Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от zAcK » 02 Фев 2022, 11:12

Kroki написа:
zAcK написа:15 етажа, по 20 апартамента на етаж в един вход. Няма проблеми :mhihi: Луксозно, топ аристократично, уникално строителство :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

НЕ че нещо, но съм живял няколко месеца в сграда тип кондо в Америка и бяха сигурно и повече апартаментите на 1 етаж, просто имаше 3 асансьора. Нямаше абс никакъв проблем!!!!

Там чичкото с къртача може ли да буха, когато му е кеф? Сериозно питам :bchug:
Щото тука има 300 потенциални такива и си го представям като живот в безкраен ремонт.
А общите части и асансьорите как ще се опазят, просто не ми се мисли :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 02 Фев 2022, 11:15

Първите години ще е добре, после ще е трагедия, няма разбиране със съседите с нищо.
Ние сме 26 апартамента в блока в който живея и пак е трудно да се разберем, кво остава за 20 апартамента на етаж, това е трагедия.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 02 Фев 2022, 11:24

zAcK написа:Там чичкото с къртача може ли да буха, когато му е кеф? Сериозно питам :bchug:
Щото тука има 300 потенциални такива и си го представям като живот в безкраен ремонт.

Не, но не съм се и интересувал честно казано. В предното, което работих нямаше проблем за ремонтни дейности в определени часове. Но всяка сутрин лично минавах пода с прахосмукачка и изтривах инокса с един специален спрей, за да лъщи, изтриваха се стъкла, сменяваха се тоалетните в басейна и се пръскаше белина. Това се правеше 7дни в седмицата от 07-12, за което получавах по 12$ на час. Мисълта ми е, че навсякъде живеят хора, правят мизерии и т.н. , но на едното място се чисти всеки ден и това не се вижда.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 02 Фев 2022, 11:27

Kroki написа:
zAcK написа:Там чичкото с къртача може ли да буха, когато му е кеф? Сериозно питам :bchug:

Не, но не съм се и интересувал честно казано. В предното, което работих нямаше проблем за ремонтни дейности в определени часове. Но всяка сутрин лично минавах пода с прахосмукачка и изтривах инокса с един специален спрей, за да лъщи, изтриваха се стъкла, сменяваха се тоалетните в басейна и се пръскаше белина. Това се правеше 7дни в седмицата от 07-12, за което получавах по 12$ на час. Мисълта ми е, че навсякъде живеят хора, правят мизерии и т.н. , но на едното място се чисти всеки ден и това не се вижда.

Да не се приема като хейт, но моите впечатления от сградите в чужбина и дори затворените комплекси тук са много различни. Тук до момента съм попадал само на няколко такива, но в тях обикновен човек не може да си позволи жилище :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 02 Фев 2022, 11:34

Сигурен съм че в Щатите, а и не само там, никой никога не прави ремонт. Живеят само и единствено с обзавеждането от построяването на блока :mhihi:
Съжителството е уредено, спор няма. Не случайно струва скъпо месечното поддържане на сградата.
С 10-20лв/ месец не става.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 02 Фев 2022, 11:45

Оставете го Укьо с къртача, ами като всички отрудени селяни си изнесат половината шкафове и покъщина на стълбищанта площадка и си изхвърлят старите мебели в общите пространства и няма откъде да минеш, ще настъпи една идилия - почти като във филм на Дисни. След това на паркинага ще се напълни с кочини нов внос, на които са им спаданли гумите и са хванали три пръста пепел. И за да ти е гадно, като се прибираш от работа винаги ще срещаш някакви изсулени лелки по избелели пеньоари и някакви изсипняци по развлечени анцузи, та още повече да ти се обостри депресията. Ноу тенкс :D Няколко пъти съм си купувал имот и наравно с другите неща винаги щателно съм проучвал и съседите. И няколко пъти съм се отказвал.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730 печка

Мнение от KostovG » 02 Фев 2022, 11:56

zAcK написа:
Kroki написа:
zAcK написа:15 етажа, по 20 апартамента на етаж в един вход. Няма проблеми :mhihi: Луксозно, топ аристократично, уникално строителство :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

НЕ че нещо, но съм живял няколко месеца в сграда тип кондо в Америка и бяха сигурно и повече апартаментите на 1 етаж, просто имаше 3 асансьора. Нямаше абс никакъв проблем!!!!

Там чичкото с къртача може ли да буха, когато му е кеф? Сериозно питам :bchug:

И хората са си решили, че артекс са еталон за качествено строителство и се убиват да купуват коптори в тея общежития и при това на луди цени...

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 02 Фев 2022, 11:57

В момента на етажа ни е Плевен са се настанили некви нови селяни. Правят тежък ремонт, но не почистват след себе си и съответно цялат площадка и етажките надолу са побелели. Баща ми 2 пъти е лепил бележки, най-учтиво, че е хубаво вечер да се хвърля по една кофа, но глас в пустиня. Иначе жената с едни джуки, токове да дигне височината си на 1.55, претенции..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 02 Фев 2022, 12:24

Kroki написа:В момента на етажа ни е Плевен са се настанили некви нови селяни. Правят тежък ремонт, но не почистват след себе си и съответно цялат площадка и етажките надолу са побелели. Баща ми 2 пъти е лепил бележки, най-учтиво, че е хубаво вечер да се хвърля по една кофа, но глас в пустиня. Иначе жената с едни джуки, токове да дигне височината си на 1.55, претенции..

Ние сме около 10 апартамента населени във входа и това се повтаря всяка година. Примерно тези до нас почти всяка година правят ремонт, щото дават два апартамента в сградата през airBNB, но и приятели техни идват от време на време, както и децата им и постоянно ремонти. Имат страшно много кинти, та не им дреме. Но и на "майсторите" не им дреме. От това, да скадират строителни боклуци във входа по няколко дни, докато дойдат да ги изнесат, до това да режат в общите части с циркуляр разни дървени неща . Колко пъти съм звънял на собствениците и т.н. Чак почва да ми става неудобно :shock: :kuku: Да не говорим колко пъти съм чистил и мил входа :idea: :idea: :idea: В момента една стара миялна машина си стои така вече месец до едната им входна врата, докато им правят ремонт на двета бани, коридори и всекидневната. Явно на майсторите не им се занимава и си стои. Ама не ми се разправя вече. Поне разкараха чувалите с плочките от ремонта.

Та така. Това имах предвид като питах за САЩ. Дали такива неща там се случват в сгради, където живеят уж нормални хора? Не говорим за гетата.

ukelichko написа:Оставете го Укьо с къртача, ами като всички отрудени селяни си изнесат половината шкафове и покъщина на стълбищанта площадка и си изхвърлят старите мебели в общите пространства и няма откъде да минеш, ще настъпи една идилия - почти като във филм на Дисни. След това на паркинага ще се напълни с кочини нов внос, на които са им спаданли гумите и са хванали три пръста пепел. И за да ти е гадно, като се прибираш от работа винаги ще срещаш някакви изсулени лелки по избелели пеньоари и някакви изсипняци по развлечени анцузи, та още повече да ти се обостри депресията. Ноу тенкс :D Няколко пъти съм си купувал имот и наравно с другите неща винаги щателно съм проучвал и съседите. И няколко пъти съм се отказвал.

Мдам :dunno:
Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 02 Фев 2022, 12:31

В сградите на всеки етаж има по един отвор с вратичка, където хората да си изхвърлят боклука. По един улей пада долу в голям контейнер. Той всяка сутрин се сменява и на 3-дена идва камионче да ги изпразни. Така не разнясаш боклука по коридорите, който са с мокет ест. Та там такова нещо не съм видял, но сигурно е имало, но лесно идва мениджера и тряска глоба 500$ и те така.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 02 Фев 2022, 12:58

Направо ви съжалявам в какви сгради живеете или сте живяли за да натрупате толкова жлъч :)

Живея в сграда с около 20 апартамента на етаж, нещо което описвате като общежитие. Имаме рецепция и персонал, който се грижи за реда и чистотата. Почиства се всяка седмица, общите части за изпълнени с мокет, рецепцията е изпълнена с гранитогрес с подово отопление и кът за отдих и посрещане на гости. И не, селяни с ботуши не си стъжат калта от ботушите на мокета. Има въведени правила, глоби, навсякъде видео наблюдение, хората са възпитани и учтиви, макар че рядко засичам.

Но да, Артекс е гадно и старото строителство е ненадминато по качество и комфорт! :)

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 02 Фев 2022, 13:48

nero_ написа:Направо ви съжалявам в какви сгради живеете или сте живяли за да натрупате толкова жлъч :)

Живея в сграда с около 20 апартамента на етаж, нещо което описвате като общежитие. Имаме рецепция и персонал, който се грижи за реда и чистотата. Почиства се всяка седмица, общите части за изпълнени с мокет, рецепцията е изпълнена с гранитогрес с подово отопление и кът за отдих и посрещане на гости. И не, селяни с ботуши не си стъжат калта от ботушите на мокета. Има въведени правила, глоби, навсякъде видео наблюдение, хората са възпитани и учтиви, макар че рядко засичам.

Но да, Артекс е гадно и старото строителство е ненадминато по качество и комфорт! :)

Това в кой квартал на София е, ако не е тайна, разбира се? :bchug:
Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 02 Фев 2022, 13:58

nero_ написа:Направо ви съжалявам в какви сгради живеете или сте живяли за да натрупате толкова жлъч :)

Супер! Радвам се че има такива и тук! Колко е месечната такса на апартамент? Или ако кажеш коя е сградата..

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Фев 2022, 14:41

Някой с впечатление от комплекс Манастира до Ринг Мол?
За средносрочен наем се интересувам, но чета доста противоречиви мнения..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 02 Фев 2022, 14:42

Живея в сграда с около 20 апартамента на етаж, нещо което описвате като общежитие. Имаме рецепция и персонал, който се грижи за реда и чистотата. Почиства се всяка седмица, общите части за изпълнени с мокет, рецепцията е изпълнена с гранитогрес с подово отопление и кът за отдих и посрещане на гости.

Ми то тва 1:1 на общежитие си звучи, с изкючение на мокета и подовото отопление :mrgreen:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата