Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Knoxville_ написа:Всяко кръстовище си има пропускливост. На кръстовището Х пропускливостта е 30 коли на фаза, да речем. На опашката има 100 автомобила. Отпред застават 10 тариката, светва зелено и минават 30 коли. За следващата фаза вместо да останат 70 автомобила остават 80. Надявам се да се разбира какво имам предвид.
Така е, но тези коли са фактически извън кръстовището и минават бонус. Т.е. пропускливостта му се увеличава с бройката на преминалите по селския начин.
blackgod написа:Т.е. казваш, че всичките 5-10 коли навлезли в кръстовището и наредили се най-отпред, правят старт на който дори пилоти от Ф1 ще им завидят и първата кола която се е наредила правилно, потегля без грам закъснение?
Аз всеки ден, от 10 години насам, поне по два пъти минавам през това кръстовище, и моите наблюдения са съвсем други.
За мен ниската култура на шофиране е причина за по-голяма част от задръстванията, както и липсата на контрол от страна на КАТ.
Една такава система ще реши на 90% проблемите с трафика: https://www.youtube.com/watch?v=s3kb2fkYbms
Минавам често от там и никога не съм виждал някой от бомбещите да бави другите зад него при зелен сигнал. Най-малкото са на тръни, защото са в нарушение и тръгват бързо. Единствено съм забелязвал че пречат тия, които от лентата за на право искат да се прередят в лявата, но се движат прекалено бавно, защото са несигурни в глупостта, която правят и пречат на колата зад тях, която иска да си продължи направо.
blackgod написа:Една такава система ще реши на 90% проблемите с трафика: https://www.youtube.com/watch?v=s3kb2fkYbms
Преди да се слага каквато и да е било система би било редно да се оправят светофарите и да се съобразят с натоварването. Да се махне това скапано правителствено трасе и да си чакат и тия както останалите хора, а не да създават задръствания, които продължават с часове след като са минали. Да се настроят светофарите така, че да има зелена вълна в най-натоварените участъци. Да се стимулират хората да ползват алтернативен транспорт, но не чрез тия измислени вело алеи и с 60% увеличение на билетчето за градския и т.н.
90% от трафика се създава от хора качили се сами в кола да идат на работа прахосвайки ресурси като горива, чист въздух, място на пътя и т.н. и после - еее, баси задръстванията, пречат ми велосипедистите, мотористите са луди и т.н.

- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
bum_bum написа:Knoxville_ написа:Всяко кръстовище си има пропускливост. На кръстовището Х пропускливостта е 30 коли на фаза, да речем. На опашката има 100 автомобила. Отпред застават 10 тариката, светва зелено и минават 30 коли. За следващата фаза вместо да останат 70 автомобила остават 80. Надявам се да се разбира какво имам предвид.
Така е, но тези коли са фактически извън кръстовището и минават бонус. Т.е. пропускливостта му се увеличава с бройката на преминалите по селския начин.
Цитирам, тъй като мненията ми все още се одобряват от модератор и да е ясно на кого отговарям:
"Бомбещите" не са извън кръстовището, те са си баш в него. А за да се получи този бонус, за който ти говориш, трябва или бомбещите да се изнесат още преди да е светнало жълто/зелено, или някои от чакащите в колоната да преминат след жълто/червено.
Няма как да увеличиш пропускливостта на кръстовище, като наблъскаш повече коли в него - тъкмо обратното.
bum_bum, предполагам си достатъчно интелигентен да знаеш, че броя на преминаващите няма как да се увеличи с хората които се предреждат и останалите които се престрояват в последния момент като засекат някой в колоната.
Освен това в час пик, там си стават две ленти за лява завой, защото не могат да се съберат всички мераклии които искат да се предредят най-отпред. Тогава се почва предреждане през средната лента. Няколко пъти ми се случва за направо да остане годна за ползване само една от общо три ленти.
И пак, аз да питам привържениците на "облекчаването на трафика": Колко време спестявате, и за къде бързате за да карате така?
Освен това в час пик, там си стават две ленти за лява завой, защото не могат да се съберат всички мераклии които искат да се предредят най-отпред. Тогава се почва предреждане през средната лента. Няколко пъти ми се случва за направо да остане годна за ползване само една от общо три ленти.
И пак, аз да питам привържениците на "облекчаването на трафика": Колко време спестявате, и за къде бързате за да карате така?
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
blackgod написа:И пак, аз да питам привържениците на "облекчаването на трафика": Колко време спестявате, и за къде бързате за да карате така?
Не стигат по-бързо, просто е важно да покажат, че са най-големите тарикати ... за престиж се прави.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
твърдо ЗА, всякакви камери, спийд, бус ленти, червено, стоп линии, но всичко да е автоматично и директно да се получават честитките, даже ако може да са необжалваеми още по-добре.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Doberman_vas написа:твърдо ЗА, всякакви камери, спийд, бус ленти, червено, стоп линии, но всичко да е автоматично и директно да се получават честитките, даже ако може да са необжалваеми още по-добре.
+1
няма друг начин, но очевидно #някой има интерес това да не се случи... НИКОГА!!!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
bum_bum е свикнал с моторетката да се предрежда винаги най-отпред, "за да не им диша мръсотиите на тия гадни дизели без катализатори, дпф-и и всякакви карантии"
, нормално е да мисли, че подобни индивиди "облекчават" движението и не пречат на тези зад тях 

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
vicho написа:Doberman_vas написа:твърдо ЗА, всякакви камери, спийд, бус ленти, червено, стоп линии, но всичко да е автоматично и директно да се получават честитките, даже ако може да са необжалваеми още по-добре.
няма друг начин, но очевидно #някой има интерес това да не се случи... НИКОГА!!!
Е то тия, от които зависи да се случи, са част от същите дето джигитят, тоест не виждат нищо нередно в карането в бус ленти и превишаването на скоростта. Отделно в общини и институции са най-големите некадърници и дебили, уредени на работа от мама/тати/чичо/стринка. От тия ли да чакаме да направят нещо да работи "автоматично"?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
vicho написа:Doberman_vas написа:твърдо ЗА, всякакви камери, спийд, бус ленти, червено, стоп линии, но всичко да е автоматично и директно да се получават честитките, даже ако може да са необжалваеми още по-добре.
+1
Бих добавил всякакви спряли олиговфрени на пътното платно заради които доста често на двулентов булевард става едва използваема една лента!
Всякакви бусове зареждажи магазини и прочие да го правят нощем, както е на запад, + буклукчиите да събират боклука нощем.
Тия са за затвора последните, в час пик сутрин правят невероятно задръстване в тясната част на черни връх...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
В конкретния случай, който съм снимал вчера тия коли с нищо не попречиха. Вижда се, че са спряли доста напред. Тръгнаха си нормално и аз като първа кола зад тях не съм ги чакал ни най-малко. Дясната лената също не беше задържана, защото по едно време се изпразни. Светеше си зелено, но вече нямаше коли на нея.
По принцип не ги мисля и не ме и интересува кой на какво пречи и на какво помага. Минавам си между колите лекичко, ако може. Ако не се чакам. На никого не преча и ако може не искам никой да ми пречи и на мен.
На въпросната моторетка съм с катализатор и Евро 4, което е най-високият такъв за двуколесно в сила от 2016-та и ще остане такъв до 2020-та поне. Спирам до теб и се надишвам с лайната ти, защото ти си изтръгнал ДПФ-а си и си чипосал 20-ката за да върви повече. Кой е по-големият терорист от двама ни?
Не може ли и аз да го разкарам тоя катализатор, че да ми харчи по-малко и да върви повече?
dextuar написа:bum_bum е свикнал с моторетката да се предрежда винаги най-отпред, "за да не им диша мръсотиите на тия гадни дизели без катализатори, дпф-и и всякакви карантии", нормално е да мисли, че подобни индивиди "облекчават" движението и не пречат на тези зад тях
По принцип не ги мисля и не ме и интересува кой на какво пречи и на какво помага. Минавам си между колите лекичко, ако може. Ако не се чакам. На никого не преча и ако може не искам никой да ми пречи и на мен.
На въпросната моторетка съм с катализатор и Евро 4, което е най-високият такъв за двуколесно в сила от 2016-та и ще остане такъв до 2020-та поне. Спирам до теб и се надишвам с лайната ти, защото ти си изтръгнал ДПФ-а си и си чипосал 20-ката за да върви повече. Кой е по-големият терорист от двама ни?
Не може ли и аз да го разкарам тоя катализатор, че да ми харчи по-малко и да върви повече?
То основно тея неща като DPF и катализатори се махат масово да се събере някой лев я за спортно гърне, я за някое чипче
Офертичка са си дизелчетата 

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
bum_bum написа:В конкретния случай, който съм снимал вчера тия коли с нищо не попречиха. Вижда се, че са спряли доста напред. Тръгнаха си нормално и аз като първа кола зад тях не съм ги чакал ни най-малко. Дясната лената също не беше задържана, защото по едно време се изпразни. Светеше си зелено, но вече нямаше коли на нея.dextuar написа:bum_bum е свикнал с моторетката да се предрежда винаги най-отпред, "за да не им диша мръсотиите на тия гадни дизели без катализатори, дпф-и и всякакви карантии", нормално е да мисли, че подобни индивиди "облекчават" движението и не пречат на тези зад тях
Ако аз си върна ДПФ-а и махна чипа, ти ще спреш ли да се предреждаш по светофарите?

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Докато има заспи по светофарите ровещи във фейсбук и такива излезнали на раходка за забележителности, предрежданията няма да спрат 

- preki
- Потребител
-
- Кара: BMW 320ci E46 Convertible
Много вярно!!!
Масово има заспали по светофарите, ровещи по телефоните и тръгват на зелено едва-едва.
Никакво съобразяване с трафика в града.....
Масово има заспали по светофарите, ровещи по телефоните и тръгват на зелено едва-едва.
Никакво съобразяване с трафика в града.....