Трудно се намира работа в днешно време
Модератор: Общи модератори
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Re: Трудно се намира работа в днешно време
adovet написа:e искате да Ви настанят в самостоятелен офис където да може да си играете голф по мокета, а в банята джакузи да има. Много претенции имате а всъщност задавате ли си въпроса какво предлагате
как точно разбра какво предлагам, та оцени ,че искам много!?!? имам си жакузи в къщи...! обикновенно колата ми е по-хубава от на шефовете ми ....! не играя голф...! имам претенции точно за толкова ,за колкото предлагам. а и смятам, че какъвто и да е работника трябва да са му предоставени нормални условия за труд. не да си седат по главите,да не могат да си чуят мислите и после да ги глобяват, че са сбъркали...! не знам ти дали правиш така ,но повечето го правят. аз също съм бил работодател и с повечето работили за мен сме лични приятели вече ,виждаме се 10тина години след като са напуснали и нямаме лоши спомени. та не знам коя чаша е по-пълна или по-празна....
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Затова се кефя на СКИСА-та, че си отстоява позицията и не дава да го мачкат, а колко мишки познавам дето на приказки са големи, ама треперят от шефа или са готови да работят в егати и кенефите, но да има кинти за доживотното кредитче или за лизинга на бракмата и т.н! Един приятел го е казал "Ако не става лесно, недей го прави", аз доста години се поблъсках при различни работодатели за да разбера че 90% са свине и трябва да си гониш интереса и да не им вярваш!
Трябва да си гледаме комфорта, та като казахме комфорт, малко офтопик днеска какъв стол тип "лежанка" харесах за новия апартамент, просто не е истина!
Трябва да си гледаме комфорта, та като казахме комфорт, малко офтопик днеска какъв стол тип "лежанка" харесах за новия апартамент, просто не е истина!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Nukem написа:, а колко мишки познавам дето на приказки са големи, ама треперят от шефа или са готови да работят в егати и кенефите, но да има кинти за доживотното кредитче или за лизинга на бракмата и т.н! !
Над 95 процента от колегите ми(айде да не разширявам кръга,че ще излезе прекалено негативно изказването ми)са точно такива,каквито си описал...
При една такова разговорче между колеги ,аз просто попитах защо всичко ми се споделя на мен или помежду колеги на 1 ниво,а не се казва на 4ри очи пред управителя/и-или собственика-въпросния "бунтовник" само мълчи и ме гледа умно...
Без коментар..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Аз също не обичам да казвам на шефа си как да се държи.Редно е той да осъзнае как трябва да стоят нещата,ако не се осъзнае му давам един месец предизвестие и си търся нещо друго.Ама никога не ги търпя,даже един гей /истински/ в Щатите,отнесе такава наредба,че незнам как не ме осъди
А в БГ е вярно,че повечето са измекяри и е вярно ,че повечето хора нямат избор и затова търпят.Аз не вярвам някой дето е с всичкия си и има друг изход/алтернатива да седи и да търпи прищявките на шефа си 

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Оправданието е първият признак за некадърност... 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
blacksapphire написа:Оправданието е първият признак за некадърност...

Общо взето така е, всеки е прав тук, всеки изразява лично мнение на база опит с работата и в живота. Всичко е строго индивидуално и от двете страни- шеф/работник. Трудно се намират в днешно време добри шефове, но и работници също, и от двете страни липсва човещина в повечето случаи.. примери всеки може да сподели сигурен съм. Така като гледам повечето от вас са образовани хора, което е много добре, но питам аз хората без образование (като мен например) какво правят? щом за учените и дипломирани е трудно, то за нас какво остава... на 27 съм, и вече 12-га година бухам като вол, сменил съм повече работодатели отколкото обувки.. и причината е че съм инатесто копеленце с достойнство, но без образование.. Сега от един месец си почивам, докато стартира следващия голям обект, имах възможност да работя на друго място за кратко, но реших, че и аз съм човек и имам нужда от почивка
Забелязал съм, че булшенството от хората няма хъс за работа, от другата страна е същото- шефа ги приема като поредните работници дето ходят със скъсаните обувки и по този начин използват човека, защото "рииш ли, тоя е цървул, нема пари, ше си го праа квото си искам, щот аз му плащам, пък дали съм прав или не, не е от значение, щото работника няма право да глас или пък ако случайно изявява притенций, ше го оставя без работа.." това лично на мен ми се е случвало доста пъти, както и други перипетий, но ако тръгна да ги описвам ще заема 2 страници..
Един съвет от човек, който е сменил доста длъжности, но е без образование
Не спирайте да търсите и да се борите с живота, не и пред компа, не и със СВ-та по майла, ставаш и тръгваш, търсиш шефа на фирмата или предприятието, дързък, сигурен в себе си показваш с поведението си, че си сериозен и си вършиш работата, повярвайте, когато покажеш, че си сериозен човек те гледат вече с друго око. Ако не се получава в БЪлгария търсите алтернативи навън, спестявате връщате се и отново дерзайте, лесно няма.. няма и да има. Времената са труди навсякъде, работил съм в три Европейски държави и знам какво говоря. За всеки един от вас има работа и ниша където да се настани, просто трябва да търсите и да не се отказвате, а не в къщи на компа да пишем СВ-та и да пишем по форумите колко е зле и няма работа. Размърдайте ги тия мозъци, защото Българина може да е всякакъв, но не и глупак

Един съвет от човек, който е сменил доста длъжности, но е без образование

Не спирайте да търсите и да се борите с живота, не и пред компа, не и със СВ-та по майла, ставаш и тръгваш, търсиш шефа на фирмата или предприятието, дързък, сигурен в себе си показваш с поведението си, че си сериозен и си вършиш работата, повярвайте, когато покажеш, че си сериозен човек те гледат вече с друго око. Ако не се получава в БЪлгария търсите алтернативи навън, спестявате връщате се и отново дерзайте, лесно няма.. няма и да има. Времената са труди навсякъде, работил съм в три Европейски държави и знам какво говоря. За всеки един от вас има работа и ниша където да се настани, просто трябва да търсите и да не се отказвате, а не в къщи на компа да пишем СВ-та и да пишем по форумите колко е зле и няма работа. Размърдайте ги тия мозъци, защото Българина може да е всякакъв, но не и глупак

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- adovet
- старши ентусиаст
-
Витанов написа:Общо взето така е, всеки е прав тук, всеки изразява лично мнение на база опит с работата и в живота. Всичко е строго индивидуално и от двете страни- шеф/работник. Трудно се намират в днешно време добри шефове, но и работници също, и от двете страни липсва човещина в повечето случаи.. примери всеки може да сподели сигурен съм. Така като гледам повечето от вас са образовани хора, което е много добре, но питам аз хората без образование (като мен например) какво правят? щом за учените и дипломирани е трудно, то за нас какво остава... на 27 съм, и вече 12-га година бухам като вол, сменил съм повече работодатели отколкото обувки.. и причината е че съм инатесто копеленце с достойнство, но без образование.. Сега от един месец си почивам, докато стартира следващия голям обект, имах възможност да работя на друго място за кратко, но реших, че и аз съм човек и имам нужда от почивкаЗабелязал съм, че булшенството от хората няма хъс за работа, от другата страна е същото- шефа ги приема като поредните работници дето ходят със скъсаните обувки и по този начин използват човека, защото "рииш ли, тоя е цървул, нема пари, ше си го праа квото си искам, щот аз му плащам, пък дали съм прав или не, не е от значение, щото работника няма право да глас или пък ако случайно изявява притенций, ше го оставя без работа.." това лично на мен ми се е случвало доста пъти, както и други перипетий, но ако тръгна да ги описвам ще заема 2 страници..
![]()
Един съвет от човек, който е сменил доста длъжности, но е без образование![]()
Колегата е абсолютно прав. Като работодател мога да каже, че като търся човек за работа има много по големи шансове да го наема ако е пред мен от колкото ако си пишем някакви и-мейли и CVта
- FreeSpirit
- Потребител
-
TPAKTOP написа:Аз като работодател макар да не съм в тази сфера ми е интересно какво мотив. писмо си написал?! Всичко има значение! Едва ли е чак толкова трудно ама не споря!
Какви мотив. писма, какви 5 лв. Тази мода работодателите я внесоха от запада да се правят на интересни. Аз ако съм работодател, само задавам 3 въпроса на кандидата, 2 от които свързани с работата и ми става ясен отвсякъде.
adovet написа:Чрез мотивационното писмо разбираш дали човека наистина ще се старае да работи качествено за фирмата или просто ще идва на работа за да си вземе на края на месеца заплатата. Такива хора, който ще работят колкото да си вземе заплатата никога не бих взел в мойта фирма. Като чета какво са писали доста колеги в предните постове с право не са ги взели на работа. Това е основният проблем на българина - ходи на работа не за да е полезен и да се свърши някаква работа, ами да си вземе просто заплатата.
Да, този който работи колкото да си вземе заплатата, да не мислиш че ще си признае това в писмото (Смях в залата). Тези писма се разпечатват от интернет по образец, кое от кое по-хубави.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
явно във форума са най-добрите работодатели и най-старателните работници.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- adovet
- старши ентусиаст
-

павката написа:явно във форума са най-добрите работодатели и най-старателните работници.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Търся работа във Варна, като шофьор-снабдител с бус.
Последна промяна Демирев на 20 Май 2011, 17:45, променена общо 1 път
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
всъшност тва си е просто договор между две страни. едно от най-важните неща е да се спазят клаузи ,реципрочни за двете страни. не едната да се прави на по-велика и по-тежка, но пък от друга страна зависи и от пазара. в крайна сметка работодателят има изисквания ,а работника се съгласява или не с тях, поставя свои условия и ако се срещнат подписват и почват да работят. аз лично си имам изисквания ,защото съм забелязал какво се случва и как. ако не ми ги изпълняват просто напускам. елементарно.
преди време споделих и ще го кажа и сега. със сигурност не е лесно да се изпълни ,но ако човек има силна психика се получава и е страшно полезно при постъпване и търсене на работа. просто отстоявайте изискванията си и не показвайте ,че сте на зор. знам ,че е трудно ,но адски помага. в последните 12г съм сменил три работи и на трите постъпих при много добри условия ,защото не отстъпих, изисквах и показах ,че ако не стане няма да почна. предполагам, че тва трудно ще се получи при постъпване като общ работник или касиер ,но дори и тогава съм сигурен, че може да стане. ако психиката на работника е освободена от условието непременно и задължително да подпише и да почне -той може да договори супер-условия. аз съм си го позволявал ,защото наистина нямам голям зор да почна и мога да се оправя и без ,но работодателя няма как да знае човека отсреща дали е на зор ,а съди по държанието и реакциите му ,така че всеки може да го приложи като блъф.
преди време споделих и ще го кажа и сега. със сигурност не е лесно да се изпълни ,но ако човек има силна психика се получава и е страшно полезно при постъпване и търсене на работа. просто отстоявайте изискванията си и не показвайте ,че сте на зор. знам ,че е трудно ,но адски помага. в последните 12г съм сменил три работи и на трите постъпих при много добри условия ,защото не отстъпих, изисквах и показах ,че ако не стане няма да почна. предполагам, че тва трудно ще се получи при постъпване като общ работник или касиер ,но дори и тогава съм сигурен, че може да стане. ако психиката на работника е освободена от условието непременно и задължително да подпише и да почне -той може да договори супер-условия. аз съм си го позволявал ,защото наистина нямам голям зор да почна и мога да се оправя и без ,но работодателя няма как да знае човека отсреща дали е на зор ,а съди по държанието и реакциите му ,така че всеки може да го приложи като блъф.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
@skisa, абе принципно е така, но като гледаш от позиция - мога да си позволя и 1 година да си търся работа.
Ако си с 1-2 кредита, както са голяма част от хората, се ловиш като удавник, и се оставяш да се ебават с теб.
Така че хора мислете внимателно, че познавам хора от неразумни кредити навремето - сега от заплатата им остава под 100 лв на месец да живуркат!!
Ако си с 1-2 кредита, както са голяма част от хората, се ловиш като удавник, и се оставяш да се ебават с теб.
Така че хора мислете внимателно, че познавам хора от неразумни кредити навремето - сега от заплатата им остава под 100 лв на месец да живуркат!!
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ае пък да ви кажа за една известна верига аптеки с името на собственик,олицетворява инатливо животно!
Значи,имаш аптека,там има един който е уше на шефовете и се знае кои е защото той отговаря за всичко и се почва:
Бракуване на стока поради изтекъл срок на годност-персонала плаща!
Рекламации-персонала плаща
Глоби за всичко,ама за всичко!!!
И никой не смее да се оплаче където и да е,защото остава на улицата...
Значи,имаш аптека,там има един който е уше на шефовете и се знае кои е защото той отговаря за всичко и се почва:
Бракуване на стока поради изтекъл срок на годност-персонала плаща!
Рекламации-персонала плаща
Глоби за всичко,ама за всичко!!!
И никой не смее да се оплаче където и да е,защото остава на улицата...