"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

Мнение от kalanak » 02 Фев 2012, 15:27

(bubsa) написа:Много искам да видя как с минималната заплата ще живееш спокоен живот в Лондон примерно :winky: Разбирай да си живееш сам,а не с 10 човека и да си позволяваш нормална храна,излизане 2-3 пъти в седмицата,да си ходиш с кола на работа и т.н. нормални неща.

Иначе за другите неща си прав.

Не сьм бил в Англия но от това което сьм про4ел по форумите излиза.Мьжете тези сьс средно образование 90 процента работят в строителството.Заплата около 1200 паунда.Зна4и едини4на стая 80 паунда седми4но 320 паунда месе4но.Храна 200 паунда телефон 30 карта за градския мисля 4е беше 90 паунда на месец.Остават 560 паунда зна4и ба4катора на третия месец си купува добро е46.Тука говориме за сам 4овек.Затова пак казвам на младите мом4ета от форума да се изу4ат и да палят с 200 кьм белия свят :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 02 Фев 2012, 15:38

Аз пък чак сега разбрах,
1-во: в ЦЕНТЪРА НА СВЕТА и НАЙ-ПОСЕЩАВАНИЯ град пак в света т.нар. Париж (да се свети името му!) имало апартаменти за по 130-140хил евро примерно! Да се чуди човек на тази евтиния....сума ти балъци изпокупиха кутийки в София на такива цени, а ей го къде било Париж (центъра на света да се свети името му!) и
2-ро: че наш'те умни АйТи специалисти работили за без пари баси, аз мислех че под 10К не падат
чудни работи.....
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 02 Фев 2012, 15:50

E34 написа:Аз пък чак сега разбрах,
1-во: в ЦЕНТЪРА НА СВЕТА и НАЙ-ПОСЕЩАВАНИЯ град пак в света т.нар. Париж (да се свети името му!) имало апартаменти за по 130-140хил евро примерно! Да се чуди човек на тази евтиния....сума ти балъци изпокупиха кутийки в София на такива цени, а ей го къде било Париж (центъра на света да се свети името му!) и
2-ро: че наш'те умни АйТи специалисти работили за без пари баси, аз мислех че под 10К не падат
чудни работи.....

а , защото трябваше да добавя , че съм дал пари на ръка и съм купил в предградията ли ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 02 Фев 2012, 16:34

В тая тема се говори основно за пари. Тук-там някой споменава семейство, роднини, приятели и т.н. :lol: Препоръчвам на всеки да отиде да види и да се увери с очите си, че нещата са малко по-различни от това, което ви говорят "успелите" в чужбина. Живял съм 9 години в Германия и захвърлих всичко и се върнах. Просто прецених, че има неща, които са ми по-важни от парите. Преди да замина разпитвах кое как е и за нито един от познатите ми там не чух да е зле. Когато отидох на място ситуацията се оказа коренно различна. Познат за когото се носеха легенди как следването му върви прекрасно, как работи по два дни в седмицата и се издържа без проблеми и едва ли не тъне в лукс, се оказа затънал в дългове, а в университета не беше стъпвал повече от година. :lol: Когато отидох и му зададох въпроса защо, той ми отговори, че ги говорел тия работи за да не се притесняват родителите му и донякъде от срам: "С какви очи да им кажа, че отидох уж за по-хубаво, а се намирам в това положение". Така че отидете, вижте, поживейте и вече всеки има глава на раменете и може да прецени за себе си. Тревата в отсрещния двор винаги изглежда по-зелена. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 02 Фев 2012, 16:39

dimodi написа:В тая тема се говори основно за пари. Тук-там някой споменава семейство, роднини, приятели и т.н. :lol: Препоръчвам на всеки да отиде да види и да се увери с очите си, че нещата са малко по-различни от това, което ви говорят "успелите" в чужбина. Живял съм 9 години в Германия и захвърлих всичко и се върнах. Просто прецених, че има неща, които са ми по-важни от парите. Преди да замина разпитвах кое как е и за нито един от познатите ми там не чух да е зле. Когато отидох на място ситуацията се оказа коренно различна. Познат за когото се носеха легенди как следването му върви прекрасно, как работи по два дни в седмицата и се издържа без проблеми и едва ли не тъне в лукс, се оказа затънал в дългове, а в университета не беше стъпвал повече от година. :lol: Когато отидох и му зададох въпроса защо, той ми отговори, че ги говорел тия работи за да не се притесняват родителите му и донякъде от срам: "С какви очи да им кажа, че отидох уж за по-хубаво, а се намирам в това положение". Така че отидете, вижте, поживейте и вече всеки има глава на раменете и може да прецени за себе си. Тревата в отсрещния двор винаги изглежда по-зелена. ;)

Имало и трезво мислещи хора значи... :bowdown:

Много ясно, че колкото и да си зле, ще разправяш че си супер... Все пак си в чужбина :kuku:
Ама не исках да го казвам по-рано, че ще ме заклеймят като хейтър :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 02 Фев 2012, 16:56

Понякога се чудя какво аджаба прави все още alx тук... В Бг форум, за коли, които даже не харесва особено... Очевидно успял емигрант... Просто го тресе носталгията. С това се изчерпва мнението ми по темата.
Никога не съм искала да замина в чужбина /освен на екскурзии/, защото знам, че с това няма преборване. Човек се чувства най-добре там, където е роден и никой не може да ме убеди в обратното. Скоро Виксито, която учи в Англия, написа във фейсбук: Това е истината - Виждала съм богати емигранти, но щастливи никога!
Може би е малко крайно... Но...
Радвам се за колегите, които живеят добре някъде там, желая успех на тези, които тепърва ще заминават... Ние ше си "гнием" тук :D :bgflag:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Фев 2012, 17:10

Apassionata написа:Понякога се чудя какво аджаба прави все още alx тук... В Бг форум, за коли, които даже не харесва особено... Очевидно успял емигрант... Просто го тресе носталгията. С това се изчерпва мнението ми по темата.

моля моля... аз съм абониран за м5-ците в буквалния смисъл. та.... да си имаме уважението. за харесването на марката- като някой каже нещо хубаво- аз му намирам кусури; като каже лошо- аз му намирам плюсове- един вид винаги гледам да балансирам нещата- ем така е по-интересно ем туку виж някой нещо научил :)

за носталгията- абсолютно. никога не съм го крил. материалния успех е едно, душевния- съвсем друго и двете _не_ вървят ръка за ръка. толерантноста към тези двете неща варира у хората. затова и единна истина няма. ама нека младежите го бистрят- сега им е времето така или иначе...

хм... това май трябваше да ти го напиша на лична... ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: NISSAN PATROL 2.8 GL&OPEL OMEGA
Мечтае да кара: Alpina / B7 (E65/E66L) / 4.4 i V8 32V L (500 Hp)

Мнение от Stefanov_simeon » 02 Фев 2012, 18:19

E34 написа:Аз пък чак сега разбрах,
чудни работи.....

Не знам за Париж, но в Берлин може да си намериш по евтино жилище от колкото в София с идентични параметри и район.Е има разлика в стандарта на живот и заплатите,инфраструктурата,транспорта,сигурноста,образованието и здравеопазването, но чак пък толкова няма да издребняваме :dummy: :driving: :bchug:

Апартамент 2 спални Berlin, Biesdorf, цена £48,505
http://www.property-abroad.com/germany/ ... 7-FBDG1193

Апартамент 2 спални Berlin, Zehlendorf цена £77,577
http://www.property-abroad.com/germany/ ... 7-FBCA2293

едно симпатично с 2 спални в Берлин, Schoeneberg 97 000 евра
http://www.holprop.com/s/sale/DE4038453/1/y/

и една гарсониерка с 1 спалня в Берлин за 54 eвра
http://www.holprop.com/s/sale/DE4500600/1/y/

и още една за 48 К евра :
http://www.holprop.com/s/sale/DE4500600/1/y/

Апартамент 3 спални в Берлин цени от 85,682
http://www.findaproperty.com/displaypro ... id=9072059

И един 2 стаен с класическа архитектура за 127 300 евра
http://www.holprop.com/s/sale/DE4039189/1/y/

:wave: :kuku: :wave:
:-)

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Фев 2012, 18:54

alx написа:моля моля... аз съм абониран за м5-ците в буквалния смисъл. та.... да си имаме уважението. за харесването на марката- като някой каже нещо хубаво- аз му намирам кусури; като каже лошо- аз му намирам плюсове- един вид винаги гледам да балансирам нещата- ем така е по-интересно ем туку виж някой нещо научил :)

ще балансираш, ако имаш човек, които те разбира с/у теб

когато си говориш с ляловци, ти балансираш, те ти се смеят..

аз лично научавам много от теб, но виждам, че има хора, които заради някои успехи, които си споменал към теб са озлобени и дебелокожи

казват, че нямало пазач на казана в Ада за българи, защото.. :)
No bling at the Ring

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Фев 2012, 19:18

Apassionata написа: Това е истината - Виждала съм богати емигранти, но щастливи никога!
:

има и друга приказка-"весели емигрантски песни НЯМА" :lol:
още не бяхме в ЕУ и просрочиш ли 3 месеца без правно основание в шенгенска държава,ти се полагаше актове,мактове,забрана за излизане за 5 години и т.н. :banghead: (друг е въпроса,че на бг КПП-то в стаичката с надпис "keine bezahlen hier" срещу 20 евромарки в пассапорта се отърваше кожата :lol: :lol: ),та след почти 2 години се прибирам с автобус от Испания-имаше хора по 3-5 години неприбирали се и шофьорите като за гавра пускат "моя страна " и "една българска роза" едно след друго и целия автобус както се шуми,приказва,хърка ,пърди :mhihi:
изведнъж гробна тишина,половината им се насълзяват очите ... :confused: :confused:

Но сичко това не променя факта,че тук успели и неуспели ,всички в бг живеем нискокачествен живот,ценности и социална йерархия- с краката нагоре- в политиката и големите пари са хора,най- достойни за гулаг и урановите мини,а стойностни и работливи хора треперят за бъдещето си и на децата си..
защо е тоя "мениджърски комплекс" у толкова хора тук-"бачкатор" го казвате кат дума, по-мръсна от дилър :kuku: :kuku: :banghead:
аланкоолу, и тези хора са нужни,даже по нужни от половината мързелива и лицемерна сган на хубави позиции..
в белия свят не са богати,да,не управляват ,но живеят достойно :idea: :!:
датчанка моя близка на 21 години-крехка и хубава ,учеше за инженер (почна стаж в Bang & Olufsen),докато следваше работеше в оранжерия 4-ри години..С гумените ботуши, в калта ,в дъжда с колелото идва на работа,живееше сама на квартира (3000 крони- около 800 лв месечно) и не се оплакваше.. А баща и заможен, предприемач..
Отиваш в мола и гледаш тоалетните не ги чисти циганка а мацка 3 пъти по-яка от нашите нацапани кифли..
ама Ганьо по-ги разбира нещата , Р'ЪИШ ЛЕ :lol: :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Фев 2012, 19:44

Bogat-Beden написа:
Apassionata написа: Това е истината - Виждала съм богати емигранти, но щастливи никога!
:

има и друга приказка-"весели емигрантски песни НЯМА" :lol:
още не бяхме в ЕУ и просрочиш ли 3 месеца без правно основание в шенгенска държава,ти се полагаше актове,мактове,забрана за излизане за 5 години и т.н. :banghead: (друг е въпроса,че на бг КПП-то в стаичката с надпис "keine bezahlen hier" срещу 20 евромарки в пассапорта се отърваше кожата :lol: :lol: ),та след почти 2 години се прибирам с автобус от Испания-имаше хора по 3-5 години неприбирали се и шофьорите като за гавра пускат "моя страна " и "една българска роза" едно след друго и целия автобус както се шуми,приказва,хърка ,пърди :mhihi:
изведнъж гробна тишина,половината им се насълзяват очите ... :confused: :confused:

Но сичко това не променя факта,че тук успели и неуспели ,всички в бг живеем нискокачествен живот,ценности и социална йерархия- с краката нагоре- в политиката и големите пари са хора,най- достойни за гулаг и урановите мини,а стойностни и работливи хора треперят за бъдещето си и на децата си..
защо е тоя "мениджърски комплекс" у толкова хора тук-"бачкатор" го казвате кат дума, по-мръсна от дилър :kuku: :kuku: :banghead:
аланкоолу, и тези хора са нужни,даже по нужни от половината мързелива и лицемерна сган на хубави позиции..
датчанка моя близка на 21 години-крехка и хубава ,учеше за инженер (почна стаж в Bang & Olufsen),докато следваше работеше в оранжерия 4-ри години..С гумените ботуши, в калта ,в дъжда с колелото идва на работа,живееше сама на квартира (3000 крони- около 800 лв месечно) и не се оплакваше.. А баща и заможен, предприемач..
Отиваш в мола и гледаш тоалетните не ги чисти циганка а мацка 3 пъти по-яка от нашите нацапани кифли..
ама Ганьо по-ги разбира нещата , Р'ЪИШ ЛЕ :lol: :lol:
Е хубу де тамошните мангали кво бачкат ? Да не са и те на шланг някъде?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: F01

Мнение от cherrypopper » 02 Фев 2012, 20:16

Колеги колкото и да ме боли и аз като си дочакам документите изчезвам, просто не става...
Изображение Elegance is the key to success ...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Фев 2012, 20:51

Jordana написа:Е хубу де тамошните мангали кво бачкат ? Да не са и те на шланг някъде?

хаха,не знам на шланг какво значи,ама тамошните мангали са араби и някои черни -продават дрога и дюнери :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: NISSAN PATROL 2.8 GL&OPEL OMEGA
Мечтае да кара: Alpina / B7 (E65/E66L) / 4.4 i V8 32V L (500 Hp)

Мнение от Stefanov_simeon » 02 Фев 2012, 21:34

Bogat-Beden написа:
Apassionata написа:

:yes: :yes: :yes: 100 % Agree
:-)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше за стария E36 Team Sofia
Мечтае да кара: M3 E36

Мнение от Чанев » 03 Фев 2012, 0:07

Незнам защо 2-ма 3-ма човека толкова хейт слагат на alx,завиждате ли какво...нямам идея.Човека си пише правилно,на чист български език...не ви повишава тон..ама типично за българите гледате с рогата напред да му слагате с големия черпак..Ей заради такива като вас сме станали на това дередже...Пълно е с професори в тая държава... :no:
Неам думи...100% сега и мене ще ме нахраните ама... не ми пука :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата