Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине

Мнение от Jordana » 15 Яну 2017, 22:58

Почти навсякъде вече "поддържат" пътя с тоя хобот . Ако това се разбира под редовна подръжка ...ами редовно ги поддържат според мен пътищата :dunno:
dupki.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 16 Яну 2017, 1:46

Относно карането да се включа и аз без да примаш мнението ми за заяждане. По-спомен преди определно време караше някаква кола и даваше газ по малките часове по някаква отсечка и споделяше как взимаш завойте, наклони, различноп влизане във всеки завой и т.н. доста полезни неща докато накрая нещо изпусна един и се удари. Просто не трябва да се надъхваме, че знаем и можем много. Това е.

Ето и темата: viewtopic.php?f=21&t=253206&start=15
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 16 Яну 2017, 11:15

Kroki написа:накрая нещо изпусна един и се удари.

E точно тогава е станал професионалист и повече такова нещо не може да му се случи :mhihi:

А по темата (това го написах и във FUN темата):
Вчера като отивахме с малкия към парка и един чичка се окопаваше в кишата с някакво пежо или рено... Отидох да го бутна, дойде и още един човек. Та бутаме отзад и тоя другия ми вика - ми той с летни гуми, какво очакваш. Аз гледам отпред - гумата зимна. Отивам от другата страна - гумата лятна :shock:
Както се казва - сиромах човек, жив дявол...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Яну 2017, 17:38

Оня ден бутахме едно ауди 4.2 куатро :mhihi: беше се окопал в кишата . Гледам зимни гуми , четирите въртят , сняг и лед хвърчи яко обаче не мърда . После пак гледам , то предницата му опряла отдолу на снега и гумите практически въртят във въздуха . Възглавницата на предно ляво нещо не може да вдигне и малко на ръка надигнахме калника да и помогнем . Изскочи като див заек от снега след тая процедура , та и не само сиромасите , май всички са си живи дяволи :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 16 Яну 2017, 17:47

Е то вчера на Пампорово горе по пътя за Студенец имаше и една G класа окупана и закъсала , та будали всякакви има и сега баш зимата най им личи :D

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Яну 2017, 17:50

Jordana написа: ауди 4.2 куатро , четирите въртят ,

Добре де,не въртят ли само по една на мост само или нещо ги бъркам нещата :oops:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 16 Яну 2017, 17:52

Нека кажа и аз две думи за Пловдив. Вчера валя дъжд следобеда и после спря. Днес почна да вали сняг късно сутринта и продължава, но на пътя не е натрупал, обаче всички улица са ЛЕД, буквално всички, няма малки улички, няма големи, няма булеварди.. всичко е лед. Преди малко мръднах до един магазин, че трябваше да взема нещо и с нищо не предполагах какво ме очаква по пътищата. На работа съм до обяд (работата ми е доставчик-демек шофиране) и до обяд всичко беше ок. Сега излизам и :shock: За отсечка от няма и километър видях двама със блъснати предници и още двама един в друг и почнах да се чудя къде съм тръгнал в това време. Както и да е, за щастие свърших си работата и се прибрах по живо по здраво. За капак на връщане имаше и едни решили да се помлатят малко. И се чудя защо, при положение че няма натрупал сняг на пътя, той не се обработва против леда?! Гледам сега в пловдивския сайт, тема от 13:00 ч. - пътищата почнали да се обработват..?!?! С какво? Направо не ми се мисли утре как ще се кара. Дано тая вечер вземат да направят нещо, поне по булевардите..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Яну 2017, 17:53

[quote="Kroki"][/quote]

Няма какво да се обиждам, братле. :bchug: Отдавна съм си взел поуките и съм размислил сериозно върху нещата. То ако бях някой тъпанар можеше и да не разбере никой за тая случка. Всеки случай не съм я споделил за удоволствие...
Аз мислех, че можем да споделяме реален опит в тоя форум, а то кво излезе - яко раздаване на морал, без да познаваме хората (все едно аз да съдя за някого, без дори да съм го виждал що за човек е) и обяснение как се шофирало правилно... Ако вие се учите да шофирате с обяснения, аз го правя зад волана. Затова от този момент нататък отказвам да участвам в каквато и да било дискусия относно шофиране на автомобил и прочие. Ще си чета и ще се забавлявам. Съжалявам ако съм засегнал някого - знаете, че не тая лоши чувства към никого, защото никого не познавам. А елементарното възпитание ме възпира да се изказвам за хора, които не съм виждал очи в очи дори. ;)
Приятни моменти на всички с баварците! :driving: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Яну 2017, 18:25

Хората се опитват да ти кажат, че в момента в който заявиш "аз го мога и съм добър" е въпрос на време физиката да те опровергае. Замисли се, че и когато си се метнал в дерето до момента преди колата да стане абсолютно неуправляема си си мислел същото.

Аз също най-много обичам да карам на сняг. Колкото повече, толкова по-голям кеф. Минавал съм през Тракия минути преди да я затворят. Минавал съм по Хемус по време, когато със сигурност трябваше да е затворена, но беше по времена през които липсваха съвременните комуникации и явно не бяха успяли да се организират. Минавал съм Търново-София в ужасни условия в които имаше десетки катастрофирали коли. И всичките тия пъти съм карал с голямо удоволствие. Почти винаги в такива условия карам по-бързо от голямата част от другите коли около мен. Просто така усещам колата. Парадокса е и, че колкото пъти съм карал на писта времената ми в проливен дъжд и на сухо са много, много близки. На коли, които на сухо ми правят близо 10 секунди намалявам разликата до 1-2 при дъжд.

НО, винаги знам че в следващата секунда мога да бъда понижен от шофьор в пътник. Никога не съм мислил, че знам и мога да предвидя всяка ситуация и да реагирам на 100% правилно за да изляза от нея без последствия. Винаги влизам в колата с известна доза респект и малко страх осъзнавайки, че това е тон и половина желязо движещо се с огромна скорост и способно да те убие във всяка една секунда, която прекарваш в него.

Шофирането освен удоволствие е и голяма отговорност. Ако искаш да си пробваш лимита, както казваш че правиш си има места за тая работа. И вярвай ми сам ще видиш, че лимита ти е много, много над това, което си си представял карайки по пътя.

И понеже знам какво ще кажеш- да, не е евтино, не е и за всеки. Аз за това не съм си изкарвал колата вече година и половина.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 16 Яну 2017, 18:47

Като с всяко едно нещо, в което някой си помисли, че е супер добър и започне да прави всичко машинално и без внимание е въпрос на време да стане беля. По-просто казано: рутината е*ава мамата на пейзажа. Ей го на аз днес забравих за камерата на Ромпетрол на изхода на Враца, прелитах ниско, пътя целия в сняг/киша/вода разбирайте доста хлъзгав, като набих кучките и се почнаха едни суканици ляво-дясно :mhihi: (не успя да ме щракне обаче :lalala: )
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Яну 2017, 19:07

bum_bum написа:
НО, винаги знам че в следващата секунда мога да бъда понижен от шофьор в пътник. Никога не съм мислил, че знам и мога да предвидя всяка ситуация и да реагирам на 100% правилно за да изляза от нея без последствия. Винаги влизам в колата с известна доза респект и малко страх осъзнавайки, че това е тон и половина желязо движещо се с огромна скорост и способно да те убие във всяка една секунда, която прекарваш в него.

Шофирането освен удоволствие е и голяма отговорност.

Добре де, аз някъде заявих ли, че се разграничавам от това мислене? Защо като някакви адвокати излизате с позиция от мое име? Не съм ли апелирал във всички теми, че трябва човек да си гледа адекватно колата, за да е безопасна тя? Че от там започва отговорността на водача? Половината дрънкаха глупости, че ноември месец на -2 градуса не било за зимни гуми... Споделих, че често изключвам системата (защото така ме кефи) и че смятам, че умея добре да карам в зимни условия и стана ебати галимацията... Някъде да съм казал, че съм велик? Че физични закони не ме ловят? Че се смятам за над всички останали? Та и аз имам семейство и го возя, шефа ми ми поверява сина му (на 9 години) да го водя на тренировки след работа... Дали нямам поне малко акъл в тиквата?
Колега Don_Diego - ти що така днес си направил, цитирам "прелитах ниско, пътя целия в сняг/киша/вода разбирайте доста хлъзгав, като набих кучките и се почнаха едни суканици ляво-дясно"? Ам ако беше станала някоя беля? Ти с кво се различаваш от мене в тоя случай? Виждате ли - във всеки един момент може да се издребнява за глупости. ;) Само че аз мислех, че сме се събрали разумни хора и няма да го правим.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 16 Яну 2017, 19:20

Dirty M5 driveR написа:
bum_bum написа:

Шофирането освен удоволствие е и голяма отговорност.

Добре де, аз някъде заявих ли, че се разграничавам от това мислене? Защо като някакви адвокати излизате с позиция от мое име? Не съм ли апелирал във всички теми, че трябва човек да си гледа адекватно колата, за да е безопасна тя? Че от там започва отговорността на водача? Половината дрънкаха глупости, че ноември месец на -2 градуса не било за зимни гуми... Споделих, че често изключвам системата (защото така ме кефи) и че смятам, че умея добре да карам в зимни условия и стана ебати галимацията... Някъде да съм казал, че съм велик? Че физични закони не ме ловят? Че се смятам за над всички останали? Та и аз имам семейство и го возя, шефа ми ми поверява сина му (на 9 години) да го водя на тренировки след работа... Дали нямам поне малко акъл в тиквата?
Колега Don_Diego - ти що така днес си направил, цитирам "прелитах ниско, пътя целия в сняг/киша/вода разбирайте доста хлъзгав, като набих кучките и се почнаха едни суканици ляво-дясно"? Ам ако беше станала някоя беля? Ти с кво се различаваш от мене в тоя случай? Виждате ли - във всеки един момент може да се издребнява за глупости. ;) Само че аз мислех, че сме се събрали разумни хора и няма да го правим.

Никой не ти е виновен.С изказвания от рода как си играеш с колата със 100 настройваш хората...Това не е ли леко високомерно изказване?
Я дай поне някой клип,че и аз мога да ви разправям как пързалям с 300 :mhihi: И да не е каране с 40 реални,а километража да показва 100 заради боксуването :mhihi:
Поне да видиме как се справяш.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 16 Яну 2017, 19:22

Аз дадох пример за това как рутината прее*ава пейзажа: в много от случаите карам доста бързо и не го крия (ако си кажа редордите тук сигурно ще отнеса бан :D ), но забравих за една камера и ето ти ситуация за беля, ако имаше кола до мен много вероятно да се бяхме джаснали (друг въпрос е дали щях да реагирам така като виждам, че има кола до мен и знам, че при рязко спиране на тази хлъзгава настилка колата ще се занесе на някъде)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Яну 2017, 19:26

Еми значи ти реално караш по-опасно от мен. :mhihi: Имам клипове със старата машина, но умишлено няма да ги сложа. Колко е каране с 40, пък въртене на гумите със 100 няма да коментирам, защото е тъпо. Това го сподели в темата за е39ките зимата с цел да изкажа радост, че модела не е загубил духа си и че може да се кара доста сериозно, когато караш сериозно. :) Ако е прозвучало самохвално... не съм целял това. Аз скорости рядко коментирам по принцип в ежедневието си, защото виждам как се шашкат хората и колко странно ме гледат. :mhihi: А пък то е просто моментно шофиране в късни часове от денонощието по маршрут, където рядко има и 1 кола. Само че е по-удобно да се каже, че аз така си карам по принцип и застрашавам обществото...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 16 Яну 2017, 19:35

Както казва един колега шофьор: аз карам така, че ако се хакна някъде - там да си остана, да не се мъча :mhihi:
Това в кръга на шегата разбира се, но да в много от случаите карам много бързо, но никога (досега!) не съм създал опасност за друг участник в движението (изключвам катаджията дето ми заставаше пред колата и мърдаше с мен ту вляво, ту вдясно за да е сигурен, че ще спра :mhihi: ). Влачещите се и криволичещите обаче ми създават главоболия на мен

Просто промени малко изказа си за това кога, къде и как караш и търсиш лимитите защото човек наистина оатава с грешно впечатление :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата