Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Море 2020-та?!...
Или по-скоро, щото се влиза трудно в Гърция. Аз примерно нямаше да стъпя на нашето, ако към Гърция се пътуваше свободно. Ако целта е алкохолен туризъм и наргиленца - по-добре при нас. За всичко останало мисля в Гърция.

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Имаше една реплика във филма "Чернобил" - нот грейт, нот терибъл. Така е и на нашето море. Всичко опира до каквото уцелиш. Преди две седмици в Приморско уцелихме сносен хотел, сега тук в Китен уцелихме тотална греда. Имал съм лоши попадения и в Гърция, но са били минимални. Естествено в Гърция е по-скъпо. Ако човек се разпусне в Гръцко, отива една сериозна сума в евро. Във Франция винаги ми е било "грейт", ама цените там се формират на принципа - хващаш цената на някаква стока или услуга в Китен, обръщаш я евро и слагаш цифрата 1 пред сумата
Та в случая за каквото съм плащал, такова съм получавал.

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Бях се заклел, че в България на море повече няма да стъпя. Уви, ситуацията ме постави на колене и нямах избор. Започнах едно търсене на хотел, като гледах главно Приморско, ходил съм преди доста години и бях останал със спомен за чист плаж и кристална вода. Идеята ми беше и да съм далеч от цялата дъндания и цигания. Намерих един апарт хотел към края на Приморско, собственичката рускиня. Хотела, що-годе читав, оказва се, че рускинята решила да продава апартамента и го е отебала от всякъде. Първи ден, духа вятър на плажа и решаваме с приятелката ми да седнем на басейна в 8:30 минути. Тук българщината си пролича. На 95% от шезлонгите намятани кърпи и чанти (сиреч запазени, заплюти или как искаш му викай). Намираме два шезлонга, некви ме гледат като полезно изкопаемо - сигурно съм му легнал на шезлонга. А те мръсни, та мръсни - ама чак гнусни. Поседях малко и се качих в апартамента на терасата. Огладняхме по едно време, викам дай ще се разшетаме по чершията да туриме нещо някъде. Навсякъде пустош (как да си извадя извод за една кръчма, като никъде няма никой
). Харесах една, сядаме. Обедно меню, привлекателни неща и доооста евтини. Тръгвам да поръчам на 17 годишния цифльо, обедното било от 12:00ч. Викам добре, дай една салата за аператив и биричка. Стана 11:50, идея нашия (бърше цифките с ръка от китката та до лакътя, за тва нали цифльо). Избирам свински врат с картофено пюре. Чакам го 40 минути... хора, през живота си съм изял толкова месо, че ако се събере на едно място ще покрие цяло Приморско и малко от Китен. И тоя ми носи ВАРЕНА пържола, леееко пипната на тиган за цвет. Само я опитах и я хвърлих, заедно с пюрето, в което нямаше дори 5гр. картоф. Тотално се разочаровах още от първия ден. Сега лежа на плажа, намерих страшна кръчмица с вкусно и прясно ядене и си мисля... е нема да се оправи българския туризъм, ама никога.
Както по-горе колегата каза, язък, че са сумати разправии да излезнеш/влезнеш през границите, иначе немаше им стъпим никога.
Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk

Както по-горе колегата каза, язък, че са сумати разправии да излезнеш/влезнеш през границите, иначе немаше им стъпим никога.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Само да не си ходил в онова нещо до ММЦ и Магнолията... Да беше питал 

- randity
- Photographer
-
Престиж Сити 2. А забравих и мутрите и батките в хотела. Всеки ходи и те гледа криво, все едно е неговacho.rs написа:Само да не си ходил в онова нещо до ММЦ и Магнолията... Да беше питал

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
randity написа:Престиж Сити 2. А забравих и мутрите и батките в хотела. Всеки ходи и те гледа криво, все едно е неговacho.rs написа:Само да не си ходил в онова нещо до ММЦ и Магнолията... Да беше питал![]()
Те тоя кенеф, ме отказа тотално от БГ черноморие. Стаите големи с гледка (е, и малко мухъл) , локация бомба обаче - пълно с блядове и то яко скапани. Бой за кърпи (буквално) на басейна, всичко намятано и никой не следи, персонала на 15 години и в пълна неадекватност, наблизо комари като врабчета... Това 2015та година, виждам че поне са постоянни в "качестовото"
... Ако ходиш в КитиН на дискотека (зангазора май бачка още ама за лица до 14г или пияни чички над 50г)... После трудно ще си вземеш такси, аз обикалях час и половина (много яко от 03:00 до 04:30 да обикаляш за такси)...
Иначе плажа е ОК, може би извън сезон ще става за нещо.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Който иска да не е в България, не знам защо се мъчи тук, не всичкото плаж е в Гърция.
Това лято поне полетите са много евтини, като евтини е в пъти под други години. Единствения минус е, че не може да се планирана нищо предварително, трябва да се действа 3-5-7 дни напред най-много.
Това лято поне полетите са много евтини, като евтини е в пъти под други години. Единствения минус е, че не може да се планирана нищо предварително, трябва да се действа 3-5-7 дни напред най-много.
ukelichko написа:Имаше една реплика във филма "Чернобил" - нот грейт, нот терибъл. Така е и на нашето море. Всичко опира до каквото уцелиш. Преди две седмици в Приморско уцелихме сносен хотел, сега тук в Китен уцелихме тотална греда. Имал съм лоши попадения и в Гърция, но са били минимални. Естествено в Гърция е по-скъпо. Ако човек се разпусне в Гръцко, отива една сериозна сума в евро. Във Франция винаги ми е било "грейт", ама цените там се формират на принципа - хващаш цената на някаква стока или услуга в Китен, обръщаш я евро и слагаш цифрата 1 пред суматаТа в случая за каквото съм плащал, такова съм получавал.
Абсолютно вярно. Преди години бях склонен да експериментирам с различни места и хотели по нашето черноморие и, общо взето, попадах само на греди. По ирония на съдбата, последното място, на което "дадох шанс" (с идеята ако и то не ми хареса, да се преориентирам трайно към Гърция), се превърна в основната ми лятна дестинация за последните 5г. Също така има значение и по кое време на лятото си на морето - точно в активния сезон е яко гмеж, водата е чай и доста често има много водорасли, така че дори сам да си на плажа, може да не е много приятно изживяването. Непосредствено преди и след сезона и на правилно подбрано място, може да се направи добра почивка и у нас.
- randity
- Photographer
-
Съгласен съм. Последните 2 години почивам в Испания. Нещото, което ме спря е възможността да ме сложат под карантина за 2 седмици, дали като отида или когато се върна. А за съжаление и в двата случая не мога да си го позволя.alekangg написа:Който иска да не е в България, не знам защо се мъчи тук, не всичкото плаж е в Гърция.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
alekangg написа:Който иска да не е в България, не знам защо се мъчи тук, не всичкото плаж е в Гърция.
Тестовете са проблема :
- цена на семейство около 500лв
- самите тестове, понякога показват грешни резултати и става много неприятно
- параноята на българина и 100% му убеденост, че ББ манипулира резултатите и прави пачки за нощното си шкафче. Нищо, че в целия познат свят има корона, та я е БГ е конспирация.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
acho.rs написа:alekangg написа:Който иска да не е в България, не знам защо се мъчи тук, не всичкото плаж е в Гърция.
Тестовете са проблема :
- цена на семейство около 500лв
- самите тестове, понякога показват грешни резултати и става много неприятно
- параноята на българина и 100% му убеденост, че ББ манипулира резултатите и прави пачки за нощното си шкафче. Нищо, че в целия познат свят има корона, та я е БГ е конспирация.
Точно за това казах, че не всичко се върти около Гърция и скъпите тестове.
Примерно за Турция няма тест, на връщане има 30-40лв и няма карантина.
За Малта няма тест, нито карантина и в двете посоки.
За Испания няма тест, нито карантина и в двете посоки.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Море 2020-та?!...
Пътуването до морето също е изнервящо. Тракия е тотал щета, след това Биргас е лудница и накрая след Бургас надолу е пълно с безсмислени ограничения и най-вероятно скрити камери. Накрая трудно се намира дори платен паркинг. И цифльовци навсякъде и пикли за обслужващ персонал. Дали има Ковид 19 и колко е опасен е отделен въпрос, но в нашия хотел няма нито една мярка. Храната и приборите са оставени на куп и всеки рови препипва и си прави каквото си иска. Накрая на един междинен етаж в асансьора ми нахлуха стадо мангали и не мога да ги изгоня. И не зарди Ковида, ами защото асансьорът е за 4 човека, а те се опитват да се набутат 5 и с нас ставаме 7. И класика в жанра - пред входа на хотела е забранено паркирането, но позволиха на някакъв пазарджишки мангал да си паркира безценната Х5-тица, която е тоталка. На жена ми козметиката дето е довлякла в една чанта може и да струва повече от заветното возило, но явно цифльовците са много впечатлени. Абе добре е. Както са казали в Северозапада - СиромА човек и на половин пи...ка се радва.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Последна промяна ukelichko на 11 Авг 2020, 11:08, променена общо 1 път
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
ukelichko написа:Пътуването до морето също е изнервящо. Тракия е тотал щета, след това Биргас е лудница и накрая след Бургас надолу е пълно с безсмислени ограничения и най-вероятно скрити камери. Накрая трудно се намира дори платен паркинг. И цифльовци навсякъде и пикли за обслужващ персонал. Дали има Ковид 19 и колко е опасене отделен въпрос, но внашия хотел няма нито една мярка. Храната и приборите са оставени на куп о всеки рови препипва и си право каквото си иска. Накрая на един междинен. етаж в асансьора ми нахлуха стадо мангали и не мога да ги изгоня. И не зарди Ковида, ами защото асансьорът е за 4 човека, а те се опитват да се нагнетът 5 и с нас таваме 7. И класика в жанра - пред входа на хотела е забранено паркирането, но позволиха на някакъв пазарджишки мангал да си паркира безценната Х5-тица, която е тоталка. На жена ми козметиката дето е довлякла в една чанта може и да струва повече от заветното возило, но явно цифльовците са много впечатлени. Абе добре е. Както са казали в Северозапада - СиромА човек и на половин пи...ка се радва.
Не знам дали да се смея или плача на разказа, но със сигурност ти съчувства за преживяното.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
randity написа:Съгласен съм. Последните 2 години почивам в Испания. Нещото, което ме спря е възможността да ме сложат под карантина за 2 седмици, дали като отида или когато се върна. А за съжаление и в двата случая не мога да си го позволя.alekangg написа:Който иска да не е в България, не знам защо се мъчи тук, не всичкото плаж е в Гърция.
За това казах последните дни и няма дертове.
Иначе има и разни флекс опции, ако не искаш да е така.
Аз имам ваканция следващата седмица и бях започнал да планирам къде и как от май месец.
Ами смениха ми се плановете-полетите-дестинациите 4 пъти изцяло, сега съм на пети вариант, взет съвсем скоро и се надявам, в петък да летя. А резервации ще правя в четвъртък, имам набелязани неща.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
оффф леко почвам да се притеснявам като чета отзивите ви колеги
пътувам края на седмицата за Обзор ... ако този сезон се някой е отбивал там ще съм благодарен да драсне 2 реда
а за южното ... нз освен ако не си с компания алкохолици за какво би припарил там ... аз никога не бих "почивал" там , или на север или по-добре някой планински комплекс на хладничко с басейнче ако ще е в БГ, мислехме си с жена ми за Гърция ама покрай тая ситуация викам айде по-добре тук ама с тия отзиви които са си очакваните де ... все си мислех , че малко са се стегнали сега като уж "има спад" на туристите

пътувам края на седмицата за Обзор ... ако този сезон се някой е отбивал там ще съм благодарен да драсне 2 реда
а за южното ... нз освен ако не си с компания алкохолици за какво би припарил там ... аз никога не бих "почивал" там , или на север или по-добре някой планински комплекс на хладничко с басейнче ако ще е в БГ, мислехме си с жена ми за Гърция ама покрай тая ситуация викам айде по-добре тук ама с тия отзиви които са си очакваните де ... все си мислех , че малко са се стегнали сега като уж "има спад" на туристите