"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
drago_pavlov написа:[Ами аз като взимах 400 лв. се придвижвах с градския транспорт. Сега взимам няколко пъти по 400, имам кола, но пак се придвижвам с метрото...
Точно там му е сбъркан мозъка на Българина:
- балъците са с градския транспорт, а тия с 20 годишните талиги са големи гъзари, щото видиш ли ходят на работа с кола...
- взимаш 500 лв. заплата, а телефона ти е 1000... и то на изплащане...
- взимаш 500 лв. заплата, ама теглиш заем за Е46 и докато го изплатиш, то тръгнало за Надин...
- взимаш 500 лв. заплата, ама си всяка седмица в Плаза и 33 да мяташ салфетки...
- взимаш 500 лв. заплата, ама си купуваш маратонки за 200, тениски за по 50 кинта...
Като е толкова зле тая държава и всички са толкова бедни защо кръчмите, дискотеките и моловете са пълни на макс винаги??? Защо като застанеш на сфетофара и виждаш 1000 коли с по 1 човек вътре, а уж бензина е скъп??? Защо всеки втори е с айфон??? Е това не го разбирам...
Баси ,и у плевен ли вече има метро?
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Това че пише Плевен, не значи че съм в Плевен...
Не ми е приоритет N1 да си актуализирам непрекъснато профилите

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
drago_pavlov написа:Това че пише Плевен, не значи че съм в Плевен...
Значи,тъй като няма другаде метро в българия...си в софия и тъй като яростно защитават тезата си че тука в българия е супер за бизнес а на вън е тежко и супер гадно се получава странен парадокс в "микро рамка"а той е...защо си дошъл от плевен в софия да работиш и нима принципа не е един и същи ,просто разликата е че се говори един и същи език...Защо не остана в плевен???
- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 335d, F30 320d
alx написа:в долната част на средата са 3к евра на месец след данъци
Във Франция е скъпичък живота.
3К лири в УК си си баш средата на средата
20год "кредит + застраховки етц" за жилище = 1000, чисто ново 520д на "лизинг" = 600 и остават 1400 за нормален живот.
Горното е конкретен пример, не ми го говорят звездите
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
ms написа:alx написа:ми може и аз да имам директни наблюдения защото имам подчинени на които определям заплатите в европа? защо да не споделя?
щото той може да си знае семейните заплати, ама аз може да знам целия пейрол на няколко европейски компании...
и не ми хареса тона ти...
Дали ти харесва тона или не- твой проблем, сам си го просиш това отношение... Определял си бил заплати, знаел нещо си- ок, ама си на другия край на света... Не ми трябва инфо от някой дето е чул нещо си- това и аз го знам в общи линии, а и доста конкретна и точна информация имам актуална към октомври месец и точно от Франция... Лесно се проверява и колко е официално средния доход, туй чудо Гугъл е много полезно шЪ зна'йш- колко е точна официалната статистика знае този който работи и живее на място от години, не хора дето са на 2-5-10 000км. от там или от такива дето са били някъде за 3-5 месеца...nightdriver написа:Точно , с мойта заплата се издържахме и кредита бе отпуснат само в/у нея . Сега , това е една средна заплата , но гамата "средна" е доста обширна , затова я класирам в началото на средните заплати , имайки предвид че масовите заплати са м/у 1000 и 2000€
Значи твоите 2800€ ги слагаме леко над средните доходи... Тоест според статистиката за 6-700лв. средна заплата в БГ твоя доход би трябвало да се приравни на има-няма 1000лв., ама да ги пишем 1200-1300лв....
Интересно как с нормални доходи, в нормална държава успяваш да издържаш семейство и да плащаш ипотека, а тук с 1200лв. е абсурд да успееш да издържаш семейство, да не говорим за ипотека...
Ей заради тая разлика в живота (тук със "средни" доходи успяваш някак да преживееш месеца, но единствено ако си сам, а в бяла държава не се чудиш да платиш тока или да ядеш) народа масово се ориентира към чужбина...
надявам се това заключение да сложи точка на вечния спор , ама надали ...всъщност има все повече колеги , които го осъзнават , но да се замине също не е много просто...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
nightdriver написа:... но да се замине също не е много просто...
че к'во сложно има да се отиде в чужбина- торбичката, билета и си там... Не е супер трудно и почването на няк'ва работа за да се издържаш- е, не е и много лесно, но си е напълно възможно... Проблемът е в изкарването на средна (и над нея) заплата за страната...
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
ms написа:nightdriver написа:... но да се замине също не е много просто...
че к'во сложно има да се отиде в чужбина- торбичката, билета и си там... Не е супер трудно и почването на няк'ва работа за да се издържаш- е, не е и много лесно, но си е напълно възможно... Проблемът е в изкарването на средна (и над нея) заплата за страната...
(

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
nightdriver написа:... напускане семейно огнище , приятели...някои са по-податливи на носталгия и т.н
я виж темата назад и брой колко народ казва нещо в смисъл "при първа възможност се махам от тук и няма да се върна" без да им пука за такива работи

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
ms написа:nightdriver написа:... напускане семейно огнище , приятели...някои са по-податливи на носталгия и т.н
я виж темата назад и брой колко народ казва нещо в смисъл "при първа възможност се махам от тук и няма да се върна" без да им пука за такива работи
Няма да им пука...

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Е.Димитров написа:drago_pavlov написа:Това че пише Плевен, не значи че съм в Плевен...
Значи,тъй като няма другаде метро в българия...си в софия и тъй като яростно защитават тезата си че тука в българия е супер за бизнес а на вън е тежко и супер гадно се получава странен парадокс в "микро рамка"а той е...защо си дошъл от плевен в софия да работиш и нима принципа не е един и същи ,просто разликата е че се говори един и същи език...Защо не остана в плевен???
Ами като завърших се върнах в Плевен, започнах желаната работа, всичко беше ОК. Обаче след две години ръководството реши, че трябва да се развиваме и отворихме офис в София, а аз бях избран за едно от "старите кучета" дето ще учат новоназначените в новия офис. Още някакви въпроси относно моята миграция?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Точно щото им пука за близките, затова се махат!Помислете малко!
Като си стоят тук до роднините и няма носталгия и ги гледат как мизерстват, сигурно са по-спокойни!?Живял съм доста навън и съм се върнал не защото не ми стигаха парите(напротив, тук никога няма да изкарвам същите пари), защото пресъпността нарасна доста там....(Сега пак ще паля...)
Когато си далеч от Родината ти стига да знаеш, че всички са добре, здрави, не се лишават и не се чудят да ядат ли този месец, или да си платят тока....Помагаш, ако можеш, ако не...същото е и да си си при тях.Ама в БГ трудно можеш да помагаш, нали!?Всеки си гледа своя г.з и парите стигат само да го напълни!
Та, не се заблуждавайте, господа патриоти(и аз бях такъв), нищо не можеше да ме накара да живея извън БГ.Оообаче, тук и да имаш добре платена работа, животът е шит-озлобени хора, бюрокрация, рушвети, връзки....тегава работа!Трябва да си "мръсен"и подъл за да оцеляваш.То те срива само като караш и всеки си мисли, че е по-умен от теб и гледа да те преебе на светофара.Чшшш, що си мислиш, че и аз не го мога това, ама нали...да оправяме манталитета си, да бъдем по-добри...ще го пусна, па нека ме мисли за балък.Да, ама една птичка пролет не прави!Няма да се оправим, ще стигнем дъното!
"Минало времето на мутрите"...СМЯЯХ!Сега кви мутри има, които продават жалкото останало на малката ни, иначе хубава(чак па толко?)държавица и правят свирки на малцинствата! Няма нещо на което да не му вдигнаха ценичката(да им е.а пи.ката), независимо дали в световен мащаб цената му расте, или пада!
Много може да се спори по темата, всеки си знае на какво е способен и на какво би бил готов тук, или в чужбина.
Най-ми е смешно като каже някой "Няма да ходя да им мия чиниите!"(кой мие чинии на ръка)?А, тук барО ли си в панелката в калта, която струва, колкото малка къщичка в Испания, ЮАР и т.н. и за да се издигнеш(евентуално)се мазниш на шефове и правиш мръсотии на колегите си?
Една комшийка, пенсионерка(бивша директорка на у-ще), чакаше да се стъмни, да не я познае някой и ровеше по кофите пред блока за хартии да ги връща на вторични...
Ноу комент!Тя също не е искала "да мие чинии", учила е, работила е цял живот уважавана професия и накрая кво?Държавата мисли за нас, пресметнала е пенсията и мин.заплата да стигат да си купиш въже за бесене.....!
Не всеки е готов да стане емигрант, точно защото си мисли, че трябва да е слуга там, да живее с 6 човека в апартамент и да яде храна с изтичащ срок на годност.Познавам доста такива и да Ви кажа, от тях се внася подлъгването в БГ, че парите навън валят от небето-Виж колко пари направих, виж кво си купих и т.н.А, през кво са минали, само те си знаят!Едно е да отидеш за малко и да си стискаш гъ.а, за да си купиш кола или апартамент като се прибереш, примерно и после да гледаш тъпо, а е друго да отидеш с нагласата да се устроиш, да опиташ нещо да развиеш в себе си и да се бориш да направиш живота си по-добър!
С мин.заплата в чужбина не мислиш въобще за режийни разходи, храна и т.н.Така са я сметнали умните глави там, мислят си за хората!Парите ти стигат!Българите обаче искат да забогатеят и мечтите и надеждите им се сриват!
Просто извън БГ е един по-добър живот !!!
Като си стоят тук до роднините и няма носталгия и ги гледат как мизерстват, сигурно са по-спокойни!?Живял съм доста навън и съм се върнал не защото не ми стигаха парите(напротив, тук никога няма да изкарвам същите пари), защото пресъпността нарасна доста там....(Сега пак ще паля...)
Когато си далеч от Родината ти стига да знаеш, че всички са добре, здрави, не се лишават и не се чудят да ядат ли този месец, или да си платят тока....Помагаш, ако можеш, ако не...същото е и да си си при тях.Ама в БГ трудно можеш да помагаш, нали!?Всеки си гледа своя г.з и парите стигат само да го напълни!

Та, не се заблуждавайте, господа патриоти(и аз бях такъв), нищо не можеше да ме накара да живея извън БГ.Оообаче, тук и да имаш добре платена работа, животът е шит-озлобени хора, бюрокрация, рушвети, връзки....тегава работа!Трябва да си "мръсен"и подъл за да оцеляваш.То те срива само като караш и всеки си мисли, че е по-умен от теб и гледа да те преебе на светофара.Чшшш, що си мислиш, че и аз не го мога това, ама нали...да оправяме манталитета си, да бъдем по-добри...ще го пусна, па нека ме мисли за балък.Да, ама една птичка пролет не прави!Няма да се оправим, ще стигнем дъното!
"Минало времето на мутрите"...СМЯЯХ!Сега кви мутри има, които продават жалкото останало на малката ни, иначе хубава(чак па толко?)държавица и правят свирки на малцинствата! Няма нещо на което да не му вдигнаха ценичката(да им е.а пи.ката), независимо дали в световен мащаб цената му расте, или пада!

Много може да се спори по темата, всеки си знае на какво е способен и на какво би бил готов тук, или в чужбина.
Най-ми е смешно като каже някой "Няма да ходя да им мия чиниите!"(кой мие чинии на ръка)?А, тук барО ли си в панелката в калта, която струва, колкото малка къщичка в Испания, ЮАР и т.н. и за да се издигнеш(евентуално)се мазниш на шефове и правиш мръсотии на колегите си?
Една комшийка, пенсионерка(бивша директорка на у-ще), чакаше да се стъмни, да не я познае някой и ровеше по кофите пред блока за хартии да ги връща на вторични...

Не всеки е готов да стане емигрант, точно защото си мисли, че трябва да е слуга там, да живее с 6 човека в апартамент и да яде храна с изтичащ срок на годност.Познавам доста такива и да Ви кажа, от тях се внася подлъгването в БГ, че парите навън валят от небето-Виж колко пари направих, виж кво си купих и т.н.А, през кво са минали, само те си знаят!Едно е да отидеш за малко и да си стискаш гъ.а, за да си купиш кола или апартамент като се прибереш, примерно и после да гледаш тъпо, а е друго да отидеш с нагласата да се устроиш, да опиташ нещо да развиеш в себе си и да се бориш да направиш живота си по-добър!
С мин.заплата в чужбина не мислиш въобще за режийни разходи, храна и т.н.Така са я сметнали умните глави там, мислят си за хората!Парите ти стигат!Българите обаче искат да забогатеят и мечтите и надеждите им се сриват!
Просто извън БГ е един по-добър живот !!!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Много искам да видя как с минималната заплата ще живееш спокоен живот в Лондон примерно
Разбирай да си живееш сам,а не с 10 човека и да си позволяваш нормална храна,излизане 2-3 пъти в седмицата,да си ходиш с кола на работа и т.н. нормални неща.
Иначе за другите неща си прав.

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Мин.заплата там взимат хора, които работят нещо от което разбират мноого малко, или им е за пръв път, или доста ги мързи!(bubsa) написа:Много искам да видя как с минималната заплата ще живееш спокоен живот в Лондон примерноРазбирай да си живееш сам,а не с 10 човека и да си позволяваш нормална храна,излизане 2-3 пъти в седмицата,да си ходиш с кола на работа и т.н. нормални неща.

Тук сме БМВ форум и се предполага, че не сме чак толкова закъсали,

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
titto написа:Държавата мисли за нас, пресметнала е пенсията и мин.заплата да стигат да си купиш въже за бесене.....!
Ей т'ва е

(bubsa) написа:Много искам да видя как с минималната заплата ще живееш спокоен живот в Лондон примерноРазбирай да си живееш сам,а не с 10 човека и да си позволяваш нормална храна,излизане 2-3 пъти в седмицата,да си ходиш с кола на работа и т.н. нормални неща.
И аз много искам да видя как с минималната заплата в БГ ще го направиш т'ва.

ms написа:alx написа:ми може и аз да имам директни наблюдения защото имам подчинени на които определям заплатите в европа? защо да не споделя?
щото той може да си знае семейните заплати, ама аз може да знам целия пейрол на няколко европейски компании...
и не ми хареса тона ти...
Дали ти харесва тона или не- твой проблем, сам си го просиш това отношение...
Не батка. Аз проблеми общо взето нямам. Това което ти написах най-късо е че във сферата в която младежа работи и във която ти най-вероятно ще искаш да работиш аз знам заплатите на всичките от до във няколко европейски компании във няколко държави. И тия пари са точно началото на средата за корпоративна франция. всяка компания си базира заплатите на принципа на "bell curve" и тия пари са към средата на предния фронт на кривата за франция в сферата на ит.
Като цяло гледам общо взето да не говоря през гъза си...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила