Volex C10 1,5 VVT - още един автомобил от Ловеч

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Re: Volex C10 1,5 VVT - още един автомобил от Ловеч

Мнение от michev » 29 Дек 2011, 1:27

Понеже чета много руска автомобилна преса, оттам знам, че гаранцията при китайците не лови поне 50 процента от автомобила, примерно окачването, не знам тук така ли стоят нещата, но за руския пазар е така. за да бъда честен трябва да кажа, че не помня за кои точно китайски производители ставаше дума.
only rear wheel drive

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 29 Дек 2011, 1:28

йордана, много си неориентиран

лизинга и гаранцията нямат нито 1 допирна точка

чисто съвпадение е, ако си вземеш колата на лизинг за 5 години и изтичането на лизинга се припокрие с изтичането на гаранцията

ГВ нямат никакъв проблем и 10 години гаранция да ти дадат, както и повечето производители от този клас,

просто защото колите са сравнително прости и дефектите, които настъпват след 2-3тата година са въпрос на нормално износване, а не на производствен дефект, т.е. не се покриват от гаранцията

единствения случай, в който можеш да бенефицираш от 5г. гаранция е, ако си пилот, служещ на самолетоносач и си за 1 месец в годината в българия, когато врътваш 2-3 000 км на волекса и в рамките на тези 5 години направиш общ пробег от 20-25 000 км...

за вредните емисий, всяка кола, която успешно е минала регистрация в българия отговаря на актуалната европейска закононорма за вредни емисии - евро 5 към момента, всъщност вредните емисиий не са никак трудни за докарване, особено от копирачи като китайците и мотор с обем 1.5.. виж за мен е истинска загадка как бенц докарват 6 литровия В12 до евро 5, това найстина си е майсторство :)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Дек 2011, 1:30

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: [quote="BadAngel"]за вредните емисий, всяка кола, която успешно е минала регистрация в българия отговаря на актуалната европейска закононорма за вредни емисии - евро 5 към момента, всъщност вредните емисиий не са никак трудни за докарване, особено от копирачи като китайците и мотор с обем 1.5.. виж за мен е истинска загадка как бенц докарват 5.5 литровия В12 до евро 5, това найстина си е майсторство

То явно и за жълтурите е загадка :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 29 Дек 2011, 1:32

Jordane,весело е с тебе :mhihi: Незнам що нападаш механджията при положение,че не той е пуснал темета за фалене на китайското чудо :shock: и мисля е достатъчно трезвен да прецени,че от тоя форум клиенти няма да има.просто земете инфо първа ръка и научете нещо ново.то е ясно,че в тоя форум останаха само лаладжий няма нужда да изпъквате :mhihi: и не знам от де имате толко големи капаци,Китай отдавна не е това,което беше :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 29 Дек 2011, 1:36

Механджията написа:та и аз не разбрах кое е бмв-то на 6-7години на 1/3 от цената на волекса ( тоест 5-6х.лв.) което ГАРАНТИРАНО по неговите думи няма да има нужда от ремонти 5г. :shock: егати изцепката

Ми аз мойто го зех на 9г....и до преди 1 седмица беше на масло и бенз :mhihi:
На брат ми,,,аз няма а казвам за 12г кво и е сменяно....само :mhihi:

И аз лично от теб кола нема да си купя :mhihi:

Бих се взел дизелака хувера,,ма така и не разбрах , а и ти не знаеш, кога ше го сглобяват у нас и скоро ше види ли бел свет тука.

Иначе лизинг, гаранции,...5скороти.....битака :mhihi:
И като ше оферираш тая марка, не прави, като в магазин за 1 лев ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 29 Дек 2011, 1:38

magareto_yori написа:Jordane,весело е с тебе Незнам що нападаш механджията при положение,че не той е пуснал темета за фалене на китайското чудо и мисля е достатъчно трезвен да прецени,че от тоя форум клиенти няма да има.просто земете инфо първа ръка и научете нещо ново.то е ясно,че в тоя форум останаха само лаладжий няма нужда да изпъквате и не знам от де имате толко големи капаци,Китай отдавна не е това,което беше

Магаренце и на мен ми е весело като виждам как някой се опитва да ми казва какво трябва и кво не трябва и кое било хубаво и тъй нататък.И ний сме ходили оризарника и ний знайм туй онуй ама до тука се боклуци стигат магаренце :mhihi: :mhihi: що тъй става незнам :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 29 Дек 2011, 1:46

BadAngel написа:както писах продажбите на ГВ в българия са им скъпи, заради многото маркетингови дейсности, които изпъкват напоследък и някак си успяват да влязат под кожата на 35-40 годишни хора, лошото на този похват е, така наречения ефект на кока - кола, в момента в който спре да бучи телевизията за теб, продажбите ти спадат

напротив, пич, силният коз на волекса е адекватната му цена за това, което предлага - мотор, екстри, гаранция, визия и т.н. - по тва нема кой да го бие и тука на няколкото останали умни глави им го показах, ама не им се нрави нещо :ok:

вЕрвай ми, никой няма да си вземе за личен а-л оглозгана кола с един гаден волан и две седалки вътре, било то и за 2к. лв по-малко - за тия 2к.лв. горница над дачията във волекс вземат една камара екстри, по-мощен мотор с верига и ввт-и и още 3г. гаранция - а кажи, че не си струва - да бяха 1:1 колите - тогава разбирам, 2 бона е пара, ама не е така ;)

отделно - за момента за малко над 2м. съм издал и поръчал над 20 коли - и няма рязка граница на години - и на 25, и на близо 60 имам клиенти за волекс конкретно.... най-много ховъри продадох обаче, днес мина и един пич с ховър от италия купен нов, много доволен, но не е доволен от италиана сервиза, макаронаджиите били свине :mhihi:

Jordana написа:......

нищо не съм рекламирал - темата аз ли съм я пуснал?!? има коментари и аз също коментирам - къде съм плюл други марки, я цитирай? тва, че дачията е кенеф и на полото мотора 1,2 е трагедия си е факт - нещо друго - и ще помоля с цитат :idea:
тебе лично да съм те бил по главата да идваш и да купуваш - пиша, щото хората пишат, някои въпроси, други си смучат тъпни от пръстите, както и ти в случая :idea: щото ако бяхте попрочели някои неща, нямаше да се питат глупости, както и тва дето си питал - всичко го има написано, а за сравнение не ти трябва независим източник - хвани и отвори койот сайт се сетиш на някоя друга марка, виж цените, екстрите и моторите и сравнявай.... сложно нЕма :!:

audi_bulgarian написа:
Механджията написа:тва е с насран 1,2 60 коня мотор...:

Фау Ве предлагат Polo 1.2/60 к.с., Polo 1.2/70 к.с.,;Polo 1.2 TSI; Polo 1.2 TSI DSG; Polo 1.2 TDI ;Polo 1.6 TDI :ok:

Дай да сравним дизеловия Волекс с дизеловото Поло :yes: Ааа, да, те Волекс има само 1.5 бензин и това е :ok:

:mhihi: :mhihi: бахти не мислех, че ще отговарям на бот :mhihi: а я напиши цената на дизеловото поло, ама с екстри като на волекса :ok: така да видим дали няма да една луда цифра над тая на волекса, както е с газ LPI (18 239лв) ... също и виж колко дизелови полота са продадени :mhihi: и тва го има в нета, ако знае де да гледаш...
всъщност има и 1,3 за волекса, както и още една версия на 1,5 мотора, но са за малко по-късен етап... както и готов 6-степенен автомат..... ама кво ли ти обЕснявам.... кучетата си лаят, кервана си върви..

колега Michev - гаранцията е пълна, но в тоя смисъл никоя гаранция не е пълна - отпадат консумативите, включително дискове/накладки и съединител - поне за друго аз не знам да не се покрива. иначе всеки пазар е различно, да.

Сондьора написа:
Механджията написа:та и аз не разбрах кое е бмв-то на 6-7години на 1/3 от цената на волекса ( тоест 5-6х.лв.) което ГАРАНТИРАНО по неговите думи няма да има нужда от ремонти 5г. :shock: егати изцепката

Ми аз мойто го зех на 9г....и до преди 1 седмица беше на масло и бенз :mhihi:
На брат ми,,,аз няма а казвам за 12г кво и е сменяно....само :mhihi:

И аз лично от теб кола нема да си купя :mhihi:

Бих се взел дизелака хувера,,ма така и не разбрах , а и ти не знаеш, кога ше го сглобяват у нас и скоро ше види ли бел свет тука.

Иначе лизинг, гаранции,...5скороти.....битака :mhihi:
И като ше оферираш тая марка, не прави, като в магазин за 1 лев ;)

... и кат си го взел на 9г., е било за 1/3 от цената на волекс? щот такава беше приказката с предния разбирач...

честно - грам не ме интересува кво и кога си сменял на колата си :mhihi: :winky:

айде да не ме учиш как да продавам коли само - те резултатите сами си говорят ;) ако от саркастичния ти пост трябва да разбирам, че си идвал в шоурум-а, не се учудвай как и какво съм ти казвал - всичко се поднася според човека, сещай се кво имам предвид

относно дизелов ховър - няма информация конкретна, и затова не се ангажирам със срокове

иначе не се притеснявай - има кой да купува, и го правят хората, да ти кажа... ако ти си от тия, дето искат всичко в една кола за нищо пари - приятно пазаруване другаде.... примерно битака :mhihi: там ги има и с по 13 скорости, при нас ховър-а е само с 5, да.

не ми се четат повече глупости, затва досвиданя и всеки сам да си прави изводите... :ok:
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 29 Дек 2011, 1:46

аз пък бих си купил кола от механджията

познавам добре манталитета на българския търговец (не само на коли) и той е тип охлюв - слузест и мързелив

факт е, че този човек дори и в свободното си време работи за марката , която представлява

което е нов тип мислене след 20 годишен преход

това за мен е показателно, аз съм сигурен, че той в качеството си на търговец ще направи всичко необходимо за моето спокойствие

а и съм сигурен, че когато някой от вас се види с него в шоурума на волекс, нито той ще бъде толкова еснавки настроен, нито вашите забележки ще бъдат толкова остри

още повече, че има много хора, които се изказаха в тази тема, с тези оформени абсолютно грешно

Механджията написа:напротив, пич, силният коз на волекса е адекватната му цена за това, което предлага - мотор, екстри, гаранция, визия и т.н. - по тва нема кой да го бие и тука на няколкото останали умни глави им го показах, ама не им се нрави нещо :ok:

вЕрвай ми, никой няма да си вземе за личен а-л оглозгана кола с един гаден волан и две седалки вътре, било то и за 2к. лв по-малко - за тия 2к.лв. горница над дачията във волекс вземат една камара екстри, по-мощен мотор с верига и ввт-и и още 3г. гаранция - а кажи, че не си струва - да бяха 1:1 колите - тогава разбирам, 2 бона е пара, ама не е така ;)

отделно - за момента за малко над 2м. съм издал и поръчал над 20 коли - и няма рязка граница на години - и на 25, и на близо 60 имам клиенти за волекс конкретно.... най-много ховъри продадох обаче, днес мина и един пич с ховър от италия купен нов, много доволен, но не е доволен от италиана сервиза, макаронаджиите били свине :mhihi:

сервиза е важен фактор, знаеш го лафа - първата продажба я прави много добрия търговец, всяка следваща - много добрия сервиз

лошото е, че афтърселс мениджъра в литекс бил освободен от работа и в момента никой не заема тази длъжност

а конкретно сега това е много важно, защото трябва да се очертаят линиите, по който ще се развива следпродажбеното обслужване на марката

за обемите, който са планирани като продажби сервизната база е крайно недостатъчна

другото няма да го коментирам, обсъдили сме го вече, както ти писах и преди - времето ще покаже кой е бил прав :yes:
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 29 Дек 2011, 1:57

във форум на BMW ще се сбият за китайска кола и дачия...

смешна работа! :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар
Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7

Мнение от audi_bulgarian » 29 Дек 2011, 2:00

Механджията написа:..... ама кво ли ти обЕснявам.... кучетата си лаят, кервана си върви..

На мен няма какво да ми обясняваш! :ok:
Нито ми изкарваш заплатата, нито ми плащаш сметките, нито ми храниш децата :yes:
Целта беше чрез аргументи, сериозен тон, професионализъм да ме УБЕДИШ в правотата си :smoke: Аз определено съм потенциален клиент и сериозно си търся кола в този сегмент, но с лайшкото си държание не виждам как може да ме "спечелиш" да си купя и вафла от теб :bchug:

Здраве да е , и един "бот" по-малко с Волекс в гаража :angel:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 29 Дек 2011, 2:01

BadAngel написа:....

еее изкара една бира :mhihi: - дойдеш ли във Варна, заповядай в шоурума, ти поне си в час с нещата до голяма степен, и макар и на друго мнение да си ,става дискусия, щото не може всички да са прави ;)

иначе много хора не знаят кво е да си търговец - е вчера се занимавах с клиентите, дето им блъснаха едната кола, дето не ми е работа, ама хич, има си каско.... - ама тия клиенти са на втора кола вече купена от мене - те и аз знаем защо ;)

в шоурума са идвали всякакви киселяци, обаче на мен лично не ми дреме за тва кой как се държи - работата го изисква - понеже г/д различавам мющерии/лаладжии от клиенти-потенциални, но се обръща внимание на всеки - щото всъщност всеки е потенциален донякъде ... с готините клиенти си имаме лаф, с някои мои от БС все още се чуваме по празници..... абе има и хора и хора, знаеш

до ся са идвали поне 2-3ма от форума, и никой не си е казал кой е - кво толкова, ще седнем и ще пита квото го интересува, тва ми е работата

за следпродажбеното - вече има коли за обслужване, има и птп с кола и вече сме установили срокове за части и канали за доставка и т.н. - което дори почна и да работи - днес и сервиза брандирахме даже :) абе работи се - а отворихме на 18.10 - смятай....

абе то самия факт че лятото на 2009та завода беше празен терен, а вече се случват нещата, е похвален

факт е и че на литекс структурата тепърва се развива - което е нормално - никой не очаква от ден първи всичко да е на 100% - но към момента се справяме повече от добре по мое мнение - говоря от името на регионален дилър

vicho написа:във форум на BMW ще се сбият за китайска кола и дачия...

смешна работа! :mhihi:

що бе Вичо - дискусията е на ниво - всеки си киризи от кривогледа и не възприема дори явни факти - типично по български :mhihi: пък и нали е извън темата тоя раздел... а и има косвена връзка - нали новата тройка 315д и беше френски мотора, или бъркам :mhihi:
Последна промяна Механджията на 29 Дек 2011, 2:03, променена общо 1 път
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 29 Дек 2011, 2:02

BadAngel написа:познавам добре манталитета на българския търговец (не само на коли) и той е тип охлюв - слузест и мързелив

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ха ха ха Аве брато да не си и ти в бизнеса с китайски курници :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ква е тая конкуренция не моа ви разбера

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 29 Дек 2011, 2:04

Jordana написа:
BadAngel написа:познавам добре манталитета на българския търговец (не само на коли) и той е тип охлюв - слузест и мързелив

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ха ха ха Аве брато да не си и ти в бизнеса с китайски курници :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ква е тая конкуренция не моа ви разбера

не съм бате, не съм автотърговец, моля ти се не дей и ти сега да ме разобличаваш :ok:

механджията, с течение на времето може да стигнеш до някой тъжни изводи за дилърската мрежа, която развива литекс

и най-големия гнилоч в нея ще дойде от факта, че самите литекс имат шоурум и продават коли
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 29 Дек 2011, 2:10

Я аз да пусна един въпрос по темата, или поне малко по-по темата от вашите писания :mhihi:

Как седи въпроса с тест драйв-а? :roll:

Във какъв формат се провежда и какви са изискванията за кандидатите?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 29 Дек 2011, 2:12

Механджията написа:що бе Вичо - дискусията е на ниво - всеки си киризи от кривогледа и не възприема дори явни факти - типично по български :mhihi: пък и нали е извън темата тоя раздел... а и има косвена връзка - нали новата тройка 315д и беше френски мотора, или бъркам :mhihi:

прекалено много внимание му отделяте на тоя курник!

евтин е - факт
има екстри - факт
по-хубав е от дачия - факт

ще си го купя ли?

няма шанс! :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата