Подкрепяте ли протестите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Подкрепяте ли протестите?

Напълно ги подкрепям и лично ще участвам в тях
114
41%
Подкрепям ги, но няма да участвам лично
126
46%
Не ги подкрепям
26
9%
Не ми пука
9
3%

Общо гласове : 275
старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Подкрепяте ли протестите?

Мнение от K_Ilkov » 22 Фев 2013, 20:25

jordanpar написа:че за много от вас господа думата ''казарма'' е нещо обвито в мъгла и тайнственост и бащински анекдоти и вицове от онези времена,но в този форум благодарение на свободния достъп се превръщате в силни нинджи на силата на словото...

ако искаш да предложим да се забрани на неотслужили да пишат :mhihi:

Изписа един тон неща не по темата
Последните ти постове приличат някакво хленчене на ощипана госпожица,
а не на достолепен дъртанян какъвто се опитваш да се изкараш...

K_Ilkov написа:и кво става като дойде тоя смешник, такова де комедиант, на власт
на 3 месец ще фалират и ще се окендзат до ушите .

Аре кажи по темата. Питах те за италианеца - кво става като дойде на власт?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 22 Фев 2013, 21:19

Към колегата Джордан пар - ако пишеш по темата, пиши. Но писания от сорта на казарми, чавдарчета, пионерчета и др. лични неща като възраст кой по-по-, както и нападки към колеги няма как да се получат. Ако искаш да пишеш в този форум, следвай правилата. Това се отнася не само за тази тема, а и за всички останали.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Фев 2013, 21:38

K_Ilkov написа:Аре кажи по темата. Питах те за италианеца - кво става като дойде на власт?

Аз не мисля, че един смешник, т.е. комедиант ще е по-лош премиер от един пожарникар, историк, философ, психолог или какъвто и да е друг от тия дето ни се изредиха последните 20+ години.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 22 Фев 2013, 22:33

bum_bum написа:
K_Ilkov написа:Аре кажи по темата. Питах те за италианеца - кво става като дойде на власт?

Аз не мисля, че един смешник, т.е. комедиант ще е по-лош премиер от един пожарникар, историк, философ, психолог или какъвто и да е друг от тия дето ни се изредиха последните 20+ години.

ми да прав си просто беше даден като пример за промяна,
ако искаш да кажеш, че ще изкара повече от 3 мес може да кандисам на 1-1.5 год :mhihi:

иначе да съгласен съм, че и нас 20г ни управляват смешници с най-разнообразни професии :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 24 Фев 2013, 16:31

Има надежда за тази страна :bgflag: :bgflag: :bgflag:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 24 Фев 2013, 17:20

Желая да попитам господата, те си знаят кои, отново ли бяхме платени лумпенизирани, пияни, футболни хулигани-провокатори, платени?

И още един въпрос, къде бяхте днес?
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 24 Фев 2013, 17:37

как къде бе... за гъби разбира се, я какво е време :banghead:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 25 Фев 2013, 11:08

bum_bum написа:

Аз мисля, че ще е по-лош. Поради една основна причина - най-вероятно ще е честен и няма да се оправи в блатото от мръсотия, наречено политика.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 25 Фев 2013, 11:11

Ето и един много точен според мен анализ на едно що-годе независимо издание...

Какво искат протестиращите
Наред с настояването за върховенство на закона някои от предложенията са откровено абсурдни
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... irashtite/

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 25 Фев 2013, 11:25

И като гледам протестите все повече оставам с непоклатимото убеждение, че единственото нещо, срещу което са протестите - това е ниският жизнен стандарт.

Хайде колеги, особено вие, които подкрепяте протестите - сложете си ръка на сърцето и кажете - щяхте ли да протестирате и щяхте ли да искате граждански квоти в управлението и всички други неща, ако минималната заплата беше 3000 лева, а средната 5000? Разбира се, че не! Тогава всички щяхме да караме последен модел БМВ и да си живеем живота и щеше "да ни боли гъза", че сметката ни за ток била не 100, а 200 лева, че имало корупция, че депутатите били 240, ами не 60 или 120 и всички останали неща, за които сега се протестира.

И мен лично ме боли от това, че сънародниците ми (особено младите, които са бъдещето на България) не могат да разберат 2 неща:
1. Че протестите всъщност са заради ниският жизнен стандарт, а не заради нещата, за които се протестира - много от които искания са меко казано несъстоятелни и няма да помогнат за развитието на страната.
2. Че жизнен стандарт се повишава не с негативизъм (плюене, недоволстване, протести и т.н.), а с позитивизъм (инициативност, бачкане, идеи какво да се направи и т.н.).

Съвсем не искам да кажа, че не трябва да се протестира и изразява мнение, особено когато някой те мачка или ти се подиграва. Но жалкото е, че мнозина наивно очакват, че като протестират и на следващия ден жизненият им стандарт ще се повиши двойно. Гърция беше едно от малкото такива "чудеса" в световен мащаб - но всяко чудо за три дни. И мечтата ми е сънародниците ми да вярват не в чудеса, а в собствените си (градивни, а не разрушителни) сили.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Фев 2013, 12:35

flame написа:И
2. Че жизнен стандарт се повишава не с негативизъм (плюене, недоволстване, протести и т.н.), а с позитивизъм (инициативност, бачкане, идеи какво да се направи и т.н.).

Съвсем не искам да кажа, че не трябва да се протестира и изразява мнение, особено когато някой те мачка или ти се подиграва. Но жалкото е, че мнозина наивно очакват, че като протестират и на следващия ден жизненият им стандарт ще се повиши двойно. Гърция беше едно от малкото такива "чудеса" в световен мащаб - но всяко чудо за три дни. И мечтата ми е сънародниците ми да вярват не в чудеса, а в собствените си (градивни, а не разрушителни) сили.

Моля те,престани с тези лозунги от комунизЪма,повече от ясно е че нещата се постигат с бачкане,аз не съм спирал да бачкам от 19 годишен,че дори и преди това ходех да мета разни румове ,още като ученик,очевадно е че не разбираш,аз ще се опитам да ти поясня:
Представи си че годината е 1987 примерно,а ти бачкаш та бачкаш-и какво от това,жилище не може да си купиш,кола също...Е как ще го избачкаш?
Ето сега плавно се пренасяме в сегашно време и АКО има работа-бачкаш,бачкаш ама заплатата 600 лева,тока като ти дойде сметката и парното,пък ти бачкай като залухав и като се прибереш при жена ти и донесеш 600 лева какво правим,че дори и 1000 лева-жилище пак не може да си купиш,автомобил само някой на пределна възраст-та каква е разликата?!
Разликата преди и сега е че няма разлика,хората за това се вдигнаха,защото няма разлика,просто има една закономерност и не се позволява излизането от тази закономерност ,ако заплатата я вдигнат примерно средната на 2000 лева,то тока и всичко останало по този модел отново ще стане 15 пъти по-скъп,за това протестират,а ти бачкай,не казвам че си роб,просто имаш такова мислене!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 25 Фев 2013, 14:45

Ключовата дума е усъвършенстване. Ако бачкаш като портиер например, една ли ще има място за усъвършенстване (и затова предимно пенсионери го работят това). Но веднага давам жив пример - един приятел преди повече от 5 години започна като програмист завалията на минималната заплата (даже май на половин, щото го водеха на половин работен ден). Ама бъхтеше здраво и заплатата започна да се покачва. Удари тавана от около 1000 лева май беше и се премести в София, където за същата работа вземаше двойно. После разбра, че много търсели програмисти не на едикакъвси език, ами на друг - и той се преквалифицира като научи този нов за него език. И в момента е някъде към 5000 лева заплатата му (освен ако са му я вдигнали още и не се е обадил да почерпи гадината :mhihi: ).

Ето това горе е пример за успял човек. През годините никога не е протестирал, ами си е налягал парцалите - ЗА НЕГОВОТО СОБСТВЕНО ДОБРО. Имаше вече солиден опит в програмирането, обаче като видя възможност за развитие - залегна над книгите като първата ученичка и усвои "мат'ряла", вместо да каже "Ай сиктир, това е под моето достойнство да чета нови неща като имам солиден опит!".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 25 Фев 2013, 14:56

MatriX_Fucked написа:Желая да попитам господата, те си знаят кои, отново ли бяхме платени лумпенизирани, пияни, футболни хулигани-провокатори, платени?

И още един въпрос, къде бяхте днес?

Вчера си почивах, следобяд се разхождах из тъпия център на София . Защо - трябваше ли да бъдем някъде ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Фев 2013, 15:36

flame написа:Ключовата дума е усъвършенстване. Ако бачкаш като портиер например, една ли ще има място за усъвършенстване (и затова предимно пенсионери го работят това). Но веднага давам жив пример - един приятел преди повече от 5 години започна като програмист завалията на минималната заплата (даже май на половин, щото го водеха на половин работен ден). Ама бъхтеше здраво и заплатата започна да се покачва. Удари тавана от около 1000 лева май беше и се премести в София, където за същата работа вземаше двойно. После разбра, че много търсели програмисти не на едикакъвси език, ами на друг - и той се преквалифицира като научи този нов за него език. И в момента е някъде към 5000 лева заплатата му (освен ако са му я вдигнали още и не се е обадил да почерпи гадината :mhihi: ).

Ето това горе е пример за успял човек. През годините никога не е протестирал, ами си е налягал парцалите - ЗА НЕГОВОТО СОБСТВЕНО ДОБРО. Имаше вече солиден опит в програмирането, обаче като видя възможност за развитие - залегна над книгите като първата ученичка и усвои "мат'ряла", вместо да каже "Ай сиктир, това е под моето достойнство да чета нови неща като имам солиден опит!".

Айде пак за програмисти говорим,няма ли малко да дръпнеш ръчната.
Сега,аз да ти кажа примерно как виждаш нещата за един да кажем учител по литература?
Дай подобен пример за шофьор на цистерна,викаш ше влачи едно ремърке,ама отиде в София и закачи 6 ремаркета и вече заплатата му...
Ами кажи за да кажем някой дето бачка механик-викаш да почва в София на Майбах,ами за продавач в някой магазин,да иде в София и да стане продавач на 3 каси едновременно ли?
Айде моля ти се,аз самият съм ИТ и получавам добра заплата и доста привилегии,само че аз искам и обикновените българи да са добре,стига с тези програмисти и тн. глупости,да,в момента се търсят програмисти,ама не всеки може да стане програмист,или всички трябва да сме програмисти,а кой ще чисти по улиците,кой ще продава в магазините,кой ще сервира в ресторантите и най-важното-кой ще произвежда картофи и домати.
Баси и примерите давате понякога,замисляте ли се,един пък охлюв ме нарече даже и "червен комунист",който се регистрирам моля ти се само за да го напише какъв велик строй е построил ББ
Абе флейм,я кажи за ония господин с регистрация от ония ден,той по твоите критерии платен или не платен писател е?

п/п
Много ти е болно обаче че някой протестира а не мъкне като грешен олигофрен и плаща всякаква сметка дето му покажат :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 25 Фев 2013, 16:00

flame написа:Ето това горе е пример за успял човек. През годините никога не е протестирал, ами си е налягал парцалите - ЗА НЕГОВОТО СОБСТВЕНО ДОБРО. Имаше вече солиден опит в програмирането, обаче като видя възможност за развитие - залегна над книгите като първата ученичка и усвои "мат'ряла", вместо да каже "Ай сиктир, това е под моето достойнство да чета нови неща като имам солиден опит!".

Еййй аман от това дебелоочие и не мога да разбера що за човек трябва да си, че да виждаш само пред носа си, а да не ти пука за останалите бедни изтормозени хора. Защото аз или ти, също и твоя приятел може и да живеем добре, стандарта ти сигурно е висок, но на много хора около мен не е, това е жалкото, защото трябва всички да имат поне минималните условия за живот-храна, топлинна енергия и вода!
Безработицата, ниската и мизерна минимална и "средна" заплата, с която едвам успяваш, а понякога дори и не успяваш да си погасиш сметките, няма какво да ядеш, нямаш стотинки дори за евтино сирене, което не е и сирене, а просто изкуствен продукт създаден от растително олио, и мръзнеш, като куче зимата, защото сметката ти за ток е почти колкото месечния ти доход. Не знам как изобщо може да се води дискусия с мнения на хора, като горното, с толкова плямпане и реално нищо значимо не се казва, само въздух под налягане с голям обем.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата