Ток vs дизел vs бензин и как започна всичко

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Трябва ли да се спре развитието на ДВГ в масови коли среден клас?

Да, ДВГ даде каквото можеше
7
11%
Не, не трябва, но всичко е политика и му се пречи умишлено
55
89%

Общо гласове : 62
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Ток vs дизел vs бензин и как започна всичко

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Авг 2024, 8:50

TNT написа:Don_Diego май беше много ентусиазиран в началото с тоя хибрид, колко минал на ток и т.н. Следващата ми се струва, че няма да е лонг-рейндж електричка :mhihi:

Само не разбрах Стийн каква електричка кара :dunno:

:ahah: Подло.

Аз не разбрах сега защо трябва да им се дава отделна лента на електричките? :dunno:
Jordana написа:Вижте вторичния пазар на смартфони и ще разберете вторичния пазар на елекрички на какво прилича . Купуват ги главно за разфасоване на части . Дори да е работещ и запазен колко струва 10 годишен телефон ? На 5 години остатъчната стойност и обезценяването на една електричка е в пъти надолу от ДВГ автомобил . Ако им беше всичко у ред щеше да има клубове за класически електрички и да правят ралита с ретро електрички ... :mhihi:

Нали нищо не им се разваля, скоро очаквай Тесла парад с Илон мАск предводител като Мойсей с жезъл.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 14 Авг 2024, 9:13

Ето един пример за EV на повечко километри и тест на деградацията на батерията - Tesla M3 LR на 6 години и 240к км , накратко:
When new, the pre-facelift Tesla Model 3 Long Range RWD had an EPA-estimated range of 310 miles on a full charge. Now, the guess-o-meter on Slye’s EV shows 280 miles, so a 30-mile or nearly 10% reduction.
The battery health test showed a result of 83%, while the data extracted from Recurrent (an app that’s used by tens of thousands of EV owners in the United States) showed a range score of 98 with a predicted range of about 296 miles on a full charge.
https://insideevs.com/news/729994/tesla ... ange-loss/
След години когато смяната на батерии стане масова цените ще паднат и като нищо ще струва сигурно колкото смяната на маслата на ДВГ за същия период от време, просто едното ще е разбито във времето а за другото трябва да се ръснеш накуп.
Ама нека де, не виждам смисъл хората които така или иначе нямат намерение да си купуват EV постоянно да пишат и да се интересуват точно за този тип коли :mhihi: Незнам някъде бърка ли им или е нещо по-сериозно, нито са ги спрели да си карат колите с ДВГ нито пък и пречат по магистралата като се тътрят със 120км/ч :wave:
Много ми прилича на тая приказка как хората разказват колко гадно било да си имаш яхта :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Авг 2024, 9:57

don_gori написа:Много ми прилича на тая приказка как хората разказват колко гадно било да си имаш яхта :mhihi:

Дано не е умишлено сравнението, че хората също казват (тези, дето имат яхта), че "на яхтата се радваш два пъти, когато я купуваш и когато я продаваш" :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Авг 2024, 10:06

don_gori написа:Ама нека де, не виждам смисъл хората които така или иначе нямат намерение да си купуват EV постоянно да пишат и да се интересуват точно за този тип коли :mhihi:

По-интересното е, че дали имат или нямат намерение няма значение. Все едно някой през 1920 да обяснява как има намерение да язди кон :) Ми да си го има...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Авг 2024, 10:09

Ти тънко избяга от въпросът на ТНТ каква електричка точно караш, че ни убеждаваш колко е яко. Айде за колегите ясно, те поне са си дали парите и споделят реални впечатления на нуждите си. :dunno:
Е.Димитров написа:
don_gori написа:Много ми прилича на тая приказка как хората разказват колко гадно било да си имаш яхта :mhihi:

Дано не е умишлено сравнението, че хората също казват (тези, дето имат яхта), че "на яхтата се радваш два пъти, когато я купуваш и когато я продаваш" :mhihi:

Аз имам намерение както казах, но ако, ако, ако след време като се променят много неща или стане неизбежно.
Иначе нищо не ни бърка и за да не ви тровим другите си направихме злобна, хейт тема. :mhihi: Все едно да те питам ти сега защо влизаш тука да ни се бъркаш. :dunno:

Но иначе няма как да не обръщаме внимание на фалшиви мантри спуснати от правителствата и на някакви приказки за лека нощ колко яко е да си буташ електричката във всички условия, във всякакъв момент и най-вече да е важащо за всички хора. Както виждаш водим си и съвсем нормални дискусии и факти, очакваме нови неща и се надяваме да са по-добри. Което не значи, ще трябва да отричаме реалностите. Хейтът е неизбежен обаче след всичките усилия и лъжи на правителствата. Иначе на мен лично не ми дреме кой и какво кара.
Последна промяна Top Gun Maverick на 14 Авг 2024, 10:11, променена общо 1 път
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Авг 2024, 10:11

steeN написа:
don_gori написа:Ама нека де, не виждам смисъл хората които така или иначе нямат намерение да си купуват EV постоянно да пишат и да се интересуват точно за този тип коли :mhihi:

По-интересното е, че дали имат или нямат намерение няма значение. Все едно някой през 1920 да обяснява как има намерение да язди кон :) Ми да си го има...
А ти каква електричка караш, след като ги промотираш вече години ? :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Ток vs дизел vs бензин и как започна всичко

Мнение от steeN » 14 Авг 2024, 10:31

Каквато си искам :dunno: Свободна държава все още.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 14 Авг 2024, 10:33

И аз така си помислих :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 14 Авг 2024, 10:36

Абе то и ние им се кефим или поне повечето ама тука някакви фантасмагории взеха да развиват колегите и после се чудят защо ги базикат :mhihi: За момента са топ за града. За извънградско стават особенно някой модели, но все пак не са за всеки :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 14 Авг 2024, 10:37

TNT написа:И аз така си помислих :bchug:

Нали това обяснявам. Какво ти(си) мислиш(те) няма особено значение :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 14 Авг 2024, 11:18

TNT написа:Don_Diego май беше много ентусиазиран в началото с тоя хибрид, колко минал на ток и т.н. Следващата ми се струва, че няма да е лонг-рейндж електричка :mhihi:

Само не разбрах Стийн каква електричка кара :dunno:

Aз още съм си ентусиазиран и доста доволен от колата. Каквото очаквах от нея при поръчката го изпълнява на 100%, че и отгоре. Предвид, че е с малка батерия и все още нямам идеални условия за зареждане (разбирай като се прибера вкъщи да си я заредя или докато съм в офиса) в града я карам на 99.5% като електрическа кола. Като заживеем на къщата някой ден бих се замислил за електричка защото съм си подготвил вече всичко откъм мрежа за зареждане и за ежедневието в София ще съм подготвен.
Не ми харесва това, че в момента в който излезеш от собствената си система за зареждане, която сам си изградил - падаш лошо по очи. Станции не работят, заети са или са блокирани по някакъв начин :dunno:
Е как да си рискувам комфорта и спокойствието като тръгвам на някъде винаги с едно на ум. После като остарее и думне я батерия, я мотор...ходи търси сервиз да я прави. И като намериш - записване за преди абитуриентския бал на детето и цена близка до нова кола щото са 3 местата дето го правят и където и да отидеш все ядеш дървото :mhihi: :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 14 Авг 2024, 11:28

Да, точно затова за мен не става за основен автомобил. Трябва човек да има няколко ключа, за да може едното да е електричка и да му е комфортно. А пък за чисто градски автомобил, вече хибридите имат приличен пробег. Да, няма го вървежа като на чиста електричка, ама то в задръстването файда колко коня имаш.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Авг 2024, 11:42

Нашите бакшиши ги смазват от каране и се газифицират лесно като след това вървят безплатно почти откъм горива.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 14 Авг 2024, 15:42

Top Gun Maverick написа:Но иначе няма как да не обръщаме внимание на фалшиви мантри спуснати от правителствата и на някакви приказки за лека нощ колко яко е да си буташ електричката във всички условия, във всякакъв момент и най-вече да е важащо за всички хора.

Тука вече се оля с глупостите си, незнам дали забелязваш но нещата които пишеш са подкрепени точно с 0 факти, зарядни, свободни места по станции, разход на ток и т.н. Незнам какво е това желание хората да вярват на хорските глупости и да ги повтарят наляво-надясно без грам да проверят дали това е истина или лъжа ;)
Не съм чул някъде по света да са забранили хората да карат нови коли с ДВГ, разликата между EV и ДВГ е в това че електричките имат все още някой облекчения. И това не се прави защото някой искал да му е ЕКО , прави се с единствената цел да се популяризират и да станат по-масови тези коли. Повтарям го за стотен път, че станат ли тези коли масови всички притеснения откъм зареждане, цени, обслужване ще изчезнат естествено но просто като всяка нова технология е нужно време. Аз залагам че след 5 години никой няма да говори примерно за това колко изкарвала колата с един заряд или как трябва да дремеш по половин час да заредиш на станцията, просто защото пробега ще е достатъчно голям за да е някакво притеснение у хората.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 14 Авг 2024, 15:48

https://www.reuters.com/business/autos- ... 024-08-13/

Никой не ще да се занимава с електрички вече :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата