ЗА или ПРОТИВ АЕЦ "Белене"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: ЗА или ПРОТИВ АЕЦ "Белене"

Мнение от Е.Димитров » 12 Сеп 2012, 11:30

Georgieff
на тебе някакси да ти хрумна че съм пропуснал една нула или,няма нужда да мислил,може само да пишем.
Освен това,кремиковци е било грешка,но не такава каквато ти си мислиш,хайде посочи ми какво точно не е наред в кремиковци,като сума ти години работи на печалба и беше най-големият комбинат за производство на стомана...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 12 Сеп 2012, 12:09

Е.Димитров написа:Georgieff
на тебе някакси да ти хрумна че съм пропуснал една нула или,няма нужда да мислил,може само да пишем.
Освен това,кремиковци е било грешка,но не такава каквато ти си мислиш,хайде посочи ми какво точно не е наред в кремиковци,като сума ти години работи на печалба и беше най-големият комбинат за производство на стомана...

Малко ли е тва, че се намира в София? :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 13 Сеп 2012, 11:43

Кой ще плаща сега неустойка 2 млрд. лв.? Аз предлагам всички, които им е мил тоя проект, да се бръкнат, всички, които подписаха референдума на червените бандити, воглаве със всички дето подписаха договора за строителството на тази централа, политически лица. Така де, само 2 млрд. са, не са 22. Или някой ще ми каже, че е съгласен да плати 22, а 2 не? Аз имам само една дума, по точно две, за тези хора - национални предатели. Това е учтивата форма, а неутивата е: гъзолизци и слуги на чужди интереси (в разширен вариант).
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 13 Сеп 2012, 12:22

Е.Димитров написа:Georgieff

Съжалявам, не ми хрумна. Обикновено първо мисля, после пиша, после проверявам написаното, после публикувам. Извинявай.
Не съм допуснал, че някой, който е толкова активен във форума може да е разменил първата и последната стъпка.

За кремиковци си прав - беше най-големия, но за печалбата бих искал да видя малко факти, понеже аз имам друга информация. За едни държавни пари, които се наливаха там, за да покриват загуби.
Touring & windsurf club

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 13 Сеп 2012, 12:37

Elesar74 написа:Кой ще плаща сега неустойка 2 млрд. лв.? Аз предлагам всички, които им е мил тоя проект, да се бръкнат, всички, които подписаха референдума на червените бандити, воглаве със всички дето подписаха договора за строителството на тази централа, политически лица. Така де, само 2 млрд. са, не са 22. Или някой ще ми каже, че е съгласен да плати 22, а 2 не? Аз имам само една дума, по точно две, за тези хора - национални предатели. Това е учтивата форма, а неутивата е: гъзолизци и слуги на чужди интереси (в разширен вариант).

Колега малко хора ще те разберат - за масата АЕЦ = евтин ток, как, защо, от къде не е важно. Аз бих предложил друго - нека само тези които искат този аец да им се увеличат данъците или да им добавят данък АЕЦ и да си го изплащат 20-30 годинки. Пък нека им намалят цената на тока когато е готов само на тях :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 13 Сеп 2012, 15:48

Споко бе, няма да плащаме неустойки, очилатото плъхче дянков заяви че щял "да напляска Русия в съда", така че няма да се налага нищо да даваме :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 13 Сеп 2012, 19:42

bioz написа:
Elesar74 написа:Кой ще плаща сега неустойка 2 млрд. лв.? Аз предлагам всички, които им е мил тоя проект, да се бръкнат, всички, които подписаха референдума на червените бандити, воглаве със всички дето подписаха договора за строителството на тази централа, политически лица. Така де, само 2 млрд. са, не са 22. Или някой ще ми каже, че е съгласен да плати 22, а 2 не? Аз имам само една дума, по точно две, за тези хора - национални предатели. Това е учтивата форма, а неутивата е: гъзолизци и слуги на чужди интереси (в разширен вариант).

Колега малко хора ще те разберат - за масата АЕЦ = евтин ток, как, защо, от къде не е важно. Аз бих предложил друго - нека само тези които искат този аец да им се увеличат данъците или да им добавят данък АЕЦ и да си го изплащат 20-30 годинки. Пък нека им намалят цената на тока когато е готов само на тях :mhihi:

Незнам аз, некви 22 , 2 млрд...премиера каза, че единия (първия) реактор го бил продал по 80-100 млн...новия (демек 2рия - бил 180 млн. ) и що ся му искали 2 млрд.. ...а да го питаме тогава за кви 22 млрд говори...бе заеби...малко хора ще разберат. :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 13 Сеп 2012, 19:44

Какви неустойки какви 5 лева бълнуват тия алкохолици? Има черно на бяло писмо в което руската страна изразява своите притеснения, че се нарушават редица български закони и в частност за обществените поръчки. Никакви неустойки не могат да вземат, след като грубо са потъпкани българските закони, договора може да се обяви за невалиден.
Да си искат парите от който им е обещал че ще царува вечно. и не нямам в предвид, че герб са няква сила, а че на ЕС/САЩ им е дошло до гуша от руската демагогия, която удря и европейците по джобовете.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 14 Сеп 2012, 7:59

Georgieff написа:

Тръгнал България с Турция да сравнява - Турция от години внася ток, понеже има недостиг (без да търся конспирации). В Турция икономическият растеж през последните години изпреварва Китай. В България знаеш ли колко е? (отговор - няма такъв).
България от години изнася ток, и то на загуба, понеже има излишък. В Турция населението е 10 пъти повече, и 10 пъти по-младо. В България прогнозите са други - пенсионерите не виждам какво ще ги топли атомна централа след 10 години.

Навремето един човек на име Огнян Дойнов построи завод на име "Кремиковци", понеже така си мислел, че е правилно. Малко преди да започне строежът, руските специалисти, които са били ангажирани с избора на технология, пишат доклад, че на това място с тази технология заводът ще е нерентабилен. Той пренебрегва съветите им. Резултатът всички го знаем.
Станишев можеше да започне ефективно строежа като премиер. Но не го направи. Явно не му стискаше да бъде следващият Огнян Дойнов. Сега обаче се опитва да трупа актив за изборите на гърба на хората. А в момента има много по-важни въпроси в държавата. Него обаче те не го засягат.
Чиста проба измекярщина.

По тази логика да закриваме държавата още сега да не се мъчат пенсионерите :mhihi: На доста хора много неща не са им ясни :
1.Имаш ли атомна енергетика означава Независимост!!!! :bang: никой не напада страна с АЕЦ :D защо ли? незнам :mhihi: ?
2.Атомна енергетика означава евтин ток в пъти по евтино от ТЕЦ,ГАЗ турбини и т.н които твърди обратното е глупак :kuku:
3.За да имаш атомна енергетика не стигат само пари трябват кадри обучение и т.н дълги години подготовка :yes:
По въпроса с иска на Атомстрой които е внесен в съда в Париж очаквам да ни осъдят и да платим малко над 1 млрд. евро(оборудване ,пропуснати ползи и т.н) Съдят ни по договора за доставка на оборудване за "Белене" подписан през 2008г. ние не си плащаме вноските те ни съдят просто е! Договор за строителство на Белене така и не е подписан по него руската страна няма претенция!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgieff » 14 Сеп 2012, 9:01

ilia1984 написа:
Georgieff написа:

Тръгнал България с Турция да сравнява - Турция от години внася ток, понеже има недостиг (без да търся конспирации). В Турция икономическият растеж през последните години изпреварва Китай. В България знаеш ли колко е? (отговор - няма такъв).
България от години изнася ток, и то на загуба, понеже има излишък. В Турция населението е 10 пъти повече, и 10 пъти по-младо. В България прогнозите са други - пенсионерите не виждам какво ще ги топли атомна централа след 10 години.

Навремето един човек на име Огнян Дойнов построи завод на име "Кремиковци", понеже така си мислел, че е правилно. Малко преди да започне строежът, руските специалисти, които са били ангажирани с избора на технология, пишат доклад, че на това място с тази технология заводът ще е нерентабилен. Той пренебрегва съветите им. Резултатът всички го знаем.
Станишев можеше да започне ефективно строежа като премиер. Но не го направи. Явно не му стискаше да бъде следващият Огнян Дойнов. Сега обаче се опитва да трупа актив за изборите на гърба на хората. А в момента има много по-важни въпроси в държавата. Него обаче те не го засягат.
Чиста проба измекярщина.

По тази логика да закриваме държавата още сега да не се мъчат пенсионерите :mhihi: На доста хора много неща не са им ясни :
1.Имаш ли атомна енергетика означава Независимост!!!! :bang: никой не напада страна с АЕЦ :D защо ли? незнам :mhihi: ?
2.Атомна енергетика означава евтин ток в пъти по евтино от ТЕЦ,ГАЗ турбини и т.н които твърди обратното е глупак :kuku:
3.За да имаш атомна енергетика не стигат само пари трябват кадри обучение и т.н дълги години подготовка :yes:
По въпроса с иска на Атомстрой които е внесен в съда в Париж очаквам да ни осъдят и да платим малко над 1 млрд. евро(оборудване ,пропуснати ползи и т.н) Съдят ни по договора за доставка на оборудване за "Белене" подписан през 2008г. ние не си плащаме вноските те ни съдят просто е! Договор за строителство на Белене така и не е подписан по него руската страна няма претенция!

Толкова откровени глупости си изписал (че си ги и нашарил с емотикони - още по-ефектно стоят), че не мога да разбера подиграваш ли се на аргумените на "другарите" на Станишев, или наистина ги мислиш тези неща?
По въпроса за иска можеш ли да ни осведомиш какво ти дава основание да "очакваш"? Опит във воденето на такива дела, познаване на договореностите, опит в строежа на атомни централи или просто пишеш да не заспиш?
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 14 Сеп 2012, 10:33

Georgieff написа:Толкова откровени глупости си изписал (че си ги и нашарил с емотикони - още по-ефектно стоят), че не мога да разбера подиграваш ли се на аргумените на "другарите" на Станишев, или наистина ги мислиш тези неща?
По въпроса за иска можеш ли да ни осведомиш какво ти дава основание да "очакваш"? Опит във воденето на такива дела, познаване на договореностите, опит в строежа на атомни централи или просто пишеш да не заспиш?

Georgieff много ама много не си наясно с нещатата както разбра вече не съм завършил "литература" в НБУ :mhihi:
Като говоря "откровени глупости" пиши по точки 1,2,3 кое не вярно ...... :mhihi: оставам с чувството че си привърженик на една партийка с един мургав командир която не работи с факти а с тъпизми....

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 14 Сеп 2012, 11:01

ilia1984 написа:
Georgieff написа:

Чиста проба измекярщина.

Колега не знам дали ти е известно, но ние имаме вече АЕЦ така че твойте точки трябва да са факт, а не цел :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgieff » 14 Сеп 2012, 11:19

Като начало се аргументирай откъде черпиш информацията за "очакванията си" по иска на Росатом.

Точка 1 мога да я коментирам само така:
Изображение
Вярно е и че никой не напада държави, които имат самолетоносачи на въоръжение. Да вземем да поръчаме един, а? Можеш даже да започнеш събирането на подписи.

Точка 2 нямам намерение да ти обяснявам, понеже вече няколко човека публикуваха прогнозната цена на тока от Белене и поне на мен хич не ми изглежда евтин. Все пак това е страница 28 на темата.

Точка 3 е вярна, но не виждам какъв е приносът й към дебата за 10 милиарда евро.

По-скоро бих се съгласил да се дадат 10 милиарда лева за здравеопазване - поне хората ще почувстват реално ефекта.

Че не съм наясно с нещата то е ясно. Аз обаче боравя с факти, а не с генерални заключения относно "международното положение".
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 14 Сеп 2012, 14:40

Като начало се аргументирай откъде черпиш информацията за "очакванията си" по иска на Росатом.

Точка 1 мога да я коментирам само така Вярно е и че никой не напада държави, които имат самолетоносачи на въоръжение. Да вземем да поръчаме един, а? Можеш даже да започнеш събирането на подписи. :mhihi: :mhihi: :mhihi: т.1 е за атомни централи не за самолетоносачи!!!През 2020г. трябва да затворим 5 и 6 блок на Козлодуй!!!!След това ще ядем голямата сурвакница :no:

Точка 2 нямам намерение да ти обяснявам, понеже вече няколко човека публикуваха прогнозната цена на тока от Белене и поне на мен хич не ми изглежда евтин. Все пак това е страница 28 на темата. т.2 Никой не казва точно колко ще е цената от Белене но ще е страшно скъпа около 5-6 евро цента на киловат час :mhihi: ( В момента НЕК купува от ТЕЦ AES по 10 евро цента на кв.ч) Точка 3 е вярна, но не виждам какъв е приносът й към дебата за 10 милиарда евро. (ОФИЦИАЛНА ЦЕНА ОТ АТОМСТРОЙ Е 6.5 МЛРД ЕВРО)
По-скоро бих се съгласил да се дадат 10 милиарда лева за здравеопазване - поне хората ще почувстват реално ефекта :mhihi: ДА ЩЕ ГО ПОЧУСТВАТ ЛЕКАРИТЕ ЩЕ ПОДКАРАТ ОСВЕН БЕНТЛИТА И РОЛС РОЙС :mhihi: :mhihi: :mhihi: .

Че не съм наясно с нещата то е ясно.....ТОВА ОБЯСНЯВА ВСИЧКО :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 14 Сеп 2012, 15:25

едно е ясно - затвориме ли си атомната енергетика ставаме нещо по мизерно от бананова република . Ние и банани си нямаме . Аз не вярвам на обещанията на премиера , че на площадка в козлудуй ще има нов блок/ове . Ще си продължи по старому - българскому - ще падне по някое време бойко и следвашите ще го обвиняват него за пълното унищожаване на атомната енергетика , ще си затвеориме аец-а ... и ще сме си най голямите и безхарактерни мизерници в ЕС /ако още има ЕС /
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата