ф16 и родната военна авиация и всичко за Българската армия
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: ф16 и родната военна авиация
Leon написа:Преди няколко дни чух за бронираната техника. Логично е да си обновяваме военната техника, даже закъсняхме, НАТО пак добре ни търпи реално. Дали тези машини можеха да се европейски - вероятно. Дали това ще се хареса на Германия и Франция - едва ли. Американската техника сигурно е качествена, но скоро ще берем ядове с тези, които управляват ЕС заради прекалено лесното навеждане към Щатите. Трябва да купим нещо и от тях, а май не ни дават.
Е каква сериозна бойна техника от Европа - те спяха 70 години, като чакаха на големия брат отвъд океана. Немците миналата година се сетиха , че реално са разграден двор и бързо гласуваха 100 милиарда евро за военната си машина.
РейнМетал са единствените които правят нещо сериозно , но доскоро нямаха пазар . Сега правят опити дори да влязат на пазара в САЩ. Разбира се , никой няма да продаде на България сериозно оръжие, особено когато имаме кремълски президент, който на високото отгоре е генерал
Та казано накратко- процесорите и сериозното оръжие идват само от едно място
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Аз съм на същото мнение - и самия ЕС е наведен на щатите и това е голям 'минус' за всичко! Дано да започнат лека-полека да се отделят...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Значи ние врътнахме страшна далавера. Подарихме 100 бтр-а на Украйна и купуваме 183 бронирани машини от Щатите. WOW, това е гениално. Произвеждахме МТЛБ, а сега купуваме
Прекалено много политика. В нета е пълно със сравнения на различните видове бронирани машини. Разгледайте ги и си направете изводи.
Ако Светата Администрация и Горският (да се свети името Му) нямат нищо против, може да прекръстим темата на нещо от сорта " Българската армия и всичко за нея" или "Българската армия и нейното бъдеще" или ... Да си говорим за нея без политика и забежки в посока, която ще ни води към нежелани търкания и проблеми.

Прекалено много политика. В нета е пълно със сравнения на различните видове бронирани машини. Разгледайте ги и си направете изводи.
Ако Светата Администрация и Горският (да се свети името Му) нямат нищо против, може да прекръстим темата на нещо от сорта " Българската армия и всичко за нея" или "Българската армия и нейното бъдеще" или ... Да си говорим за нея без политика и забежки в посока, която ще ни води към нежелани търкания и проблеми.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
BMW_POWER написа:Значи ние врътнахме страшна далавера. Подарихме 100 бтр-а на Украйна и купуваме 183 бронирани машини от Щатите. WOW, това е гениално. Произвеждахме МТЛБ, а сега купуваме![]()
Москвич, Мерцедес, Карлово, Калифорния , МТЛБ / Страйкър все тая
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Мтлб е проста консерва без въоръжение. Бтр 80 каквито са наще е същото само че с колела и има една 14 и нещо и 7.62 картечници. И двете са транспортьори и нищо повече. Не са бмп-та примерно. И по никакъв начин не са предвидени да участват в бой.
Хм,хм...
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
acho.rs написа:BMW_POWER написа:Значи ние врътнахме страшна далавера. Подарихме 100 бтр-а на Украйна и купуваме 183 бронирани машини от Щатите. WOW, това е гениално. Произвеждахме МТЛБ, а сега купуваме![]()
Пак го изби на снобизъм. Подаряваш си Москвича, щото ще си купуваш Мерцедес, но неизвестно време стоиш без кола. Можеш да си купиш Мерцедес без да подаряваш Москвича и ще имаш 2 коли

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
немо написа:acho.rs написа:BMW_POWER написа:Значи ние врътнахме страшна далавера. Подарихме 100 бтр-а на Украйна и купуваме 183 бронирани машини от Щатите. WOW, това е гениално. Произвеждахме МТЛБ, а сега купуваме![]()
Пак го изби на снобизъм. Подаряваш си Москвича, щото ще си купуваш Мерцедес, но неизвестно време стоиш без кола. Можеш да си купиш Мерцедес без да подаряваш Москвича и ще имаш 2 колиза всеки случай...
А може първо да си купиш Мерцедеса и тогава да продадеш Москвича. Едното е глупаво,другото-практично, третото-разумно.
А не е ли по-добре с парите за Мерцедеса да се направи детската болница или нещо друго от което ще има полза?
немо написа:Пак го изби на снобизъм. Подаряваш си Москвича, щото ще си купуваш Мерцедес, но неизвестно време стоиш без кола. Можеш да си купиш Мерцедес без да подаряваш Москвича и ще имаш 2 колиза всеки случай...
А може първо да си купиш Мерцедеса и тогава да продадеш Москвича. Едното е глупаво,другото-практично, третото-разумно.
Снобизъм? Как го измисли? Дай данни, с които разполагаш, за да ги обсъдим. Като за начало малко данни. Най-лесните. Височина на машините
Страйкър - 2.64м
БТР-80 - 2.46м (модел на 100г)
МТЛБ - 1.92м
Ако се вгледаш, ще видиш голяма разлика. Другото което е интересно. Защо не погледнем израелските Ихзарит и Хамер? Ако Стайкърът е Мерцедес, израелските не знам с какво да ги сравня.
Друг е въпросът, че не ние избираме какво да купим

Возих се на долното чудо. Ми с нищо не е по-добро от това, което имаме сега.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Цената пак е като за стратегически партньори , включва и вазелин . 1.5 милиарда долара за 183 машини като това идва над 8 милиона долара за бройка .
Това е съизмерима цена с цената на танк ....2022г Полша купи 250 танка Абрамс за 3.7 милиарда долара с оръжието и тренажорите . Ние купихме 183 курника на цената на 100 Абрамса М1А1...
Само 90 машини са с оръжие , останалите са медицински и щабни практически с по една картечница м2 отгоре . Реално леко бронирани консервени кутии за транспорт на пехота ...

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Малко вътрешна информация от 'особен' тип
В завода за ремонт са решили да възстановяват машините (немска и руска) за производство на нитове! Купувани са 77'-ма и никога не са били ревизирани
Работили са на две смени, за да зареждат целия СИВ с тези нитове (не става дума за нитове за магазина, нали разбирате)! Няма и документация
- когато са продали едната, с нея са дали документацията на другата
Сега им трябват нитове (материал за тях също) и документация за едната машина (руска).. Получили са комбинация от три пръста с преобладаваш среден, по разбираеми причини, нали
... Пари за нови машини няма
! Сега един човек (пенсионер от доста време вече) ще трябва да прави магии, за да ги възстанови... Та така! Да са живи и здрави управляващите ни малоумни и продажни политици
!

Ex: 96' BMW318ti

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
немо написа:acho.rs написа:BMW_POWER написа:Значи ние врътнахме страшна далавера. Подарихме 100 бтр-а на Украйна и купуваме 183 бронирани машини от Щатите. WOW, това е гениално. Произвеждахме МТЛБ, а сега купуваме![]()
Пак го изби на снобизъм. Подаряваш си Москвича, щото ще си купуваш Мерцедес, но неизвестно време стоиш без кола. Можеш да си купиш Мерцедес без да подаряваш Москвича и ще имаш 2 колиза всеки случай...
Кое е глупаво - ти пазиш ли Москвича на дядо си "за всеки случай " ? Изобщо кой твои познат, без жълта книжка, все още си пази подобен соц боклук. . . И как реши, че ние сме останали без МТЛБ-та - заради тия 100 бройки от резерва, които никога не стартирали двигателия ли
Но нали темата е за F16, аз пуснах това за Страйкърите, за да се види че явно се подменя всичката руска скрап произведена преди 50-60години
Последна промяна acho.rs на 06 Сеп 2023, 14:42, променена общо 1 път
Страйкъра е изолиран случай- има дирижирано отгоре усилие да се махнат/ продадат в чужбина всичките в наличност в американската армия- возилото е доста проблематично и като цяло се смята за инженерен провал… по спомени около 2005 се вдигна страшен шум около това колко неадекватни са
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Не мога да повярвам, че Големият брат ще пробута смотана и скъпа техника на съюзник…съсипаха я тая държава 

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
acho.rs написа:Кое е глупаво - ти пазиш ли Москвича на дядо си "за всеки случай " ? Изобщо кой твои познат, без жълта книжка, все още си пази подобен соц боклук. . . Но нали темата е за F16, аз пуснах това за Страйкърите, за да се види че явно се подменя всичката руска скрап произведена преди 50-60години
Имам доста познати, които карат и пазят 30+год. коли, вкл. и Москвичи , но това е друга тема...
Но нещо ти убягва : ще подарим 100бр. руска "скрап" наведнъж точно на Украйна и ще купим мааалко повече подобни машини от САЩ.
Не знам ти как го виждаш , но според мен това прави БГ непряк участник във войната. Да приемеш бежанци и да оказваш хуманитарна помощ в подобна ситуация е съвсем друга работа.
И още нещо : аз лично подменям техника/инструменти така : уверявам се, че новото е по-добро, купувам и тогава продавам старото.
С колите- също !
Може и да греша, но на мен тая цялата схема ми намирисва....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
немо написа:acho.rs написа:Кое е глупаво - ти пазиш ли Москвича на дядо си "за всеки случай " ? Изобщо кой твои познат, без жълта книжка, все още си пази подобен соц боклук. . . Но нали темата е за F16, аз пуснах това за Страйкърите, за да се види че явно се подменя всичката руска скрап произведена преди 50-60години
Имам доста познати, които карат и пазят 30+год. коли, вкл. и Москвичи , но това е друга тема...
Но нещо ти убягва : ще подарим 100бр. руска "скрап" наведнъж точно на Украйна и ще купим мааалко повече подобни машини от САЩ.
Не знам ти как го виждаш , но според мен това прави БГ непряк участник във войната. Да приемеш бежанци и да оказваш хуманитарна помощ в подобна ситуация е съвсем друга работа.
И още нещо : аз лично подменям техника/инструменти така : уверявам се, че новото е по-добро, купувам и тогава продавам старото.
С колите- също !
Може и да греша, но на мен тая цялата схема ми намирисва....
Аз си редактирах поста, но ти си по-бърз - според теб тези 100 бройки мтлб от резерва са ни всичките МТЛБ-а ли - че те не са ползвани никога