Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Да, както каза колегата, кофтито е, че и вечер го правят баш селяндурите от околията и чичаците от местното МВР там, но поне виждаш някакви фарове за ориентир, а през деня и това нямашDon_Diego написа:@driver69: На първата снимка се вижда, че изпреварването е станало точно на "върха" и колата вече се прибира, съответно изпреварването е започнало преди изкачването и при нулева видимост.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Re: Гуми, съхранение.
(bubsa) написа:С 200 в насрещното...
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
Пропуснал е отбивката за хотелчето, а там знаете какво го чака..............

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Колеги, днес един Пернишки Сеат Лайнон превъртя играта на Гешов и България
Идвайки от Гешов ще завивам по България на дясно. Там има две ленти за десен завой и аз съм в лявата, при светване на зеленото (първо пуска само на дясно ) тръгваме и почва да се точи колоната. Идва моя ред да завивам и от дясната лента въпросния ми пресече пътя. Мина си на право на абсолютно червено
Ако ме беше ударил този, никой нямаше да ми повярва как е станало

Идвайки от Гешов ще завивам по България на дясно. Там има две ленти за десен завой и аз съм в лявата, при светване на зеленото (първо пуска само на дясно ) тръгваме и почва да се точи колоната. Идва моя ред да завивам и от дясната лента въпросния ми пресече пътя. Мина си на право на абсолютно червено

Ако ме беше ударил този, никой нямаше да ми повярва как е станало

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Гуми, съхранение.
horhef написа:Пропуснал е отбивката за хотелчето, а там знаете какво го чака..............
e ... ба ... ньееее

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
k.milanov написа:Колеги, днес един Пернишки Сеат Лайнон превъртя играта на Гешов и България![]()
Идвайки от Гешов ще завивам по България на дясно. Там има две ленти за десен завой и аз съм в лявата, при светване на зеленото (първо пуска само на дясно ) тръгваме и почва да се точи колоната. Идва моя ред да завивам и от дясната лента въпросния ми пресече пътя. Мина си на право на абсолютно червено![]()
![]()
Ако ме беше ударил този, никой нямаше да ми повярва как е станало![]()
![]()
![]()
В този момент няма ли перпендикулярен трафик, т.е. завиващи от България към Гешов с ляв, та да се усети човекът?
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Снощи на светофара на бул. Асен Йорданов и Шипченски проход си чакаме за ляв завой тия дето идваме откъм Арена Армеец и тоя долния индивид както си стояхме нещо не издържа и си мина на червено. 5 секунди по-късно по пътя с предимство бясно прелетя друг джигит, само че със самосвал, тежащ няколко десетки тона повече от клетата астра. Ако се бяха уцелили ... Един моторист, който видя случката, на следващия светофар спря до астрата и нещо му каза. Не знам оня какво отговори, но моториста само се хвана за главата и си продължи.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
k.milanov написа:Колеги, днес един Пернишки Сеат Лайнон превъртя играта на Гешов и България![]()
Идвайки от Гешов ще завивам по България на дясно. Там има две ленти за десен завой и аз съм в лявата, при светване на зеленото (първо пуска само на дясно ) тръгваме и почва да се точи колоната. Идва моя ред да завивам и от дясната лента въпросния ми пресече пътя. Мина си на право на абсолютно червено![]()
![]()
![]()
![]()
Според мен е по-вероятно да е от неопитност/недоглеждане/ непознаване на мястото. Трябва да си съвсем изтрещял съзнателно да тръгнеш да пресичаш там на червено. Въпреки че като се замисля май единствено на един поток завиващ наляво пресича пътя

Т.е. ако бомби съзнателно те засича теб спира някъде около релсите да изчака тия за наляво и после газ

Аз да ти кажа както там така и на други места дето има втора лента за завиване изобщо не се поставям от външната страна. Разни лелки и мутреси(и не само) нямат никава представа за ленти и си се засилват накъдето им е кеф.
Примерно левия завой от Драган Цанков по Х.и Е. Георгиеви - редовно от най-лявата лента на Цанков се нацепват директно в средната на Е. Георгиев., та даже съм виждал и такива дето направо към спирката се засилват

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Вчера някаква к**ва... т.е. свестно момиче, девствено (ама не знае, всеки е*е, нищо не й казва), с бяло CLA успя за по-малко от 2 светофара да ме засече 4 пъти
3 пъти наби спирачки без причина, мигачи не ползва... всякакви същества има по пътищата вече. И аз трябва да си сложа камера 

Ми чатила си е, кво толкоз.
Така една днес 3 пъти ми влиза в лентата, после като я изпреварвам и я гледам тъпо тя си пишеше и продължаваше да криволичи. Голяма опашка стана зад нея.

Така една днес 3 пъти ми влиза в лентата, после като я изпреварвам и я гледам тъпо тя си пишеше и продължаваше да криволичи. Голяма опашка стана зад нея.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Днес един Кашкай кара срещу мен в насрещното по двупосочен път, буквално щяхме да се челосаме
Добре, че се падна точно на разширение и успях да вляза в него, след което нервите ми не издържаха и обърнах. В интерес на истината, отби малко след като ме видя в огледалото. И какво да видя - съвсем нормално добре изглеждаща женичка, която явно помисли, че ще търся саморазправа, и започна да се извинява и спомена, че била с дете. Не беше нито руса кифла, нито тъпа спермоядка, съвсем нормална жена. На моя въпрос - защо изпреварвате в насрещното, при положение, че има кола срещу Вас, тя ми отговори, че този преди нея изпреварил и тя по него
Ако някога имам дете и видя жена ми да го вози така, това ще й бъде последното возене, че да не казвам и по-сериозна дума! Това е безобразие към живота на собственото ти дете!

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
TheDriver написа:k.milanov написа:Колеги, днес един Пернишки Сеат Лайнон превъртя играта на Гешов и България![]()
![]()
![]()
![]()
Според мен е по-вероятно да е от неопитност/недоглеждане/ непознаване на мястото. Трябва да си съвсем изтрещял съзнателно да тръгнеш да пресичаш там на червено. Въпреки че като се замисля май единствено на един поток завиващ наляво пресича пътя![]()
Т.е. ако бомби съзнателно те засича теб спира някъде около релсите да изчака тия за наляво и после газ![]()
![]()
Аз да ти кажа както там така и на други места дето има втора лента за завиване изобщо не се поставям от външната страна. Разни лелки и мутреси(и не само) нямат никава представа за ленти и си се засилват накъдето им е кеф.
Примерно левия завой от Драган Цанков по Х.и Е. Георгиеви - редовно от най-лявата лента на Цанков се нацепват директно в средната на Е. Георгиев., та даже съм виждал и такива дето направо към спирката се засилват
То и във вътрешната лента да си пак не е оферта, защото не знаеш кой ще те натика на тротоара. Аз на това място винаги си завивам от лявата лента за на дясно и умишлено го взимам като с тир та директно в най - лявата, за да не ме подпре някой. Най - добре ще бъде на такива места да го разчертаят просто, не че ще го гледа някой, но ще има някакъв ориентир

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Явно грам не гледате знаците
Там ляв завой се прави само от едната лента!Дясната е само за градския транспорт
Ако повечко хора го знаеха и имаше контрол щеше да е доста по-добре...

Там ляв завой се прави само от едната лента!Дясната е само за градския транспорт

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Понеже темата с колоездачите беше доста кометирана, да ви кажа какво ми се случи преди...няма и час. Прибирам се аз вече от работа към града и си карам. Някъде 18:45 беше, тъмно като в рог вече. Малко преди града(главния път Шипка-Казанлък)на абсолютно тъмен участък си карам на къси, понеже отсреща идват коли и те на къси. Наближавам разминаване с една кола и изведнъж виждам нещо на средата на пътя на осовата линия, но съвсем леко е в другото платно това нещо. От фаровете на отсрещния не мога добре да различа какво е, всичко се случва много бързо, да речем за 2-3 секунди(ЦЯЛАТА СЛУЧКА)но приближавам нещото намаляйки доволно и отбивайки леко в дясно към тревата, която трева е цял метър широка и после има мантинела, тоест има къде да избяга до някаква степен, знам участъка идеално, на ден минавам по 500-600 километра по този път двете посоки. Разпознавам нещото като колоездач, който обаче не кара, а БУТА колелото по осовата линия!
Разминавайки се и отбягвайки удар, вече спирайки с по-малко усилие на спирачките гледам в огледалото как този, който се разминаваше с мен всеки миг ще удари колелото! Спирам и слизам да видя какво се случи като дадох леко назад и пуснах аварийните, но изкарах колата цялата почти в тревата, направо до мантинелата. Онзи другия гледам и той ги пусна и спря на средата на пътя обаче, без да я изкара в една голяма отбивка, която бе точно до него, явно беше супер стресиран. Отивам аз до колоездача, който слава богу явно не беше ударен и гледам един дядо, на възраст поне 75. Питам го какво прави и му обяснявам какво е можело да стане(без да цитирам излишно сега)онзи само промълви нещо от сорта на да, питам го къде е тръгнал, той ми казва село Енина, а то е на пътя, който е успореден на този главния, но е на близо 500 метра!
Тоест той е объркал пътя дори! Държа да отбележа, че и на двата пътя има вело-алея отстрани, а този главния е зад мантинелата. Аз го разпитвам, а той ми вика, че му паднала някаква торба и я търси.
Видях я аз 10 метра по-нагоре от нашата страна и отидох да му я взема. Каза, че сега щял да се прибере до Казанлък(той реално е на 200 метра от началото на града)но аз му взех колелото на рамо, прехвърлих му го на вело-алеята и му казах да си отива по нея. Онзи ми благодари няколко пъти, че съм му помогнал и т.н.
Отпратих го и тръгнах. Точно тогава вече изпитах някаква уплаха, до преди това нямаше време за тия неща, първото беше да реагирам, а след това да видя тоя дядо какво прави там и как ще тръгне безопасно. Каза, че бил шофьор бая години като го питах откъде ми е познат. Не споменах, но се подразбира, че беше с тъмни дрехи без никакви светлини никъде по колелото или по него.
На същото място посред нощ преди може би...10 години мой начинаещ колега(по-голям от мен, но не бе карал)удари в тъмното един дядо на средата на пътя, който бил пак и го уби. Отърва затвора, сложиха му само условна и 2 години ли беше без книжка там. Изкараха го, че вместо с разрешените 90 е карал с 94.
На същото място пак посред нощ преди две-три години мой познат съвсем леко бутнал някакъв шляещ се по пътя пешеходец, качва го в колата и го пита дали му има нещо, онзи казва нищо, предлага му ако трябва в болница да го закара, но онзи категорично отказва и го моли да го остави там на два-три километра до един Винпром, онзи слиза и си тръгва като цар, на другия ден обаче се оказва, че нещо му станало и умрял и на моя познат му го нахакаха 2 ката по 2, взеха му книжката за две и половина май години и му сложиха условна, а реално неговата вина в случая беше, че се довери на тоя, че нищо му няма и не го закара в болница. Та ако ви се случи нещо такова и този откаже да го закарате, звъните на 112 и обяснявате, ще го водят него избягал после и ако стане нещо, няма вие да го отнесете. Има ли дори минимално чукване се вика КАТ.
Та стане ли тъмно, внимавайте, има бол неща, които още не сте видяли от първо лице.

Отпратих го и тръгнах. Точно тогава вече изпитах някаква уплаха, до преди това нямаше време за тия неща, първото беше да реагирам, а след това да видя тоя дядо какво прави там и как ще тръгне безопасно. Каза, че бил шофьор бая години като го питах откъде ми е познат. Не споменах, но се подразбира, че беше с тъмни дрехи без никакви светлини никъде по колелото или по него.
На същото място посред нощ преди може би...10 години мой начинаещ колега(по-голям от мен, но не бе карал)удари в тъмното един дядо на средата на пътя, който бил пак и го уби. Отърва затвора, сложиха му само условна и 2 години ли беше без книжка там. Изкараха го, че вместо с разрешените 90 е карал с 94.
На същото място пак посред нощ преди две-три години мой познат съвсем леко бутнал някакъв шляещ се по пътя пешеходец, качва го в колата и го пита дали му има нещо, онзи казва нищо, предлага му ако трябва в болница да го закара, но онзи категорично отказва и го моли да го остави там на два-три километра до един Винпром, онзи слиза и си тръгва като цар, на другия ден обаче се оказва, че нещо му станало и умрял и на моя познат му го нахакаха 2 ката по 2, взеха му книжката за две и половина май години и му сложиха условна, а реално неговата вина в случая беше, че се довери на тоя, че нищо му няма и не го закара в болница. Та ако ви се случи нещо такова и този откаже да го закарате, звъните на 112 и обяснявате, ще го водят него избягал после и ако стане нещо, няма вие да го отнесете. Има ли дори минимално чукване се вика КАТ.
Та стане ли тъмно, внимавайте, има бол неща, които още не сте видяли от първо лице.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Тая последната история, ако е така, както описваш не знам как е минала в съда
Последна промяна Superexstatic на 14 Ное 2017, 21:42, променена общо 1 път

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ами така си и мина, то камери е имало от разни бензиностанции и обекти, проследили колата, плюс мисля някакви свидетели, че оня е бил жив след като го е оставила колата, обяснявал ми е човека, от време на време го возя, мога пак да го попитам, но съм забравил с точност. Днес майка му ми даде една торба ябълки, че е много доволна от това, че и нея возя и съм им правил услуги други свързани с карането без да вземам допълнително пари.
In God we trust, all others we track.