Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Така де и въпросния се изниже в последния момент а ти увисиш нос да чакаш светофара...и като ти се случи три четири пъти да закъснееш заради такива, просто почваш да ги заобикаляш...

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
vld написа:[
Бих добавил всякакви спряли олиговфрени на пътното платно заради които доста често на двулентов булевард става едва използваема една лента!
Всякакви бусове зареждажи магазини и прочие да го правят нощем, както е на запад, + буклукчиите да събират боклука нощем.
Тия са за затвора последните, в час пик сутрин правят невероятно задръстване в тясната част на черни връх...
Наистина е голяма анархия с това произволно паркиране, а никакъв контрол няма.
По целият Черни Връх е забранено всякакво спиране (дори за престой), но си има коли паркирани там целоденвно дори без аварийки... не мога да разбера защо не работят паяците нон-стоп всеки ден, че да се научат малко. Виждал съм за 2 години едва 3-4 пъти акция на паяци.
Друг любим булеварт сутри е Стамболийски - както има наспирали коли по цялата му дължина, така е пълно с идиоти, които спират в лентата за движение до спрелите коли. Което създава много тегави ситуаци особено с трампваие по трасето... та в един момент трябва да изчакаш трамвая да те задмине, да се качиш на релсите, за да заобиколиш някакъв тъпанар, който не може да спре 15 метра по-напред.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
dextuar написа:Ако аз си върна ДПФ-а и махна чипа, ти ще спреш ли да се предреждаш по светофарите?![]()
Кога и къде видя мотори да се редят по светофарите заедно с колите? Казвах го преди, ще го повторя и сега. Освен, че е тъпо и ненужно защото в 99% от случаите има място да си мина между колите без да преча на никой е и опасно. Освен това ти спестявам място. Вместо да съм кола пред, зад или около теб аз минавам бързо и безпроблемно. Пестя и място за паркиране.
Без да споменаваме изгорелите газове. Защото ти си вътре, а аз навън и ги дишам директно. Ето как ми изглежда якето след само 70км градско каране

Чакайки на светофара ако за теб е сравнително безопасно ако някой ти спре в бронята с 20-тина км за мен това означава счупен врат.
Не е сериозно да твърдиш, че си си махнал ДПФ-а само, защото мотористите те предреждат в задръстванията.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз ли не съм видял преди, но напоследък има една нова мода при шофьорите. Редовно виждам първата кола на светофара да е почти или направо една кола назад от мястото за спиране. Разбира се има и такива, които са една кола напред, но обратното не бях виждал, а сега е често срещано явление. Това, че като тръгнат 5 коли има място да влязат още 3-4 е ясно на всички, ама голям дял във вината за задръствания имат шофьорите тук. Както се влачат, накрая се изсулват на червено пък, абе аномалии
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ей ги тея състезатели от онази, известна транспортна фирма.
Шпори си "пича" и хич не му дреме, че ако излезе някой на пътя в тея паланки, през които минава с тая скорост, няма да може да реагира по никакъв начин.
Не мислих да пускам клипа, бях решил да им пиша на тези от фирмата, писах им да вземат мерки, вероятно си знаят за тези неща и не се интересуват, съдейки по това, че не написаха нищо в отговор.
Шпори си "пича" и хич не му дреме, че ако излезе някой на пътя в тея паланки, през които минава с тая скорост, няма да може да реагира по никакъв начин.
Не мислих да пускам клипа, бях решил да им пиша на тези от фирмата, писах им да вземат мерки, вероятно си знаят за тези неща и не се интересуват, съдейки по това, че не написаха нищо в отговор.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
alekangg написа:Редовно виждам първата кола на светофара да е почти или направо една кола назад от мястото за спиране.
Вчера ми направи впечатление един ... ама викам човека е предпазлив, сейфти фърст

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
K_Ilkov написа:alekangg написа:Редовно виждам първата кола на светофара да е почти или направо една кола назад от мястото за спиране.
Вчера ми направи впечатление един ... ама викам човека е предпазлив, сейфти фърст
A не сте ли се замисляли, че така е по-удобно да гледаш светофара, отколкото ако си под него?
Има кръстовища където няма светофар отсреща и трябва да гледаш този над главата ти.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
drago_pavlov написа:K_Ilkov написа:alekangg написа:Редовно виждам първата кола на светофара да е почти или направо една кола назад от мястото за спиране.
A не сте ли се замисляли, че така е по-удобно да гледаш светофара, отколкото ако си под него?
Има кръстовища където няма светофар отсреща и трябва да гледаш този над главата ти.
Възможно е, но така ще се редят пред него винаги.
А тази олигофрения с липсващия светофар отсреща, както и долу за първите коли я има само в България..
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
drago_pavlov написа:K_Ilkov написа:alekangg написа:Редовно виждам първата кола на светофара да е почти или направо една кола назад от мястото за спиране.
Ааа, убеден съм, че това се прави от хора дето са айляк и гледат да им е по-удобно и не бързат

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Още по-добре ще го виждаш от 20 метра преди кръстовището, що не спреш там?

ПП лятото и на мен ми се иска да спра на 10 метра от светофара където има сянка и там да изчакам да светне, ама някак егоизма ми не на такива нива..
Още по-добре ще го виждаш от 20 метра преди кръстовището, що не спреш там?Има места където заради такива, или заради тези дето оставят 2 коли разстояние, на предното кръстовище хората не успяват да влязат въпреки, че им е зелено.. Да не говорим, че посредата на червеното се присещат че могат да мръднат напред и разбутват цялата колона назад, щото са блели като спирали или им е толко акъла..
ПП лятото и на мен ми се иска да спра на 10 метра от светофара където има сянка и там да изчакам да светне, ама някак егоизма ми не на такива нива..
Кръстовище без светофар отпред или вляво/вдясно.
Спирам точно на линията на кръстовището (за да не съм егоист нали) и светофара остава точно над мен. Как предлагаш да разбера кога е светнало зелено?
И още един въпрос - Ако чакам да ми свирнат тия отзад ли ще съм по-бавен(пречещ) или ако съм оставил една кола до линията на кръстовището и тръгна навреме?
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
madafaka_donkele написа:Ква зеУена зона бе, я че си спирам, както и където си ми е кеф![]()
![]()
![]()
Попочистиха макло днес

Много паяци и много патрулки. Ако успееш да стигнеш преди да те качи паяка - актче или фишче

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
а рав4 кво и някъв бонус ли е получил 

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Аз проблем не виждам.. Просто явно хората ги е яд, че не са се сетили първи..
Не се ползва, еми намерили са му употреба..
Не се ползва, еми намерили са му употреба..

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
kiko написа:а рав4 кво и някъв бонус ли е получил
Не, "оптичен тунек"