Реализация, стандарт на живот и М6-ци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Реализация, стандарт на живот и М6-ци

Мнение от Petrolhead » 07 Авг 2017, 12:18

чакай сега, като карам нова кола защо да ми пука колко пари са и частите. има си гаранция, да се оправят.
като свърши гаранцията, нова и така.
май точно в този казус има сериозни различия между хората. лично аз предпочитам шкода за 20 000 или 300 лева на месец, но нова, пред 5-6 годишно БМВ с екстри. да не говорим за 10-12 годишно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 07 Авг 2017, 12:33

Принципно и ти си прав за колата и танка, но това е действителността тук, докато по булевардите има летящи коли ще си е така... Закони на физиката, какво да се прави.

10-12 години ще се избие кредита сигурно в Перник (не знам колко струват и колко средно получават хората там), в София забрави - говорим за 3-стаен, ново строителство с гараж (нещо стандартно и смислено за семейство, не 40 квадрата в кофти квартал от 1960-та), при средна цена 1200 евро/квадрат и 25-30% от квадратурата общи части + стени, предполагам може да си го сметнете.

Отделно примера ми съм го дал точно с наем и не съм казал да живееш с родителите си, в такъв случай съм 100% съгласен, че има нещо нередно, даже 25 години са много...

P.S.: С хората и обстановка в България, все повече ми изглежда като перспективно изселването към "по-бяла" държава, което пак е дилема спрямо "връзването" с кредити и имот тук :mhihi:
P.S.2: Въпреки, че като се замисля вярно е безсмислено да спорим... За всеки правилното е различно и в това е чара, иначе щяхме да сме като клонинги :)
Последна промяна Rainbow на 07 Авг 2017, 12:38, променена общо 1 път
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 07 Авг 2017, 12:36

Тя и тая Шкода няма да е само 300лв на месец... щото никой не смята Каско, ГО и прочие на тия коли, а в повечето случаи оскъпяват с поне 100лв т.нар. "месечна вноска"...

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 07 Авг 2017, 12:38

z
Последна промяна Petrolhead на 18 Сеп 2020, 18:46, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 07 Авг 2017, 12:40

To па щото (чисто) новите коли, дето не са на 15г. са много здрави и надеждни:

Всичките с по 3 звезди, някои даже и с клизма :mhihi:
Тва малка градска въшка само в Холандия, Дания и подобните. В България такова нещо, като смарт, че и детето си да возиш вътре..не знам...и на най-големия си враг не бих го причинил. За родната действителност някой нормален хечбек с размерите на голф, ако си сам или с приятелка и нещо с размерите на Е39 ако си семеен с дете/деца. И задължително с 5 звезди на който и вариант да се спре човек. Тук се говори за човешки животи и не мисля, че трябва да се прави компромис, без значение колко си скъсан. И както казва бри4ка - хубави гуми и хубави спирачки, че да не стане уж беше 5 звезди па вътре всички умрели...

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 07 Авг 2017, 12:43

z
Последна промяна Petrolhead на 18 Сеп 2020, 18:46, променена общо 2 пъти

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 07 Авг 2017, 12:45

z

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Авг 2017, 12:55

Petrolhead написа:
Mollov написа:Тя и тая Шкода няма да е само 300лв на месец... щото никой не смята Каско, ГО и прочие на тия коли, а в повечето случаи оскъпяват с поне 100лв т.нар. "месечна вноска"...

каско, гражданска и данък последно бяха около 1000 лева. не е чак толкова много

относно наемите. случаен линк.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2k130859476130237&slink=2yi6o2&f1=1
цената най-вероятно може да се свали малко.
същата тази къща да се построи, обзаведе и тн е минимум 120 000 евро, а подобни се продават за около 200 000 евро.
сами можете да си сметнете, коло би струвал ипотечен заем за 200 бона

..супер луксозна къща ... дизайнерски мебели..

:shock: винаги ме удивляват подобни изказвания.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 07 Авг 2017, 12:55

Колега, тая къща ако приемем, че я спазариш на 600 евро на месец (пропускайки и съвсем малозначителното уточнение, че "Цената е без ДДС!"), да кажем, годишно трябва да плащаш едни 7200евро. за 20 години се събират точно 144 000Евро. Какво получаваш след края на този период освен опция да продължиш да плащаш наем... То наистина е спорен въпроса, но имах и други приятели, дето така уж бяха "мобилини", "необвързани с имот" и тн измислици и след първите 12 000 за една година скочиха много бързо на ипотека. Не виждам кво толкова обвързващо може да има в един имот, решаваш, че ти се ходи по света, пускаш го в цитирания от теб сайт и получаваш 200 бона. Не ти се разделя с него, пускаш под наем и си биеш шута. Имот, еле пък такъв, който да наречеш дом си е почти задължително да е личен. Иначе се оженва сина на хазяина, аре търсене и местене, на следващия спешно му трябва голяма сума, аре пак местене и тн и тн...

bum_bum написа:
..супер луксозна къща ... дизайнерски мебели..

:shock: винаги ме удивляват подобни изказвания.

Хахаха, особено като говорим за най-евтиния клас мебели в кварталното магазинче...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 07 Авг 2017, 13:07

Vra4anin написа:Майтапа настрана, ама аз познавам човек купил си чисто нова шкода октавия, побеляха му косите от ходене по сервизи и проблеми, продаде я и си купи 10-ина годишна Х5-ца и каза "това е колата" :mhihi: Та и това с новите коли не е меродавно за оная работа в другата и душата у рая, но все пак пръв пърдиш на седалката, което е хубава емоция наистина.

PS: смарта е по принцип с яка "капсула". ОК, ако недай Боже те удари някой по-голям и тежък няма да ти е добре, ама... по тая логика всички трябва да сме с волвота.

PSS: возил съм се в Смарт с над 140 (сто и четиредесет километра в час), стрелката задминаваше горепосочените цифри, ГРАДСКО каране :mhihi: . Още съжалявам, че не направих снимка да документирам изживяването, но бях зает да с разни мисли (все едно гледах живота си като на кино) :bowdown: :ok: :help: Доста стабилно се държи тази кола при такава скорост между впрочем.

Колега лъжеш не си се возил със СМАРТ с повече от 140 :D Стрелката отива на 140 и не мърда на горе, иначе по ГПС на моя съм вдигал 159 , но стрелката си седи на 140 :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 07 Авг 2017, 13:11

z

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Реализация, стандарт на живот и М6-ци

Мнение от Dextuar » 07 Авг 2017, 13:18

Това с детето в СМАРТ-а въобще не ми се коментира. Може в Перник трафика да е по-така, но за в София абсурд. И аз искам да имам личен джет, ама нали. Може би просто трябва да се поставят реалистични цели, ама да обесняваш как караш е36, защото имаш 190 бона пък ти трябват 230к за малкото имение, лично аз не го разбирам. Познавам много хора над 25, които живеят с родителите си. Не мисля, че е нормално, но понякога обсоятелствата го налагат, ама какво да направят като не са женени или в сериозна връзка - да плащат по 600лв наем вместо да си живеят с тези пари нормално заради хорските предразсъдъци ли? Пак да повторям - знам, че дме БМВ форума а.к.а форума на псевдо милионерите, които не ги бърка да сменят мотори на колите през ден, все пак пари като вестници, но сред младите хора не всеки е меринджей или да живеят с четирицифрени суми, дарени от мама/тате месечно.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Последна промяна Dextuar на 07 Авг 2017, 13:26, променена общо 1 път

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Авг 2017, 13:23

Petrolhead написа:Обявата е случайна, даже не съм я чел.

Обявата е без значение, схемата винаги е една и съща.

Наема е по-малко и лесно, но накрая нямаш нищо. Ипотеката е по-скъпа и връзваща, но накрая си инвестирал и спестил нещо.
Дали е за децата или не е все тая. Има някакви пари останали.
Ако не щеш да ги даваш на децата си къф е проблема да си продадеш имота да отидеш под наем и да ги профукаш за квото ти е кеф?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 07 Авг 2017, 13:25

По моите си логики, които не ги натрапвам на никой винаги е по добре да се вложи в не движимо имущество от колкото в движимо. Колата както я купиш и вече си няколко хилки на долу имота точно обратното. Като пример давам веднага. Преди 2г. купих един авто сервиз и след няма и 7 месеца го продадох с 20к от горе. Бях вложил не голяма сума пари като цяло. Имах някакви намерения да развивам бизнес със сервиза, но в крайна сметка се убедих, че няма да имам времето и възможността да движа и този бизнес - трябваше да си зарежа професията за да върви сервиза, което просто няма как да стане. Дойде един ден някакъв вика продаваш ли го аз викам всичко се продава. Пита ме колко, направих си на бързо една сметка и му го продадох за 20к от горе чиста печалба.
Преди 3 месеца си купих имот за къща. Реших да се преместим малко извън града, че вече две лапета, да има двор къде да играят да е по спокойно. Купих имота с готов проект и разрешение за стрителство но така и не се разбрах с архитекта та си направих нов проект, както аз си искам. В четвъртък ми мина проекта в общината и най вероятно до седмица две почвам да строя. В момента имам кандидат купувач за имота и ми дава 8000лв от горе, като си приспадна всички разходи. Но смятам за сега да не продавам.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 07 Авг 2017, 13:27

z
Последна промяна Petrolhead на 18 Сеп 2020, 18:45, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата