Помощ при избор на LCD LED TV
Модератор: Общи модератори
Re: Помощ при избор на LCD LED TV
Не ти трябва Full HD на 32". Разликата с HD Ready е незабележима. Всички ниски серии на Сони, Панасоник, Шарп, Тошиба и др. се правят от Вестел, тъй че е без значение какво ще вземеш,
ом се търси евтино.
ом се търси евтино.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Това с кой диопър е незабележима? Човека иска да го ползва като монитор все пак... Викам направо на PAL да се върнем
Извинявайте, ама 5 инчови телефони от няколко години са с fullHD дисплеи, какво остава за 32-инчов тулуп. Сверете си часовника и си отворете очите малко.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Каза инженерът и отсъди. Има и 4К телевизори на 40" за такива, които искат да се хвалят пред приятели или комшии. Дори и 8К телефон да ползваш, това не променя факта, че АКО ще се ползва за телевизия разликата е незначителна за 32".
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
gurcayy написа:Каза инженерът и отсъди. Има и 4К телевизори на 40" за такива, които искат да се хвалят пред приятели или комшии. Дори и 8К телефон да ползваш, това не променя факта, че АКО ще се ползва за телевизия разликата е незначителна за 32".
Няма значение дали съм инженер или не, говоря като потребител, защото все пак се говори приоритетно за монитори. В момента ползвам 2x fullHD 24-инчови монитора + fullHD мобилен workstation, защото работата ми го изисква. С радост единия от двата бих го заместил с най-малкия възможен 4k, а другия си го обръщам вертикално и пей сърце

И честно, ако не може човек да хване кажи-речи 50% (1366 -> 1920) разлика в резолюцита от-до към метър наистина има проблем с очите, според мен...
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Мисля, че говорим за различни неща. Колегата е казал "И" телевизор, а не "или". Аз разбирам, че търси и телевизор заедно с монитор. За мониторите съм съгласен с теб, че Full HD си е необходимост, но кой гледа телевизор от 1 м? Затова казах, че за тв 32" няма значение дали е HD Ready или ФХД.
Демирев написа:bum_bum написа:Не, Самсунг си взех.
Еми трябваше да го уточниш в предния пост!
Иначе според бързо проверената информация в Германия Sony 40 Z 5500 е 949,50 ойро без ддс и транспорта до България и вече има мито за всички стоки над 30 евро вкл. и ЕС. Така като гледам офертата на Техномаркет и електрон.бг е по-изгодна за българите живеещи тук. За 2700лв. получаваш подарък за 650 лв.
Ако обаче е за българин живеещ в Германия - тяхната.
Най-доброто в момента е G15 серията на Panasonic!
Аз ли не разбрах правилно или искаш да кажеш, че има мито за стоки внос от ЕС?

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Няма мита при търговия в съюза и също няма такова нещо, като "внос" от една страна членка в друга - има ВОП и ВОД. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
efren написа:Демирев написа:bum_bum написа:Не, Самсунг си взех.
Еми трябваше да го уточниш в предния пост!
Иначе според бързо проверената информация в Германия Sony 40 Z 5500 е 949,50 ойро без ддс и транспорта до България и вече има мито за всички стоки над 30 евро вкл. и ЕС. Така като гледам офертата на Техномаркет и електрон.бг е по-изгодна за българите живеещи тук. За 2700лв. получаваш подарък за 650 лв.
Ако обаче е за българин живеещ в Германия - тяхната.
Най-доброто в момента е G15 серията на Panasonic!
Аз ли не разбрах правилно или искаш да кажеш, че има мито за стоки внос от ЕС?
От къде го изкопа тоя цитат? Тва е писано преди поне 5 години. Не, че и тогава имаше мито де но на много хора им отне 3-4 години да го разберат.

Моля някой да изкаже мнение относно тези 2 модела , ще бъда благодарен на всякакви съвети.
http://www.technomarket.bg/televizor/sa ... 0-09141730
http://www.technomarket.bg/televizor/sa ... 0-09141727
http://www.technomarket.bg/televizor/sa ... 0-09141730
http://www.technomarket.bg/televizor/sa ... 0-09141727
Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.

С тези двата тв сравняваме малко круши с ябълки. Не съм ги тествал лично, но ако вземеш първия, може да останеш неприятно изненадан при бързи сцени. Ако пък вземеш извития, имай предвид, че трябва да се гледа централно, под ъгъл не става.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Началото на месеца си взех първия модел (40"), и НЕ, няма да останеш неприятно изненадан на бързите сцени, по-скоро обратното, за мен се оказа по-добър от колкото очаквах. Подсветката му е равномерна, черното се доближава до това когато е изгасен, и изобщо беше приятна изненада за парите си. Тая мода с извитите ще мине, пък и като гледам - FULL HD, няма смисъл... 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Казваш друга работа е да гледаш СД сигнал или Планета на 4К?
Няма лошо да си падаш по "трендовете" де.

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Определено е друга работа да гледам Планета на 4К
, пък ти ако нямаш лични впечатления не пълни темата с предположения.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Днес ходих до едно от Технотата да го видя тоя евтиняк на Самсунг 4к , че си търся нещо за спалнята. Бях си качил на телефона няколко тестови клипчета да видя как ще се представи
Ясно ми стана защо е 1300лв , а е 48" и е 4к
Явно някой хора имат доста разтегливо понятие под добро черно и бързо опресняване на картината , на СД сигнал няма да казвам каква мазаница показва
За мен ако се взима за гледане на телевизия си е чисто наказание. Да не говорим като го плеснеш у дома и загасиш лампите ще свети като крушка на тъмните сцени 

Ясно ми стана защо е 1300лв , а е 48" и е 4к

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
don_gori написа:Днес ходих до едно от Технотата да го видя тоя евтиняк на Самсунг 4к , че си търся нещо за спалнята. Бях си качил на телефона няколко тестови клипчета да видя как ще се представи![]()
Ясно ми стана защо е 1300лв , а е 48" и е 4кЯвно някой хора имат доста разтегливо понятие под добро черно и бързо опресняване на картината , на СД сигнал няма да казвам каква мазаница показва
За мен ако се взима за гледане на телевизия си е чисто наказание. Да не говорим като го плеснеш у дома и загасиш лампите ще свети като крушка на тъмните сцени
Само че си забравил да отбележиш през какъв плеър минава ! Аз казвам, пе на хубав хд сигнал от ип телевизия, много малко телевизори насичат, камоли горепосочения.
За черното съм съгласен