Трудно се намира работа в днешно време

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Трудно се намира работа в днешно време

Мнение от Витанов » 20 Май 2011, 10:42

Е.Димитров написа:Ае пък да ви кажа за една известна верига аптеки с името на собственик,олицетворява инатливо животно!
Значи,имаш аптека,там има един който е уше на шефовете и се знае кои е защото той отговаря за всичко и се почва:
Бракуване на стока поради изтекъл срок на годност-персонала плаща!
Рекламации-персонала плаща
Глоби за всичко,ама за всичко!!!
И никой не смее да се оплаче където и да е,защото остава на улицата...

Е.Димитров не те разбрах :dunno:
Рекламацийте не се ли плащат от шефа? Какво общо има персонала :shock: Забранено е да се продават лекарства с изтекъл срок на годност и принципно ги изхвърлят седмица преди да изтече, и тук работника не е виновен. Според мен лесно могат да го бутнат от кораба, стига само двама да подпишат.. и съм сигурен, че ще има обещетение за работниците и солидна глоба за шефа. От друга страна не вярвам всичко да му е изрядно от към документация, така че - вратички много :)

Точно защото показват страх и затова ги гърби тоя както си иска и най-вече, защото са добри хора...

п.п. Как ги обичам такива шефчета.. :lol: :lol: :lol:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

Потребител
Аватар

Мнение от FreeSpirit » 20 Май 2011, 11:03

Е.Димитров написа:Ае пък да ви кажа за една известна верига аптеки с името на собственик,олицетворява инатливо животно!
Значи,имаш аптека,там има един който е уше на шефовете и се знае кои е защото той отговаря за всичко и се почва:
Бракуване на стока поради изтекъл срок на годност-персонала плаща!
Рекламации-персонала плаща
Глоби за всичко,ама за всичко!!!
И никой не смее да се оплаче където и да е,защото остава на улицата...

Тези хора капка достойнство ли нямат вече? Какво като останат на улицата. По-добре няколко дни да карам на хляб и вода отколкото някакъв селски тарикат работодател да се подиграва с мен. Работих едно време в една фирма, монополист в града, много сигурна работа, никога няма да фалират, добра заплата... еми в момента в който шефа започна да се прави на интересен и да се гаври, му хвърлих молбата за напускане... ама няма предизвестие...да се оправя. После няколко дни карах такси (въпреки че съм висшист) докато си намерих друга работа. Докато има мишоци мазохисти, ще има и ниски заплати и гавра. Сами сме си виновни.
Последна промяна FreeSpirit на 20 Май 2011, 11:09, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 20 Май 2011, 11:06

FreeSpirit написа:После няколко дни карах такси (въпреки че съм вишист) докато си намерих друга работа.

Какъв си? :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от FreeSpirit » 20 Май 2011, 11:12

blacksapphire написа:
FreeSpirit написа:После няколко дни карах такси (въпреки че съм вишист) докато си намерих друга работа.

Даа и запетайки не съм сложил и какво от това? офтопик ли ще правим сега?
Дори пиша софия с малка буква, защото така ми харесва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 20 Май 2011, 11:23

Не ме разбирайте грешно, аз съм за работодателите да плащат 200/300лв заплати, щом се намира кой да работи за тях, това е и реалната заплата където се срещат търсенето и предлагането! В старата фирма имаше една колежка която като дойде викала на шефката "Може и отначало да не ми плащате като се понауча може и да ми давате нещо, аз съм софиянка и си живея с наще" и таз същата после урева света че и плащали малко и т.н! Като си се съгласил да бачкаш за 100лв после няма да ревеш! Аз като се махах от фирмата шефката ми вика за твоето място чакат на опашка 20 студентчета да бачкат без пари, аз и казах, че щом ме сравнява със студентчета и според нея могат да вършат моята работа да си ги наема! Разбирам ги и бившите колеги от малките населени места, имаше една колежка от едно затънтено село, ми ще драпа момичето само и само да се закачи някъде за някой лев иначе обратно на село, какво да прави там с това више? да копа доматите ли?
Трябва човек да си преценя реално възможностите, и аз мога да си позволя е90 и galaxy_s на кредит и да си живея що годе спокойно, обаче предпочитам да си карам е36-та и да си говоря по старото D900, обаче да нямам грам кредит, лизинг и да си прибирам наемите всеки месец, да имам няколко хиляди в резерва за да не им клякам на псевдо работодателите.
p.s: по образование съм строителен инженер!
p.s2:всеки иска да си живее над възможностите, но това си има цена, ставаш зависим или от банките или от шефовете и после едните те цакат с лихви, другите с условията на работа, просто не сме нормална държава за да живеек като бели хора, банката да ти е партньор, не вампир който ще те източи целия и работата да е гъвкава с разбиране към потребностите и възможностите на хората, тк в булгаристан всеки се спасява поединично и ако си повярва много може и останалите да го дръпнат надолу обратно в казана.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 20 Май 2011, 11:36

FreeSpirit написа:
blacksapphire написа:

От уважение към езика, колега, и претенциите за висше образование. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от FreeSpirit » 20 Май 2011, 12:44

blacksapphire написа:
FreeSpirit написа:

От уважение към езика, колега, и претенциите за висше образование. ;)

Виждам, че много уважаваш езика, колега:

blacksapphire написа:Прегледай си първо трите жила всичко редовно ли е, както и двете панти. Така наречената макаричка с пружинка се държи на 1 кръстат болт, няма никва философия при махането. :mrgreen:

blacksapphire написа:Окачването все пак си има живот, не знам кой набор ти е колата, но започни от едни 200 000 км нагоре минимум. :mhihi: Щом имаш такива интервенции по колата... просто си провери номерчето на амортесьорите. :winky:

Пише се амортисьори :mhihi: Безгрешни хора няма. Въпросът е, че човек може винаги да намери някаква временна работа и няма да умре от глад, докато попадне на добър работодател. Няма нужда да търпят унижение, защото светът щял да свърши ако напуснат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 20 Май 2011, 13:10

Въпросът е, че човек може винаги да намери някаква временна работа и няма да умре от глад, докато попадне на добър работодател. Няма нужда да търпят унижение, защото светът щял да свърши ако напуснат.

:yes:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Май 2011, 13:40

Тези отношения са еволюирали с хиляди години,хората са правили революции,глави са падали,за да се стигне поне до правната(не фактическата ) база на нещата днес..
Ниската (или нулева)правна и икономическа култура (или пълната й липса) в персонала (бил той неквалифициран или висококвалифициран -с "вишу" :mhihi: ),както и задължителната робска психика,като част от примитивното мислене и в огромна степен от бг народопсихологията просто ни запращат на ниво средновековие и крепостни селяни (уж граждани),което е меко казано жалко... :no:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 20 Май 2011, 14:59

Ignorantia non est argumentum / Незнанието не оправдава. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 20 Май 2011, 15:46

^ Какво искаш да кажеш с тези клишета дето пускаш последните 2 страници?
Ето ти и едно от мен: Повечето тук знаем, че нищо не знаем, а някои и това не знаят...
Мъдра работа значи...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 20 Май 2011, 15:49

Съдийска ра'ота... :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 20 Май 2011, 16:23

pampo написа:^ Какво искаш да кажеш с тези клишета дето пускаш последните 2 страници?
Ето ти и едно от мен: Повечето тук знаем, че нищо не знаем, а някои и това не знаят...
Мъдра работа значи...

Казвам, че ако не си учил и не си знаеш правата, а и не можеш да си ги отстояваш, не можеш да се сърдиш на никой друг, освен на себе си. :ok:

Като ти е крив работодателят, стани си сам работодател. С мрънкЯне само жените и децата постигат това, което искат. :mhihi:

Работа има за целия китайски народ, манталитетът ни е такъв. Някои могат да работят на твърда заплата, аз не мога. Колкото повече бачкаш, толкова повече ще вземаш. Учиш, ама знаеш за какво си учил и си виждаш резултата от положените усилия.

Ако си учил някоя измислена неприложима специалност в университета, после мрънкяш що съм "вишист", па нема раота. :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 20 Май 2011, 16:39

^ А ако мама и тате не са ти дали възможност да учиш "више" от къде да си знаеш правата и тн ? До голяма степен си прав , но не всичко е така както го мислиш. Защото на всички е ясно че в тая държава всичко става с гръб и старт от други хора. Говоря за свясна хубава работа ...
I'm slowly drifting
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 20 Май 2011, 16:41

Аз пък бачках, бачках, сменях работодатели, заплати и тн, накрая ми писна и почнах да си бачкам сам. Е сега за 4-5 часа на ден си изкарвам доста повече отколкото тия тъпи работодатели някога са ми давали. И на 23 години млад и зелен още стигнах до извода- не разчитай на заплата- искарай си сам, ако не искараш поне ще се сърдиш само на себе си!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата