Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: Море 2020-та?!...

Мнение от randity » 12 Авг 2020, 6:43

Тука съм съгласен, че август не е времето. Вчера например се появиха и медузи, ама си бяха бая големи. Явно тия ветрове, които бяха до вчера са ги донесли, ама на приятелката ми тва и трябваше да види :mhihi: . Имаше някакъв пичага на плажа, с лопата ги трепаше :mhihi:

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 12 Авг 2020, 9:47

Ааааа, всяка година ходя на нашето море ама вчера ми преля чашата.
Отскочихме при едни приятели в Приморско за плаж. В 10:00 хванахме последния чадър с шезлонзи, на 10 метра от Таити и на 30-40 от съседното, дето така и не му разбрах името.
В резултат от едната страна тупци-тупци, от другата - шоколади, марципани, бонбони шааарени - това в 10:15, наистина.
Викам Аре, квото е, дошли сме вече, няма за кога да търсим ново място... седнахме, платихме си и взех да се пооглеждам. Баси, че то покрай мене бял почти нямаше. Семейства мангали с пари явно от чужбина, 'щото постоянно се надвикваха с други такива по вайбър и се пробваха да кажат нещо на Английски.
Към 12:30 донесоха от ония блутуут тонколони с размерите на малък хладилник и започнаха да промотират някой брат как вие с трептене в гласа.
Издържах 5 минути, хавлията, чехлите, чантата и айде, кой от къде е.
На изхода на паркинга спряло едно дърто Толедо и запушило 20 коли, това на 100 метра от наказателния паркинг с паяка. Повиках ги, дойдоха с полицая и почнаха да вдигат рамене, да съм си купил по-малка кола, нищо не могат да направят 'щото т'ва не е обозначен паркинг, ами си е на практика полянка, да го чакам да си иде.... к'во да чакам бе пич, сега е обяд, тоя може да стои на плаж до довечера :dunno:
Видях го, че е ръчка, спрях двама от пътя и го заклатихме два метра назад и вече можеше да се излиза, ама... заеВи и Приморското...
За Гърция мераци нямам, ама короната ми обърка морето в Италия тая пролет, дано догодина няма пак циркове...

БГ Черноморието ако търсиш весело изкарване е топ, ако търсиш почивка - на късмет. Изтеглиш ли късата клечка е яко гадно. :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Авг 2020, 9:56

Единият защитник на нашето море предаде фронта :mhihi:

Мен ме дразни как по планини и гори - добро обслужване, хубава храна, учтив персонал... а на морето :puke: В гората може, на морето не може :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Авг 2020, 9:58

Е то август, ако не е добре, кога е добре?
Септември тръгват дъждове и вятър и е пълно тото да се уцели добро време, юни е още хладно, излиза, че остава един юли и това е..

След като много хора се отвратиха от нашето море и тази година, все си мисля, че догодина, ако няма разни вируси и карантини, съвсем ще затворят дупките си по черноморието..

Хем скъпо, хем гадно, хем дертове на всеки метър, чист мазохизъм, но се плаща за това.

Остават ми само два дни и заминавам на 5-6 часа време полет, ако не ми мине котка път. Ще пусна снимки, ако стигна да сравняваме.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Авг 2020, 9:59

TNT написа:Единият защитник на нашето море предаде фронта :mhihi:

Мен ме дразни как по планини и гори - добро обслужване, хубава храна, учтив персонал... а на морето :puke: В гората може, на морето не може :dunno:

Така е, ама то и хората живеещи в Смолян или Родопите не са като хората по черноморието, забелязал ли си го?

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 12 Авг 2020, 10:05

alekangg написа:
След като много хора се отвратиха от нашето море и тази година, все си мисля, че догодина, ако няма разни вируси и карантини, съвсем ще затворят дупките си по черноморието..

Хем скъпо, хем гадно, хем дертове на всеки метър, чист мазохизъм, но се плаща за това.

Ами време е, процента на посещаемост да намалее. Били намалили цените, стимулирай българското... вчера сядаме в една кръчма, да пробваме. Пълна скръб с цени като за центъра на Мадрид. Разгледах менюто, нищо. Станахме и тръгнахме. Намерих една сръбска скара, купих си храна от там за вкъщи и вечерях на терасата. Беше ми и наистина вкусно. На плажа без да искам също попаднах на кръчмица с вкусно и прясно ядене. Не вярвах, че толкова много ще се радвам на двойка кебапчета с пържени картофи и салата...
Вървейки по улиците, масово чувам и мнението на хората, което не е по-различно от моето - пълна скръб.
Язък ни за туризма и природата.

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 12 Авг 2020, 10:08

Докато масовия /големия/ туризъм се върти от хора с прякори едва ли ще се промени нещо. Вчера ми споменаха за некъв Слънцето...чак ся гледам кой е...
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Авг 2020, 10:23

Ето малко цени от 11 август от кръчма в Тенерифе, за качество няма да споменавам, риби и пр са от същият ден.

Половин литър вино е 3,50 евро, октопода е 9,50 евро, мандажата е с прясна риба тон, видно е какво количество има за 9,50 евро.

2.jpg

1.JPG

4.jpg

На други места, където предлагат прясна риба, върви 16-18 евро/кг, това е цена в кръчмата и става дума за диви риби, не култивирана Ципура. Грубо една порция риба излиза по 7-8 евро по около 400 грама.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 12 Авг 2020, 10:35

За това говорим. 300гр сафрид - 10лв в тая кръчмица на плажа. Ама е пресен и вкусен. Викам му на пича дай ми цаца, отговорът му беше "Ти при мен цаца няма да ядеш". В кръчмата спомената по-горе от снощи, порция октопод мисля 300гр. 29лв.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 12 Авг 2020, 10:39

На Мадейра и Канарите е красиво, евтино, спокойно, мек климат, но плажовете и водата са основни за тюлени :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Авг 2020, 10:49

acho.rs написа:На Мадейра и Канарите е красиво, евтино, спокойно, мек климат, но плажовете и водата са основни за тюлени :mhihi:

Защо така реши?

Колко да е за тюлени, лято/есен е 24-25 - визирам Канарите, по Мадейра е по-хладно.

У нас масово се лъже с температурата, 1-2 градуса отгоре си слагат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 12 Авг 2020, 10:51

Мииии, по моя преценка даже е за моржове ако е толкова студена. Е, ако си без деца може и да става. Иначе под 27-28 - не.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 12 Авг 2020, 11:00

alekangg написа:
acho.rs написа:На Мадейра и Канарите е красиво, евтино, спокойно, мек климат, но плажовете и водата са основни за тюлени :mhihi:

Защо така реши?

Колко да е за тюлени, лято/есен е 24-25 - визирам Канарите, по Мадейра е по-хладно.

У нас масово се лъже с температурата, 1-2 градуса отгоре си слагат.

Плажовете почти нямат пяск (ако има е черен или докаран от някъде и гаден) на доста места водата е мътна, където е кристалена има сериозни вълни и течения... Това основно на Мадейра :D Пак ще се върна там де, най-малкото защото не мога да си позволя Созопол, но плажовете не са това което очаквах

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 12 Авг 2020, 11:11

Чета за Китен и Приморско и не се учудвам, че е така..Аз си мисля, че то винаги е било такова. Само се питам защо тези, които не се кефят на “гюрултия”, мангали с царевици, понички и чалга тонколони...защо ходите на тези места??
От неделя съм в св.Константин и Елена. Нямам никакви оплаквания, а изискванията ми в никакъв случай не са малки!
Да си в Бг има и добра страна. Давам 20 лв (вместо 15) за чадър и шезлонги и всеки ден имам запазено на първа линия. Детето е супер щастливо. Хвърля си вс.неща отпред и ми е пред погледа цял ден. За обяд носят кетъринг от “Villa mare”. Храната е перфектна. Биха казал, че е на нормални цени.На близо пробвахме “gold fish” - пак е мн-добро. Вечер сме около “вила Чинка” заведения и ресторанти- все едно не си в Бг.
Вчера дойде при нас приятелско семейство, които са отседнали в “Бяла”.Имат впечатления от плажа там и от Обзор- нищо хубаво не чух. Като видяха какво е тук и решиха Вс ден да пътуват до нас за плаж за да не си развалят почивката. Медузи и водорасли към днешен момент няма...
B6C82709-94E7-4AFC-922C-1DF7C77A9F81.jpeg

Ако човек ходи на проверени и изпитани места, вероятността за непредвидени изненади е по-скоро изключение, отколкото правило
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Авг 2020, 11:19

Аве народе, малко встрани от темата, но не ви ли е страх от слънцето - изгаряне, почервяване и т.н.?
По колко стоите, как се пазите?
Сигурно знаете, че слънцето не е както преди 20на години?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата