Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Re: Цените на горивата

Мнение от nikola59 » 04 Фев 2022, 2:07

slatanic написа:...не ни ядосвай да не ти пратим от цветните да ви орежат кабелите в квартала.... :mhihi:
По темата.Беше добре докато зареждах премиум нафта на цената на нормалната тоя месец в Шела.Ама свърши... :ok:

:shock: Защо да е свършило? До 3 март трябва да е валидно това: https://www.shell.bg/motorists/offers-a ... eXMuaHRtbA

Don_Diego написа: 2 дни бях с електричка… Mercedes EQV…нямаш ли трифазен със станция вкъщи си обречен :banghead:
Не ще да чуя повече за такова :mhihi:

:mhihi: И не гледай повече. Аз един го гледах лятото, август и началото на септември. Колите бяха две - тип джибки някакви. Едната бялата беше мерцедес, другата черна някаква друга марка. Та какво правеше. През деня едната стои на заряд, другата явно се кара. После вечерта се взима и се докарва другата....та някъде месец и половина изкара. Това беше всеки ден. След това ги разкара май и двете, че повече не ги и видях. Тези май не бяха на трифазен ток поне по кабела дето гледах, че е опънат от далече...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 04 Фев 2022, 8:29

Не че нещо, ама от по-сериозните елeктрички с рейндж 300-500 км некак си да се зарежда всеки ден за градски условиq...да, добре. 1 път седмично за 30-40 мин до час макс на станция ако си с тесла 3 лонг рейндж примерно. Ако имаше чарджъри - 10 мин 2 пъти седмично. В домашни условия при 8кв зарядно /или там колко беше/, не трифазен, пак не е всеки ден.
ПП нямам такава лична, ама имам преки наблюдения на 2 броя Модел С и 1 модел Х, от години при това,
Последна промяна Моджо на 04 Фев 2022, 9:14, променена общо 2 пъти
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 04 Фев 2022, 8:39

Японският премиер скоро беше казал, че цяла Япония ще остане без ток ако всички се приберат с електричките и ги включат в мрежата.

Да ни правят водородните двигатели и да ги пускат. Е ще се взривява по някоя кола и бензиностанция отвреме навреме, даже честичко, ама нали и без това била пренаселена планетата. Пък дали от обикновена катастрофа или водороден взрив, все тая.

Тамън няма да са нужни и да правят повече ковид пандемии. 2 в 1. :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Фев 2022, 10:39

Поне е готино като влезнеш във форума и четеш само за електрически Мерцедеси и Тесли, даже по няколко :ok: Под Тесла не се брои за ел.кола :mhihi: В едната тема криза, в другата пачки се леят :bowdown: :ok:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 04 Фев 2022, 10:53

Don_Diego написа:
alx написа:бензиностанция? какво е това? плебс нещастен... :ok:

2 дни бях с електричка… Mercedes EQV…нямаш ли трифазен със станция вкъщи си обречен :banghead:
Не ще да чуя повече за такова :mhihi:

Аха.. доста безумен коментар за трифазния ток щото реално на 230V може да бутнеш 32А което ще зарежда по бързо от трифазен на 8А, ама ок щом ги разбираш.

Всъщност 230V на 24А ще зарежда абсолютно за същото време като трифазен 400V на 8A.

Реално ти трябва просто 230V на 16А, ще зарежда достатъчно бързо за 1 нощ, ако зареждаш с 230V на 8А или още по малко, нормално да не си доволен :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Фев 2022, 11:43

Аз не казвам, че колата и електричките като цяло са лоши, просто има още много какво да се желае за да станат истинска алтернатива, а инфраструктурата е на светлинни години назад.

https://evpoint.bg/автомобили/mercedes-eqv-300-long
В графа зареждане са описани времената при различните мощности.

За двата дни, в които бях с него средния разход беше 56kW/100km, вчера когато бях плътно от сутрин до вечер с много пазене на енергия когато е на място (гасене на отоплението и включване само на подгрев на седалката) за 80км пробег изсмука 65% от батерията, а аз си бях цял ден с яке и шапка вътре :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 04 Фев 2022, 11:50

Don_Diego написа:а аз си бях цял ден с яке и шапка вътре :dunno:

Светлото бъдеще :lalala: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 04 Фев 2022, 11:51

За т'ва другия път Тесличка с термопомпа, между другото разликата е от земята до небето дори сравнено с друга електричка откъм разход на енергия.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Фев 2022, 12:03

В конкретния случай абсолютно нищо друго не покриваше изискванията на клиента :angel:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 04 Фев 2022, 12:08

Don_Diego написа:За двата дни, в които бях с него средния разход беше 56kW/100km, вчера когато бях плътно от сутрин до вечер с много пазене на енергия когато е на място (гасене на отоплението и включване само на подгрев на седалката) за 80км пробег изсмука 65% от батерията, а аз си бях цял ден с яке и шапка вътре :dunno:

При това положение какъв е смисълът да се кара подобен автомобил :dunno: Да си мислим, че сме зелени, докато всъщност не сме :dunno:
Последна промяна zAcK на 04 Фев 2022, 12:10, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 04 Фев 2022, 12:09

DigitalExile написа:За т'ва другия път Тесличка

https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0%BE ... 78124.html

Ето от тези ли ? :mhihi:

"Според данните, най-лошото представяне е на Tesla Model S, като 10,7 процента от автомобилите са проявили някакви дефекти, които са били причина за непокриване на стандартите на прегледа. "
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 04 Фев 2022, 16:22

Тва го чета за н-ти път преведено зле и премятано от сайт на сайт.
Всъщност става дума за фарове за мъгла и счупен носач. Тва е. Нищо особено всъщност. И само на модел С, от първите.
Да не говорим че ев колите се разглеждат в отделна "класация" и си немат нищо общо с коли с двг. За тюв говорим., нали.
Като изключим Тесла и Bmw Ix, вдички останали са като дачия пред скласа спрямо тях Ни тайкани, ни мерцедеси ни никакви не могат да докарат пробег.
Теслата се зарежда на 30% за 10 минути на чарджър къде отиваш може би)) А че такива няма в бг не е проблем ни на тесла, ни на никой друг освен на нас си. И да, теслите които наблюдавам са три и сички са на един човек. Който си разкара гкласа s63 амг брабус и едно е60 м5 май беше и си джитка с теслите щото е много прост.
ПП в понеделника имаше четвърта модел Х в гаража, не знам дали беше негова ма няма да ме учуди да си е взел четвърта.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Фев 2022, 17:05

И какво е различното на електриците от другите коли ? Вместо ДВГ имат електромотор и вместо резервоар батерия 350 кила . Нямат гуми скоростна кутия фарове окачване стъкла седалки волан хидравлика отопление климатик или те не се чупят щото са електрички ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Фев 2022, 17:53

Няма и скоростна кутия, няма хидравлика (то и бензиновите нямат отдавна) от тези изброените.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Фев 2022, 18:15

Ето ти една на ZF от тези дето ги няма .
https://www.google.com/search?sa=X&sour ... =572&dpr=1
Няма и скоростна кутия, няма хидравлика (то и бензиновите нямат отдавна) от тези изброените.

Не се тормози с изчезващи професии и още повече с изчезващите ДВГ , твърде сложно е за теб :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата