Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
При нас или някой нарочно не иска да вкара нещата в ред, или ония отгоре ги мързи да свършат за 2 ст. работа. Гуми, скорост, идиотско поведение на пътя...всичко това са лесно решими проблеми, ако господата в парламента имат поне малко воля. И не, не е нужно да откриват топлата вода, тя отдавна е открита.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
bum_bum написа:Резултат 1:0 за бронята срещу коляното ми. От тогава не е баш същото.
Извадих си медицинско, но прокуратурата отказа да образува производство. Линейката, която дойде изведнъж се оказа, че не била идвала. Полицаите, които го спряха и обещаха да свидетелстват получиха амнезия.
Трудна е борбата с родната милиция ... дори и да си в правото си... Колегата по-горе е прав на 100% ! Просто,в тази държава няма желание за тези неща! На някои хора така им изнася много повече! Те печелят страшно много от положението тук!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Вече имам няколко опита да се боря по каналния ред (да се чете - да си блъскам главата в стената ) с тези институции ...
За момента съм капо

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Мен пиян на гъз бивш полицай ме удари на пешеходна пътека изпреварвайки друга кола. За това не го и видях, защото изпреварвания беше спрял на пътеката, а тоя е тръгнал да го изпреварва, когато аз бях по средата и гледайки на другата страна дали насрещните ще спрат за да мина.
Тоя тръгна да бяга, ама имаше задръстване жестоко (от Радиото към Евлоги Георгиев). Стигнах го и полицаите го спряха на моста на Графа. Заключи се в колата и отказваше да излезе.. изобщо хиляда цирка.
Резултат 1:0 за бронята срещу коляното ми. От тогава не е баш същото.
Извадих си медицинско, но прокуратурата отказа да образува производство. Линейката, която дойде изведнъж се оказа, че не била идвала. Полицаите, които го спряха и обещаха да свидетелстват получиха амнезия.
И после "уважавай полицаите"

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
bum_bum написа:Извадих си медицинско, но прокуратурата отказа да образува производство. Линейката, която дойде изведнъж се оказа, че не била идвала. Полицаите, които го спряха и обещаха да свидетелстват получиха амнезия.
Мога да се обзаложа обаче, че ако му беше шибнал един щяха да го помнят много добре. И след това да те развяват по съдилищата, като панаирджийска мечка

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Отбелязвам нов връх - днес бях заплашен със саморазправа заради паркомясто в Синя зона
Собственик на заведение искал да си спре пред заведението, но да не плаща "Служебен абонамент" и затова използва стол

Собственик на заведение искал да си спре пред заведението, но да не плаща "Служебен абонамент" и затова използва стол

Последна промяна Don_Diego на 21 Ное 2017, 17:54, променена общо 1 път
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Аз нямам нищо против да ми дойде снимката, да си платя глобата. Ама нали, като вдигнаха сериозно глобите щеше да преразгледат ограниченията...
Наскоро ме спряха за проверка, всичко точно, дрегери и т.н. Обаче цънкаха в системата и.. "трябва да ви връчим фиш за превишена скорост". Ок, нямам проблем с това на всеки се случва. Даже не се ядосах. Обаче, да ми треснат 400 лв за 32 км/ч превишение, защото ограничението е 50 км/ч и е в населено, пък съм бил с 82 км/ч на Ботевградско, на влизане в София след околовръстното, където са по три ленти за движение в посока, няма жилищни сгради, няма пешеходни пътеки... ми идва ми малко повече. Това са си чисти касички. Както и да е, платих си 280 лв, кат поп, понеже се възползвах от "намалението" от 30%, ако се заплати в двуседмичен срок.
И няма как да не се чувствам преебан. Просто това ограничение там е напълно излишно и безсмислено. И няма как да се чувствам виновен. Виж, ако съм минал с тази скорост през квартала, където има хора, тротоари, улиците са тесни е друга работа. Тогава съм виновен и не е правилно. Но специално там дето са ме снимали си е чиста хранилка. Няколко дни след това минах пак по Ботевградско и карах с 50... ей така да видя какво е. Подминаваха ме като спрял. Там 90%, че и повече от колите са с превишена скорост. И цял ден да седят с камерата цял ден ще снимат хора с по 10, 20, 30 и повече км/ч над позволената скорост.
Наскоро ме спряха за проверка, всичко точно, дрегери и т.н. Обаче цънкаха в системата и.. "трябва да ви връчим фиш за превишена скорост". Ок, нямам проблем с това на всеки се случва. Даже не се ядосах. Обаче, да ми треснат 400 лв за 32 км/ч превишение, защото ограничението е 50 км/ч и е в населено, пък съм бил с 82 км/ч на Ботевградско, на влизане в София след околовръстното, където са по три ленти за движение в посока, няма жилищни сгради, няма пешеходни пътеки... ми идва ми малко повече. Това са си чисти касички. Както и да е, платих си 280 лв, кат поп, понеже се възползвах от "намалението" от 30%, ако се заплати в двуседмичен срок.
И няма как да не се чувствам преебан. Просто това ограничение там е напълно излишно и безсмислено. И няма как да се чувствам виновен. Виж, ако съм минал с тази скорост през квартала, където има хора, тротоари, улиците са тесни е друга работа. Тогава съм виновен и не е правилно. Но специално там дето са ме снимали си е чиста хранилка. Няколко дни след това минах пак по Ботевградско и карах с 50... ей така да видя какво е. Подминаваха ме като спрял. Там 90%, че и повече от колите са с превишена скорост. И цял ден да седят с камерата цял ден ще снимат хора с по 10, 20, 30 и повече км/ч над позволената скорост.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
dan-dam написа:...
Всичко, което си написал е правилно...
Не може само тояжка, трябва и кокал (преразглеждане на знаци, маркировки, светофарни уредби и т.н. и т.н.)
И все пак абсурдните ограничения (обикновено ниски) не са повод за тежки катастрофи, които искаме да избегнем, нали?
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- dan-dam
- ентусиаст
-
vicho написа:dan-dam написа:...
Всичко, което си написал е правилно...
Не може само тояжка, трябва и кокал (преразглеждане на знаци, маркировки, светофарни уредби и т.н. и т.н.)
И все пак абсурдните ограничения (обикновено ниски) не са повод за тежки катастрофи, които искаме да избегнем, нали?
Не са повод за тежките катастрофи, разбира се. Но са повод, като ме зашият с 32 км/ч отгоре да ми приложат мерките за борба с тежките катастрофи и да ме замъкнат в районното. И пак ще кажа, че няма да се почувствам виновен, ако е било на булеварда с три платна за движение в посока и т.н. Демек тези мерки, които са намислили няма да свършат работа в случая и са напълно безсмислени и отбиване на номера.
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
dan-dam написа:...
Същата глоба и аз имам, на подобно място някъде преди Перник като се идва от Радомир в посока към София, на сред нищото при някаква бензиностанция дилас имало ограничение 50км а аз съм минал с 88... После да разправят как статистиката била добре... А на магистралата където и с 200 може да се кара няма никакъв контрол...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Да де, ама не се прави нищо по въпроса с избягването на тежки катастрофи, а се набляга на "хранилките". А за глобите за скорост - в момента един радар струва точно колкото 1 "честитка". С първата снимка избиваш, с втората си на далавера. Иначе е факт, че на някои от "хранилките" си трябва стационарна камера. На един от най-близките ми приятели брата е катаджия в Пловдив. На единия вход на града (ама не на табелата, ами вече си баш в града) нагласят радара на 110+ да снима (при ограничение 50) и си снимат
Едно е 70-80, друго е 120
И стоят по големите булеварди не заради тези със 70 (щото обикновено го нагласят на 73+ да снима), а заради останалите, които хвърчат 100++, което вече ама грам не е скорост за в града. Не че всеки от нас не е вдигал толкова в населено място, ама някои така си карат. Кмето каза, че догодина 4 камери ще се слагат в града. Резултата ще е, че хората ще получават снимки, които няма да плащат. Събираемостта е 30%
Накрая наистина излиза, че само балъците си плащаме.
Според мен трябва да се наблегне на събираемостта на глобите. Щото в момента на тези, които не си плащат, им е все тая дали ще е 100лв, 500лв или 1000лв глобата. Те няма да си я платят и никой нищо не им прави. Сега ще видим с ГО какво ще стане, но отсега се виждат много "вратички" и "схеми" за заобикаляне.

Според мен трябва да се наблегне на събираемостта на глобите. Щото в момента на тези, които не си плащат, им е все тая дали ще е 100лв, 500лв или 1000лв глобата. Те няма да си я платят и никой нищо не им прави. Сега ще видим с ГО какво ще стане, но отсега се виждат много "вратички" и "схеми" за заобикаляне.

- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Well, Well, Well... https://www.facebook.com/abject1st/posts/1607274412670409
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
най-добре да почнем с контрола на преминат "годишен технически преглед" ... че ми си изправя косата колко лекотоварни автомобили има спрени около нас и нямат преглед от 3-4г ... и не стоят паркирани , сменят си позициите из уличките, значи се движат
и бая автомобили има такива
т.е. шанса да ви надъни някое такова МПС в катастрофа не е минимален ... и после вече ще се занимаваме с контрола на ГТП, плащането на ГО, после в винетни такси и тол такси и т.н. и спазване на правилник и т.н.
и бая автомобили има такива
т.е. шанса да ви надъни някое такова МПС в катастрофа не е минимален ... и после вече ще се занимаваме с контрола на ГТП, плащането на ГО, после в винетни такси и тол такси и т.н. и спазване на правилник и т.н.
- dan-dam
- ентусиаст
-
Именно. Неизправни автомобили(ниско ниво на ГТП), ниско ниво на шофьорските курсове, купени СУМПС, полиция, която явно не си върши работата и за това има едно чувство за безнаказаност у водачите... и още много и много причини от първостепенно значение.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
terorero написа:Well, Well, Well... https://www.facebook.com/abject1st/posts/1607274412670409
Имало е епизод от сериала "Гледай как върви на 2ра"

Добре, че е нямало хора на спирката и коли отсреща, че щеше да е касапница