Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине
Почти навсякъде вече "поддържат" пътя с тоя хобот . Ако това се разбира под редовна подръжка ...ами редовно ги поддържат според мен пътищата

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Относно карането да се включа и аз без да примаш мнението ми за заяждане. По-спомен преди определно време караше някаква кола и даваше газ по малките часове по някаква отсечка и споделяше как взимаш завойте, наклони, различноп влизане във всеки завой и т.н. доста полезни неща докато накрая нещо изпусна един и се удари. Просто не трябва да се надъхваме, че знаем и можем много. Това е.
Ето и темата: viewtopic.php?f=21&t=253206&start=15
Ето и темата: viewtopic.php?f=21&t=253206&start=15
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Kroki написа:накрая нещо изпусна един и се удари.
E точно тогава е станал професионалист и повече такова нещо не може да му се случи

А по темата (това го написах и във FUN темата):
Вчера като отивахме с малкия към парка и един чичка се окопаваше в кишата с някакво пежо или рено... Отидох да го бутна, дойде и още един човек. Та бутаме отзад и тоя другия ми вика - ми той с летни гуми, какво очакваш. Аз гледам отпред - гумата зимна. Отивам от другата страна - гумата лятна

Както се казва - сиромах човек, жив дявол...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Оня ден бутахме едно ауди 4.2 куатро
беше се окопал в кишата . Гледам зимни гуми , четирите въртят , сняг и лед хвърчи яко обаче не мърда . После пак гледам , то предницата му опряла отдолу на снега и гумите практически въртят във въздуха . Възглавницата на предно ляво нещо не може да вдигне и малко на ръка надигнахме калника да и помогнем . Изскочи като див заек от снега след тая процедура , та и не само сиромасите , май всички са си живи дяволи 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Е то вчера на Пампорово горе по пътя за Студенец имаше и една G класа окупана и закъсала , та будали всякакви има и сега баш зимата най им личи 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Jordana написа: ауди 4.2 куатро , четирите въртят ,
Добре де,не въртят ли само по една на мост само или нещо ги бъркам нещата

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Нека кажа и аз две думи за Пловдив. Вчера валя дъжд следобеда и после спря. Днес почна да вали сняг късно сутринта и продължава, но на пътя не е натрупал, обаче всички улица са ЛЕД, буквално всички, няма малки улички, няма големи, няма булеварди.. всичко е лед. Преди малко мръднах до един магазин, че трябваше да взема нещо и с нищо не предполагах какво ме очаква по пътищата. На работа съм до обяд (работата ми е доставчик-демек шофиране) и до обяд всичко беше ок. Сега излизам и
За отсечка от няма и километър видях двама със блъснати предници и още двама един в друг и почнах да се чудя къде съм тръгнал в това време. Както и да е, за щастие свърших си работата и се прибрах по живо по здраво. За капак на връщане имаше и едни решили да се помлатят малко. И се чудя защо, при положение че няма натрупал сняг на пътя, той не се обработва против леда?! Гледам сега в пловдивския сайт, тема от 13:00 ч. - пътищата почнали да се обработват..?!?! С какво? Направо не ми се мисли утре как ще се кара. Дано тая вечер вземат да направят нещо, поне по булевардите..

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
[quote="Kroki"][/quote]
Няма какво да се обиждам, братле.
Отдавна съм си взел поуките и съм размислил сериозно върху нещата. То ако бях някой тъпанар можеше и да не разбере никой за тая случка. Всеки случай не съм я споделил за удоволствие...
Аз мислех, че можем да споделяме реален опит в тоя форум, а то кво излезе - яко раздаване на морал, без да познаваме хората (все едно аз да съдя за някого, без дори да съм го виждал що за човек е) и обяснение как се шофирало правилно... Ако вие се учите да шофирате с обяснения, аз го правя зад волана. Затова от този момент нататък отказвам да участвам в каквато и да било дискусия относно шофиране на автомобил и прочие. Ще си чета и ще се забавлявам. Съжалявам ако съм засегнал някого - знаете, че не тая лоши чувства към никого, защото никого не познавам. А елементарното възпитание ме възпира да се изказвам за хора, които не съм виждал очи в очи дори.
Приятни моменти на всички с баварците!

Няма какво да се обиждам, братле.

Аз мислех, че можем да споделяме реален опит в тоя форум, а то кво излезе - яко раздаване на морал, без да познаваме хората (все едно аз да съдя за някого, без дори да съм го виждал що за човек е) и обяснение как се шофирало правилно... Ако вие се учите да шофирате с обяснения, аз го правя зад волана. Затова от този момент нататък отказвам да участвам в каквато и да било дискусия относно шофиране на автомобил и прочие. Ще си чета и ще се забавлявам. Съжалявам ако съм засегнал някого - знаете, че не тая лоши чувства към никого, защото никого не познавам. А елементарното възпитание ме възпира да се изказвам за хора, които не съм виждал очи в очи дори.

Приятни моменти на всички с баварците!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Хората се опитват да ти кажат, че в момента в който заявиш "аз го мога и съм добър" е въпрос на време физиката да те опровергае. Замисли се, че и когато си се метнал в дерето до момента преди колата да стане абсолютно неуправляема си си мислел същото.
Аз също най-много обичам да карам на сняг. Колкото повече, толкова по-голям кеф. Минавал съм през Тракия минути преди да я затворят. Минавал съм по Хемус по време, когато със сигурност трябваше да е затворена, но беше по времена през които липсваха съвременните комуникации и явно не бяха успяли да се организират. Минавал съм Търново-София в ужасни условия в които имаше десетки катастрофирали коли. И всичките тия пъти съм карал с голямо удоволствие. Почти винаги в такива условия карам по-бързо от голямата част от другите коли около мен. Просто така усещам колата. Парадокса е и, че колкото пъти съм карал на писта времената ми в проливен дъжд и на сухо са много, много близки. На коли, които на сухо ми правят близо 10 секунди намалявам разликата до 1-2 при дъжд.
НО, винаги знам че в следващата секунда мога да бъда понижен от шофьор в пътник. Никога не съм мислил, че знам и мога да предвидя всяка ситуация и да реагирам на 100% правилно за да изляза от нея без последствия. Винаги влизам в колата с известна доза респект и малко страх осъзнавайки, че това е тон и половина желязо движещо се с огромна скорост и способно да те убие във всяка една секунда, която прекарваш в него.
Шофирането освен удоволствие е и голяма отговорност. Ако искаш да си пробваш лимита, както казваш че правиш си има места за тая работа. И вярвай ми сам ще видиш, че лимита ти е много, много над това, което си си представял карайки по пътя.
И понеже знам какво ще кажеш- да, не е евтино, не е и за всеки. Аз за това не съм си изкарвал колата вече година и половина.
Аз също най-много обичам да карам на сняг. Колкото повече, толкова по-голям кеф. Минавал съм през Тракия минути преди да я затворят. Минавал съм по Хемус по време, когато със сигурност трябваше да е затворена, но беше по времена през които липсваха съвременните комуникации и явно не бяха успяли да се организират. Минавал съм Търново-София в ужасни условия в които имаше десетки катастрофирали коли. И всичките тия пъти съм карал с голямо удоволствие. Почти винаги в такива условия карам по-бързо от голямата част от другите коли около мен. Просто така усещам колата. Парадокса е и, че колкото пъти съм карал на писта времената ми в проливен дъжд и на сухо са много, много близки. На коли, които на сухо ми правят близо 10 секунди намалявам разликата до 1-2 при дъжд.
НО, винаги знам че в следващата секунда мога да бъда понижен от шофьор в пътник. Никога не съм мислил, че знам и мога да предвидя всяка ситуация и да реагирам на 100% правилно за да изляза от нея без последствия. Винаги влизам в колата с известна доза респект и малко страх осъзнавайки, че това е тон и половина желязо движещо се с огромна скорост и способно да те убие във всяка една секунда, която прекарваш в него.
Шофирането освен удоволствие е и голяма отговорност. Ако искаш да си пробваш лимита, както казваш че правиш си има места за тая работа. И вярвай ми сам ще видиш, че лимита ти е много, много над това, което си си представял карайки по пътя.
И понеже знам какво ще кажеш- да, не е евтино, не е и за всеки. Аз за това не съм си изкарвал колата вече година и половина.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Като с всяко едно нещо, в което някой си помисли, че е супер добър и започне да прави всичко машинално и без внимание е въпрос на време да стане беля. По-просто казано: рутината е*ава мамата на пейзажа. Ей го на аз днес забравих за камерата на Ромпетрол на изхода на Враца, прелитах ниско, пътя целия в сняг/киша/вода разбирайте доста хлъзгав, като набих кучките и се почнаха едни суканици ляво-дясно
(не успя да ме щракне обаче
)

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:
Шофирането освен удоволствие е и голяма отговорност.
Добре де, аз някъде заявих ли, че се разграничавам от това мислене? Защо като някакви адвокати излизате с позиция от мое име? Не съм ли апелирал във всички теми, че трябва човек да си гледа адекватно колата, за да е безопасна тя? Че от там започва отговорността на водача? Половината дрънкаха глупости, че ноември месец на -2 градуса не било за зимни гуми... Споделих, че често изключвам системата (защото така ме кефи) и че смятам, че умея добре да карам в зимни условия и стана ебати галимацията... Някъде да съм казал, че съм велик? Че физични закони не ме ловят? Че се смятам за над всички останали? Та и аз имам семейство и го возя, шефа ми ми поверява сина му (на 9 години) да го водя на тренировки след работа... Дали нямам поне малко акъл в тиквата?
Колега Don_Diego - ти що така днес си направил, цитирам "прелитах ниско, пътя целия в сняг/киша/вода разбирайте доста хлъзгав, като набих кучките и се почнаха едни суканици ляво-дясно"? Ам ако беше станала някоя беля? Ти с кво се различаваш от мене в тоя случай? Виждате ли - във всеки един момент може да се издребнява за глупости.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Dirty M5 driveR написа:bum_bum написа:
Шофирането освен удоволствие е и голяма отговорност.
Добре де, аз някъде заявих ли, че се разграничавам от това мислене? Защо като някакви адвокати излизате с позиция от мое име? Не съм ли апелирал във всички теми, че трябва човек да си гледа адекватно колата, за да е безопасна тя? Че от там започва отговорността на водача? Половината дрънкаха глупости, че ноември месец на -2 градуса не било за зимни гуми... Споделих, че често изключвам системата (защото така ме кефи) и че смятам, че умея добре да карам в зимни условия и стана ебати галимацията... Някъде да съм казал, че съм велик? Че физични закони не ме ловят? Че се смятам за над всички останали? Та и аз имам семейство и го возя, шефа ми ми поверява сина му (на 9 години) да го водя на тренировки след работа... Дали нямам поне малко акъл в тиквата?
Колега Don_Diego - ти що така днес си направил, цитирам "прелитах ниско, пътя целия в сняг/киша/вода разбирайте доста хлъзгав, като набих кучките и се почнаха едни суканици ляво-дясно"? Ам ако беше станала някоя беля? Ти с кво се различаваш от мене в тоя случай? Виждате ли - във всеки един момент може да се издребнява за глупости.Само че аз мислех, че сме се събрали разумни хора и няма да го правим.
Никой не ти е виновен.С изказвания от рода как си играеш с колата със 100 настройваш хората...Това не е ли леко високомерно изказване?
Я дай поне някой клип,че и аз мога да ви разправям как пързалям с 300

Поне да видиме как се справяш.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Аз дадох пример за това как рутината прее*ава пейзажа: в много от случаите карам доста бързо и не го крия (ако си кажа редордите тук сигурно ще отнеса бан
), но забравих за една камера и ето ти ситуация за беля, ако имаше кола до мен много вероятно да се бяхме джаснали (друг въпрос е дали щях да реагирам така като виждам, че има кола до мен и знам, че при рязко спиране на тази хлъзгава настилка колата ще се занесе на някъде)

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Еми значи ти реално караш по-опасно от мен.
Имам клипове със старата машина, но умишлено няма да ги сложа. Колко е каране с 40, пък въртене на гумите със 100 няма да коментирам, защото е тъпо. Това го сподели в темата за е39ките зимата с цел да изкажа радост, че модела не е загубил духа си и че може да се кара доста сериозно, когато караш сериозно.
Ако е прозвучало самохвално... не съм целял това. Аз скорости рядко коментирам по принцип в ежедневието си, защото виждам как се шашкат хората и колко странно ме гледат.
А пък то е просто моментно шофиране в късни часове от денонощието по маршрут, където рядко има и 1 кола. Само че е по-удобно да се каже, че аз така си карам по принцип и застрашавам обществото...

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Както казва един колега шофьор: аз карам така, че ако се хакна някъде - там да си остана, да не се мъча
Това в кръга на шегата разбира се, но да в много от случаите карам много бързо, но никога (досега!) не съм създал опасност за друг участник в движението (изключвам катаджията дето ми заставаше пред колата и мърдаше с мен ту вляво, ту вдясно за да е сигурен, че ще спра
). Влачещите се и криволичещите обаче ми създават главоболия на мен
Просто промени малко изказа си за това кога, къде и как караш и търсиш лимитите защото човек наистина оатава с грешно впечатление

Това в кръга на шегата разбира се, но да в много от случаите карам много бързо, но никога (досега!) не съм създал опасност за друг участник в движението (изключвам катаджията дето ми заставаше пред колата и мърдаше с мен ту вляво, ту вдясно за да е сигурен, че ще спра

Просто промени малко изказа си за това кога, къде и как караш и търсиш лимитите защото човек наистина оатава с грешно впечатление