По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от Демирев » 19 Юли 2017, 16:31

Аз пък се чудя постянно се увеличават годините, които пишат мрънкалници - ''28 г. нищо не се било променило'' и такива.

Реално истинската демокрация не настъпи ли някъде 1999г.?!
Помните ли 90% от колите какви бяха до 1995г.? Основно все още руски и там някой ескорт и голф.

И друго 1994-1995 - каква стока свобдно можеше да откриеш? Можеше ли да купиш лесно и бързо тв. Панасоник? Чакаш по 3 месеца в единствения магазин.
Мобифон имаха само сикаджии и висаджии и моряци на високо ниво. Това 1995г.....за пейджър отделяш две месечни заплати!

Не беше ли така?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Юли 2017, 18:43

Тука все още след куп дебати продължава да се смята че демокрацията е равно на банани и сьомга в близката бакалия . Нищо подобно господа , това което описвате са елементи и стоки на капиталистическия пазар , но те дори не са стоки от първа необходимост . Нямат абсолютно никаква стойност за определяне на демократичното общество като такова . Тоест 89та дойде капитализма във една от най извратените си форми олигархичния капитализъм , за демокрацията още има да чакаме . Някои чакат столетия и все не идва пустата демокрация :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Юли 2017, 19:39

Е.Димитров написа:Добре бре специалисти, ще го нарека "икономически санкции" от страна на САЩ.

Както и да го наричаш все тая.
Няма икономически санкци, освен индивидуални на някакви хора от правителството.
Венецуела дори е втория вносител на петрол в САЩ след Саудитска Арабия ако не бъркам по памет...
95% от износа на Венецуела е петрол... какви санкции те гонят, какъв натиск :kuku:

https://www.eia.gov/dnav/pet/hist/LeafH ... MUSVE1&f=M
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 19 Юли 2017, 22:21

Хубавите неща на хората,които са се случили след 89та година,идват от многото свободи,нови за обществото.
Лошите неща идват от хората,които си запазиха финансовата,съдебна и политическа власт и досега ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 21 Юли 2017, 18:04

Едно по-различно мнение за обетованата земя . Дано разбирате езика на блядовете :mhihi:
https://www.youtube.com/watch?v=7mInG2BRHu4
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 21 Юли 2017, 22:14

K_Ilkov написа:
K_Ilkov написа:
немо написа:
K_Ilkov написа:Основната част от сегашните ни управници, политици, олигарси, милионери и прочие паплач са кадри
или протежета и бушони на кадри на строя, за който така тъжиш ...

Сигурен съм,че това оправдание ще се използва и следващите 50 год. :ok:

Кажи, че не е вярно и повече никога няма да го използвам :yes: :lol:

@ немо

Понеже си затрая или не четеш ...
след края на седмицата по давност ще смятам, че си съгласен да се използва още 50г минимум :lol:

Чета аз,чета....
Обаче в твърдението ти виждам известно противоречие:
Значи според теб сегашните управници,олигарси,милионери и т.н. са кадри и/или протежета на старите властимащи (разбирай тези,от преди 1989)....та в тоя ред на мисли излиза,че една и съща класа управлява от 1944 до наши дни,само дето сме сменили НРБ с РБ.Е тогава можеш ли да ми обясниш защо 28 год. по-късно има брутални разлики в начина на живот спрямо т.нар. развит соц. от 80-те год. на миналия век?
И аз като един 45год. "чичка" (който е видял и от 2-те) не съм убеден,че предимствата на "демокрацията" заслужават да се преглътнат недостатъците и.Визирам БГ...отвъд океана или на Албиона нямам представа как е (примерно).
За да не останеш с впечатление,че безусловно фаворизирам "стария" строй...преди няколко дена си пуснах филма "Маргарит и Маргарита" на Николай Волев,и въпреки,че съм го гледал отново бях потресен....гледай го,ако не си.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 21 Юли 2017, 22:51

В противовес на позициите на България в съвременния еднополюсен свят са данните за нашето място в света за един друг 30-годишен период: 1960-1990 г. Според доклад на индекс Human Developwent (HDI) България е била на 27 място в света – в Клуба на „45-те най-високо развити държави в света“.

По показателя „най-незначителни разлики между пет прослойки на населението“ е заемала 1-во място в света през 1960 г., 1965 г., 1968-1972 г. и 1974-1976 г. – Или Общо 10 пъти.

Ако през 1990 г. България е била на 27-о място, ЗД Индекса за човешко развитие, то през 2015 г. тя е на 58-о място – т. е. регистрира отстъпление от 31 позиции.

Въпреки прокламирания неолиберален капитализъм и съответстващата му обществена демокрация, българският частен капитал, възникнал след разграбването на държавната собственост от времето 1944-1989 г. не е допринесъл с нищо за подобряването на икономическите параметри на страната и обществото ни.

Нещо повече – този капитал постепенно и неминуемо прераства в наднационален, губи обществената си полезност и обслужва единствено притежателя си – чуждестранните инвеститори

От тук https://vemiplast.wordpress.com/2017/03 ... %B2%D0%B5/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 22 Юли 2017, 0:16

Те и животните в зоопарка са нахранени и здрави... айде моля с тия тъпизми.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 22 Юли 2017, 7:48

Да , но в зоопарка на западната истерия . 2040г България съвсем закономерно ще бъде около 6 млн души население според западните прогнози . От тях като се има предвид етническото разпределение в момента вероятно ще имаме 2 млн цигани и 1 млн турци - тоест това ще е края на третата българска държава в днешните и предели .Типичната българката през 2040 ще е 16 годишна циндарела с 3-4 сополиви българчета .....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 22 Юли 2017, 9:15

"свободата е най-голямата ценност, включително свободата да правиш грешки. тя е свещенна до такава степен, че никога не трябва да се заменя с икономически или други ползи."

замяната на свободата за други ползи е винаги временно и накрая излиза по-скъпо от самата нея. няма безплатен обяд... нещо, което етатистите никога няма да осъзнаят...

именно за това социализмът винаги се проваля.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 22 Юли 2017, 10:58

Нещо като собствено мнение ще дадеш ли в тая тема или ще продължаваш с чуждите ?
Каква свобода получи - да избираш в кой мол да влезеш или на кой мобилен оператор или банка да станеш абонат ? Или да избираш по-малкото зло ? През 21 век само птичките имат свобода да хвърчат по собствен избор , хората всеки един индивид плаща цената за да съществува . Цена която му определя системата и не виждам какво има да се гърчиш да обясняваш колко си свободен , след като си избрал доброволно страна която дори не е в топ 10 по граждански свобиди , нито по икономическа или свобода на словото . Икономическа свобода има определена каста от световния капитал и така е било винаги , тоест тя е утопия за нормалните хора . Политическата свобода също е абсолютно компроментирана и сведена до запазване на статуквото .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 22 Юли 2017, 11:52

Jordana написа:......Каква свобода получи - да избираш в кой мол да влезеш или на кой мобилен оператор или банка да станеш абонат ? Или да избираш по-малкото зло ? ....
..... и на кое море да отида и в кой град да живея.
Това никак не е малко на фона на жителството(крепостничеството), заредените с еднообразни стоки магазини и режима на тока през соца. От соца ми липсват само баничките по 10 стотинки и комсомолската секретарка на училището. Уникалнаааааа. Слаба с голям, но не провиснал балкон, дълги крака и супер излъчване. Преди три дни пих кафе с нея, но не е същото. Успокоих се с мисълта, че поне има банани и сьомга по магазините и мога да си купя кола без да чакам. Обадих се на дилъра, той пък ми каза, че за тази кола която искам, трябвало да чакам три месеца. Е да му е...а майката, за кво се борихме за тая демокрация по митингите и за кво палихме партийния дом, като за един керлив Форд трябва да чакам три месеца.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 22 Юли 2017, 12:34

В аспекта на свободата и аз си мисля, че на бая народ в тая тема им липсва именно едната младост, а не нещо друго, ама не могат да го осъзнаят или просто не го признават :)
Точно в момента имам два нагледни примера пред очите ми - баща ми и чичо ми. Няма да конкретизирам кой кой е, но единият винаги е бачкал здравата, а другият по-"яваш-яваш". Единият линее по комунизма, а другият не може да го понася. Доста различни хора, съвсем различно възприемащи свободата. Понеже вярвам безрезервно и на двамата се опитвам себе си да припозная към единия от двамата и как аз бих се чувствал по-тогавашното време на възрастта ми, която съм в момента по отношение на свобода и личностно развитие.
Миии... сега смЕтам ми е бая по-добре, сори :ok: Нит' съм роб на банки, нит' съм роб на оператор ли, ба ли му мам@та там какво се пишеше още, нЕкакси не го чувствам поне :mhihi:
Та по принцип може да не генерализираме "всеки това, всеки онова" :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 22 Юли 2017, 14:51

Nickelback написа:.......
Миии... сега смЕтам ми е бая по-добре, сори :ok: Нит' съм роб на банки, нит' съм роб на оператор ли, ба ли му мам@та там какво се пишеше още, нЕкакси не го чувствам поне :mhihi:
Та по принцип може да не генерализираме "всеки това, всеки онова" :yes:

Ти сега ще кажеш, че не виждаш и поне 10 пенсионера да ровят в кофата за боклук пред вас. Или че снощи си спал спокойно, без да се будиш изпотен от страх, че турците ще ни превземат, понеже нямаме 120 хилядна армия. Усещам че изобщо не ти пука, че вече не сме производител номер едно на химически торове в света и че не сме космическа сила. Гледаш само как да живееш добре. Но добрият живот не е всичко. Ти знаеш ли какво е усещането да си номер едно в света по износ на електрокари на глава от населението. Нищо не знаеш. Сигурно празнуваш и Свети Валентин с любимата си, вместо да се съберете с група кочове в някоя вила без течаща вода и с външен кенеф и да празнувате традиционния български празник Трифон Зарезан, като се напиете до безпаметност с прокиснало вино и на другия ден две роти виетнамци да ви се гонят из устата. А бе ти знаеш ли, че през социализма хлябът беше по 30 стотинки? ТРИИСЕТ СТИНКИ!!!! И ТО БЕЛИЯТ.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 22 Юли 2017, 15:22

А ти знаеш ли какво е сляпо да прогледа ? Пази боже....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата