Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Те не са към полицията, че да са зависи от обаждания за спешни случаи. Те са към БНБ и щом трябва да стигнат до камиона или да се движат с него, значи могат да използват режим
Има къде-къде по-сериозни и дразнещи неща в сутрешния трафик от две коли използващи спец. режим и каращи в бус лентата

Има къде-къде по-сериозни и дразнещи неща в сутрешния трафик от две коли използващи спец. режим и каращи в бус лентата
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Don_Diego написа:Те са към БНБ и щом трябва да стигнат до камиона или да се движат с него, значи могат да използват режим
Чакай бе Амиго то излиза, че Сульо и Пульо имат право на специален режим!

ВЕРНО Е ЧЕ НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Те сотаджиите си бяха повярвали доста по едно време, но в нашия град поне куките ги бяха поуспокоили по едно време като ги върнаха на земята.
Лошото е, че сега има бая пенсионирани полицаи сред тях, но тях няма да ги видиш да карат така, понеже вече им е писнало като редови полицаи и няма за къде да се дуят. Но младия охлюв до тях не мисли така и започва да се прави на пилот, куките нищо няма да му направят заради колегата до него.

Лошото е, че сега има бая пенсионирани полицаи сред тях, но тях няма да ги видиш да карат така, понеже вече им е писнало като редови полицаи и няма за къде да се дуят. Но младия охлюв до тях не мисли така и започва да се прави на пилот, куките нищо няма да му направят заради колегата до него.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Сотаджиите никога не са имали специален режим - сега слагат жълти сигнални лампи и разчитат на хората от съпричастност да им осигурят поне малко място да минат.
Това, че ти си направил място на подобен индивид е твой проблем
Пак казвам щом им е поставена задача да отидат или да придружават камиона - могат да карат както си искат, включително с режим, а по-напред обясних защо карат толкова агресивно и арогантно - НИКОЙ не следи какво се случва около тях, камо ли да гледат огледала и да слушат за сирени на кола със СРД и много малко хора им правят път. След определено време започва да писва това и като те избутат нанякъде с включени лампи се надяват да ти припомнят какво трябва да правиш когато има кола с включен СРД зад теб
Конкретния случай да карат в бус лента с буркан не виждам какво пречи на движението, освен че карат джигитите дето бомбят оттам да се прибират вляво (където трябва да се движат) и оттам да забавят движението в основните активни ленти.
Това, че ти си направил място на подобен индивид е твой проблем

Пак казвам щом им е поставена задача да отидат или да придружават камиона - могат да карат както си искат, включително с режим, а по-напред обясних защо карат толкова агресивно и арогантно - НИКОЙ не следи какво се случва около тях, камо ли да гледат огледала и да слушат за сирени на кола със СРД и много малко хора им правят път. След определено време започва да писва това и като те избутат нанякъде с включени лампи се надяват да ти припомнят какво трябва да правиш когато има кола с включен СРД зад теб

Конкретния случай да карат в бус лента с буркан не виждам какво пречи на движението, освен че карат джигитите дето бомбят оттам да се прибират вляво (където трябва да се движат) и оттам да забавят движението в основните активни ленти.
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Don_Diego написа:Сотаджиите никога не са имали специален режим - сега слагат жълти сигнални лампи и разчитат на хората от съпричастност да им осигурят поне малко място да минат.
Това важи и за ушковците!
Пускат си светлини и т.н. където си поискат и ако мине номера!
ПП. на 90% oт "народа ни" манталитета му е - наклонена главица сабя не е посича!!
за това сме стигнали до тук..
Don_Diego написа:Сотаджиите никога не са имали специален режим - сега слагат жълти сигнални лампи и разчитат на хората от съпричастност да им осигурят поне малко място да минат.
Това, че ти си направил място на подобен индивид е твой проблем![]()
Пак казвам щом им е поставена задача да отидат или да придружават камиона - могат да карат както си искат, включително с режим, а по-напред обясних защо карат толкова агресивно и арогантно - НИКОЙ не следи какво се случва около тях, камо ли да гледат огледала и да слушат за сирени на кола със СРД и много малко хора им правят път. След определено време започва да писва това и като те избутат нанякъде с включени лампи се надяват да ти припомнят какво трябва да правиш когато има кола с включен СРД зад теб![]()
Мисля, че малко преиграваш. Ако мислиш, че сутрин някой сяда в колата за да следи за автомобили със СРД

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Колеги са ми до толкова, че сме шофьори. Не съм нито съм полицай, нито военен, нито НСО
И ги защитавам защото често пъти карам след кола със специален режим и виждам от първо лице за какво става дума на пътя - никой не ебава да следи обстановката. Шофьора на пилотната кола дава кратки и ясни инструкции какво да правят колите отпред и те правят точно обратното
. Не става въпрос да се гледа за коли със СРД, а за пътната обстановка като цяло. Всеки гледа къде как да избомби трафика без да мисли за последствията и другите на пътя, важното е той да мине напред. Такива като бързат няма проблем, обаче като е някой, който има как да използва предимство в трафика и става панаир 
И ги защитавам защото често пъти карам след кола със специален режим и виждам от първо лице за какво става дума на пътя - никой не ебава да следи обстановката. Шофьора на пилотната кола дава кратки и ясни инструкции какво да правят колите отпред и те правят точно обратното

Съгласен съм, че масовите шофьори понякога реагират неадекватно към автомобили на буркан със сирени, но тук наистина говорим за самозабравили се. Жалко, че нямам клипче да покажа. Говорим за умишлено изблъскване, засичане и вклиняване на най-обикновени хора, които са тръгнали по пътя и по нккакъв начин не застрашават този кордон. И цялото това нещо придружено с много "гарги". Холивудски екшън в 9 сутринта. И ако това се случва на кръгово, където скоростите не са чак толкова големи, то не искам да си представям тези какво правят по магистралата. То не само изглежда нарочно, ми бих се обзаложил, че въпросните се кефят и си вдигат адреналина. Предполагам имат доста самодоволни усмивки по лицата. Няма как да ги видиш защото волвотата са затъмнени отвсякъде. Не е ок това, както и да го гледаме.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Don_Diego написа:Колеги са ми до толкова, че сме шофьори. Не съм нито съм полицай, нито военен, нито НСО
И ги защитавам защото често пъти карам след кола със специален режим и виждам от първо лице за какво става дума на пътя - никой не ебава да следи обстановката. Шофьора на пилотната кола дава кратки и ясни инструкции какво да правят колите отпред и те правят точно обратното. Не става въпрос да се гледа за коли със СРД, а за пътната обстановка като цяло. Всеки гледа къде как да избомби трафика без да мисли за последствията и другите на пътя, важното е той да мине напред. Такива като бързат няма проблем, обаче като е някой, който има как да използва предимство в трафика и става панаир
Не трябва да очакваш, когато шофьора на пилотната кола даде инструкции, всички да ги изпълняват като войници на строева подготовка, ако го очакваш, да знаеш, че вярваш в утопии. По принцип едни шофьори са по-бавни от други, други по-слаби. Не можеш да сравняваш някой, който по цял ден е зад волана с някой който има 5-10-15 хил км зад гърба си. Самозабравилите се шофьори на автомобили със СРД го няма в практиката на шофьорските курсове. Аз съм имал случай с линейка, която се движи без сирена (само на буркан)при самото си навлизане в кръстовище да пуска сирена и веднага да почва да разблъсква всички, защото полуидиота бърза за някъде, но се сеща рязко и изведнъж. Излишно е да ти казвам, че често кортежите бързат да пият кафенце, да гледат мач, или някой се е забавил при любовницата и бърза да навакса злоупотребявайки със СРД. Нормално повечето хора не обичат коли на буркани.
Не знам какво те накара да мислиш, че тези които бомбят трафика не са проблем, проблем са освен това, проблем е, че нямаме младежи като тези:
https://www.youtube.com/watch?v=CZrc5o3JQhU
Канала има доста серии, но не вярвам в БГ да има скоро подобни акции...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
smamf написа: то не искам да си представям тези какво правят по магистралата
карат културно, пропускат по-бързите от тях периодично
на магистрала ги засичам единствено с камиона
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Don_Diego написа:Колеги са ми до толкова, че сме шофьори. Не съм нито съм полицай, нито военен, нито НСО
И ги защитавам защото често пъти карам след кола със специален режим и виждам от първо лице за какво става дума на пътя - никой не ебава да следи обстановката. Шофьора на пилотната кола дава кратки и ясни инструкции какво да правят колите отпред и те правят точно обратното. Не става въпрос да се гледа за коли със СРД, а за пътната обстановка като цяло. Всеки гледа къде как да избомби трафика без да мисли за последствията и другите на пътя, важното е той да мине напред. Такива като бързат няма проблем, обаче като е някой, който има как да използва предимство в трафика и става панаир
То в тази тема има достатъчно хора, които считат за нормално да се предреждат по светофарите и да затапват кръстовищата.
Би ли обяснил - какво се очаква от "простосмъртните" водачи, когато ги застигне въпросната колона или някоя друга? В какво се изразява адекватното поведение на пътя? Поне четащите тази тема да знаят как да реагират в ситуация.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
efren написа:
Не знам какво те накара да мислиш, че тези които бомбят трафика не са проблем, проблем са освен това, проблем е, че нямаме младежи като тези:
Разликата, че там поне има някакво минимално гражданско общество - тук 2-ма, 3-ма ще се захванат да правят така, веднага мутрата ще звънне на още няколко, ще дойдат да ги смелят от бой, а отстрани само ще се снима с телефона и после Ани Салич ще говори по новините за поредния побой на пътя. А след 3 дни никой няма да помни случая, ама пребитите ще го помнят докато са живи...
dextuar написа:efren написа:
Разликата, че там поне има някакво минимално гражданско общество - тук 2-ма, 3-ма ще се захванат да правят така, веднага мутрата ще звънне на още няколко, ще дойдат да ги смелят от бой, а отстрани само ще се снима с телефона и после Ани Салич ще говори по новините за поредния побой на пътя. А след 3 дни никой няма да помни случая, ама пребитите ще го помнят докато са живи...
Може би да, може би не, по този канал гледах и една случка пред дискотека, но нещо на охраната не им стигна смелостта да изгреят пред камерата, пък и младежите се събират на достатъчно големи групи. Проблема по-скоро наистина е в обществото и начина му на мислене...
Но всъщност част от същото общество шофира и въпросните автомобили волво. Аз поне не виждам нищо спешно и важно във возенето на пари и ако няма пряка и непосредствена опасност за камиона, не мисля че трябва да се драматизира чак толкова цялата работа. Всяка една линейка е по-важна за мен, но не върви с кортеж от агресивни придружители. Не ме разбирайте погрешно, в този и горните си постове не оправдавам идиотите, които шофират по улиците и като чуят сирена на автомобил със СРД си мислят, че се снима екшън филм и те са в главната роля. Случвало ми се е да отбивам като видя автомобила със сирената, но човека зад мен започва да ме изпреварва и се застава в позиция face to face

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Knoxville_ написа:Don_Diego написа:Колеги са ми до толкова, че сме шофьори. Не съм нито съм полицай, нито военен, нито НСО
То в тази тема има достатъчно хора, които считат за нормално да се предреждат по светофарите и да затапват кръстовищата.
Би ли обяснил - какво се очаква от "простосмъртните" водачи, когато ги застигне въпросната колона или някоя друга? В какво се изразява адекватното поведение на пътя? Поне четащите тази тема да знаят как да реагират в ситуация.
Просто осигуряваш достатъчно място за безопасно преминаване, като това не значи да спреш на място. Ако е извънградско на междуградски път спирането е опция в съществуващите отбивки покрай пътя (пускайте мигач, че ще пропуснете колоната за да знае пилотната кола какво ще правите).Както правите място на тия с черните лимузини и джипове, така правите и в случай на СРД зад вас. Има клипчета в ютуб какво и как би трябвало да се случва, но те са за цивилизовани страни с преобладаващо културни шофьори

- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
В т. нар. "цивилизовани страни с преобладаващо културни шофьори" подобни кортежи на пишман ВИП-ове и всякаква псевдо властимаща измет няма. Има ги тук и малко по на изток..