Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Там е правителственото трасе и точно затова е там, както другите катаджии на Каблешков, при Моста на влюбените, Попа, Гурко, Университета и Раковска/Освободител.
Тия дето ловят терористите седят на Гешов след кръстовището
Конкретно там терористите дразнят защото хем искат да правят магария, хем нямат топки да я направят и запушват най-лявата лента за направо, та ако има куки след завоя да го отнесе някой пред тях
Тия дето ловят терористите седят на Гешов след кръстовището

Конкретно там терористите дразнят защото хем искат да правят магария, хем нямат топки да я направят и запушват най-лявата лента за направо, та ако има куки след завоя да го отнесе някой пред тях
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз редовно си тероризирам там
Няколко пъти ми се е случвало да има куки след завоя и потриват доволно ръчички като ме видят. Тогава просто си правя обратен нагоре към шела и от там си влизам по преките и им излизам в гръб
От години не бях карал кола в час пик в София. Днес излязох в 4 до 6 през България, Лагера и обратно по Борис. То е някъв ужас ве?
Това всеки ден ако е така аз ще получа инфаркт. То тва не е просто задръстване, баси
После някой като седне да обяснява, че лошият въздух бил от печките. Друг път.. аз и идея нямах, че толкова коли има в София изобщо.

От години не бях карал кола в час пик в София. Днес излязох в 4 до 6 през България, Лагера и обратно по Борис. То е някъв ужас ве?

После някой като седне да обяснява, че лошият въздух бил от печките. Друг път.. аз и идея нямах, че толкова коли има в София изобщо.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
shlosera написа:Е нали затова в караулката горе по цял ден има полицай. Или той е само да пуска трафика по българия като идва бат боко
Мнозина ще бъдат силно удивени, че тези караулки вече са на 37 години. Лично съм участвал при сглобяването им в ремонтния завод за автобуси в Зона Б-5, който вече не съществува. Тогава бях 16 годишен. Годината я помня прекрасно - лятото на 1980 година и тогава имаше Олимпиада в Москва.

Още тогава се знаеше, че се поставят за да се регулира правителственото трасе по бул. "България" към резиденция "Бояна". Това беше част от подготовката за честването на 1300 годишнината от създаването на българската държава.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
bum_bum написа:Аз редовно си тероризирам тамНяколко пъти ми се е случвало да има куки след завоя и потриват доволно ръчички като ме видят. Тогава просто си правя обратен нагоре към шела и от там си влизам по преките и им излизам в гръб
![]()
От години не бях карал кола в час пик в София. Днес излязох в 4 до 6 през България, Лагера и обратно по Борис. То е някъв ужас ве?Това всеки ден ако е така аз ще получа инфаркт. То тва не е просто задръстване, баси
![]()
http://www.airsofia.info/ във нормален ден 9-18 когато не се топлят хората активно е ок, обаче вечер е ад въздуха, чак лилаво има на места
k.milanov написа:На това място го подкрепям с две ръце тероризма.
Предполагам никога не ти е минавало през акъла, че за дългата колона за лява завой допринасят основно всички които гледат да минат тънко, и с това забавят всички останали които са се наредили и чакат?
Не разбирам масовия БГ шофьор за къде бърза толкова, че нарушава правилата по всякакъв начин. Спестява едни 5 минути по трасето, но с цената на камара нарушения, нерви и безмислени рискове... И все някой ден ще
попадне на някой който няма да му цепи басма, и директно ще му влезе във вратите и всичкото спестено време до този момент ще отиде зян.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Те повечето бомбещи са така - пука му на него, че ще засече някой, който 15 минути чинно си чака на светофара, но най-много за еба*е са плазмодиите, които ги пускат, не става въпрос само за това кръстовище, тук е леко тегаво да им попречиш, без да станеш самият ти терорист.blackgod написа:k.milanov написа:На това място го подкрепям с две ръце тероризма.
Предполагам никога не ти е минавало през акъла, че за дългата колона за лява завой допринасят основно всички които гледат да минат тънко, и с това забавят всички останали които са се наредили и чакат?
Не разбирам масовия БГ шофьор за къде бърза толкова, че нарушава правилата по всякакъв начин. Спестява едни 5 минути по трасето, но с цената на камара нарушения, нерви и безмислени рискове... И все някой ден ще
попадне на някой който няма да му цепи басма, и директно ще му влезе във вратите и всичкото спестено време до този момент ще отиде зян.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Аз чакам почти всяка вечер на тоя ляв завой(или на този с Гоце Делчев) без да се предреждам. Повярвай ми, приносът на тия дето бомбят за задръстването е не повече от 10-20%. Забавят колоната когато се наредят 15 коли и просто няма как да тръгнат бързо всички. 1-2 коли никога не са ме бавили.
Това разбира се не променя факта, че е неприятно/вбесяващо/ против закона и т.н.
Но ако гледаме чисто емперично на нещата без да влагаме чувства причините са други и част от тях вече бяха изброени.
Преди няколко сутрини станах свидетел как единият поток на това кръстовище чака 10-15 мин за ляв завой(от бул.България към Семинарията) заради Бойко
Имах чувството че някой ще слезе да удуши тоя в кабинката.
Не знам дали си опитвал точно там да блокираш някой. Шансът за успех е почти нулев, ако го правиш сам.
Пак казам всяка вечер съм на тия леви завои и си чакам като пич. Дразнеха ме, блокирал съм ги, мислил съм какви ли не начини...... тва са излишни нерви и евентуално пари за боя. Ако минаваш достатъчно често там осъзнаваш, че налагането на справедливост само ти вгорчава живота, а резултат няма.
Единствените с които се занимавам и то не винаги са тези които се предреждат преди кръстовището бутайки се от средна лента в лява. Снощи бях на кеф и го дебнех един такъв в огледалото, ускорих наравно с него, той неможа да влезе, скочи на спирачките и се бутна зад мен тъй като хората назад си тръгнаха нормално и неможаха да ми следват темпото(
) Извинявай ама ако трябва всяка вечер да се концентрирам все едно съм на пистата, да ги дебна в огледалата, да следя тоя отпред какво прави, защото тръгвам залепен на бронята му и да следя тия назад какво правят....... то нерви няма да ми останат.
Това разбира се не променя факта, че е неприятно/вбесяващо/ против закона и т.н.
Но ако гледаме чисто емперично на нещата без да влагаме чувства причините са други и част от тях вече бяха изброени.

Преди няколко сутрини станах свидетел как единият поток на това кръстовище чака 10-15 мин за ляв завой(от бул.България към Семинарията) заради Бойко

Имах чувството че някой ще слезе да удуши тоя в кабинката.

Те повечето бомбещи са така - пука му на него, че ще засече някой, който 15 минути чинно си чака на светофара, но най-много за еба*е са плазмодиите, които ги пускат, не става въпрос само за това кръстовище, тук е леко тегаво да им попречиш, без да станеш самият ти терорист.
Не знам дали си опитвал точно там да блокираш някой. Шансът за успех е почти нулев, ако го правиш сам.
Пак казам всяка вечер съм на тия леви завои и си чакам като пич. Дразнеха ме, блокирал съм ги, мислил съм какви ли не начини...... тва са излишни нерви и евентуално пари за боя. Ако минаваш достатъчно често там осъзнаваш, че налагането на справедливост само ти вгорчава живота, а резултат няма.
Единствените с които се занимавам и то не винаги са тези които се предреждат преди кръстовището бутайки се от средна лента в лява. Снощи бях на кеф и го дебнех един такъв в огледалото, ускорих наравно с него, той неможа да влезе, скочи на спирачките и се бутна зад мен тъй като хората назад си тръгнаха нормално и неможаха да ми следват темпото(

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
dextuar написа:Те повечето бомбещи са така - пука му на него, че ще засече някой, който 15 минути чинно си чака на светофара, но най-много за еба*е са плазмодиите, които ги пускат, не става въпрос само за това кръстовище, тук е леко тегаво да им попречиш, без да станеш самият ти терорист.blackgod написа:k.milanov написа:На това място го подкрепям с две ръце тероризма.
Как точно на тоя завой ще пречиш на някой и как тия 5-6 или 10 коли, които застават най-отпред допринасят за да се задръсти лявата лента? Кръстовището е широко и с добра видимост. Отпред спокойно застават 10-тина коли на куп без да блокират никой и при зелен сигнал се изнасят без да бавят тия отзад.
Единствено могат да попречат на тези отзад, ако селяндурът-терорист не се е усетил, че за да се направи тази глупост без да блокираш този зад теб, който бърза да си мине на зелено трябва да имаш дистанция пред него така, че намаляването на светофара за да спреш там за ляв завой да не го кара и него да натиска спирачките.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Най-много пречат всички, които чакат в правилната лента, но зяпат в телефоните. Като има 20-30 коли се вижда как колоната се разкъсва през 2-3-4 коли. Гледал съм ги от другите ленти, от 30 шофьора 20 са във фейса...
Изпратено от моят E2105 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят E2105 с помощта на Tapatalk
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
bum_bum написа:Как точно на тоя завой ще пречиш на някой и как тия 5-6 или 10 коли, които застават най-отпред допринасят за да се задръсти лявата лента? Кръстовището е широко и с добра видимост. Отпред спокойно застават 10-тина коли на куп без да блокират никой и при зелен сигнал се изнасят без да бавят тия отзад.
Единствено могат да попречат на тези отзад, ако селяндурът-терорист не се е усетил, че за да се направи тази глупост без да блокираш този зад теб, който бърза да си мине на зелено трябва да имаш дистанция пред него така, че намаляването на светофара за да спреш там за ляв завой да не го кара и него да натиска спирачките.
Всяко кръстовище си има пропускливост. На кръстовището Х пропускливостта е 30 коли на фаза, да речем. На опашката има 100 автомобила. Отпред застават 10 тариката, светва зелено и минават 30 коли. За следващата фаза вместо да останат 70 автомобила остават 80. Надявам се да се разбира какво имам предвид.

Т.е. казваш, че всичките 5-10 коли навлезли в кръстовището и наредили се най-отпред, правят старт на който дори пилоти от Ф1 ще им завидят и първата кола която се е наредила правилно, потегля без грам закъснение?
Аз всеки ден, от 10 години насам, поне по два пъти минавам през това кръстовище, и моите наблюдения са съвсем други.
За мен ниската култура на шофиране е причина за по-голяма част от задръстванията, както и липсата на контрол от страна на КАТ.
Една такава система ще реши на 90% проблемите с трафика: https://www.youtube.com/watch?v=s3kb2fkYbms
Аз всеки ден, от 10 години насам, поне по два пъти минавам през това кръстовище, и моите наблюдения са съвсем други.
За мен ниската култура на шофиране е причина за по-голяма част от задръстванията, както и липсата на контрол от страна на КАТ.
Една такава система ще реши на 90% проблемите с трафика: https://www.youtube.com/watch?v=s3kb2fkYbms
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
bum_bum написа:dextuar написа:Те повечето бомбещи са така - пука му на него, че ще засече някой, който 15 минути чинно си чака на светофара, но най-много за еба*е са плазмодиите, които ги пускат, не става въпрос само за това кръстовище, тук е леко тегаво да им попречиш, без да станеш самият ти терорист.blackgod написа:k.milanov написа:На това място го подкрепям с две ръце тероризма.
Как точно на тоя завой ще пречиш на някой и как тия 5-6 или 10 коли, които застават най-отпред допринасят за да се задръсти лявата лента? Кръстовището е широко и с добра видимост. Отпред спокойно застават 10-тина коли на куп без да блокират никой и при зелен сигнал се изнасят без да бавят тия отзад.
Готино е как винаги се опитваш да оправдаваш "бомбещите" и все ги изкарваш едва ли не, че облекчават трафика

Ясно съм ти написал, че на това кръстовище е трудно да ги спреш, без ти самият да станеш терорист.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Има два големи проблема у нас и нито единия, нито другия са многото коли. В други градове с толкова коли, няма чак такива гадни задръствания по две причини.
1. Много по-добра инфраструктура, тук всичко е от 70-те години, в лентата за завой на ляво обикновено има място за 3-4 коли, всичко е малко, не се правят промени, знаци почти няма, ако има са малки и криви в повечето случаи. Да не казвам, че ляв завой почти не се среща в Европа от светофар, а и не само. В това число влизат всички двупосочни улици и булеварди. В Европа от години дори много булеварди са еднопосочни, ако са двупосочни са с повече ленти, за разни улици да не говорим.
2. Манталитета на шофьорите е втория проблем, почти всеки кара както може и както иска, все едно е сам на къра, спира и паркира както и където иска, като последствия реално няма, не броя единични случаи.
Докато тези две неща са на лице, няма да има промяна към по-добро.
1. Много по-добра инфраструктура, тук всичко е от 70-те години, в лентата за завой на ляво обикновено има място за 3-4 коли, всичко е малко, не се правят промени, знаци почти няма, ако има са малки и криви в повечето случаи. Да не казвам, че ляв завой почти не се среща в Европа от светофар, а и не само. В това число влизат всички двупосочни улици и булеварди. В Европа от години дори много булеварди са еднопосочни, ако са двупосочни са с повече ленти, за разни улици да не говорим.
2. Манталитета на шофьорите е втория проблем, почти всеки кара както може и както иска, все едно е сам на къра, спира и паркира както и където иска, като последствия реално няма, не броя единични случаи.
Докато тези две неща са на лице, няма да има промяна към по-добро.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Снощи минах покрай славия и там са направили вело алея в едната лента, екста се е получило, вече вместо една лента за направо по каблешков и една за десен завой по борис има само една...
Да ги таковам в умниците с тия вело алеи усраха движението на доста места, а полза от тях няма никаква
Не е ли близко до ъкъла, че точно когато е най силен трафика в зимния сезон и въобще през учебната година, няма как да се придвижват повече велосипедисти, та ако ще и всичко да е вело алея
Малоумна работа...
Да ги таковам в умниците с тия вело алеи усраха движението на доста места, а полза от тях няма никаква

Не е ли близко до ъкъла, че точно когато е най силен трафика в зимния сезон и въобще през учебната година, няма как да се придвижват повече велосипедисти, та ако ще и всичко да е вело алея

Малоумна работа...

Точно това гледах и аз днесГледал съм ги от другите ленти, от 30 шофьора 20 са във фейса...

Това е ебаси дебилщината. Един даже игра си цъкаше

Един чичак с Q7 през целия Малинов беше с телефона на волана и Фейса без избощо да пуска телефона и дясната си ръка надолу