Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от streetz » 28 Окт 2021, 15:13

vladobate написа:Някой знае ли защо има препоръка за консултация с лекар ако си на антикоагулантна терапия и ти предстои ваксинация за Ковид .
Ако някой е на антикоагулантна терапия, значи има нарушения в съсирването на кръвта. Ефект от вируса, съответно явно и от ваксините, е че сгъстява кръвта. От там и хората, склонни към тромбоза, трябва да внимават (примерно тези с разширени вени, инсулт и т.н).
Затова в болниците дават на тежко ковидясалите хепарин (антокоагулант) и кортикостероиди, а по-леките случаи се лекуват вкъщи с колхицин и аспирин, евентуално Пулмикорт (кортикостероид пак).
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Окт 2021, 17:02

streetz написа:
vladobate написа:Някой знае ли защо има препоръка за консултация с лекар ако си на антикоагулантна терапия и ти предстои ваксинация за Ковид .
Ако някой е на антикоагулантна терапия, значи има нарушения в съсирването на кръвта. Ефект от вируса, съответно явно и от ваксините, е че сгъстява кръвта. От там и хората, склонни към тромбоза, трябва да внимават (примерно тези с разширени вени, инсулт и т.н).
Затова в болниците дават на тежко ковидясалите хепарин (антокоагулант) и кортикостероиди, а по-леките случаи се лекуват вкъщи с колхицин и аспирин, евентуално Пулмикорт (кортикостероид пак).

една моя приятелка след ваксината направи такива тромби на ръката дето й я биха ваксината, че .... неам думи...

а в моята фирма обявиха, че до нова година всички трябва да са ваксинирани...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Окт 2021, 17:46

http://www.bta.bg/bg/c/CV/id/2505481
Антидепресант намалява риска от тежко протичане на ковид . Ко стана , хипохондриците явно го карат по тежко .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Anthony_J » 28 Окт 2021, 17:50

8 месеца след ваксиницията ми имам 1720 антитела, при норма над 33. Пише, че това е по референтни стойности на СЗО, че нали имало няколко. Уж само 6 месеца били, но явно не е така. 3 седмици след втората доза пак имах някъде толкова. Явно е константно и не намаляват драстично. Също така явно това е строго индивидуално, защото някои хора го карат по 2-3 пъти, ваксинирани или не. Чух, че шефът на Съдебна медицина го е карал вече 4 пъти. Най-вероятно ще е рекордьор, въпреки че Топ Гъна има потенциал да го задмине :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 28 Окт 2021, 18:09

При всяко следващо заразяване антителата се повишават дори да са паднали . Ако човек е ваксиниран или преболедувал много вероятно е следващото заразяване да не бъде изобщо усетено . Малко подсмърчане вечерта и дразнене на гърлото на другия ден си свеж като краставичка :mhihi:
Нали не си въобразявате че като си преболедува или ваксинира човек вече не се среща с вируса . Заразява се отново и отново при всеки удобен случай когато е в контакт с вируса но не се разболява вече защото има имунитет . Съответно антителата получават бустерна доза и се увеличават при такива контакти с вируса .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Окт 2021, 18:26

Мхм, аз имам сигурни два, съмнение за трети(както каза колегата може да мина към рекордите :mhihi: ) като за лекарката нямало съмнение, ама вярно само си подсмърчах малко и имах котка в гърлото, която се мъчеше да излезе два дена. :mhihi:
А и аз си стоя стабилно зад тая теория, че всеки ден се срещам с тоя вирус с тези 100 човека в едно МПС, та малко няма как. Лекарката каза същото като Джордана - много вероятно е следващите пъти цялото семейство да го карате като някакво пощипване в гърлото. Дано казвам аз.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Окт 2021, 19:21

Та вчера викам "я да разваля едни пари тука" влизайки в макдоналдс с желанието покрай развалянето на парите да съживя малко икономиката и не мина само с една количка.
Влизам както винаги с маска и те така, отивам до касата.
Там една девойка веднага ме удари с въпроса "зелен сертификат". Бах забравил, че някой беше набедил и макдонълдс за "ресторант", за мен си е като всички останали-баничарница, дюнеджийница и всякакви такива.
Рова аз в телефона да покажа онова, дето изтеглих от сайта за да си го разпечатам и се зачудих, що му викат "зелен", като няма нищо зелено.
Как и да е, показах нещо по телефона, девойчето прие нещата но аз пък останах недоволен.
Аз ще си покажа моето, ама искам да видя твоето и съответно и казах
-Искам да видя сега вашият сертификат!
Онази остана поразена, все едно съм си разтворил шлифера (ако ходех с шлифер) и от долу , както майка ме е родила съм тупнал "уважаемият" на тезгяха.
-Ами не можете да ми искате сертификат
-Що? - попитах и онази вече нямаше какво да каже.
Понеже все пак бях в работно време и ми приключиха минутите за тролене, поръчах си един прост пилешки бургер, кока кола и 5 крилца.
Значи тази забрави и за сламка и за влажни кърпички...
Та малоумщини колкото иска човек.
И да, пак се сещам за казуса от предишната страница, който написах.
Какво се случва, когато в мола те проверява служители от РЗИ, който не са ваксинирани и съответно нямат сертификат?
Как влизат в мола, ти може ли да ги попиташ за техният сертификат?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 28 Окт 2021, 19:46

Те са по работа :mhihi: все едно да питаш за билетче контролата в рейса. :mhihi:
иначе и на мен днес ми беше на устата да ги питам на входа на баумакс,ама бързах и не ми се лигавеше :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 28 Окт 2021, 20:05

Anthony_J написа:8 месеца след ваксиницията ми имам 1720 антитела, при норма над 33. Пише, че това е по референтни стойности на СЗО, че нали имало няколко. Уж само 6 месеца били, но явно не е така. 3 седмици след втората доза пак имах някъде толкова.

Ти си обсебен от коронавируса :lol:

kiko написа:Те са по работа :mhihi: все едно да питаш за билетче контролата в рейса. :mhihi:
иначе и на мен днес ми беше на устата да ги питам на входа на баумакс,ама бързах и не ми се лигавеше :mhihi:

Аз със сигурност ако ме сгащят някъде проверяващи от РЗИ с полиция, ще настоявам първо да ми покажат своите сертификати. Ако си ги покажат, в суматохата мисля да им бягам, че актът е 1000лв. А лошото е, че има и акт за фирмата/учреждението, което те е допуснало. Той май беше 3 или 5 хиляди лева.
Все още съм достатъчно атлетичен да избягам на повечето хора, а за който успее да ме настигне, ще има някое бързо джудо хвърляне и продължавам... Какво, ще ме застрелят докато бягам ли? Нищо не могат да ми направят.

Днес за малко се разминах с проверка в един обект. Малко след като съм си тръгнал от служебно посещение, са дошли. Като цяло ще пускам бързи тестове, но не бях съобразил днес, че ще ми трябва за там.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Окт 2021, 20:24

Е за какво ще бягаш, влизаш в мола и все пак си на нащрек. Видиш ли 2 баби дето не им е мястото там с някой милиционер това са агенти под прикритие към рзи , веднага влизаш в първият банков офис в мола или в магазина за храни или пък в аптека.
Това са фрии зоните.
Само гледаш да си наблизо до тея зони. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 28 Окт 2021, 20:35

Хахах, викаш като бази в бейзбола. Стигаш дотам и не те закачат.

Ама съм тъп и само знам да бягам. Добре, че даваш идеи

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 28 Окт 2021, 20:40

sub_eleven написа:Все още съм достатъчно атлетичен да избягам на повечето хора, а за който успее да ме настигне, ще има някое бързо джудо хвърляне и продължавам... Какво, ще ме застрелят докато бягам ли? Нищо не могат да ми направят.

Едва ли ще стрелят с бойни патрони в МОЛ-а, но за всеки случай е добре да бягаш от едно прикрите към следващото, и не по права линия, а да сменяш посоките хаотично. Може да имат добри снайперисти, знае ли човек... :mhihi: :mhihi:

Може пък да те уцелят с упояваща стреличка, но с ваксина. Ваксинираща стреличка... Вярно бе, как не са се сетили?!? :shock: :shock: :shock:
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 28 Окт 2021, 20:46

Borymeckata написа:
Може пък да те уцелят с упояваща стреличка, но с ваксина. Ваксинираща стреличка... Вярно бе, как не са се сетили?!? :shock: :shock: :shock:

Еее, не, представяш ли си?! :lol: При толкова желание да избегнеш ваксина и да я получиш в задника. Че ако стрелят двама и уцелят, може и сертификат да ти дадат и да те оставят намира да си пазаруваш :help: :clap: :lol:

п.п не бях в мол днес, затова бях изобщо изключил, че и в големи магазини трябва.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 28 Окт 2021, 21:02

Е.Димитров написа:.....
Рова аз в телефона да покажа онова, дето изтеглих от сайта за да си го разпечатам и се зачудих, що му викат "зелен", като няма нищо зелено.
!

Баш си е зелен и в сайта ли пестят цветното вече :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 28 Окт 2021, 21:05

В големите магазини за нехранителни стоки е полупрано от няколко дена .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата