лв не ме бърка ако е сервирана в заведение направено с вкус от сервитьорка правена с вкус.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Юни 2020, 11:18

Тия неща по-горе ме подсещат нещо, което си мислех тия дни за ДДС-то. Всеки един по-нормален ресторант продава с надценка 400-1000% (има и нагоре).

Как точно аджеба намаление на ДДС от 11% ще им помогне и защо толкова натискат за него?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 30 Юни 2020, 11:39

Защото 11% са им чиста печалба. Те няма да ги редуцират от цената, даже след карантината вдигнаха цените навсякъде. Досега са ги внасяли в държавата, сега остават за тях. Ако го смтнеш на мяколко милиона оборот месечно в големите заведения се получава една много прилична сума. Месечно, не еднократно.

По темата - в Гърция не е евтино, но пак зависи къде сядаш. Ще стане като приемем еврото тук. :mhihi: Онзи ден ядох октопод за 8.50 евро и гръцка салата за 3.50 в нормална гръцка кръчма.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 30 Юни 2020, 12:10

grkv написа:Баси, бях си казал, че повече няма да влизам в тая тема, ама се хлъзнАх...
Верно ли сте такива коне с капаци?

Тая сметчица е от 35, 35 е едно от снобарските заведения, където се плаща за всико друго, но не и реална стойност на изядено/изпито.
Тая снимка на сметката си е чиста доза провокация и ако човек гледа реално е крайно тъпа.
Гледам добре си помпите самочувствието как сте ударили джакпота, на гърба на нищо.
Снобарските заведения затова са скъпи, за да е малко по-отбрано и тези, които не им е проблем да не смятат с калкулатора на телефона там да се чувстват малко по-добре.

Е ви друг пример, така от реалния живот.
Аз обичам да ходя в Бедруум, ходя поне по два уикенда в лятото и това ми струва скъпо, ама съм там за преживяването и не смятам колко им е струвало на тях и за колко ми го продават, защото не това ме интересува, както и трябва да бъде.
Иначе би изглеждало така: плодове/сирена/вино от магазинчето, сядам си сам на плажа със слушалките и си ям, гледайки таньцорки на телефона в ютуб. До тук 20 лева, що да давам 200 на тее обирджии?
Да де, ама не е точно същото, нищо, че ядеш същото, пиеш същото и слушаш същата музика.

Гледайте реално на нещата и оценявайте кога ви пързалят. Ако това семейство е очаквало нещо различно влизайки в 35 - сори, другия път заповядайте в реалния свят.

П.С. за не разбиращите сравнението по-горе - Бедруум през деня и нощта.

https://www.youtube.com/watch?v=5RUrexEohNY

:OT: Колкото и да ти е чудно, повчето от нас са изпитвали върховния екстаз на Бедруум, Cacao Beach, The One и тем подобни кръчми на слънчака. Наистина феноменално е там, спомен за цял живот, но вече искаме гадно и пенсионерско море и страдаме в други страни...

Предполагам си на възраст до 23г... Иначе щеше да схванеш, че и в София има Бедруум и други смешни "дискотеки" и няма нужда да ходиш до слънчака.

ПС: Син Сити форевар :OT:

Темата е за ГЪРЦИЯ!!!
Дайте да се придържаме към това.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 30 Юни 2020, 12:26

Нищо не си хванал от поста...

Ясно е, че тръгналите за Гърция не търсят това, дадох го като сравнение за да илюстирам търсещите под вола теле колко стрували картофите и на колко ги продавали по заведенията.
Поста ми е чисто възмущение от реакциите на снимката от въпросното 35, както и за наивната заплесия на мнозина, не бедруум.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 30 Юни 2020, 12:39

grkv написа:Нищо не си хванал от поста...

Ясно е, че тръгналите за Гърция не търсят това, дадох го като сравнение за да илюстирам търсещите под вола теле колко стрували картофите и на колко ги продавали по заведенията.
Поста ми е чисто възмущение от реакциите на снимката от въпросното 35, както и за наивната заплесия на мнозина, не бедруум.

Напълно съм съгласен, много по-скандален е случая от миналото лято с 60-70 лв за чадър и 2 шезлонга, отколкото 6лв барбарон на 35. Единствената им грешка е, че може би не са го написали на видимо място и така тези са се подвели.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 30 Юни 2020, 12:46

Преувеличава се скапанато ниво на българското черноморие, но в известна степен това се дължи на разочарованието и гнева, срещу малоумната организация при застрояването и мизерното качество на услугата в комплект със супер високи цени... и всичко това, на фона на никакви данъци и нищо зпалащане на персонала.
Разбира се има много места на които всичко си е на мястото, но аз съм се отказал да ги търся за повечето от уикенд. За дълга лятна почивка, никакъв шанс да отида на Черно Море. След малко ще отворя тема за скрити диаманти на Море в БГ, защото явно всеки го мързи :D

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 30 Юни 2020, 13:08

Leon написа:Онзи ден ядох октопод за 8.50 евро и гръцка салата за 3.50 в нормална гръцка кръчма.

Моят опит с гръцките кръчми показва, че има супер яки местенца,
дето се хранят местните, в които съм се размазвал от ядене на вкусни и пресни неща :idea:
Даже последните години търсим точно такива кръчмета. Освен всичко друго и цените са по-нормални,
но го правим, защото храната е много много вкусна.

Обикаляш и гледаш къде някакви местни от селото са насядали и разгорещено обсъждат нещо, докато си похапват сладко сладко - това е мястото :mhihi: :ok:
Никога не сме се подвеждали :mhihi: В повечето случаи идва някакъв чичак собственик, или роднините му,
които вършат какво ли не там, не сервитьори от околните балкански държави. Така вече наистина е ясно, че си уцелил :ok:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 30 Юни 2020, 13:37

Точно така! И обикновено собственика е единия от седналите на приказка, ако няма клиенти. Ако има е тоя дето тича най-много. Иначе туристическите кръчми обикновено пак са вкусни, но са по-скъпи и лъскави (да речем). Повечето ресторанти са семеен бизнес от 2-3-4 поколения и това е поминък за цяла фамилия, който се цени и пази. Като цяло лоша кръчма в Гърция има само ако я държи българин или албанец. На сърбите им се получава :mhihi:
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 30 Юни 2020, 14:53

Leon написа:Защото 11% са им чиста печалба. Те няма да ги редуцират от цената, даже след карантината вдигнаха цените навсякъде. Досега са ги внасяли в държавата, сега остават за тях. Ако го смтнеш на мяколко милиона оборот месечно в големите заведения се получава една много прилична сума. Месечно, не еднократно.

По темата - в Гърция не е евтино, но пак зависи къде сядаш. Ще стане като приемем еврото тук. :mhihi: Онзи ден ядох октопод за 8.50 евро и гръцка салата за 3.50 в нормална гръцка кръчма.
Това са едно към едно актуалните цени в Несебър.

Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 30 Юни 2020, 19:28

grkv написа:Тая сметчица е от 35, 35 е едно от снобарските заведения, където се плаща за всико друго, но не и реална стойност на изядено/изпито.
...
Гледайте реално на нещата и оценявайте кога ви пързалят.
Ако това семейство е очаквало нещо различно влизайки в 35 - сори, другия път заповядайте в реалния свят.

Всяко семейство трябва да знае какво е 35 :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ти вярваш ли си :mhihi: Аз не зная какво е това.
Освен ако не е компютърния клуб на едни хора в студентски град от моите младежки години :mhihi:

Иначе, това е оправданието на собственика :mhihi: Ебати кирташката история, ама нали това е 35 :mhihi:
Как звучи - 35 :mhihi: Все едно са седнали в L'Ambroisie :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Собственикът на заведението на плаж "Нестинарка", който е сложил 6 лева такса "барбарон", твърди, че е предупредил клиента и е поставил информационна табела до бара.

Много ясно, че ще каже, че го е предупредил :mhihi:
Самият собственик стои на входа и предупреждава всеки, който не мине през бара да прочете табелата 6 на 3 метра :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Пoвoд зa нaпиcвaнeтo нa тoзи мaтeриaл e публикaциятa в coциaлнa мрeжa, в кoятo пoтрeбитeл e кaчил cнимкa нa кacoвa бeлeжкa oт зaвeдeниe нa мoрeтo, в кoятo фигурирa цeнa зa “бaрбaрoн” – 5.99 лeвa. Пoрaди пoтрeбитeлcки зaпитвaния и пoвишeн oбщecтвeн интeрec oтгoвaрямe нa въпрoca: “Зaкoннo ли e тoвa?”
Тoзи въпрoc мoжe дa имa някoлкo oтгoвoрa, някoи oт кoитo в рaмкитe нa шeгaтa:
- Зaкoннo e, aкo пoтрeбитeлят cи e зaкупил oт зaвeдeниeтo бaрбaрoн;
- Зaкoннo e, aкo “бaрбaрoн” вcъщнocт e имe нa мeлбa, кoятo фигурирa в мeнютo нa зaвeдeниeтo;
- Мoжe дa ce кaжe, чe e зaкoннo, aкo бaрбaрoнът прeдcтaвлявa пo-cпeциaлнo мяcтo зa cядaнe (нaпримeр нa плaжa), кaтo в зaвeдeниeтo нa виднo мяcтo e oбoзнaчeнo, чe cядaнeтo нa нeгo ce зaплaщa, кaтo пoceтитeлитe ca инфoрмирaни зa тoвa прeдвaритeлнo
- Пo вcякa вeрoятнocт(бeз дa cмe извършвaли прoвeркa нa мяcтo), cтaвa думa зa т.нaр. нeлoялнa търгoвcкa прaктикa, a cъщo тaкa и зa другo нaрушeниe нa Зaкoнa зa зaщитa нa пoтрeбитeлитe, a имeннo – прeдocтaвянe нa уcлугa, кoятo нe e иcкaнa oт клиeнтa и c нeoбявeнa прeдвaритeлнo цeнa. Дoри в мeнютo някъдe дa e зaпиcaнo, чe пoлзвaнeтo нa бaрбaрoнa cтaвa cрeщу зaплaщaнe, тo нoрмaлнo в зaвeдeниe зa хрaнeнe първo ce cядa, a eдвa cлeд тoвa ceрвитьoр прeдocтaвя мeню. В тoвa ce криe и нeлoялнocттa нa търгoвcкaтa прaктикa – клиeнтът рaзбирa, чe трябвa дa плaти зa нeщo, кoeтo cчитa зa нoрмaлнo(дa ceднe), и тo чaк при пoлучaвaнe нa cмeткaтa.

Зa cъжaлeниe, пo Чeрнoмoриeтo хoрaтa ce нaтъквaт нa рeдицa нeлoялни прaктики и нaрушeния. Oщe пo-лoшo e, чe някoи oт нoвитe рeгулaции, нacoчeни към cпрaвянeтo c икoнoмичecкитe пocлeдици oт кoрoнaвируca, вcъщнocт вoдят дo нeдoбри рeзултaти. Твърдe вeрoятнo e кoнцecиoнeр, нa кoгoтo му e нaлoжeнo дa нaмaли цeнитe нa чaдъритe и тяхнaтa брoйкa (пoрaди изиcквaнe нa coциaлнa диcтaнция), дa прибeгнe дo пoдoбни нeкoрeктни трикoвe кaтo включвaнeтo нa цeнa зa бaрбaрoнa в примeрa пo-гoрe.

Cъвeтвaмe пoтрeбитeлитe дa cигнaлизирaт Кoмиcия зa зaщитa нa пoтрeбитeлитe, кaктo и мeдиитe зa пoдoбни cлучaи, зa дa ce oкaзвa грaждaнcки нaтиcк cпрямo нeкoрeктни търгoвци и бeздeйcтвaщи инcтитуции.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 30 Юни 2020, 20:23

zAcK написа:Всяко семейство трябва да знае какво е 35 :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ти вярваш ли си :mhihi: Аз не зная какво е това.
Освен ако не е компютърния клуб на едни хора в студентски град от моите младежки години :mhihi:

И до ден днешен има в Студентски - кафене/бар/наргиле.
По това което виждам - не е скъпо, цени като във всяко Хепи, примерно.
6лв на барбарон е окей, аз съм плащал и по повече на Каваци, примерно. Тия барбарони някой ги е купил и ги е оставил там като част от бизнеса на заведението, ако искаш да лежиш на хавлия и да тичат разни дечурлига покрай теб вдигайки пясък по тебе - можеш и да не си на барбарон, безплатно е. Също можеш и да си носиш сандвичи от вкъщи.

Не е нужно да знаеш какво е 35, просто като видиш обстановката трябва да ти е ясно, че няма цаца с картофки в пластмасови чинийки за по 2.50.
Много хора и за Глория Мар не са чували, ама само като се разходят по Марината и им е ясно на къде духа вятъра вътре, та ''не знаех'' не е оправдание.
Последна промяна grkv на 30 Юни 2020, 20:25, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 30 Юни 2020, 20:24

Сега в тоя Клуб35 трябва никой да не стъпи и догодина може да си преосмислят политиката. Ама като ги знам как кифлите седят на тия барбарони :mhihi: цял ден на по едно фрапе, щот е много фьешън - никакъв шанс това да се случи
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 30 Юни 2020, 20:36

Темата все пак е Гърция...пишете си тия убави клубове в темата за бг местата..иначе онази тема тръгна добре...и си представям как някой ще я "оправи" с неколко барбарона :mhihi:

Та по темата
https://www.vesti.bg/sviat/vlizaneto-ot ... on-6111656

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Юни 2020, 22:01

Какви са тия 35, глории и пр, не съм ги чувал, ама се говори за тях все едно са със звезди мишелин.. какво предлагат не знам, нито ме интересува, но разбрах, че цените са сериозни. Да не сме се преместили в друга страна отново?

Като не искате пясък, не ходете на море, ама и на камъни не искате, сега остава всеки да си помъкне столове и барбарони.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата